Ingidano

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,078
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Ingidano

 • Rang
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://belgerbanden.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sotra
 • Hunderase
  Groenendael x 2

Nylige profilbesøk

8,625 profilvisninger
 1. Taste lam er stort sett mulig å få tak i hele året
 2. Ja, det er forskjell på variantene. Groen og terv er mer type aktiv familiehund som gjerne kan jobbes med, mens lakke og malle krever jevnt over mer jobb/aktivitet for å ha det bra. Lakke er ikke så vanlig i Norge, mens malle kan du se som tjenestehund, eller hund brukt til IPO evnt som redningshund.
 3. Kalles ikke det intarsia også?
 4. Ja, det kan du Spørs litt hvilken klipp du ønsker, men kan være greit å ha en tynnesaks og en rettsaks i tillegg til maskin.
 5. Klippingen er ikke skummelt, er bare hår, det vokser ut igjen om det blir skjevt eller for kort Se om du kan finne ett klippekurs der du bor. Hundeblåse/føner er veldig kjekt å ha til hund. Du kan klare deg med en god hårføner også, men blåse får jobben gjort fortere. Skal du ta klippingen selv på både puddel og wheaten, så må du regne med å bruke noen tusenlapper på utstyr.
 6. Wheaten kommer i to typer pels, irsk og amerikansk. Den irske er mye mer lettstelt enn den amerikanske. Forøvrig bør du belage deg på daglig børsting frem til hunden skifter ut valpepelsen. Etter det blir det lettere, men du bør regne med børsting 1-2 ganger i uken, samt å plukke ut kvist osv etter tur. Snøballer i pelsen kan være ett problem om vinteren. Kommer litt an på hvor lang pels du ønsker også, de vil være lettere å holde flokefri med kortere pels. De eg kjenner til blir badet og blåst ca 1 gang hver 4-6 uke, og klippet hver 2-3 måned, og har da utstillingslengde på pelsen. Skjegget bør dog vaskes litt oftere, det blir fort sur lukt i det. Hannhundene har også kraftigere pels enn tispene. Klippingen kan du sette bort, men det er ikke uoverkommelig med litt trening. Du kan ta mye av hunden med maskin og kun bruke saks rundt hode og bein. Ørene må også plukkes. Angående aktivitet, de liker å gå tur, gjerne drive med litt spor eller annen hodetrim. Men samtidig er de sofagriser, så rolige dager er ikke noe problem. Mine foreldre har en som har skade i ett kne nå, og selv uten særlig mer enn hagelufting er han rolig og fin inne. Men han har blitt åtte år nå, en unghund vil nok ha mer lopper i blodet.
 7. Skogstad sin PU-regnbukse er ganske ok. Bruker stort sett bare en stillongs under.
 8. Akkurat nå er det RC 4800. Bytter nok tilbake til Arion active når sekken er tom, har vert mer fornøyd med det.
 9. Sjekk om orijen har ett lightfor? Om ikke vet eg acana har light and fit til katt.
 10. Siste valp var med i bilen i ca ett år, før han var komfortabel med å være hjemme alene. På varme dager stod bilen med luftekrok i bakluken, og evnt silvershade over. På kalde dager, ull og wetbed i bunnen, og teppe over buret. Valpen var ca 4 mnd da eg begynte med dette. Men skal man følge mattilsynets retningslinjer for hundehold, så er det ikke lov å ha hund i bilen mens man er på jobb.
 11. Søk på vindusfolie så dukker det opp alternativer. "Festes" med såpevann, og er enkelt å ta ned.
 12. Noen som har sett draleke i skinn som kan puttes flasker i noe sted? Vet kreativ hund har hatt, men fant ikke der nå.
 13. For mine hunder gjør eg det "enkelt" og lar de ha samme opptak på alt. Men kan jo være at din hund trenger litt mer plass å bremse på dersom hun har veldig høy fart ut
 14. Nei, i sirkusøvelsen.
 15. I lydighet etter det nye programmet er det best med opptak foran. Husker ikke om det gjelder fra klasse 2, men i FCI3 vil du nulle øvelsen dersom hunden løper forbi apporten før den plukkes opp.