Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Lørdagsefit

Recommended Posts

Hvorfor ikke, i dag gjorde jeg jo faktisk noe.

Stod opp tidlig, i håp om å komme ut i skogen før Folk Flest (ja, 8:30 er tidlig for meg, sjelden jeg er oppe før 9 til daglig).

29932655232_a246db682d_c[1].jpg

Spiser frokost mens jeg researcher en deltaker i Alt for Norge som angivelig driver med wrestling, og konstaterer at han ikke har wrestlet i Norge.

29752287530_96ece87196_c[1].jpg

En time senere er vi på vei ut i skogen.

30012188236_5181bb494a_c[1].jpg

Enda lengre uti skogen. Litt av målet med tidlig tur litt utenfor allfarvei var at hundene skulle få rase fra seg litt løse. Helsa tillater ikke så mange lange skogsturer for tida. :( Kovu poserer, Odin er klar for å gå videre.

30012176556_208d57a3d9_c[1].jpg

Deilig vær i skogen i dag!

29932651102_9a344e688c_c[1].jpg

På vei hjem, innom butikken for å fylle på med godbiter. Og tilbud på ullstilongs, perfekt timet!

29962689491_d294bf5de0_c[1].jpg

Vi spiser lunsj, Kovu hviler ut etter turen

29752140480_407b3068a9_c[1].jpg

Jeg er på HOMM-kjøret for tida, og spiller litt mens gubben ordner litt i hagen og gjør seg klar til å dra.

30012568136_e93253012d_b[1].jpg

Et kjapt mellommåltid før vi kjører til Vestby for å treffe mamma og pappa, som er barnevakt for nevøen min. Verdens lengste gulrot! (og jeg kom ikke på å ta bilde før etter jeg hadde tatt en god bit!)

29962683781_2b0299de46_b[1].jpg

Tull og tøys med Viktor på 2,5 år. Han er ganske opptatt av hundene, men har samtidig veldig respekt for dem, heldigvis. Og så er han selvfølgelig verdens mest sjarmerende lille unge!

29962703151_f524eeca6c_c[1].jpg

Kovu lurer på hvorfor han må ligge stille på sengen sin mens alle andre spiser middag.

29752118210_8a82191530_c[1].jpg

Mamma har laget toggelé til dessert. Jeg elsker gelé!

29419316403_ec002ca236_b[1].jpg

Fulle av deilig middag og dessert trillet vi hjem og lastet inn dagens gevinst. Pappa har vært på Sverige-tur og jeg la inn en liten bestilling (jepp, jeg er en av "dem"). Har nok en stund nå.

29419350243_d15a41db9e_b[1].jpg

Vel hjemme, nå har hundene sluknet, gubben dratt til svigermor, og jeg skal tilbringe det som er igjen av kvelden med Heroes of Might and Magic!

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingenting er som Lillomaka når du kan gå helt alene uten å tråkke i hælene til noen foran deg. Jeg har nå holdt meg unna PepsiMax siden jeg kom hjem med Billie. Tenkte det var lurt å slutte på det mens jeg har andre ting å holde på med...nå ble jeg seriøst fristet til en liiiiten slurk :shifty::D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Kanskje jeg misforstod da.  Jeg gjør mit absolut beste for at hun skal med ut og opleve alt jeg kan komme i tanke om, men eneste jeg har litt svært ved er at finne valpe på hendes egen alder hun kan leke med. Utover hendes bror, som vi skal møtes med litt senere i dag. Nu har hun jo kun boet her en uke, men so far vi har hilst på to snille tisper af vidt forskellige raser og set på to andre hunder ute på tur, vi har været i barnehagen og mødt de store barn, vi har været på strand fyldt med leke unger og masse folk, vi har været på stranden alene og lekt i vannkanten, vi har hatt gjester af begge køn flere gange, vi har snakket med små barn i parken, vi har set på lastebiler og traktorer, set på sauer og vært i skogen og mye mer.  Jeg prøver at gjøre ting litt i hendes tempo, så ikke hun blir overstimuleret, men samtidig får med sig det hun skal.  Men jeg bor på en liten plass og kan ikke skaffe lekekammerater af forskellige raser på hendes egen alder. (Håper dog veldig der dukker noen opp). 
  • @Wilhelmina@Pajko Det dere beskriver er ikke det jeg mente i det hele tatt, og ikke det jeg har lest. Å hilse på alt av fremmede hunder og folk på tur er det vel ingen som kan hund som anbefaler. Og jeg har da presisert at positive møter er veldig viktig, så fokus på å finne trygge, voksne hunder samt valper helst i ca samme alder.  Den malen jeg leste virker også fullt overkommelig, men er jo heller ikke noe man må følge slavisk, det gjorde ikke jeg heller, men det med at valpen bl.a skal møte møte mange forskjellige hunder/valper, se «alt» av forskjellige folk (f.eks etpar utflukter til sentrum om man ikke selv bor et sted man møter dette til daglig), og utsettes for en del forskjellige underlag de første ukene tror jeg bare er lurt. Uten at man må stresse med det, mye av dette kommer tross alt helt naturlig.  Den første hunden jeg hadde, tenkte vi ikke på det med sosialisering av forskjellige hunder, han hadde en-to faste hundevenner, denne jeg har nå som valp har vært utsatt for mange (og skjermet fra negative opplevelser den første tiden, altså ink bare for voldsomme hunder etc), og det har lønnet seg her, han er svært god til å lese andre hunders språk, leker veldig bra etc, noe min forrige overhodet ikke gjorde. Min første var også redd/veldig skeptisk til alle brachy raser og lydene deres, sikkert mye pga han aldri møtte noen slike som valp.  Man gjør jo som man vil og kan, men jeg synes personlig ikke det høres lurt ut langsiktig å ikke gå inn for at valpen møter mange forskjellige hunder og får gode opplevelser med det. 
  • Hvor mye og hva slags aktivitet får han ellers?  Det er jo en blanding av aktive raser dere har fått dere, labradoren kan jo være en liten håndfull som unghund, især hannene. Ikke at det er noen trøst akkurat. 😅  Hva gjør dere når han maser/er urolig på kvelden? Dvs. hvilken respons får han på det?
  • Vår 11 mnd gamle Australsk Cobberdog er veldig urolig, stresset og masete på kvelden. Han var det også som valp, frem til 5 mnd. Roligere frem til 8-9 mnd, og nå i puberteten har det gått seg skikkelig på igjen. Kveldene blir veldig krevende, og noe vi nå gruer oss til. Legging og nattesøvn, som alltid har gått greit, har også blitt vanskeligere. Han bruker nå 15-20 min m piping/bjeffing før han blir rolig på soveplassen sin. Men dette «står vi i».  
   Men kveldene, når vi ønsker å sitte rolig i sofaen og slappe av, er altså utrolig krevende. Vi både håper og tror det går over, men det kan ta noe tid er jeg redd. Han har ikke finnet en fast Roplass på teppe el seng. Spretter bare opp og vil til oss. Kan invitere til bite i jakke-erme-lek på mannen min. Vilter. Vi har nå prøvd ulike varianter av når vi går kvelds-tur og lengde på turen, med tyggebein og uten tyggebein osv. Ingen forskjell virker det som. Når han var valp jobbet jeg litt med å holde han litt fast i fanget, og belønnet m godbit og brukte rooolig-ordet. Det virket i noe grad da. Kanskje gjeninnføre det? Han er forøvrig en fin kar ellers. Veldig rolig og fin hund på dagtid. Veterinær mener han er en skikkelig smarting. 
   Ønsker innspill på å få han rolig på kveldstid. Nedtrapping til legging. 
    
  • Jeg gjøre det med første valp for ti år siden. Stresser runt, hilste på alle hunde og valpe vi kunne komme i nærheden av, "tvang" han til at leke med alle valpe, uanset størrelse, fordi det hadde jeg lest var den rigtige måte at gjorde det på. Med det ene resultat at hunden ble kjempe utrygg, fordi hans grenser ble overtrådt alt for mange gange. Vi kæmpede med at få alt den dårlige socialisering gjort tålelig i mange år etter på.  Derfor vil jeg gjerne give hende her få, men gode oplevelser, i stedet for mange, men dårlige. Kvalitet over kvantitet. Det er vanskeligt at fremskaffe valpe på hendes alder, når ikke jeg kender noen, men skal prøve at finne en god lekekammerat til hende.
 • Nylig opprettede emner

×