Jump to content
Hundesonen.no

Trenger hundepass i april

Recommended Posts

Jeg skal reise bort 20.-23. april, og trenger hundepass til Tinka. Jeg kan bringe henne i rimelig avstand fra Ås, så lenge det går kollektivt til/fra.

Tinka er verdens enkleste hund å ha i hus, så lenge du passer på hvor du har maten din. Jeg har blitt så vant til frekkheten hennes at refleksene sitter i ryggmarken og jeg ikke tenker over det lenger, men andre kan nok bli overrasket over hvor ekstrem hun er når det kommer til stjeling av mat og ting som minner om mat. Skal hun være hjemme alene bør du derfor ha mulighet til å stenge henne bort fra kjøkkenet, evt kan hun ligge i bur når det bare er snakk om en helg (jeg har ikke bur, da), eller hun kan f.eks. være med i bilen.

Men ellers er hun bare snill og grei. Hun går godt overens med alt av hunder (men hannhunder kan være litt ivrige på henne), hun er tålmodig og lett å ha med å gjøre. Litt barnslig for alderen er hun, og siden hun ikke er vant til å bo med andre hunder kan hun nok finne på å by opp til lek innendørs, men min erfaring er at hun er lett å snakke til, det er bare å be henne om å roe seg ned og legge seg liksom. På tur er hun også bare snill og grei. Kan fint gå løs, i alle fall hvis du har noen godbiter å friste med.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har i utgangspunktet ingen planer den helga, men da må vi prøve å få gått en tur sammen en dag ihvertfall. Odin trenger litt tilvenning, og Kovu sier ikke neitakk til lek innendørs. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Åh, jeg hadde gjerne gjort det - hadde det bare ikke vært akkurat den helgen jeg skal til Krakow med mamma.. Jeg er jo i Ås hver eneste dag, og bor i Ski..

Håper du finner noen da :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har i utgangspunktet ingen planer den helga, men da må vi prøve å få gått en tur sammen en dag ihvertfall. Odin trenger litt tilvenning, og Kovu sier ikke neitakk til lek innendørs. :P

Vi kan godt møtes og se hvordan de går overens! Blir Tinka og Kovu for slitsomme har dere jo fin hage de kan rase fra seg litt i.

Tinka og jeg er i Oslo på søndag (men jeg skal på fest i Kongsberg på lørdag, så det må i så fall bli litt utpå dagen, hehe), ellers kan vi jo møtes en dag neste uke kanskje? Jeg har en oppgave jeg må bruke en del tid på, så er litt usikker på hvor god tid jeg egentlig har til å dra inn til og farte rundt i Oslo da, men. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neste uke er det nesten umulig å få tid, mandag ettermiddag eller tirsdag formiddag kan gå an, men er ikke optimalt.

Søndag derimot har vi veldig lite planer. Skal gå en tur med lillesøster, men det kan jo kombineres, så slipper jeg å administrere to hunder. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Hun er velkommen hit også. Sico er bortreist den helgen, så det passer veldig bra for oss i alle fall :-)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal gå tur med Simira, mann og hunder neste helg, så da får vi se hvordan de går sammen. Men skal ha dere i bakhodet, takk for tilbudene! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har du jo noen tilbud allerede, men om alt skjærer seg kan hun være her også :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg så røntgen-bilde av hoftene til hunden til venninnen min. Uavhengig av hva NKK mente om de, så var dette ikke slik gode hofter skulle se ut. Selv med et utrent øye, så kunne jeg se hvor dårlige de var (Problemet var jo litt at veterinæren sa at bildene så veldig bra ut. Så venninnen ble veldig overrasket og skuffet da hun fikk vite at det var D-hofter. Så jeg måtte hjelpe henne med at selv om BILDENE var veldig bra, så kunne HOFTENE være dårlige  )
  • Ja, det der var det mange som var opptatt av på foredraget jeg var på også. Var ikke måte på hvor mange som hadde opplevd feil avlesning som ble korrigert ved ny avlysning eller etter anke i det nordiske panelet. Det virket nesten litt som om det at det selvfølgelig skjer menneskelige feil (som blir vurdert og rettet opp av et overordnet organ) var et argument for at man burde skrote hele systemet. Satt litt på spissen, selvfølgelig.
  • Det snakkes også mye om at "avleserne i NKK er så strenge", og at en A i andre land fort kan bli både C og D her.
  • Ja, det er mulig, har selv hatt en med D etter fri foreldre og besteforeldre. Det ble tidligere jukset mye med IPO-prøver i Tyskland, så er gjerne ikke helt umulig å tenke at helsetester jukses med også. 
  • Er man oppdretter av en del blandingshunder kan man visst garantere gull, grønne skoger, røkelse og myrra   Men ja, dessverre. HD er en av, flere, "fiffige" ting det er vanskelig å unngå helt. Man er vel etterhvert blitt nokså enige i om at det er en kombinasjon av arv og miljø som virker sammen. Hunden må allikevel visstnok være genetisk disponert for HD for at miljøet skal ha effekt. Også kan man i teorien parre to hunder med D- eller E-hofter, hvor én av åtte valper får f.eks. B (de resterende blir kanskje ikke røntget, eller ligger på C-E, f.eks.) som blir parret med en annen hund med tilsvarende dårlig bakhistorie. Da er indeksen ræva, og valpene fra de to kan allikevel være veldig dispinert for HD selv om begge foreldrene jo var fri. Og tilsvarende så kan familien og foreldyrene ligge på C-A, men så parrer man to individer, med f.eks. A eller B, som allikevel får nesten bare D- til E-hofter på alle avkom.   Jeg var på en foredragskveld i regi av NKK for noen år siden, det var tidvis nokså amper steming blant publikum der, men en av foredragsholderne var en av de største oppdretterne av førerhunder. De selekterte veldig hardt, og hadde også lavere forekomst av HD enn hos labradorer generelt. Der var det ikke noe "hvis om" og "hunden er ellers bra så...". Hvis hunden ikke var fri (kan til og med være at de til og med bare brukt B-hunder helt unntaksvis og da kun med annen A-hund?) så ble den ikke brukt i avl. Punktum. 
 • Nylig opprettede emner

×