Gå til innhold
Hundesonen.no

AnneMAA

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

AnneMAA's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ok, takk for tips. Har ikke funnet ut hva som er forskjellen på pro 2,3 og 4 enda, men får sjekke litt nærmere skjønner jeg?
  2. Takk for svar. Det var ganske stor prisforskjell så jeg tenkte det måtte være flere forskjeller. Ser ut som om eco er laget litt enklere for å få ned prisen.
  3. Hei Vi har fått oss en golden retriever-valp og trenger bur til bilen. Jeg hadde håpet at vi kunne kjøpe et bur nå som også passer når han er voksen, men er det dumt at buret da er for stort den første tiden? De nærmeste dyrebutikkene har bur fra 4pets. De i butikken mente at et pro 3 medium ville være stort nok. Er det noen som har erfaring med disse burene til golden? (Er en hanhund, som i følge oppdretter blir relativt stor). Og er det noen som vet forskjellen på 4pets pro og eco? Tror eco er noe rimeligere, men usikker på hva forskjellene er.
  4. Ja, tenkte utstillingvarianten og ikke jakt, selv om jeg synes jaktgolden er mye finere:-) Eurasier har jeg også sett på, synes de var veldig fine! Men leste også at de kunne være mye rart med den rasen og, så slo den fra meg. Puddel har jeg ikke vurdert en gang. Hvordan er de som familiehund? Trodde det var endel pelsstell med de, men er kanskje overkommelig? Blir vel mindre, eller ikke noe? røyting, og det er en fordel:-)
  5. Ja, det er det jeg har lest andre steder og, at de kan være fine familiehunder, men at det kan være mer stress eller "mye rart" hos rasen. Så tror egentlig golden passer bedre til oss. Var mest størrelsen jeg likte hos tolleren:-) Hvordan er labrador i forhold til golden? Flat er vel mer aktiv og energisk enn golden?
  6. Takk igjen for konkrete tips til valg av oppdretter! Nå vet jeg litt mer om hva jeg bør passe på:-) Kanskje vi skal ta oss noen turer til forskjellige hundeklubber ja.
  7. Takk for utfyllende svar! Ja, tenker også at rundt en time hovedtur for dagen bør vi klare, og skjønner at de krever aktivisering av både kropp og hode. Men ønsker at hunden er noenlunde rolig innendørs og ikke går på veggene om det plutselig en dag må bli litt kortere tur enn vanlig. Har skjønt at det er viktig å finne rett oppdretter. Synes det er vanskelig å vite hva vi skal se etter, men så har vi bare så vidt begynt å lete litt, så vi finner vel ut av det. Vi har ingen hast, kan gjerne bruke hele året på å finne riktig hund:-) Toller er en hund jeg har sett på og liker veldig godt av utseende og størrelse, men når jeg har lest om den har jeg tenkt at den kanskje ikke passer så godt som familiehund? I hvertfall ikke første hunden? Mener jeg har lest at den kan være litt krevende, og at den ihvertfall trenger mer trening og aktivisering enn for eksempel golden?
  8. Hei Vi er en familie med tre barn som har tenkt lenge på å få oss hund. Barna er 11, 9 og 3. Bor i et boligområde i utkanten av en by, med kort vei til sti og fjell. Vi er en aktiv familie som liker å gå og løpe i fjell og skog, men ser at hverdagene ofte kan bli hektiske, slik at vi ikke kan ha en hund som krever timesvis mosjon hver dag. Den må kunne tåle om noen dager blir litt mindre tur enn vanlig. Vil ikke bruke hunden til noe «spesielt», vi går ikke på jakt og vil ikke drive med utstilling. Vi vil selvfølgelig aktivisere hunden i tillegg til å gå tur, men er turkamerat/ familiehund vi ser etter. Vi jobber begge to, så hunden vil måtte være hjemme alene, ikke hver dag, men flere dager i uken, opp til 6-7 timer. Min mann vil helst ha litt størrelse på hunden, jeg synes det holder med en mellomstor hund. Argumentet til min mann er at den må kunne være med på skiturer om vinteren, men det kan vel mellomstore hunder og. Min mann har vokst opp med hunder, jeg har ikke hatt hund. Den rasen vi har snakket mest om i det siste er golden retriever. Er det noen som har minuser med denne rasen i forhold til våre kriterier? Jeg kunne egentlig tenkt meg en noe mindre hund, men ellers synes jeg den høres bra ut for oss. Ønsker en litt «rolig» rase. Har snakket litt om settere og, men de synes jeg virker litt «vimsete», og bør kanskje ikke ha en sånn hund når vi ikke skal bruke den til jakt? Engelsk springer spaniel er en annen hund jeg har sett litt på, men her står det at de ikke kan være mye alene. Hvordan passer det med å være alene på dagtid? Et annet kriterie jeg har er at den helst ikke må bjeffe for mye. Så på finsk lapphund, men de er generelt litt lyd i? Er det andre hunderaser som kan passe for oss? Evt plusser og minuser med de jeg har nevnt?
×
×
  • Opprett ny...