Gå til innhold
Hundesonen.no

Novali

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Novali's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for mer info! Angående løping så hadde ikke det vært noe problem. Mange områder her som kan brukes til å slippe løs og la den løpe. Og da gjerne komme i kontakt med andre av samme rase i område. Som du sier er nok allergien det som er viktigst og tenke på og som man dessverre aldri kan vite. Jeg selv har allergi og fått det påvist, men har passet og vært mye med hund og ikke reagert. Samme har barnet. Bodd med en hund en uke og ikke reagert. Katt reagerer jeg på etter 5 min, men er selv oppvokst med katt (selv med allergi) og det gikk fint med vanlig medisin som jeg uansett må ta.
  2. Takk for info! Kan si så mye som at whippeten er nok lik meg der, for JA, jeg tar gjerne en topptur eller en tur på 2 mil, men regner det sidelengs eller gradestokken viser at man må kjøre fullt ullundertøy på seg, ja da er jeg ikke så glad i tur likevel selv ? Men er også glad i å jogge, og hadde vært kjekt med en joggevenn også. Jeg forstår og ser argumentene for disse blandingshundene, og ser at det er helt hinsides priser også, men ellers virker det som akkurat den blandingen passer perfekt til de kravene jeg har. Ser andre nevner renraset puddel også, som jeg egentlig aldri har vurdert. Har bare tenkt at den ikke er aktuell ? Hadde en nabo i oppvektsen som hadde 3 små pudler som bjeffet og løp rundt som galninger ofte, så er nok bare den oppfatningen der som sitter i.
  3. Ja, har lest litt om de negative sidene også, men anså ikke noe av det som en "dealbreaker", men lydnivået er nok det dessverre. Har også tittet på prosjektet de holder på med og syntes krysningen med islands fårehund virket veldig spennende, men det blir nok ikke noe mindre lyd med et, snarere tvert imot ? Takk for dine svar og synspunkter!
  4. Litt, som i lek er jo selvfølgelig greit. Tenker mest innendørs. På lyder og bevegelse utenfor f.eks. Masse barn som bor her. Kan ikke ha en som konstant står og bjeffer bare en unge sykler forbi. Men det er jo gjerne noe som kan trenes også selvfølgelig. Ikke så mange som har kommentert noe om Whippeten, virker som en spennende rase. Så kanskje jeg får noe info der, eller som du sier - finne noen oppdrettere eller hundeklubber i nærheten
  5. Tja... lyd er vel gjerne en av de tingene jeg har minst toleranse for mtp på valg av rase. Litt er greit selvfølgelig.
  6. Takk for innspill. Har flere bekjente med lapphund og er jo litt smålig forelsket i de, men vet jo de kan røyte litt. Mye pels i den forstand gjør meg ikke noe. Har ikke undersøkt så mye puddel faktisk... men liker jo mange av de puddelblandingene. Men vet jo det er mange meninger om å blande diverse. Føler Bichon Havanais akkurat er litt liten. Men ingen erfaring med de, eller sett så mye på de. Er det en rase som kan være med på fjelltopper og lengre turer?
  7. Hei! Jeg har nå undersøkt opp og ned i mente føler jeg, og kommet her at jeg nå vil spørre litt om råd. Vi som familie skal skaffe oss hund, og er da førstegangseiere. Familien vår består av mor og 2 barn mellom 8-10 år. Jeg er oppvokst med dyr, men da kun katt. Både jeg og et av barna er allergisk mot dyr generelt, men jeg har enda til gode å møte en hund jeg reagerer på (mest katt og hest) Kriterier: - Noenlunde allergivennlig - Pelsstell er greit - men helst ikke ekstrem røyting - Liten - mellomstor - dvs en hund som ikke veier mer enn meg selv eller er sterkere enn meg (er liten og lav) - IKKE veskehund - Noen hunder lukter jo veldig hund - så kanskje en hund med ikke så sterk lukt Vi ønsker jo en hund som kan være med på "alt". Dvs fjellturer, lettere turer i bymiljø, være med på besøk til folk (sosial), være med på fotballtrening. Vi er en aktiv familie der barna har fritidsaktiviteter i ukedagene og helger. Og vi har skog og turmuligheter rett utenfor døren. Noe som er litt viktig for meg er at det ikke er en hund som er veldig vokal. Vi bor i leilighet (uten hage), og kan ikke ha noe gneldrehund som gir beskjed på alt. Ellers jobber jeg hjemmefra, så ofte kan jeg benytte formiddagene til lengre fjellturer, og må ha en hund som takler det, men som også trives som sofagris på veldig kalde vinterdager ? Hunden vil ikke bli brukt til jakt/spor/agility. Men ønsker mer aktivisering/sosialisering og lydighetstrening. Om det er noe dere tenker er vesentlig info som jeg ikke har nevnt så bare spør. Jeg har tenkt at finner jeg riktig rase så har ikke kjønn noe å si for hva vi ønsker. Er det riktig å anta eller noe jeg på tenke på her? ? Noen raser jeg har sett på, som dere med erfaring kanskje kan kommentere om det kan treffe min familie er: - Lundehund - Finsk lapphund - Whippet - Cockapoo Så tips?
×
×
  • Opprett ny...