Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Nordisk viltsporchampion!

Recommended Posts

I juli i fjor ble Storm svensk viltsporchampion og jeg skrev så kjekt at "neste år sikter vi oss inn på det nordiske viltsporchampionatet".  Liksom at det er så himla lett :drool:

Vel; for et par måneder siden startet treningen på finske spor (de har strenge regler og tøffe dommere) og nå i helgen var vi på Åland for å prøve oss.  Jeg hadde meldt oss på to prøver; så man hadde litt å gå på i tilfelle det ble skjæring...

Torsdagens prøve gikk bra etter mitt hode (jeg sammenlignet med hvordan jeg ville bedømt etter norske forhold) og jeg håpte på en førstepremie.  Stor var skuffelsen da det bare holdt til tredjepremie.  Grunnen var at han gikk 3 minutter over makstiden som er 45 minutter.  Wow - tøffe tak!

Fredagens prøve ble en utfordring uten like - det var nesten fysisk umulig å ta seg fram i sporet.  Enten var det tørre bergknatter med knusktørr mose hvor vitringen var liten eller så var det trær som lå hulter til bulter som skulle forseres. Stakkaren sleit som en makk og gikk helt tom halvveis.  Ingen vann i nærheten og jeg trodde Storm skulle svime av.  Jeg har ingen mulighet til å hverken oppmuntre ham eller vanne ham; alt slikt er strengt forbudt.  Men han fant til slutt et lite gjørmehull som han fikk kjølt seg ned og fant dermed ny energi slik at vi kunne fortsette til mål.  

Enden på visa var at dommeren diskvalifiserte hele sporet og strøk resultatet vårt og det ble bestemt at vi skulle få et nytt spor.  Problemet var at de ikke hadde reservespor, og det var ingen som hadde anledning til å legge et nytt for oss til neste dag.

Et finsk spor er 12-1400 meter langt og man må være to om det.  Man går to runder for å legge det - først for å stake ut kursen med kompass og grader og merking.  Neste runde for å legge blodet og fjerne mesteparten av merkebåndene.  Et spor tar i snitt 3 timer å legge...

Men oppdretteren til Storm fikk med seg en person til å legge spor på hennes hjemsted og den andre dommeren sa seg villig til å komme dit og dømme oss etter at lørdagens prøve var over.  Utrolig snilt gjort!

Som sagt så gjort.  Været var helt "forferdelig" med 23 graders varme - å spore under steikende sol på knusktørr grunn er krevende.  For Storm sin del ble det tredje dagen på rad at han måtte prestere under disse forholdene og han var sliten.

Men han ble dynka i vann og jeg tvang i ham væskeerstatning og da kvikna han til.  Sporet ble startet og du all verden som han gikk!!!  Det gikk fort i svingene og glad var jeg for det for jeg var redd for å miste poeng på tidsbruken.  Kanskje litt vel fort men samma det :)

Han gjennomførte med stil må jeg si og ble belønnet med 1 premie og 43 av 50 oppnåelige poeng.  Full skår på sporvillighet og sporsikkerhet bla :)  Dermed var det finske og det nordiske viltsporchampionatet i boks!!!!!

Pappa Amigo var første stabijhoun i verden som oppnådde NORD VCH - nå er sønnen Storm den andre :wub:

N UCH N SE FIN NORD VCH AD Storm.JPG

Hans fulle navn er nå N UCH NORD VCH AD Storm :wub:

 • Like 19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer så mye med nok en fantastisk prestasjon!:thumbs:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Fikk nettopp vite at Storm ble nr 4 på lørdagens prøve :)

Av 30 deltakere disse tre dagene ble det totalt delt ut 11 førstepremier i segrarklass og 1 førstepremie i åpen klasse.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer så mye! Jeg drømmer også om å kunne starte med viltspor en dag :) Må bare først lære meg hvordan :P

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer så mye, jeg får helt gåsehud her - herlig at de fikk laget det tredje sporet til deg! Alle gode ting er tre, eller noe sånt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hmm... Da er det mulig jeg misforstår deg. Jeg forsto det slik at når hunden setter seg ned, så drar du fram godbit for å lokke ham? Han setter seg ned fordi han vet at da går hånden din i lommen (eller noe slikt) etter godbit slik at du kan lokke ham - var min forståelse. Hvis det er det som skjer, så belønner du faktisk uønsket adferd. Tror ikke det er noen god idé å slepe hunden etter seg - da blir det mange negative assosiasjoner til det å gå i bånd. Og kanskje til deg. Skal du gå i fra ham så må det være uten bånd eller i langline. Med det håpet at han egentlig vil være med deg og at han da kommer løpende etter...  Skjønner heller ikke hvorfor du ikke gir ham godbit for å gå?? Det bør du absolutt gjøre.
  • Han får sjelden godbit for å gå. Gitt ham 2 ganger av 20 episoder. Vet at jeg ikke skal belønne uønsket adferd. Det er bare at han stritter imot. Man kan se trekksporene etter ham og har faktisk trukket ham over 10m. Det virket virkelig ikke riktig. Og det hadde ikke noe ønsket effekt. De få gangene med suksess er bæring som fungerer alle ganger. Begynne å løpe uten å nappe ham med ca 50% suksessrate. Hive pinne eller lokke med det kanskje 25%. Så prøver litt forskjellige, men det skal jo ikke være sånn. Vil helst finne en måte som får ham til å stoppe med dette. Eller kan det bare være en fase som man må gå igjennom? Ungdoms trass eller noe lignende?
  • Når han går fem meter og setter seg igjen, så har han nok skjønt tegninga at han da får godbit igjen. Du belønner altså at han setter seg ned. Så du må gjøre det på en annen måte. Ikke lokke («setter jeg meg så drar han fram godbiten!»), men belønne når hunden kommer for egen maskin. Det er mulig du må øve inn det at han skal komme for egen maskin først i form av en innkalling. Evt bare gå videre - hvis omgivelsene tillater det. Etterhvert kanskje belønne når hunden kommer OG dere har gått litt, så lengre osv. Og også belønne når han faktisk går med deg ellers - altså før han setter seg ned. Kanskje gjøre det ekstra spennende ved å kaste godbiten litt framover eller noe slikt. Mulig du kan bruke - for en liten periode - det at han går litt etter du har løftet ham for å få han til å gå slik at dere kommer i gang.
  • Hei, er det noen som vet hvordan en italiensk mynde hadde gjort det i agility? 
  • Jeg sier som Kopperud. Dette er det dummeste jeg har lest! https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=175155387
 • Nylig opprettede emner

×