Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,213
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,535 Excellent

2 følgere

Om Ingidano

 • Rang
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://belgerbanden.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sotra
 • Hunderase
  Groenendael x 2

Nylige profilbesøk

9,217 profilvisninger
 1. Ingidano

  Lar du hunden tisse på.....?

  Prøver å unngå hager/hekker osv og generelt ting folk tar i. Biler, søppelspann, busskur osv er ikke lov. I egen hage får de ikke tisse på tujahekken, men må holde seg til den andre hekken som tåler den type vanning bedre Blir egentlig ikke forskrekket over hva folk lar hundene sine tisse på lenger, det er bare å ta seg en tur til nærmeste hundeutstilling.
 2. Ingidano

  Godbiter

  Har du sett på Fish4dogs sine godbiter?
 3. Ingidano

  Å gå fra 1 til 2 hunder - erfaringer, råd og tips?

  Om du går for valp så er det litt styrete med turer og sånt i begynnelsen. Du har en voksen som skal ha sin vanlige trim, og en valp som ikke klarer å henge med på den voksne sine turer, og som gjerne ikke klarer å være hjemme alene. Dersom dere er to om hundene, blir jo gjerne det ikke noe å tenke på. Ellers blir det dyrere med mat og veterinær. En må kanskje bytte ut bilen? Mengden hår og støv innendørs blir fordoblet = mer husarbeid. Du må ha dobbelt opp av utstyr på det meste. To hunder på båndtur fungerer så lenge du har klare regler. To hunder løse sammen kan fungere, men samtidig kan de få flokkfølelse, og gjerne drite litt i hva du sier. I perioder har eg bare hatt mine løs en om gangen, fordi de ikke hører etter når de er sammen. Ellers tar de mer plass i sofa/seng, du snubler alltid over en hund når du flytter deg innendørs, og det blir slutt på å gå på badet alene Det er mye glede med å ha to hunder sammen, men samtidig kan du få to hunder som kopierer det negative av hverandre, slik at du får ekstra mye trening. Og sier meg enig med de over, prøv å finne to som har noenlunde likt energinivå. Hadde en dalmatiner sammen med belgerne tidligere, og hun ble liggende mye hjemme alene, fordi hun ikke ville ut når været var dårlig, og i grunnen var storfornøyd med en halvtimes tur. Det ble ikke enkelt å kombinere med to belgergutter som har mye energi.
 4. Sett på Dogbooties.com? Eller ville du helst hatt leverandør i Norge?
 5. Ingidano

  Varmedekken. Nødvendig?

  Han er vel godt i gang med voksenpelsen nå? I Bergen hadde eg nok ikke brukt dekken på han, kanskje bare på de sureste dagene med mye vind og regn. Bruker regndekken på mine belgere når været er ille, men det er mest for min egen del, for å slippe gjennomvåte hunder inne. På fjellet vinterstid bør du vurdere å bruke potesokker når dere er i aktivitet. Se litt an hvor mye snøen henger seg i pelsen under potene. Og gjerne ulldekken og liggeunderlag i pauser. Det er mest for å forhindre muskelskader på hunden.
 6. Ingidano

  Trenger tips til leker som varer

  Bentoball eller Funball. Funballen har blitt tygget på i snart fire år, den er like fin enda. Bentoballene har eg ikke hatt så lenge, men er laget av samme materiale, så forventer god holdbarhet på de også Du trenger ikke kjøpe refillene. eg putter smøreost eller påleggsskinke inni, så har hundene arbeid en god stund.
 7. Ingidano

  Valpegjengen 2018

  Prøv å beskytte dører/lister med kompostgrinder. Om det ikke hjelper, prøv valpebinge eller bur. Begge mine pøbler måtte ha noen måneder i bur rundt den alderen der for å beskytte hund og hus.
 8. Ingidano

  Halsbånd/line i ringen.

  Det halsbåndet blir nok litt for bredt, spesielt på en korthårshund. Du kan evnt se på spanielbånd, de er litt bredere under halsen. Kobbelet er grei tykkelse, men kanskje litt langt. Og personlig ville eg ha sett etter ett rundt kobbel, det fremstår som litt mindre massivt.
 9. Ingidano

  Belgisk fårehund?

  Har ikke prøvd med tepper, men mulig det kan hjelpe av, dersom de ligger i ro. Med min så er det spesifikke biter med gulv som er skummelt, ikke hele gulvet i ett rom (tipper det henger sammen med at han har sklidd akkurat der).
 10. Ingidano

  Belgisk fårehund?

  De vil ikke gå over gulvet, står som regel og venter ved en overgang f eks inne/ute eller fliser/laminat. Når de først går over gulvet spinner de som regel med bena, og sklir i alle retninger. Noe som kan forsterke redselen, siden de ikke har kontroll på seg selv.
 11. Ingidano

  Belgisk fårehund?

  Diller er ting eg forventer at hunder skal takle, og som de gjerne har taklet fint tusen ganger før, som ut av det blå blir skummelt (om det gav mening...) Omtrent som at "spøkelsesalderen" varer hele livet, ikke bare i korte perioder som unghund. Mine klarer fint å konsentrere seg om å gjøre en jobb, men det krever jevnlig trening med forstyrrelser. Har vi surret rundt alene for lenge tar det litt tid å komme inn i rutinene igjen. Belgeren bruker synet mye, og kan fint henge seg opp i at det går ett menneske/hund/katt noen hundre meter unna. Ut i fra det du skriver her så ville eg ha gått for tispe. De er noe roligere og litt mer sanset enn hannhundene. Og ville ha sett på kombinasjoner der minst en av foreldrene har litt arbeidsresultater å vise til.
 12. Ingidano

  Belgisk fårehund?

  Dersom du vil ha en stødig hund vil eg i grunnen ikke anbefale belger til deg. De er generelt litt dillete og kan fort lage seg greier av ingenting. Og spesielt med andre hunder i samme hus, har den ene diller blir det ofte overført til neste. Rasen har klart blitt mye bedre sosialt de siste 15 årene, men det er enda mye arbeid som gjenstår etter min mening. En hører ikke uttrykket "nervueren" så ofte lenger. Eg har to i hver sin ende av skalaen, eldste er (over)sosial, og yngste (import) er kun sosial med sin utvalgte flokk på 5-6 personer.
 13. Ingidano

  Hundeskole med opphold?

  Hør med Tunge Hundesenter.
 14. Ingidano

  Fastmontert hundegitter i bil

  Ja det fungerer fint Mener Hööks har hatt bagasjeromsbekytter tidligere. Kan være lurt å lære hunden å vente på beskjed om å hoppe ut, så den ikke styrter ut av bilen med en gang luken åpnes.
 15. Ingidano

  Skjelvinger del 2

  Bestill time hos veterinær. Det er ingen som kan gi din hund en diagnose via internett.
×