Gjeterinstinkt test

6 innlegg i emnet

Hei, ble litt nysgjerrig da jeg kom over denne siden http://www.shannonwolfeherding.com/instinct-tests det er en nettside om gjeting der man kan melde hunden sin på en test for å se om den har gjeterinstinker for så å få et bevis for det, dette er en plass i USA, så spørsmålet er om vi i Norge har noe lignende. Har vi noen slike tester for å teste instinktene til hunden?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke hvordan det er mht bordercollier (de har liksom litt egne regler og prøver), men det finnes ingen offisielle gjeteranleggstester i Norge for de andre gjeterhundrasene pr i dag.

Man kan ta en uoffisiell test, og få papir på det, en det er jo da som sagt ikke offisielt. 

Jeg har tatt offisiell gjeteranleggstest på min hannhund i Frankrike, og tok en uoffisiell test på tispa mi i Sverige. Hun har også gått offisiell gjeterhundtest og konkurrert i "klasse 1" i et offisielt gjeterhundprogram for kroppsgjetere i Tsjekkia (FCI-godkjent program). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

BC har heller ingen test for å se om de har instinkter. Kun gjeterhundprøver.. 

Såvidt jeg vet vel og merke ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg håper i hvertfall ikke det finnes noen i Norge som tilbyr å teste om elghunder gjeter :| (ref bilder i linken)

4 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Beardisfolket drar også til Sverige for å ta "vallanlagsprov". Det er noen som arrangerer det i Norge også, men det er jo helt uoffisielt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
1 time siden, Pringlen skrev:

Jeg håper i hvertfall ikke det finnes noen i Norge som tilbyr å teste om elghunder gjeter :| (ref bilder i linken)

Så vidt jeg vet er det kun de såkalte kroppsgjeterne som får ta slik test :) Det er mange av rasene i gruppe 1, noen få i gruppe 2 og noen få i gruppe 5 (lapphundene og buhund). 

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Beardisfolket drar også til Sverige for å ta "vallanlagsprov". Det er noen som arrangerer det i Norge også, men det er jo helt uoffisielt.

Ja, og jeg vet ikke engang om det er noen som har tatt anleggstesten her i Norge engang. Det er vel en person som kan dømme den prøven så langt :) 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Da kan du ikke ha prøvd å gå på tur i ei skikkelig nord-vest ramling på Andøya.  Enkelte ganger finnes det faktisk dårlig vær altså.   Jeg har ganske bra klær, og stjeler rett som det er aklima-ullundertøyet til TJ og med gode ullsokker og ullgenser, og med gode tova ullvotter på fingrene - vindtett lag utapå der igjen. Fryser gjerne litt i starten og slutten på tur uansett, og blir frossen etterpå. Men så fryser jeg også lett.  
  • Det har snødd -masse- nå det siste døgnet, og alle brøytere kjører for fullt- men så er det sånn at folk ikke kan være flere steder på en gang, og folk er fryktelig sure over at de ikke er prioritert øverst! Tenk at sykehjemmet feks blir brøytet først. Huffamei.
   Uansett, jeg og samboer har firmaabo på hans navn, da det er hans firma og jeg får nå alle sms'r med klaging og det hele. Prøver veldig hardt å ikke svare syrlig til alle sammen men begynner å bli vanskelig Hadde jeg kjørt snøen hadde jeg f*** meg lempet det foran døren til alle sammen.
   "Det er over 4 timer siden sist du brøytet her, det er nå ufremkommelig. Regner med at du kommer hit NÅ og brøyter så jeg rekker fotballtrening klokken 18"  Ja, selvsagt skal kjøre igjennom hele kommunen for å få brøytet hos deg igjen nå så DU rekker fotballtreningen din lille viktigper, for du er virkelig mye viktigere enn andre.
   "Vil at det brøytes hos oss før du begynner på sykehjemmet"  Selvsagt skal du prioriteres foran sykehjemmet, for sjansen er vel ikke stor for at noen av de eldre der trenger nødhjelp liksom. 
   Han har opplevd at folk bråstopper foran han, for å så kjefte han ned for at det har tatt så lang tid før det ble brøytet der...  Samboer har ikke vært hjemme siden klokken 5 og han og alle andre brøyter konstant, men nei man får ikke vært flere steder på en gang og de får ikke jobbet fortere enn det er forsvarlig. Fatter ikke at han gidder dette år etter år! Han har prøvd å gi seg flere ganger, men da er det mangel på mannskap og krise så han gir alltid etter. 
  • Jeg har ikke allverdens kjennskap til EB, men vi deltok sammen med en på VOM dogrun i fjor. Det ble sagt at det var en frisk og sprek utgave av rasen, og den kollapsa etter 500 meter  Det var ikke spesielt varmt den dagen heller, 11-12 grader og overskyet med litt regn i lufta...
  • ❤️❤️ Veldig deilig! Takk ❤️ Lang ventetid, men akkurat nå verdt det når man endelig sitter her. Bare de kommende ukene går knirkefritt og UL om 3 uker viser et bankende hjerte skal jeg slappe av litt mer  
  • Næh, det er ikke helt sant altså. Jeg er nå på min tredje jakke derfra og er godt fornøyd med dem. Jeg er dog enig i at ikke alt er av like god kvalitet, men noe bra finnes det da.   
 • Nylig opprettede emner