Jump to content
Hundesonen.no

Når er det best å hente valp?

Recommended Posts

Hei! 

Etter maaaange års venting og grubling skal jeg endelig få en valp. Den blir 8 uker 17.oktober. Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å hente den med en gang den blir 8 uker, men problemet blir da at jeg bare får en hel dag med den får jeg må tilbake til skolen (og da vil moren min ta seg av den de timene jeg er borte). Er det da lurt å vente til den påfølgende fredagen slik at jeg får hele helgen med den? Og vil det eventuelt ha noe særlig å si i forhold til sosialisering om jeg henter den da?

Ellers blir dette min første valp, så kom gjerne med generelle tips! :D Lurer også på om det er noe særlig vits i å kjøpe sele til valpen, i og med at den vokser så fort (og bånd er lettere å regulere)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg personlig hadde ventet til fredag for å få helgen sammen med valpen, du taper ikke noe på å vente noen dager ekstra. Men det er bare en personlig preferanse, så lenge du har noen til å være sammen med valpen så spiller det jo ingen rolle slik sett.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Belgerpia

Kan du ikke bare spørre om å få hente den dagen før da?

En dag spiller neppe noen stor rolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville hørt med oppdretter om det gikk greit å hente den en dag tidligere, eller fredagen etter. Valpen får det nok helt greit sammen med din mor, så jeg tenker mest for din skyld.

Share this post


Link to post
Share on other sites

viss det er en søndag eller lørdag som egentlig er hentedag så ville jeg helt klart spurt om jeg fikk hente fredagen før. En dag eller to er ingen krise.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Gratulerer med valp! :) Jeg foretrekker å bruke seler på små valper, for med halsbånd føles det tidvis ut som du har en løpsk apekatt i bånd. :teehe:

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3 November 2015 at 01:51:43, KatrineogGutane said:

Gratulera så mykje med et sjarmtroll til å kose deg med i mange år forhåpentlegvis. :)
Korleis går det? Vis oss gjerne bilde av sjarmtrollet. :ahappy:

Takk! Jeg har nå hatt han i litt over to uker, og han er en herlig liten pelsball! Han sjarmerer alle han møter i senk :wub: Foreløpig går det ganske bra, men merker det må trenes litt på innkalling, det er jo så mye morsomt ute! Stakkar lillegutt har sannsynligvis fått ørebetennelse, stakkar, så bærer nok en tur til dyrlegen snart :|image.thumb.jpeg.5eac74b88315bccb6f0776aimage.thumb.jpeg.e4f62ec6df70b2dd5380e3b

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er det vel omtrent like mye aktivitet hele året, så jeg setter pauser osv. Og jeg tror at hundene har godt av pause, eller å trene noe helt annet.  
  • Du kan enkelt søke i Dogweb-oppdateringer etter kull født i perioden og sile ut det hvor mor har registreringsnummer i året før
  • Jeg synes det er ganske useriøst av en dyrlege å anbefale kull på en uregistrert hund som ikke har kjente arveanlegg. At mor og far er friske betyr lite. Hvorfor er ikke mor og far registrerte? Og hvordan kan du vite om søsknene og forfedrene til hunden din er friske, når de ikke er registrerte? Det hjelper ikke om din hund er frisk og fin, om alle søsknene er opererte eller er syke av ledd- eller pusteproblemer. Eller foreldres søsken. Hunden din bærer de samme genene og kan arve videre sykdommer og helseproblemer den ikke har selv. Hva skal du gjøre med alle de andre valpene? Når du får et kull på hunden din så driver du med avl, uansett hva begrunnelsen er. Jeg skjønner at du skal selge dem, men på papiret er de blandingshunder. Høy innavl er ifølge raseklubben tidvis et problem i rasen. Hvordan skal du unngå dette? Keisersnitt er vanlig på rasen, er du villig til å ta risikoen? Det kan også gi hunden din varige mén. Raseklubben anbefaler å sjekke for patellaluksasjon, røntging av rygg og belastningstest før avl på fransk bulldog (i tillegg til utstillingspremiering, maks innavlsgrad og noen andre kriterier som ikke kan oppfylles av en uregistrert hund). Hvis du virkelig er så glad i rasen at du er opptatt av alt dette så foreslår jeg at du kjøper en frisk, renraset valp, og starter avlsarbeidet ditt derfra.
  • Visste dyrlegen at hunden er uten stamtavle når han/hun kom med den uttalelsen? For det er begrenset hva du kan vite om hvor lurt det er å avle på er dyr når man ikke vet noe om slekta ut over mor og far og uansett hvor «frisk» din er så vil den jo aldri kunne bidra med friske gener til rasen siden den er uregistrert og derfor per definisjon ikke en fransk bulldog. Men det er selvsagt bra, om du nå velger å avle, at du gjør det du kan med tanke på å teste din egen. Ville sjekket hvilke helsekrav norsk bulldogklubb har for avl og testet basert på det. Det vil nok sikkert gå med en del tusenlapper før du er i mål. Går også ut i fra at du ikke har tenkt å beholde alle valpene selv? Så du må uansett selge videre hunder uten stamtavle, og du kan selvsagt kalle dem fransk bulldog, men uten stamtavle er det jo egentlig ikke det. Og så må du finne en partner som skal være frisk, rask og testet og helst med stamtavle slik at helheten kan vurderes. Det tror jeg kan bli mildt sagt utfordrende og jeg synes egentlig ikke dette høres ut som noen god idé.
  • At han er frisk og fin. De har bekymret seg overraskende lite om det, synes jeg. Skylder på tenåringsfakter, men synes det har vart lenge nå. Heldigvis hiver han innpå med frysetørket, så får prøve fase det ut etter hvert og lure i ham vom. 
 • Nylig opprettede emner

×