Jump to content
Hundesonen.no

Sanne

Medlemmer
 • Content Count

  1932
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Sanne last won the day on November 1 2018

Sanne had the most liked content!

Community Reputation

2443 Excellent

2 Followers

About Sanne

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Dyr! Spesielt hund, katt og ilder <3
 • Hunderase
  Blundehund

Recent Profile Visitors

11109 profile views
 1. Sanne

  Akkurat nå mars

  Ugh, for en fæl avgjørelse å måtte ta pga viruset Men klinikkene har gode rutiner på dette etter hva jeg har lest meg opp på. Om noen er i karantene, så ønsker de at hunden blir vasket før du drar hjemmefra, og at eier/hvem enn som tar med hunden venter i bilen mens ansatte henter hunden inn til behandling. Det blir litt som med helsevesenet, noen må møte på jobb uansett, så jeg tror du kan holde hodet kaldt en stund til altså Jeg har selv en hund med korsbåndskade som skal opereres 20 april. Lang rehab og mange veterinærbesøk utover vår/sommer, så jeg er litt spent selv. Vi har ikke bil heller, så det blir en kabal å løse om jeg blir satt i karantene. Og nettopp pga overnevnte hund, så er jeg ikke i nærheten av folk at all per nå, jeg tør ikke risikere smitte med tanke på Banzai ❤️ Nå kan han selvfølgelig stå på smertestillende og vente med operasjon til det hele glir over, men når skjer det liksom.. Hadde vært fint å få unna operasjon/rehab i sommerhalvåret. Vanskelig!
 2. Sanne

  Valpegjengen 2019

  Sara? Mitt favorittnavn! Og skal jeg noensinne ha tispe i framtiden, så skal den helt klart hete Sara ^^
 3. Sanne

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Det der er sært for meg altså! Jeg feks kunne aldri hatt 4-5-6 hunder, men jeg klarer fremdeles forstå at andre kanskje vil ha så mange av ulike grunner. Så selv om jeg ikke vil ha det, så legger jeg meg ikke borti om andre vil det? Litt det samme som å ha feks taranteller det der. Ingen skjønner at man vil ha noe sånt. Det er tydeligvis veldig vanskelig for enkelte å skjønne at vi alle er ulike individer med ulike interesser! Kos deg med fremtidig hund nr 2 og ignorer kommentarer! Det er ditt liv
 4. Sanne

  Ulike reaksjoner på hund nummer to

  Jeg har egentlig ikke dømmende folk i livet mitt, så det har aldri vært noe særlig til reaksjoner. Folk syntes kanskje det var litt snålt når vi fikk nr 3 (Da hadde vi Shensi lundehund på 4 år og Bamse bichon frise på 11 år fra før), men ingen ufine reaksjoner. Bare gratulasjoner og skryt om hvor fin han var Med siste nå var det ingen reaksjoner. Folk hadde vel reagert mer om vi ikke tok Ori for å være helt ærlig, sånn siden han er sønn av Banzai (Vi hadde Banzai fra før) Jeg er 33 nå! Jeg skjønner ikke hvorfor folk reagerer da? Altså, hvis man tar seg av dyrene sine og klarer gi begge/alle det de trenger så er det jo ingenting å reagere på Eller har folk bare behov for å kontrollere andres liv?
 5. Sanne

  Akkurat nå, september

  @Miloficent Du kan sjekke slimhinnene i øynene også, bare dra ned øyelokket litt Forøvrig skal slimhinnene være lakserosa og det synes jeg det er ganske tydelig at de er på de bildene
 6. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  https://www.nmbu.no/fakultet/vet/aktuelt/node/38201?fbclid=IwAR3ZkJJUyNcPUDnU3lcHbEu8n27K9NG2U1t5YeddRc6mHPLjw8U_Fe1rSHw Her er artikkel om det du nevner Leste den tidligere!
 7. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Ja selvfølgelig, du har helt rett! Selvfølgelig må det være strenge kriterier og helt garantert supervanskelig arbeid å finne ut hvem av hundene som faktisk har dette! De som kan dette vet nok hva de gjør. Allikvel kommer man ikke unna at eiere vil reagere, uten at det nødvendigvis menes noe vondt med det eller er berettiget mot klinikker/vetinst/mattilsynet, men mer er basert på frykt og angst for at hundene våre skal dø. Alle klarer ikke holde hodet kaldt i en sånn her situasjon. Jeg har ikke problemer med å innrømme at jeg ikke har sjans til å være fornuftig nå Vi vet fremdeles ingenting om hva dette kommer av, vi vet bare hva det ikke kommer av, sant. Så å stille spørsmål og å være kritisk er en selvfølge i en sånn situasjon, samme om det hjelper eller ei. Vi mennesker har en tendens til å frike når ting går galt og det potensielt kan gå utover oss selv, de vi er glade i og slikt Jeg hadde dønn vært en sånn eier som ringte inn panisk bare jeg så antydning til diaré. Jeg kan ikke noe for det, jeg er livredd for å miste dem. Jeg skulle ønske jeg hadde klart å ta det litt mer med ro, og jeg prøver hele tiden å overbevise meg selv om at jeg er tryggere her i trondheim. Men hjertet har tatt over styringen mens fornuften har forduftet
 8. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Ja vet... 😕 Men at det ikke virker å være veldig smittsomt (de kan jo fremdeles ikke utelukke smitte..) gjør det tross alt tryggere for meg. Men jeg aner ikke hvordan vi skal beskytte hundene våre... Holde de inne og i hage da, men hvor lenge skal hunder gå uten skikkelige turer, det er jo også en vurdering man må ta. Mine tåler roligere dager uten problemer. De har hverandre som de leker med, vi kan være i hagen etc, men det er jo ikke optimalt... Jeg har ytterste tillit til vetinst og at de gjør alt de kan. Men det er skremmende at vi er én uke inn i dette og det er fremdeles tilfeller hver eneste dag, samt i dag er det mer enn det har vært på flere dager :S @Stjerneskinn Så sært? Jeg skjønner jo at alt av magetrøbbel kanskje ikke er det samme, men når det i tillegg er blodig på samme måte som disse sakene...
 9. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  For min del er det beroligende! Jeg kan kontrollere hundene mine fra å drikke fra bekker, spise alt mulig grums ute, droppe å gi de mat/godbiter de ikke er vant til etc. men smitte fra andre hunder er klin umulig å unngå med disse gutta... Banzai graver nesa ned i alle tisseflekker han får tilgang på. Og får han ikke gå i grøfta, så gjør han ikke fra seg Men jeg er enig altså, jeg tar det ikke med ro allikevel, spesielt ikke nå som det har vært åtte nye tilfeller Jeg følte ting begynte roe seg ned, men plutselig tar det av igjen
 10. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  https://www.vetinst.no/nyheter/status-vedrorende-akutt-hundesykdom-11-september Sakset fra artikkel postet over: "En positiv nyhet er at det i de fleste tilfeller der det bor flere hunder i samme dyrehold er bare én hund som er blitt syk. Dette kan tyde på at en eventuell sykdom ikke er veldig smittsom mellom hunder" Så det er beroligende hvertfall da!
 11. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Jeg lurer på hvor dere ser at veterinærinstituttet har tatt helg? De har fått inn én hund i dag som de har tatt prøver fra og de får inn to i morgen som skal obduseres? Lørdag i dag, søndag i morgen? https://www.vetinst.no/dyr/smadyr/akutt-hundesykdom-september-2019-dette-vet-vi Og prøver tar tid å få dyrket, det er ikke gjort på en halvtime liksom. Det samme gjør det å finne en rød tråd gjennom alt dette. At vetinst., mattilsynet etc kommer ut med info som ikke gir mer svar er jo også fordi media og hvermannsen hyler etter info Forøvrig enig med simira. Altfor mye spekulasjoner. Vent på svar fra de som kan dette! Helt utenom det så takler gutta her roligere dager uten problemer. Og jeg drasser dem ikke med rundt i det hundetette området her, mest for min egen sjelefreds skyld Logisk sett så tror jeg ikke hundene mine kommer til å få dette her oppe i trondheim, selv om det potensielt har vært et tilfelle her, men hjertet mitt skriker av frykt, så da får de tåle noen rolige dager x)
 12. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  De som i NKK Rogaland? Men jeg ser nå at det er neste helg, altså 14-15? Jeg trodde det var nå i helga, derfor jeg fikk helt bakoversveis! Hvis det er over en uke til, så er det jo klart de (nkk rogaland) avventer videre svar 🤣 Så my bad!
 13. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Jeg leser at den går som planlagt med mindre de får beskjed om å avlyse fra mt eller nkk sentralt. Når et 20-talls hunder er døde på så kort tid, så burde det ikke være en vurderingssak en gang? Mange er gale nok til å ta sjansen og dra med hundene sine. Det er jo sånn sykdom sprer seg! Sitat: Utstillingen neste helg vil forløpe som planlagt med mindre nkk sentralt sier noe annet. Vi tar selvfølgelig våre forehåndsregler mtp smittefaren som foreligger. Nkk har jo sagt at arrangementer med høy hundetetthet bør avlyses..
 14. Sanne

  Smittsomt sykdomsutbrudd i Oslo

  Faktisk superproblematisk for min del, for Banzai bæsjer ikke uten at han får en god tur. Og aldri i livet i hagen! Og det er så sabla hundetett her + mange som ikke plukker opp etter hundene sine På toppen må han gå å snuse i grøfter eller lignende en god del av turen for å faktisk bæsje. Hvis ikke så bare holder han seg til neste dag... Selv når han er skikkelig dårlig i magen så gjør han ikke ifra seg før vi er helt ute av feltet En km til skogen, så får vel bare beine på oppover og ikke velge stiene... Heldigvis i Trondheim da, men smitte stoppes jo ikke av grenser og vi fikk kennelhoste på hundene nesten med en gang vi flyttet hit, så det er ganske hardt smittepress altså. Bra alle de forskjellige stopper norske hunder da! jeg så at nkk rogaland (?) IKKE hadde tenkt å stoppe utstillingen?? Er det noen endring i den saken? Det høres jo helt sprøtt ut å ikke stoppe det?!
 15. Sanne

  Flytting og hund

  Begge mine håndterte flytting uten problemer! Merka det egentlig ikke noe særlig på dem, bare litt mer bjeffing på nye fremmede lyder første tiden! Jeg har en veldig trygg og selvsikker voksen hannhund og en voksen, men veldig nervøs og ikke like selvsikker hannhund med sep.angst! De taklet det helt likt egentlig! Men nå skal det sies at gutta mine tar seg til rette hvor enn vi er, om så bare borte på besøk Så de undersøkte litt kjapt og så var det deres hjem!
×