Jump to content
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
 • Content Count

  2228
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1549 Excellent

2 Followers

About Ingidano

 • Rank
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://belgerbanden.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sotra
 • Hunderase
  Groenendael x 2

Recent Profile Visitors

9296 profile views
 1. Ingidano

  Akkurat nå april

  Enig med Tonje. Det er supert med løpetidstisper på trening. Det er din jobb å legge opp treningen slik at hunden din takler det, uansett forstyrrelse.
 2. Ingidano

  NKK Bergen

  Takk Veldig kjekt at barna hans gjorde det bra også
 3. Ingidano

  NKK Bergen

  Var vel flere som var avgårde? Trez fikk endelig championatet sitt i går, samt BIM og nordisk cert.
 4. Ingidano

  Flåttmiddel

  Har prøvd det meste, men en ting er sikkert, bruker aldri bravecto igjen. Flåtten kravler rundt på hundene, blir med inn, og finner seg en annen vert (menneske). Fant flått i hele huset det ene året eg brukte det. Ikke var det spesielt hyggelig å finne bittesmå , inntørkede døde flått som hang fast på hundene heller. Eg har god erfaring med Exspot, men det begynner å bli i overkant dyrt. Scalibor halsbånd fungerer også bra (ta det av før bading). Scalibor brukte eg fast da eg hadde svømmehund. Flåttmiddel kan du fint bruke på en 9 mnd gammel unghund. Sjekk felleskatalogen for de produktene du vurderer, det står der hva begrensningene er.
 5. Det ble litt kaos blant gutta da Chili måtte avlives. To unggutter som plutselig skulle styre showet alene... Men utenom at de ble litt ustyrlige en periode, så reagerte de ikke på at Chili forsvant. Men, de var jo fortsatt to.
 6. Ingidano

  Blåser/føner til hund

  Groenendael her, og bruker helst blåseren ute. Står inne avogtil dersom det ikke er vær til å stå ute, men da gir det ganske mye opprydningsarbeid etterpå Brukes primært etter dusj/bad, men den kan også brukes for å tørke hunder etter tur om du ønsker det. Se etter en som har varme i seg, og ikke bare tar varme fra luften rundt. Da får du en mer effektiv tørke. Hund-1 eller Hundihuset burde kunne anbefale en blåser som passer til golden. Ellers får du som regel tak i blåser i større dyrebutikker.
 7. Ingidano

  Når fikk din tispe første løpetid

  Schæferblanding, fikk første løp ca 12 mnd. Holdt seg til 6 mnd intervaller, en kunne nesten stille klokken etter henne. Ikke noe tull med innbilt eller hormoner.
 8. Ingidano

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Ja, hestene deres er utrolig veloppdragne og godt trente Utdanningen til beriderne i Tyskland går over flere år, mener det er 6-7? Så det er vanskelig, og alltid noe å perfeksjonere. Du får f eks ikke bruke bitt før du klarer å ri godt uten. Eneste eg ikke synes er så ok, synes mye av treningen foregår på ridebane, og lite turridning/terreng. Men det kan jo være akkurat det stedet, og eierens interesse. Og ja, det er avansert, fra en annen sitte-på-hesten-rytter Travhester blir liksom noe helt annet igjen.
 9. Ingidano

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Tenker du på klassisk ridning? Har så vidt vert innom det, og det er en annen måte å jobbe med hestene på (sammenlignet med travhester). Det er mye bakkearbeid, og mye jobb med å få hestene til å reagere på pusten til rytteren. Bl a skal hestene stoppe når rytteren puster dypt ut, og øke farten når rytteren trekker inn pusten. En bruker selvsagt også sjenkler, sete og tøyler også, men med bittesmå signaler. Det fokuseres veldig på at hestene skal være fri i bevegelsene, og ingenting skal tvinges frem, det er ett samarbeid. Og ikke minst, det er knallhard jobb for rytteren å jobbe riktig på hesteryggen. Man sitter ikke bare på hesten, det er rene treningsøkten for rytteren. Du kan prøve å søke opp Åsheim Ridning, de driver med den type ridning.
 10. Ingidano

  Interiør og oppussing

  Det er noen år siden eg bestilte nå, men garderobemannen er helt ok. Du kan velge dører i forskjellig prisklasse etter budsjett og smak, og de er enkle å få på plass. Kjøpte innredning på Ikea.
 11. Ingidano

  Håndvevde halsbånd

  Gjør gjerne det
 12. Ingidano

  Håndvevde halsbånd

  På tide med ett nytt kobbel til hunden din? Eg håndvever bånd med og uten refleks. Lager to typer, en med nylonwebbing, og en forsterket med nylontråder i selve båndet. Hurtigtørkende og lette bånd. Legger også inn bilder av halsbåndene på nytt siden de forsvant fra forrige post. Gi gjerne en lyd dersom du ønsker noe laget til din hund.
 13. Ingidano

  Slitesterk burmadrass

  Prøv her
 14. Ingidano

  Slitesterk burmadrass

  Sett på mattene som felleskjøpet har? Synes de er greie, men har du en som går inn for å ødelegge vil ikke disse holde heller.
 15. Ingidano

  Blondie & Tidi

  5 år, så ja, vil si ung.
×