Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Trene vekk blokkering på gjeterhund?

Recommended Posts

Har en gjeterhund som er litt egenrådig. Hun gjeter fint på kommando pa kort hold, men når det blir avstand så tuller hun og hører ikke på oss. Det største problemet er at hun blokkerer og stikker av hvis hun oppdager dyr lenger borte. Både vilt og sau. Dette er det vi må trene vekk nå på vinteren til neste sesong. Vil det hjelpe med generell lydighetstrening, og vil intensiv innkallingstrening uten forstyrrelser ha effekt?

Skulle gjerne hatt litt veiledning av noen som har gjetererfaring :rolleyes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har nå 2 gjeterhunder. 1 godt voksen/snart gammel hannhund som jeg ikke har trent opp men som jeg nå har overtatt treningen av. Har også ei 1 år gammel tispe som så vidt har begynt treningen. Gammlingen har en vane med å "lukke øra" når vi snakker til han, men han finner ikke på å gå etter andre dyr en de vil holder trener på/henger inn.

Tispa var veldig egenrådig og visste best selv i alle situasjoner.

Løsningen for oss ble å innføre strenge "regler". Hundene sitt liv er nå svart hvitt. Jeg har de under stålkontroll uansett hva vi gjør. Det er lært inn en fri kommando som da betyr at de får gjøre nesten så de vil. De får heller ikke da låv til ting som jeg ALDRI skal ha noe av, og der kommer gjeting på egenhånd inn. Vi trenger mye dekk, veldig mye. Når jeg sier dekk så skal de ligge og det fort og det er IKKE lov å reise seg før jeg sier ifra. Det har vi øvt leeeenge på. Jeg passer på alt jeg sier og gjørt rundt hundene. Sier jeg noe til de så skal jeg passe på at det blir utført. Har jeg en dårlig dag så snakker jeg ikke til de, rett og slett for at da kan det hente at hunden ikke utfører det jeg sa og at jeg ikke gidder å passe på at de utfører det, og det gjelder småting som at de skal legge seg også.

Når tispa kunne dekk i alle situasjoner der det ikke var sauer så startet vi rundt sauene. Hun fikk gå som hun ville i langline i nærheten av de. Jeg kommanderte dekk og passer på at hun lykktes der også. Så satte vi der i vanskelige og vanskelige situasjoner etter hvert. Nå kan jeg kommandere henne i dekk og hun kan ligge der og se at alle sauene springer bort.

Jeg vil ha en kommando på de som sitter 100% i alle situasjoner for da er det lett og avbryte hunden fra det den holder på meg. Jeg sier ikke at det virker på alle hunder, men det har virket for meg.

Så på gården så har vi 1 kommando som skal sitte 100% og vi tenker over hva vi gjør med hundene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisann! Har ikke sett at det kom svar på spørsmålet mitt før nå. Men det virker jo veldig fornuftig. Vi har trent intensivt på innkalling. Da får vi begynne også med intensiv dekktrening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har jobbet kveld og natt. Kom hjem til en hund med veldig vondt øye. Har vært litt rødt i noen dager, så har brukt øyedråper, men idag ser det kjempevondt ut. Boxersår/hornhinnesår. Har hatt det tidligere på det andre øyet. Og sett antydning på dette øyet også, med beskjed fra veterinær om å bruke øyedråper om øyet er rødt. Håper det blir bedre nå etter nye dråper, men må nok innom dyrlegen igjen. Bare så utrolig typisk at slik skjer på en lørdag...  Og jeg blir urolig, fordi øyespesialist har sagt at det må opereres om hun får det tilbake. Men jeg ønsker i utgangspunktet ikke å ha henne gjennom noe operasjon, mtp alle hennes helseplager. Så nå er jeg bare livredd for hva som skjer videre... Igjen. 
  • Anbefaler også å teste rå vom (Provit eller VOM) om det ikke er gjort, altså storfemage. At det «bare er en tenåringsgreie» har jo ikke noen videre betydning, hunden må jo få i seg nok næring av den grunn. 
  • Her i Rogaland/Vestlandet er det aktiviteter hele året, selvom trykket på konkurranser er størst høst/vår. Jeg er enda usikker om jeg skal melde begge to på stevne om to uker - eller om vi skal ta «ferie» nå og si oss fornøyd med stevnesesongen for i år🙈 Vinteren er for meg en periode med terping, nye øvelser og kvalitetssikring. Med begge hundene nå blir det fokus på kl 2 (Atlas) og kl 3 (Milo) i rally. Også mye brukstrening på springeren! Vi har jo ikke snø, så spor og søk kan vi trene hele året🤓 Men merker springeren trenger et lite avbrekk fra lydighetspirket nå, og heller at vi beveger oss ut i skog & mark med treningen. 
  • Såå har «springadoren» ankommet markedet! Spennende og attraktive kvaliteter som bla; høyt jaktinstinkt, energi nok til 14 hunder og røyting caaa 24/7 vil jeg tippe. Blir oppgitt. «Høyt ettertrakted» du liksom   https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=195636232&fbclid=IwAR23_i8HjLnaHKjci-AjTAByobscufgkJ4nHzaHaNG78U-7NAjhGrZUVzws
  • Må si meg litt enig med vetrinær her. For meg høres det ut som typiske tenåringsfakter. Min hund var også sånn "hobbyanorektiker" når han var i den alderen, men det ga seg når han bikket 2 år ca.  Har du prøvd vanlig vom? 
 • Nylig opprettede emner

×