Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Ungarsk Vizla

Recommended Posts

Har bare møtt en, men de har visst nok et ganske høyt aktivitetsnivå. Kan godt minne om kv der, tror jeg. Men tror de også trenger mer mental aktivisering.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Guest

Hvordan fungerer det å ha en Vizsla uten å drive med jakt? Men med lange turer, trekk på sykkel/ski og eks. spor? Har forstått det sånn at de er litt "fuglehund light" og ikke er like allsidige eller brukandes som f.eks setterne når det kommer til jakt.

Jeg så en på Oslo s i dag, for noen nydelige vesener!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvordan fungerer det å ha en Vizsla uten å drive med jakt? Men med lange turer, trekk på sykkel/ski og eks. spor? Har forstått det sånn at de er litt "fuglehund light" og ikke er like allsidige eller brukandes som f.eks setterne når det kommer til jakt.

 

Jeg så en på Oslo s i dag, for noen nydelige vesener! 

Blir rotete innlegg på mobil men. Jeg vurderte vizsla (og weimaraner som er ganske lik) opp og ned før jeg landet.

Noen er mykere en KV, noen er definitivt ikke det.

Ang jakt så går de ikke like stort som setterne, som er hvorfor de ikke anses like gode til jakt.

Det er en sær liten rase, og store variasjoner fra linje til linje(og land), med mange veldig like raser med like egenskaper. Jeg syns å bemerke meg at USA har disse "fuglehund light" sakene, både vizsla og weimaraner er veldig populære der blant aktive ikke-jaktende hjem. I sverige, og nedover i europa så det ut til å være mer fokuserte jaktlinjer.

Det er sikkert fult mulig å ha en vizsla som ikke jakter, spesielt spor er nok veldig fint. spm er om det finnes oppdrettere i landet som ønsker å selge til folk som ikke jakter, iom at det er en såpass liten rase som man holder på å bygge opp i norge.

Den vizslaen jeg har vært borti var helt herlig, energisk og entusiastisk sak.

Sent fra min SM-G870F via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

www.hundelykke.no tror jeg har bare familiehund, som hun også har hatt et kull på.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Gratulerer! Bursdag samme dag som min, håper jeg får beholde henne like lenge 😍
  • Bonita er blitt 16 år (hadde bursdag i går skjærtorsdag) 😍
  • Jeg har drømt om ridgeback siden jeg var veldig liten, men tenkte lenge at det var uaktuelt. Så dukket det plutselig opp en i familien, og tanken på ridgeback dukket opp igjen for alvor. Ca 2 år senere ble det endelig bestemt at vi skulle ha hund, og da hadde vi i mellomtiden mer eller mindre bevisst redusert utvalget til 3 eller 4 raser. Bestemte oss for å besøke en oppdretter av ridgeback som vi likte godt uten å ha ekskludert andre raser 100%. Oppdretteren hadde et kull født et par dager før vi dro på besøk, men vi var egentlig mest på besøk for å vurdere rasen og oppdretter nærmere, og det føltes ganske fjernt at vi skulle få valp derfra. Men så ble det født 10 valper og 5 av dem hannhunder, vi fikk god kjemi med oppdretter og plutselig sto vi på lista og skulle ha en hannhund. Så vil si kanskje et års tid siden vi hadde begrenset rasevalget veldig, men valpene var født innen valget på rase ble tatt 100%. Angrer ikke et sekund, men er helt sikker på at vi hadde fått det veldig fint med de andre rasene også. 
  • Det er ikke noen regel at yngstemann tar etter de eldre hundene, men det kan absolutt skje. Jeg tror mye handler om hvordan du som eier håndterer det. Jeg kan jo ta yngste her som eksempel. Hun er schäfer, altså vokterrase. I heimen har vi ei gneldrebikkje som bjeffer for alt og ingenting og vi har ei som er fryktbjeffer, både i hagen og på tur. Minstemann har ikke tatt etter noen av de, hverken på tur eller i heimen. Jeg har vært nøye på å belønne henne som valp når gneldrebikja bjeffer hjemme. Det har resultert i at hun ikke hiver seg på når han bjeffer. Det gjør ikke de to andre heller.  Nå har vi hatt en litt spesiell situasjon hjemme, der yngstemann har vært ganske krevende på diverse greier (valp/unghundatferd) og hun er mye større enn de voksne våre. Så hun har for det meste gått tur alene uten de tre andre det første året. Kun nå i senere tid har vi begynt å gå mer med de sammen, og da har yngstemann allerede fått etablert gode turrutiner og mye er allerede jobbet med forebyggende. Så selv om noen av våre utagerer på andre hunder på tur, så gjør ikke schäferen det. Hun er faktisk så flink nå at jeg kan fokusere på den redde vår på tur, og så sitter hun bare å ser på den passerende hunden. Uansett om du har utfordringer eller ikke, så tror jeg det er en fordel å lære valpen å takle verden på egenhånd før du tar den med på masse tur sammen med den voksne. Den generelle mentaliteten til valpen vil nok også ha noe å si på hvor stor tilbøyelighet den har til å bli avhengig av den voksne og også tildels hvor lett den kopierer uheldige uvaner, spesielt de som er basert på frykt/usikkerhet.
 • Nylig opprettede emner

×