Gå til innhold
Hundesonen.no

Chira&Shandy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Chira&Shandy

  1. Helt sikker på at ingen av dem er syk eller har vondt noe sted? I de verste periodene her i huset har det vist seg at en hund har vondt. Men de barket ihop innimellom utenom også. Jeg tar ikke med silkehansker på slossing. Det er en ting de bare må forstå at er strengt forbudt. Er så mange som har måtte holde hundene sine totalt adskilt fordi de ikke tåler hverandre, eller omplassere en.
  2. Du trenger ikke søke om å ha dyr, men du må informere styret om at du har eller vil skaffe deg dyr. Der jeg bodde før skulle de ha beskrivelse av dyret, farge/tegninger/kjønn.
  3. Andre som har erfart at hunden/dyret blir veldig var på lyder når det blir medisinert med metacam?
  4. Er vel med CM som de fleste andre trenere, noe kan man bruke og annet kan man ikke bruke. Tror forresten alle hundene mine ville dødd om hun Victoria Stillwell dama kom her med stemmen sin Ikke at hun sier noe galt, hun har bare veldig mye stemme.
  5. Hvordan er de når de er hyperseksuelle? Jeg fortalte vetten hvordan han er, så det kan vel kanskje ha noe med saken å gjøre da. Hun ene sa at han fortsatt er så ung at det enda ikke er blitt en uvane. Har aldri hatt hanne før, så dette er nytt for meg. Eneste jeg visste var at jeg ikke kunne dra inn ei tispe til. Tispene har løpetid nå og han har gått ned sikkert 3-400 gram, han veide 1800 gram for snart 2 uker siden.
  6. Men skal jeg vente til han er halvannet år for å få igjen beløpet eller høre på veterinærene som sier at den burde fjernes fortest mulig?
  7. Vi kjøpte en chi-valp for litt over 2 mnd siden, han var da 5 mnd. Valpen har bare en stein i pungen, så i kontrakten har selger skrevet at om ikke den andre har falt ned innen han er 18 mnd så vil hun tilbakebetale et satt beløp. Vi bare heiste på skuldrene og nikket, for hva vet vel vi? For en mnd siden sa veterinæren at den steinen som sitter i lysken burde fjernes ganske snart, den sitter dønn og mener den aldri kommer til å vandre nedi pungen. Det samme sa veterinæren vi var hos rett etter påske. Å skulle vente til han er halvannet år kan vi ikke sier dem. Er dette noe oppdrettere vet, så de slipper å tilbakebetale beløpet eller er det veterinæren som forhaster seg?
  8. Har lett nettsider opp, ned og i mente. Er på let etter Hurtta hel fleecedress i minste str. Skulle aller helst hatt den gamle typen, men det er vel umulig å finne.
  9. Tur?? Med hund??I kulda?? Her i huset finnes det ikke hunder om jeg sier "tur". I kulda betyr ordet "tur" "spill statue". Pleddet de ligger under leer seg ikke engang når jeg sier ordet. Turene er ikke avkortet, de er ikkeeksisterende. Jeg rekker ikke en røyk ute engang før de skal inn igjen...
  10. Tror truger nå til dags kjøpes etter vekt på personen som skal bruke dem. Vil tro at XXL har flere truger enn de der, selv om jeg ikke fant noen andre i farta.
  11. Oki. Skulle ikke tro 13% fett var mye? Får høre med veterinæren når jeg er der
  12. Skrev jeg noe sted at jeg ikke gir kvalitetsfôr? Vom&hundemat er langt i fra best på mine hunder, de har aldri røyta så mye eller vært så fæle i pelsen den tiden de fikk det! Hundene ble tynne og matleie. Etter min erfaring sier at V&H ikke er best! Jeg skjønner heller ikke at det skal ha noe å si på røyting med å blande fôr, men det har vist seg hver gang at det hjelper. Så hvorfor ikke gjøre det? Hovedfôret kjøpes hos veterinær og er spes for pels (Hills). Hva Dr.Clauders er for fôr aner jeg ikke, men hundene funker ellers greit på det. Ellers kan jeg blande i ProPlan, eukanuba, RC.... De driter litt større kabler den ene gangen om dagen de driter, så de kommer ikke til å få det når denne sekken er tom. Men ville nok kuttet det ut om andre hadde den erfaringen at de fikk kuler av fôr.
  13. Shandy har fått tømt kuler før, betente talgkjertler, sa vetten. Nå har hun en større-enn-ert kul igjen. Hun bryr seg ikke om jeg klemmer eller tar på den. Nå har Chira også fått en kul, mindre enn en ert. Men hun gir inntrykk av at hun synes det er ubehagelig om jeg tar på den. Kan dette komme av fôret? Jeg liker å blande div fôr, for da røyter de litt mindre. Denne gangen blander jeg oppi en type for meg ukjent fôr. Skal til vetten denne uka for vaksine og helsesjekk, så jeg skal spørre der også. Bare lurte på om dere hadde noe erfaring med det...
  14. Jeg har hunder som helt sikkert hadde passet under "gul sløyfe", men ser ingen hensikt å bruke det. Mine hunder er mitt ansvar, det er også mitt ansvar at de ikke havner i situasjoner de ikke takler eller utagerer i. Jeg har inget ønske om at de skal havne i slike situasjoner så jeg leser dem hele tiden når vi går tur. En gul sløyfe ville ikke stoppet gutten som plutselig heiv seg på Chira da vi gikk tur her en dag. Jeg var bare happy at bikkja ikke er pissredd unger lenger og fortsatt satt pent ved min side. Gul sløyfe mister hensikten sin når "alle" bruker den bare for at de har lyst... Ser for meg alle disse fuglehundene i Holmenkollåsen (det skrives om her på sonen stadig vekk) får på seg gul sløyfe før de slippes ut på alenetur For den gule sløyfa betyr at man skal gi hunden plass...
  15. Den var jo alldeles bedårende *smelt* Men som det sies, de avles på feil grunnlag. Fant dette: http://no.wikipedia.org/wiki/Alaskan_Klee_Kai
  16. De kjenner da garantert ikke sin begrensning! Greit å vite Hun får belønning ved at vi kaster ut noe hun må ta på land, noen ganger (oftest) er hun så oppslukt av vannet at ingenting nytter. 6 timer??? Da hadde jeg daua av redsel for lenge siden Jeg pleier å la det gå 10-20 minutter før jeg prøver å få henne til å pause litt. Synes det var litt ekkelt at Shandy svømte ut å dyttet Chira til land, kjenner hun Chiras begrensning? Langline eller bånd i det hele tatt er totalt utelukket, sånn som hun holder på kan jeg ikke skjønne annet enn at hun vil vikle seg inn. At hun skal få en tå eller klo i halsbåndet tar jeg ikke sjansen på. Hun svømmer jo ikke langt heller, hun plasker rundt på et lite område.
  17. Da fortsetter jeg ihvertfall med å hive ut noe hun må bringe til land! Jeg er veldig usikker på om hun går på land selv siden hun er så oppslukt av å plaske og fange vannet. Naboen sa også at hun fint kan finne på å svømme til hun går under. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal lære henne å kun svømme langs land? Hun er forsåvidt i nærheten av meg da det ikke er veldig langgrunnt (jeg går kanskje 2 meter å legger på svøm) og hunden er under 30 cm i mankehøyde. Hun svømmer heller ikke langt, hun plasker rundt. Det er vel ca 20 meter ut til øya og hun er aldri halvveis dit engang.
  18. Chira er en badenymfe, hun stuper uti! Svømmer som en gal, plasker og fanger vannspruten. Når jeg synes det har gått lang nok tid så kaster jeg uti en pinne el.l for da går hun på land med den. Å kaste ut noe hun kan ta er eneste måten å få henne opp på. Jeg er usikker på om hun kjenner sin begrensning, om hun går på land når hun begynner å bli sliten eller om hun går under? Shandy liker best å vasse i vannkanten og observere, hun svømmer ikke om hun ikke MÅ. Men i dag har hun vært uti to ganger. Svømt til Chira og puffet henne på land. Det ble nesten slosskamp uti vannet for Chira likte det ikke, men Shandy ga seg ikke og dyttet henne til grunna. Jeg er veldig usikker. Hva tror dere? Tror dere hunder kjenner sin begrensning... før det er for sent?
  19. Jeg har ikke tisseflekker i hagen, ikke på den lille plena der vi bodde før heller. Hørte naboen der vi bodde før hadde det (plen på ca 4x4 meter) så hunden der fikk ikke tisse i hagen. Kanskje det har med mengde tiss?
  20. Har prøvd å ha på dem truse fordi de sover i senga mi, men de blir hele rare og gjemmer seg når de får på trusa. Så jeg vasker sengetøy hver dag under løpetiden(e). De blør veldig lite begge to, man ser dråper øverst og nederst i trappa og på gulvet foran sofaen og stolen. Hadde beige sofa før og det var ikke en flekk i den, så de er ganske flinke til å vaske.
  21. Kontakt? Bjeffer han selv om han går på plass også?
  22. Innkalling! Ene hunden min kunne finne på å bjeffe på folk så jeg kalte henne inn hver gang vi møtte folk. Jeg kaller stort sett inn når vi møter folk enda, men hun går fint forbi uten å bjeffe.
  23. Man henter hunden sin i løpet av veldig kort tid når den har stukket av og blitt funnet. Jeg er av dem som hverken har fått mindre eller mer respekt for FOD etter denne saken, men om de ikke lar eieren hentet hunden nå om det er sånn at hunden er på FOD igjen så tror jeg folk flest vil miste respekten.
  24. Mener de sa at krystallsyken og virus på balansenerven er det samme. Er det noe endringer med hørselen eller noe vobling i øret? Har du hatt ørebetennelser tidligere kan det være væske i mellomøret, men det kan være mye annet. Du må gå til legen om det blir verre eller ikke går over i løpet av rimelig tid, om legen din ikke ser noe må du få rekvisisjon til øre, nese, hals spesialist.
  25. Mine sover for det meste når vi er inne. Hvis de er hypre så går vi tur.
×
×
  • Opprett ny...