Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Trene vekk blokkering på gjeterhund?

Recommended Posts

Har en gjeterhund som er litt egenrådig. Hun gjeter fint på kommando pa kort hold, men når det blir avstand så tuller hun og hører ikke på oss. Det største problemet er at hun blokkerer og stikker av hvis hun oppdager dyr lenger borte. Både vilt og sau. Dette er det vi må trene vekk nå på vinteren til neste sesong. Vil det hjelpe med generell lydighetstrening, og vil intensiv innkallingstrening uten forstyrrelser ha effekt?

Skulle gjerne hatt litt veiledning av noen som har gjetererfaring :rolleyes2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har nå 2 gjeterhunder. 1 godt voksen/snart gammel hannhund som jeg ikke har trent opp men som jeg nå har overtatt treningen av. Har også ei 1 år gammel tispe som så vidt har begynt treningen. Gammlingen har en vane med å "lukke øra" når vi snakker til han, men han finner ikke på å gå etter andre dyr en de vil holder trener på/henger inn.

Tispa var veldig egenrådig og visste best selv i alle situasjoner.

Løsningen for oss ble å innføre strenge "regler". Hundene sitt liv er nå svart hvitt. Jeg har de under stålkontroll uansett hva vi gjør. Det er lært inn en fri kommando som da betyr at de får gjøre nesten så de vil. De får heller ikke da låv til ting som jeg ALDRI skal ha noe av, og der kommer gjeting på egenhånd inn. Vi trenger mye dekk, veldig mye. Når jeg sier dekk så skal de ligge og det fort og det er IKKE lov å reise seg før jeg sier ifra. Det har vi øvt leeeenge på. Jeg passer på alt jeg sier og gjørt rundt hundene. Sier jeg noe til de så skal jeg passe på at det blir utført. Har jeg en dårlig dag så snakker jeg ikke til de, rett og slett for at da kan det hente at hunden ikke utfører det jeg sa og at jeg ikke gidder å passe på at de utfører det, og det gjelder småting som at de skal legge seg også.

Når tispa kunne dekk i alle situasjoner der det ikke var sauer så startet vi rundt sauene. Hun fikk gå som hun ville i langline i nærheten av de. Jeg kommanderte dekk og passer på at hun lykktes der også. Så satte vi der i vanskelige og vanskelige situasjoner etter hvert. Nå kan jeg kommandere henne i dekk og hun kan ligge der og se at alle sauene springer bort.

Jeg vil ha en kommando på de som sitter 100% i alle situasjoner for da er det lett og avbryte hunden fra det den holder på meg. Jeg sier ikke at det virker på alle hunder, men det har virket for meg.

Så på gården så har vi 1 kommando som skal sitte 100% og vi tenker over hva vi gjør med hundene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisann! Har ikke sett at det kom svar på spørsmålet mitt før nå. Men det virker jo veldig fornuftig. Vi har trent intensivt på innkalling. Da får vi begynne også med intensiv dekktrening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er det ikke akkurat sånn at aktivitetene stenger ned(i alle fall ikke etter at jeg flyttet tilbake til Vestlandet), men det blir litt andre aktiviteter. Jeg driver jo i hovedsak med redning med mine hunder, og mye av året går med til rundering, spor og andre relaterte aktiviteter. I vintermånedene blir det lavinetrening, søk i bygg og søk på industriområder, samt mer fokus på lydighetstrening. Det tror jeg bare hundene har godt av. I nord kan man jo ikke rundere hele året slik man kan her i sørvest. Men jeg tror ikke hundene nordpå er noen dårligere runderingshunder av den grunn. Tror tvert i mot at de bare har godt av en runderingspause. 😊
  • Han har blitt veldig tynn. Det eneste jeg får i ham er frolic som godbiter på tur. Lirker jeg i ham noe annet nekter han ta det. Jeg har forsøkt sju ulike typer mat nå, av både tørt, vått, dyrt og billig, og vom, som han har spist siden valp har jeg forsøkt i alle mulige varianter og temperaturer. Vurderer å kjøpe frysetørkemaskin så jeg kan kjøpe vanlig vom og tørke det selv for å spare penger. Han vil jo koste noen tusen å mate hver måned hvis jeg skal kjøpe ferdig frysetørket.
  • Er han tynn? Du sier du har prøvd "alt" av mat, hva vil det si? Alle tøffôr, våtfôr og råfôrtyper? Jeg har laget meg en prisoversikt her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NNLDwmbxwhxZqruvn6GVUY0zzKvpg86hZJ8u2usy_6E/edit?usp=sharing Tilpasset mine hunder såklart, men gir en indikasjon.   Ellers kan du lese en del råd om matvegring på forumet her, men så lenge han er frisk så bør det være et løsbart problem.
  • 11 måneder og hatt spisevegring i lang tid, alt av mat er forsøkt uten hell. Både i skål, som søk etc. Nå har jeg sett at han elsker frysetørket vom, men det er jo en hinsides pris på dette. Nesten 500 kroner for 900 gram, som tilsvarer 2,7kg vom, altså ikke særlig drøyt. Til sammenligning koster vanlig vom rundt 450 for ni kg. Noen som vet om billigere merker, men som også er bra?
 • Nylig opprettede emner

×