Gå til innhold
Hundesonen.no

Hermes

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,227
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Hermes last won the day on 8. September 2013

Hermes had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

5,406 Excellent

Om Hermes

 • Rang
  Vanedyr
 • Bursdag 06/16/1983

Contact Methods

 • Website URL
  https://lopehund.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hadeland
 • Hunderase
  whippet
 1. Frilufts og turutstyrtråden!

  Jeg syns det enkleste er en enkel gassbrenner. Jeg bruker som ligner på denne. Også kjøper du et enkelt sett med det du trenger av kjeler. Husk gass. Ved mye vind/storm trenger du noe litt mer fancy. Jeg bruker bare bestikk både til å lage og spise maten, tar ikke med noe ekstra utstyr. Bruker turskål som med litt flat bunn til både fat og skål.
 2. La leken ligge

  Aldri trent på dette, men tenker noe slikt: 1. Legg leken på gulvet/bakken. Sett en fot på den. La hunden gjøre som den vil. "Bra!" og godbit for all ønsket atferd. Koble dette med ønsket kommando, for eksempel "La være!". Når mestret godt nok (la oss si 8 av 10 ganger), fortsett til neste trinn. 2. Legg leken på gulvet/bakken, like ved foten. Gi kommando. Ros og godbit ved ønsket atferd. Tråkk på leken om hunden går etter leken. Når mestret godt nok, fortsett til neste trinn. Mestrer ikke hunden, gå tilbake til trinn 1. 3. Kast leken på gulvet/bakken en meter foran deg. Gi kommando. Ros og godbit ved ønsket atferd. Tråkk på leken om hunden går etter den (evt. ha den i en tråd, og trekk den til deg, men har du hund med jaktinstinkt kan dette være forsterkende). Når mestret godt nok, kan du generalisere ferdigheten til andre leker, godbiter, mat, osv. Jeg tenker det kan være smart å trene "Vær så god" samtidig, så hunden lærer forskjell på "Vær så god" og "La være!".
 3. Meanwhiles pinnedyr

  Jeg skjønte ikke hvorfor kona absolutt skulle ha whippet da vi først skaffet hund i 2010. Men det skjønte jeg fort, og jeg var pådriver til at det ble en nr. 2.
 4. Provit vom og lam til valp?

  Vet ikke om akkurat denne typen (som jeg ikke har prøvd, og ikke sett nærmere på), men det meste av Provit kan du vel også fullfore på. Men, ja, helt innenfor å blande i tørrforet, og trolig sunt og bra for hunden din. Jeg antar disse også er frosne, som andre produkter fra Provit og Vom og hundemat? Jeg kjøper Vom og hundemat sine, og tiner de akkurat nok til at jeg klarer å kutte i litt mindre biter. Kan også tines helt, lettere å blande sammen med tørrfor da, hvis du ønsker det.
 5. Hermes og Flóki

  Hermes og Floki var ute og sprelte litt med seks andre whippets forrige uke. Det fine med whippets er at det er null stress å slippe 8 hunder som ikke kjenner hverandre - 6 hannhunder og 2 tisper - uten at det blir noe trøbbel og rør. Flere bilder her. Og dere kan følge med på våre sprell her (eller i denne tråden).
 6. Weight pulling

  Forøvrig, heng noen lette kjettinger på dekket, så ligger det mer stabilt.
 7. Weight pulling

  Har ikke gått med dekk enda med hundene (kun på meg selv). Var mer bare tanken at det er lite friksjon i å trekke kjetting på en brøytet snødekt vei (går man i terreng, med litt snø, blir det noe helt annet). Dekket gir litt mer friksjon, og dermed mer motstand.
 8. En god sele til kjettingtrekk?

  Ja, er nok dragsele + pinnedel. Har ikke hentet den enda, var innom og bestilte forrige uke. Foreløpig har jeg kun trukket litt lett med en nomesele fra Bjørkis, som Hemes har brukt tidligere.
 9. En god sele til kjettingtrekk?

  Jeg gjør samme med minstemann her. Har bestilt kombisele med pinnedel fra Seleverkstedet. De syr ikke WP-seler lenger, men om lillegutt skal trene hardere og mer intensivt (noe jeg tviler på), så blir det WP-sele på sikt. Tenker kombisele med pinnedel fungerer ypperlig til kjettingtrekk.
 10. Vår første whippet vokste opp i Bergen. Ikke noe problem. Han gikk løs på byfjellene, og i de skogene hvor det ikke var beitedyr (har fått litt mer respekt for den generelle båndtvangen senere, ikke fordi jeg har erfart at han jager dyr, men fordi jeg skjønner poenget med loven). Vi gikk turer på Løvstakken de mest folksomme søndager, og whippeten kunne fint gå løs. Opplever det vanskeligere her jeg bor nå, da det går beitedyr overalt, og de gjerne tas inn langt ut på høsten. Du har nok et poeng. Samtidig så var en av de jeg ofte gikk tur med i Bergen salukieier, og han gikk gjerne løs med to salukier hvor enn han nå gikk tur. Men det kan fint tilrettelegges for å mosjonere hund i bånd også, og det bør selvsagt være utgangspunktet, som du er inne på.
 11. Weight pulling

  Nå på vinteren, er det jo ikke mye motstand, om hundene trekker langs brøytede veier. Jeg merker selv at jeg må gå motbakker og/eller ut i terrenget for å få litt motstand. Å trekke langs sti/i terrenget vår, sommer og høst er ypperlig. Vinterstid kan kanskje trekk av dekk eller noe som gir litt mer motstand, være mer effektivt.
 12. Insekter som fôrkilde

  Har smakt det før. Det smaker ikke så fryktelig mye i seg selv. I hvert fall ikke det jeg smakte. Så handler nok mest om å tenke nytt om det. Men positiv til det som proteinkilde til hundene også.
 13. Insekter som fôrkilde

  Bare til å selge det inn som billig og enkelt, så går det rett hjem til det norske folk
 14. Insekter som fôrkilde

  Høres lurt ut! Må gjerne satse på det som menneskefôr også.
 15. Styrketrening

  Opp! Lillegutt skal snart begynne litt styrketrening, ved siden av all tur og løping han får. Begynner med trekking av kjettinger i første omgang, og går videre til kløv når han er fullt utvokst.
×