Jump to content
Hundesonen.no

Mirapusen

Medlemmer
 • Content Count

  310
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Mirapusen

 1. Mirapusen

  Rolig familiehund/turkamerat mellomstor/stor

  Vi fikk oss golden i ca samme familiesituasjon som dere, jeg var vel 12. Gikk grunnleggende hundekurs men ellers var den "bare" familiehund, med alt det innebar. Var med på sommeravslutninger på fotballen, hytteturer, og alle hverdagsturene. For oss var det en perfekt familiehund, og en lett hund å trene så også vi barna synes det var gøy med kurs osv. Venninna mi fikk seg engelsk springer i samme situasjon og den er også en super familiehund! Kan anbefale begge rasene
 2. Mirapusen

  Liten-medium lettlært hund med liten radius

  Spansk vannhund er ikke dum nei, og litt mindre enn portisen. Jeg er også litt frelst på 0 hundepels i huset, da tar jeg heller en klipperunde innimellom Får helt noja av å passe venninna mi sin cocker, pels overalt jo!
 3. Mirapusen

  Liten-medium lettlært hund med liten radius

  Svaret mitt forsvant vist med dårlig nett. Sjekk IG aneroppen en del bilder, får ikke til å legge over her. maui_the_pwd er også kort, penere klipt enn min Min, og de jeg har møtt hos oppdretter og på tur, har ikke vært reserverte mot andre. Min er i overkant med andre mennesker litt forsiktig i møte med andre hunder men ikke reservert
 4. Mirapusen

  Liten-medium lettlært hund med liten radius

  Jeg har portis, og er ikke særlig fan av pelsstell selv - hadde golden før men måtte bytte rase pga allergi. Jeg holder min kort året rundt, kjøpt klipper med avstandsskjær og tar en runde en gang i mnd ca - er jeg effektiv går klippen på en time. Ved å holde henne kort slipper jeg børsting. Min portis, og de fleste andre jeg har møtt, har en radius på 15-20 m, men lite jaktinstinkt og lett å få god innkalling på. Min har knall innkalling og jeg er ikke verdens flinkeste hundetrener Veldig lettlært og våken type, jeg syns min forrige golden var våken og en lett type til å være golden men portisen er helt klart noe annet. I tillegg til å være familiehund er min også med som stallhund og trener hesten flere dager i uka, noe hun digger, og de får skiturene vi har gått har hun vært fin. Tror portis kunne passet deg fint. Ligger vel på litt over 20 kg på hannhunder
 5. Mirapusen

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Jeg har avlyst turer med faste turkompiser også jeg, bare for sikkerhetskyld - både for min hund, men også for deres. Tenk om min bærer på smitte og smitter venninna mi sin hund? Vi går alene i skogen framover
 6. Seleverkstedet har også en sånn du kan feste på baksele på. Jeg kjøpte bare nomeselen derifra nå sist, men tenker å kjøpe kombiselen når Lykke blir stor nok til å trekke også.
 7. Mirapusen

  Flåttmiddel

  Er på 13. året med Scalibor og veldig fornøyd. Eneste er å huske å ta det av på badeglade hunder før de hopper uti. Er på resept i norge, over disk på apoteket på Nordby 😛
 8. Mirapusen

  Weight Pull

  Snuste så vidt på kjettingtrekk med gamla før hun forlot meg, her er planen å begynne med det når valpen er stor nok. Kun for variasjon og styrke, tror ikke vi skal prøve oss på noe mer.
 9. Mirapusen

  Liten/mellomstor alternativ til golden retriever?

  Hatt golden og springer i hus sammen, og de var veldig like. Like rolige og greie inne, like glad i mat og alltid glade. På tur hadde golden større radius enn springeren, golden kunne en sjelden gang prøve å jage en hare mens springeren var mer opptatt av å suse i beina mine. Springeren er i mine øyne en perfekt familiehund om man vil ha noe mindre enn golden, og som er litt mindre krevende.
 10. Mirapusen

  En rase med stor personlighet

  Jeg stemmer også for at du tar en titt på vannhund, enten lagotto eller portis. Min portis er utrolig omgjengelig, går med alle, passe radius på tur, digger å trene og veldig lett i kroppen. Hadde golden før og det kan ikke sammenlignes mtp lett i kroppen! På den negative siden kommer jo pelsstell, jeg planlegger å holde min relativt kortklipt da jeg synes børsting er kjedelig også det at iveren lett kan bikke over i litt stress.
 11. Mirapusen

  Trekkhund og lydighetshund

  Har fulgt tråden og tenker nå hovedsakelig på flat jeg. Stor hund med en del krefter til å dra, etter min erfaring godt med iver på tur, samtidig som den kan trenes. Passer en flat hver sommer og den hadde vært perfekt for deg. Stor fin hanne som kan gå løs, morsom å trene, trekker godt om han får lov. Husker en sommer vi drev og trente motbakkeløp, en helt annen opplevelse å ha han foran enn min rolige golden som helst gikk løs og surra(golden kan trekke altså, men min var ikke lært opp til det) Om man ikke vil ha så mye drit dratt inn i huset kan man trimme fanene på beina, ellers synes jeg ikke flatpelsen drar med seg mer enn en annen hund.
 12. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Ææææsj!
 13. Mirapusen

  Trekkhund og lydighetshund

  Jeg kan egentlig ikke fordra pelsstell, så jeg regner med å klippe ned min til våren også holde henne relativt kort året rundt. Hun er fullpelsa nå og det krever kanskje 10 min daglig å børste for å unngå floker. Også setter det seg en del snøballer i lang pels..
 14. Mirapusen

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Kun møtt et par wheaten tisper, men samtidlige har vært kjerringer mot andre tisper.
 15. Mirapusen

  Trekkhund og lydighetshund

  Min er bare 7 mnd og har så vidt begynt å være med på skitur, men hun drar som bare pokker får hu lov!
 16. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Supert! Å ha de med på ridetur er så gull altså!
 17. Mirapusen

  Superhundene på NRK

  Linda var så kul! Jeg og Lykke satt og lo og lo, så lik den rare portisen her
 18. Mirapusen

  Mellomstor brukshund

  Retriever høres ikke dumt ut, men Sunnivas forslag var ikke dumt. Jeg har en portis og det er en veldig morsom hund å trene! For meg som er vandt til en utstillingsgolden som elsket å trene, men ting gikk litt roligere i toppen, er portisen full fart Veldig snill men mye mer på og koker over innimellom.
 19. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Agria her og, 3500 i året. 60 i vet med 25 % egenandel. Satte bort hesten i dag, må gjøre det oftere! Utrolig hvor mye annet man får gjort. Så rakk både hundetur med en venninne og en runde fellestrening på hundeklubben.
 20. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Valpen fikk smake en hestesko med brodder rett i panna i dag, og slapp utrolig nok unna med et bittelite kutt 🙄 Veldig spak etterpå, håper hun har skjønt at det er lov å holde litt avstand til hesten nå!
 21. Mirapusen

  Ditt siste kjøp?

  Nomesele fra Seleverkstedet, endelig var dyret stort nok til at jeg kunne kjøpe "skikkelig" sele til henne
 22. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Da har dyret endelig fått seg trekksele, stor jente nå! Og ubs siden vi snakket om vekt, blitt litt rund i kantene
 23. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Var samme som skjedde her, golden som alltid måtte passes vekta på også plutselig med alderen begynte hun å tape seg. Gikk ned 4 kg en gang, det tilsvarer vel en kg på din lille. Har halt valp i hus, æsj. Min egen skyld tror jeg, som lot henne løpe etter hesten på glatta. Håper det bare er en liten strekk og bra til i morgen.
 24. Mirapusen

  Godbiter

  Fish4dogs var et godt forslag, bruker faktisk tørrforet derifra som godbiter på frøkna her. Bruker de som er small bites, perfekt godbitstørrelse. Ellers brukte jeg en del fiskepudding på den gamle, kjøpte sånne pølser og delte i småbiter. En del dyrebutikker har sånne tuber med "leverpostei" på, og jeg vet det finnes minst en variant med laks.
 25. Mirapusen

  Akkurat nå - februar

  Jeg hadde motsatt problem med min, at hun fort ble tynn og jeg ikke så det. Endte med å ha en fast rutine på veiing minst en gang i mnd! Lett å se seg blind på egen hund
×