Jump to content
Hundesonen.no

Ungarsk Vizla


Recommended Posts

Har bare møtt en, men de har visst nok et ganske høyt aktivitetsnivå. Kan godt minne om kv der, tror jeg. Men tror de også trenger mer mental aktivisering.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
 • 6 months later...
 • 5 years later...

Hvordan fungerer det å ha en Vizsla uten å drive med jakt? Men med lange turer, trekk på sykkel/ski og eks. spor? Har forstått det sånn at de er litt "fuglehund light" og ikke er like allsidige eller brukandes som f.eks setterne når det kommer til jakt.

Jeg så en på Oslo s i dag, for noen nydelige vesener!!

Link to post
Share on other sites

Hvordan fungerer det å ha en Vizsla uten å drive med jakt? Men med lange turer, trekk på sykkel/ski og eks. spor? Har forstått det sånn at de er litt "fuglehund light" og ikke er like allsidige eller brukandes som f.eks setterne når det kommer til jakt.

 

Jeg så en på Oslo s i dag, for noen nydelige vesener! 

Blir rotete innlegg på mobil men. Jeg vurderte vizsla (og weimaraner som er ganske lik) opp og ned før jeg landet.

Noen er mykere en KV, noen er definitivt ikke det.

Ang jakt så går de ikke like stort som setterne, som er hvorfor de ikke anses like gode til jakt.

Det er en sær liten rase, og store variasjoner fra linje til linje(og land), med mange veldig like raser med like egenskaper. Jeg syns å bemerke meg at USA har disse "fuglehund light" sakene, både vizsla og weimaraner er veldig populære der blant aktive ikke-jaktende hjem. I sverige, og nedover i europa så det ut til å være mer fokuserte jaktlinjer.

Det er sikkert fult mulig å ha en vizsla som ikke jakter, spesielt spor er nok veldig fint. spm er om det finnes oppdrettere i landet som ønsker å selge til folk som ikke jakter, iom at det er en såpass liten rase som man holder på å bygge opp i norge.

Den vizslaen jeg har vært borti var helt herlig, energisk og entusiastisk sak.

Sent fra min SM-G870F via Tapatalk

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg bare lurte på om det er rart om en kennel har en hannhund selv og parrer alle tispene sine med den samme hannhunden?  
  • Søt valp da!  Tror du bare skal ignorere han eieren. Nå har han fått tilbud og takket nei.
  • Hei, har en unghund på 1 år Virker som hun har kommet i spøkelsealderen..  Vi har trent i på ustillingstrening siden hun var 5 måneder gammel, nå er hun 14 måneder gammel og har plutselig begynt å rygge fra dommeren, når vi løper mot dommeren da starter hun å rygge ca 1 meter fra dommeren og rygger bare bakover i båndet.. Noen ganger følger hun på, men lener seg kloss inntil meg når hun blir «tatt « på, dette har aldri skjedd før. Hun godtar at dommeren tar på hun og sjekker tenner, men hvis jeg ikke holder i halsbåndet hennes , rygger hun seg fra dommeren.. vet ikke om dette er pga spøkelsealderen eller om det er fordi hun bare er STA og ikke vil dette? noen som har opplevd lignende? Hva har dere isåfall gjort?  Og hvordan skal jeg snu dette, slik at hun følger meg frivillig når vi går mot dommeren? Hun er godt sosialisert med alle aldersgrupper, og hunder så det er ikke noe problem. Men hun er veldig sta men kan være forsiktig av seg når hun sjekker ut nye mennesker, men er bare er snill. 
  • "Vi eier en to år gammel blandingshund som gikk i løpebånd i vår egen hage"   1april - 20 aug er det båndtvang. di hadde nok ikkje bra nok tilsyn over tispa, men di har ho i bånd. Så om hannhunder var i bånd så ville dette aldri skjedd. Hvis dette blir tatt opp i retten, så vinner di med tispa, uten tvil.. det er faktisk uforsvarlig  
  • Hvor lenge før valpen kan være alene en hel arbeidsdag? Det er individuelt, men jeg mener man bør ha absolutt minimum en måned, helst mer. Ridgebacken vår trengte tre måneder mener jeg å huske, og da jobbet jeg femtimers-dager. Hvis du skal ta god tid på at valpen er trygg ville jeg prøvd å få til to måneder (du har vel fem uker ferie ihvertfall uansett?) og så en backup med nabo eller andre som kan stikke innom og lufte hundene i løpet av dagen ved behov. Det hjelper at du har en hund fra før, ihvertfall hvis den er trygg alene hjemme. Så kan du jo spørre oppdretter hvordan foreldrehundene er på det.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...