TonjeM

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,249
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

5 følgere

Om TonjeM

 • Rang
  Sangviniker

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  kelpie-gærning

Nylige profilbesøk

10,660 profilvisninger
 1. Nå har jeg ikke sett at hun har vært så mye imot mosjon i seg selv per se, det hun har vært imot er slike ting som LP, bruks, hundekjøring etc, DVs det vi synes er vanlige hundeaktiviteter. Hun har da aldri vært imot å gå tur med hunden så lenge den fikk styre tempo og gå og kose seg. Du kjører formålsregning, så hvis vi skal gå den veien så vet jeg ikke hvordan man skal kunne anslå de tallene - forskning i hundeadferd de siste 20 årene, resultatene der som innvirker på dagens treningsfilosofier, de mykere treningsmetodene (nei jeg tenker ikke bare på clicker), folk som setter seg ned og tenker seg om når hunden knurrer fremfor å fly i flint etc. Hvor mange hunder kan det dreie seg om mon tro på verdensbasis? Hva er best da - tjukk og trygg eller slank og misforstått? (For å virkelig sette det på spissen på mest usaklige vis! )
 2. Jeg forstår ikke at TSG-saken = Giske-saken på noen som helst måte. Giske ble det varslet om. TSG har ikke fått noen varsler. Jeg synes ikke at man uten videre kan tillegge mannepartneren meningen "han ville ha varslet hadde det ikke vært for at gutter og menn har tyngre for å varsle om sånt enn kvinner", ei heller kan man si at selv om han ikke varslet burde han ha gjort det så vi kan reagere som om det ble varslet. Uten varsler av noe slag, er dette simpelthen et privat anliggende i mine øyne. Når "offeret" selv t.o.m. går ut og sier han ikke er et offer, så får det da være måte på hvor nidkjær man skal være i moralismen sin - synes jeg. Vedr aldersforskjeller.. tja.. noen liker mora, noen liker dattera og noen liker sønnen og noen liker faren. Se på Macron! Jeg ville synes det ville være utrolig overkjørende å definere "akseptable" aldersforskjeller som alle må følge for ellers blir de dømt nedenom og hjem. Folk er forskjellige simpelthen. (For øvrig, store aldersforskjeller er not my taste, men kan være det for andre - og er de alle happy med det så er ikke det noe jeg har noe med eller rett til å dømme heller.) Seksuell trakassering er tydelig definert og skal reageres på. Utnyttelse av maktposisjon likeså. Når det gjelder folk som er så overstadig berusede at de må regnes som ute a stand til å samtykke/ikke samtykke, der skal man ha "samtykker ikke" som default. Når det gjelder TSG, så kan jeg så langt ikke se at noen av de grensene er krysset. Manner meg opp til å vasse i snø til ræva med biskene. Jeg har et større tråkke-sti-prosjekt gående, blodtrim for meg, ikke så mye for biskene uten videre. Snøen er alt for dyp for dem, men stitråkkingsprosjektet mitt går ut på å gå gjennom områder med tettskog og lavere snødybde slik at de får løpt litt der i hvert fall. Jeg forbanner alle hogstfelt..
 3. Hun får da ikke medaljen for eventuelle konkurranseprestasjoner? Resultater, eller manglende sådanne, er helt irrelevant her. Hennes arbeid vedr hundens språk var banebrytende, ikke bare her men enda mer i utlandet. Hun er internasjonalt kjent og berømt og diskutert. Hun har bidratt enormt til å bringe fagfeltet videre. Det er simpelthen prisverdig. Det er ikke en gang viktig om hennes konklusjoner står seg eller ikke, hun bidro til at det ble forsket mer, blir studert og gir økt kunnskap og bedre forhold for våre hunder.
 4. Alle fagforeninger har vel en viss basisk kunnskap om ansettelseskontrakter, om jeg så var medlem av "Snegleoppdretter-assistentenes Landsforbund", ville jeg forventet at de kan hjelpe med juss rundt de fleste typer arbeidskontrakter. Kontraktlovene er tross alt de samme for stortsett alle bransjer. Du selger din arbeidskapasitet, arbeidsgiver kjøper den, sånn er det i bunn og grunn uansett. Kontrakten styrer hvordan det forholdet skal være, og det er generelle lover for slikt. Fagforeninger pleier å ha super-greie på slike ting. Så prøv fagforeningen din aller først!
 5. Små Strider-gutter har visst fått vondt i ryggmuskulatur igjen - han klarer ikke å hoppe opp i sengen (eller sofaen) Det er jo ille nok, men hadde han enda funnet seg i at han ikke klarer og gått og lagt seg i en av de mange deilige biabedene. Men nei, små Strider-gutter forlanger å få hjelp og bli løftet opp i seng/sofa. Og det er klart man er behjelpelig med det. I dag har han fått metacam og så blir det å ta det med ro og holde han varm. Han har ikke hatt sånn ryggvondt på over 1 år nå. Jeg mistenker det har med kulden å gjøre enda vi kjører dekken, aldri ligge å bli kald etc , men jeg synes han har vært mer frossen denne vinteren enn tidligere. Jaja, tenker på broder'n og håper han i hvert fall blir friskmeldt på mandag. Her blir det å dra til Jenny neste uke tenker jeg, for litt laser og massasje når den verste vondten har roet seg.
 6. Det synes jeg var høyst fortjent. Selv om man ikke er enig med damen, synes hun er litt skrudd her og der faktisk - så er det ikke å komme fra at hennes arbeid satte fokus på en viktig ting - hundens språk. Og hennes forhold til hunder er dyp kjærlighet, ingen tvil om det. Hennes syn på hund og omgang på hund, har gjort at mange har måttet gå i tenkeboksen og bli mer bevisst - det er mange år sidne nå, kanskje man tar hennes arbeid som en selvfølge i dag og synes at dama er 100 % tullete med sin holdning til lydighet, hundesport og mosjon av hund. Men hun har vært særdeles viktig, så den medaljen fortjener hun!
 7. Vært en deilig TV-slave helg.. ikveld var det Broen og så har jeg sett "Bright" på Netflix. De begge ble jo slaktet i Aftenposten, men jeg synes fortsatt Broen er råspennende, og Bright synes jeg var riktig bra også.. jaja, er man kulturell analfabet så er man vel det. Nå synes jeg at det er på tide at vi ser litt mer til at solen har snudd- på tide med lysere dager!
 8. Mista de ørten quotene jeg møysommelig hadde samlet sammen slik at jeg kunne komme med vittige eller kloke kommentarer (ikke "og/eller" altså, bare "eller" - mine vittige kommentarer er sjeldent kloke, og når jeg tenker på det, så er ikke alltid mine kloke kommentarer så kloke heller..) Jeg ga opp Nytt på Nytt jeg, Carl I ødela, eller jeg vet vel ikke om egentlig ikke om det var Carl I som ødela, det var kanskje mer de andre deltagerne som herjet med han. Carl I er blitt en gammel, og i mine øyne, helt, totalt forstokket mann - synes ikke han skal henges ut på TV men egentlig beskyttes litt fra seg selv. Ellers så har jeg vært og klippet meg. Og vet ikke helt med resultatet.. det ble både kort og oppblåst det håret, står så fint til min dobbelthake og tyrenakke liksom.. så på skyggen min at hodet mitt ser ut som en helt perfekt rund kule.. Bubblehead Og vedr ulvejakten, ikke at jeg vil diskutere den, men på Dagsrevyen viste de en av de døde ulvene - og fy så dårlige tenner stakkaren hadde - den må ha hatt et liv med den mest forferdelige tannverken ever Ellers er det kaldt, det er fortsatt mørkt og det er litt snø oppå holke - venter intenst på en varm og tidlig vår, lyse dager og fuglesang..
 9. Ingen raketter her så langt, men biskene her er ikke redde for fyrverkeri - synd vi ikke kan overta rakettene hos de som har redde hunder! Jeg har gitt opp å ønske godt nytt år til alle som ønsker godt nytt år på Fb.. når man begynner å ønske godt nytt år på en greie om enda en håpløs Trump-tweet, så er det på tide å gi seg. Så til alle her på sonen: Godt Nytt År! Og det er nest siste gangen jeg skriver Godt Nytt år for i år altså! Jeg er forkjøla, har litt feber, vi hadde egg&bacon til middag (en av gubbens favoritt-middager som han spiser ekstremt sjeldent..) Gikk en forferdelig tung tur i dag, begynner å bli en del snø i skauen nå, tungt å tråkke sti! Snart er det slutt på juleferien også Alt for glad i ferie jeg.. Nå må jeg begynne å forholde meg til livets realiteter igjen, som for eksempel jeg må se å få klippet meg og se litt ryddig ut. Jeg har søkt ny jobb og fikk beskjed på bittelille juleaften at jeg skulle komme til intervju på nyåret.. man bør vel klippe seg da og ditche joggebuksa da kanskje.. Ikke lett å søke ny jobb når man er 58 år og jobbmarkedet er ganske så aldersdiskriminerende (til en viss grad med god grunn kanskje.. men de bør nå se på individet synes jeg). Denne jobben har jeg veldig lyst på, jobber en eks-kollega der som jeg gjerne jobber sammen med igjen (og jeg tror det er hans fortjeneste at jeg kommer til intervju i det hele tatt). Så det krysser jeg fingre for, men begynne med å få klippet seg kanskje..
 10. Northug meg her og Northug meg der... har ikke folk fått med seg SJAKK i jula? Sjakk på NRK og TdF, de eneste sportstingene som fenger meg, og jeg blir så inn i hampen hekta.. sukk. Men bare de 2 tingene, og det tror jeg skyldes 100 % fantastiske kommentatorer (OK, er i tillegg veldig svak for Magnus da.. husker han fra da jeg bodde i Lommedalen og så han som 13 åring eller noe sånt, stå for seg selv, helt avstengt, mens han ventet på bussen blant bråkete, masete, herjete jevnaldrende.. hjertet mitt gråt for han den gangen, og fryder seg for han nå) I dag ble han verdensmester i lyn sjakk, etter en aldeles utrolig innsats - man kan bli blåst til himmels av den mentale kapsiteten der altså, fy det har vært grusomt spennende i dag. Til slutt var det så spennende at jeg orket ikke se partiene i real time, satte dekoderen på stopp, gikk og gjorde andre ting i 10 min, og kunne så spole gjennom partiet med høy hastighet for å se resultatet.. for en dag!
 11. Synes du absolutt bør vurdere videre på basenji @QUEST ! Vanskeligste med dem er egentlig regnvær synes jeg.. Her har vi vasset tur i våt snø til knærne, og jeg husket å ha med meg meg mobilen i dag, og fikk tatt bilder av en liten Strider-særegenhet. Strider elsker pinner, han er helt syk etter at man skal kaste pinne så han kan jage etter og drepe den på brutalt vis før han kommer tilbake med den. Pinnekasting driver jeg ikke med, fort gjort at en liten kelpie kan bli helt fiksert på det, samtidig som det er ikke direkte ufarlig heller. Og det har Strider skjønt, jeg kaster aldri pinne hvis han kommer med en pinne. Derimot lider Strider visst av forestillingen om at vi mennesker elsker, absolutt elsker, å kaste pinner vi finner eller noe sånt.. Så han pleier ofte å legge en pinne i stien jeg går på, og så gjemme seg bak noen busker - helt klar. Planen er visst, at når jeg kommer over en såååå lekker og uimotståelig pinne, så klarer jeg simpelthen ikke la vær å kaste den - og da er han KLAR der bak busken.. tar man opp pinnen, så sitrer hele hunden av forventning, øya sitter så hardt i deg at du føler det! Og nei, har jeg tatt opp pinnen, så klarer jeg ikke å skuffe.. da blir pinnen kastet til Striders enorme lykke.. (men jeg tar ikke alltid opp pinnen, selv om den er sykt fristende..) Han har holdt på med dette i åresvis, men jeg har ikke tatt bilde av det før.. i dag var han i tillegg veldig flink til å gjemme seg (for en gangs skyld.. skorter litt på det noen ganger).
 12. Å huuu stakkars... den der er bare helt helt fryktelig irriterende og veldig merkelig å fikse.. Gubben tok utgangspunkt i artikkelen nedenfor - men gjorde stikk motsatt de sa: https://pureinfotech.com/disable-window-auto-tuning-fix-slow-internet-speeds-windows-10/ Jeg ser at det er 2 linker i artikkelen som angivelig skal fikse.. hadde det vært meg, hadde jeg nok prøvd de linkene først. Men gubber følger som kjent ikke slike anbefalinger, så nedenfor er hva han gjorde eksakt (og det har fikset problemet så langt i hvert fall): Jeg har norsk win10, fåglarna vet hva tingene heter på engelsk, så her blir det på norsk: For det første hadde den siste win oppdateringen føkket opp oppdatering av nettverkeskortet i PC-en, spesifikt driveren som gikk på wifi (Wireless). Søk "enhetsbehandling" (den ligger i kontroll panelet). Velg nettverkskort. Velg driveren som går på wifi, høyreklikk og velg oppdater. Hos meg tok det mange minutter mens den søkte og oppdaterte men til slutt var det gjort. Neste trinn var å gjøre det som IKKE anbefales, disable Windows autotuning: Use the Windows key + X keyboard shortcut to open the Power User menu and select Command Prompt (Admin). Type the following command and press Enter: netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled Skikkelig mumbo-jimbo fix m.a.o.. hadde aldri funnet på noe slikt av meg selv må jeg innrømme.. Her har vi hatt 2 døgns julefeiring til ende, alle 2-beinte og 4-beinte er helt utslitte ikveld. Men NÅ begynner juleferien! Huset er rent, alle gaver, kort, mat etc er eksekvert - nå har man FRI!!
 13. Gratulerer med en fantastisk nydelig liten dott, selv om det ser ut som du går en tøff tid i møte fordi jo søtere de er, jo mer rampete er de - og han der er bare megasøt!
 14. Enda en sak nå... https://www.nrk.no/ostfold/videregaende-skole-far-kritikk-for-darlig-dyrehold-1.13832737 Tror svin må helt ut av kostholdet her.. så et sted med "glade griser" i noenlunde nærhet, men så bruker de Fatland Slakteri i Oslo som har masse gruff på seg.. Så da er ikke de aktuelle for oss allikevel. Vi er ikke U-land, vi har råd til å sørge for dyrene vi spiser. Rapporten vedr svinehold i Rogaland var på Dagsnytt 18 i dag, med klipp også. Mattilsynet kallte det skuffende og forstemmende.. selv om de forsøkte å tone det ned (siden DyrevernAlliansen var der også, som tonet det opp..). Og en eller annen Bondelagsleder som sa at det delvis dreide seg om holdninger i tillegg til de økonomiske aspektene. Og disse oppslagene viser vel akkurat det.. all ære til elever som melder fra! edit: @Kangerlussuaq så litt på linken din.. men det var motbydelige greier altså Hva er responsen i Tyskland, blir det tatt tak i eller pratet bort, slik som her i Norge