Gå til innhold
Hundesonen.no

Kickbike og kickspark og hunderaser?

Recommended Posts

Hvilke hunderaser passer til å trekke kickbike og kickspark med minst mulig jaktlyst? Da jeg også ønsker å ha hunden løs i skogen ol. Passer noen gjeterhunder til det? ønsker at hunden skal bjeffe minst mulig pga. Naboene og helst ikke en rase som har seperasjonsangst? Skal også stille ut på utstilling så orker ikke all pelsstellet på feks. Storpuddelen og jeg er redd for å påta meg for mye. Vet jeg er krevende men men. Er uansett lenge til men er morrro å bare å lære og å lese om hunderaser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det som brukes som trekkhunder er jo ofte hunder med mye jakt, det være seg fuglehund/myndeblandinger, AH eller polarhunder.  Noen individer har mindre jakt enn andre, og en del hundekjørere kan gå med sine hunder løse i skogen. Er det  primært trekk du vil drive med ville jeg kontaktet hundekjørere med blandingshunder (hounds, greyster, ah). Men det er jo likevel ikke selvsagt at du kan ha hunden løs da. 

Noen gjeterhunder trekker-alle hunder kan lære seg å trekke litt. Det er jo ikke en typisk "trekkhund" av den grunn. SÅ hvor viktig er det at hunden trekker bra?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har jo to briarder som er vidt forskjellige når det kommer til vilje til å trekke. Willy er jo "født til det" liksom, han trekker godt og har gjort det fra første forsøk i selen, går på og gir seg ikke, holder passe tempo og virkelig elsker å få brukt seg til dette. Den andre, Yasmine, er jo så langt fra dette som det går an, liksom :lol: Hun kan løpe litt foran, men hun trekker jo ikke en meter, og foretrekker egentlig å løpe bak meg. Willy er da også den som har mest "jakt" i seg når det gjelder å jakte på dyr. Han går lenger fra meg og er mer selvstendig når vi går på tur i skogen, mens Yasmine holder seg mye mer med meg (selv om hun også kan ta seg noen runder rundt i skogen når hun er løs, men hun jakter ikke). Willy har nok også sterkere gjeterhundinstinkt enn Yasmine - han har liksom mer av alt. Hvilket også er mye mer slitsomt å kontrollere selvsagt.  

For meg så er da min hannhund nok trekkhund til at jeg synes det er helt strålende, mens jeg godt kunne ønske meg MER trekkvilje på tispa mi. Av mine tidligere briarder har tispene vært sånn medium trekkinteressert, mens min forrige hannhund var en utmerket trekkhund. Så det er vel sånn at man kan få individer som trekker bra, men også individer som ikke trekker innad i en og samme rase. Og det er nok ganske vanlig når det kommer til raser som ikke er avlet for trekking liksom. Man kan være heldig, eller uheldig, med viljen til å trekke. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alle (litt større) hunder kan i teorien trekke trekke kickbike/spark. Spørsmålet er om man finner riktig individ hvis man velger raser som ikke er avlet for trekk.

De fleste raser som trekker bra har jo en del jaktinstinkt. Men det er jo forskjell på jaktinstinktet på en polarhund og en fuglehund, da.

Kravet om utstilling gjør det hele enda litt vanskeligere.

Jeg trekker litt med border collie, men eldste min trekker ikke alene, kun hvis vi kjører sammen med noen. Så selv om han ligger godt i selen når han først trekker, er han en elendig trekkhund sånn sett.
Yngste har mye bedre fremoverfokus, så det KAN hende hun blir bedre. Men det vet jeg ikke før jeg prøver.
Og å stille ut border er nok kjipt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest lijenta

er trekk viktig så kjøp rase som trekker.

Har selv hatt to flatcouted retrievere begge han hunder. Den ene trakk fint for hobby bruk i ei mil den andre skjønte aldri vitsen med å trekke.

Så her kommer det helt an på hva som er viktigst. 

er for eks omplasering en mulighet så kan du få rasehund som trekker og kan stilles ut forhåpentligvis.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har hatt nye moro med kickbike/spark og min dalmatiner :-)

Ikke så mye jaktinnstinkt (og stikker aldri av), null pelstell. De fleste jeg kjenner er glad i å trekke, men min har iallefall ikke intensiteten til å trekke uten at jeg sparker på litt selv på lange turer. Det er en utrolig utholdende rase.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde et trekkmonster av en schäfer som trakk godt både på sykkel og rollerblades. Venninna mi kjører en del kickbike med mallene sine, det er godt trøkk i de også. Spesielt tispa. Dog ikke noen av rasene jeg vil anbefale til folk som primært vil ha en hund som trekker og som ellers er en enkel hund :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×