Jump to content
Hundesonen.no

Ingidano

Medlemmer
 • Content Count

  2313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ingidano last won the day on August 31 2020

Ingidano had the most liked content!

Community Reputation

1607 Excellent

2 Followers

About Ingidano

 • Rank
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  http://belgerbanden.blogspot.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sotra
 • Hunderase
  Groenendael x 2

Recent Profile Visitors

10043 profile views
 1. Ingidano

  Jobbsøking

  Ser endelig slutten på perioden som arbeidsledig nå, begynner i jobb igjen 1.jan etter 6mnd som arbeidsledig. Må flytte 3,5 timer unna familie og venner, så håper det etter hvert er mulig å flytte "hjem" igjen.
 2. Ingidano

  Akkurat nå - november

  Ja, det er mulig, har selv hatt en med D etter fri foreldre og besteforeldre. Det ble tidligere jukset mye med IPO-prøver i Tyskland, så er gjerne ikke helt umulig å tenke at helsetester jukses med også.
 3. Ingidano

  Curlycoated/puddel/collie/spaniel

  De _kan_ være strie i gemyttet, min eldste er det ikke, han kan omtrent plukkes på øyet uten protester Mine får frokost når eg står opp, og tuppes i hagen for en kjapp lufting før jobb. Deretter er de alene til eg kommer hjem, og de ligger og snorker hele dagen. Da er det rett på tur, og er som oftest ute i 1,5-2 timer. Varierer mellom rene båndturer, og turer der de får gå løs eller må løse oppgaver underveis. Vi har noen faste steder der det jobbes med balanse/klatring, eller godbitsøk i trær/gress/grus/stein. Sykler også innimellom, men har blitt sjeldnere nå pga dårlig rygg hos eldste. De får middag etter all aktivitet er ferdig, og ligger som regel og sover resten av dagen. Helgene er omtrent det samme, bortsett fra at turene ofte er på formiddag. Nå har eg hatt en periode med mye oppussing, men så lenge de får en liten time på tur i løpet av dagen, så har de vert fornøyd (men dette er voksne hunder på 5 og 9, en valp/unghund vil nok ønske mer aktivitet). Har eg vert syk har de fint taklet kun hagelufting i 2-3 dager. Tidligere holdt eg på med lydighet, og de dagene det var fellestrening ble det som regel bare en halvtimes luftetur i tillegg. Ikke alle belgere trekker, men de fleste synes det er gøy å løpe fort
 4. Ingidano

  Curlycoated/puddel/collie/spaniel

  Bare vær obs på at med belger vil du kunne få vokt og noe skarphet. Viktig å finne en god oppdretter, gjerne en som mentaltester hundene sine. Begge mine vokter hagen, men er fine ellers, ingen vokt av hus eller bil. Groenendael og tervueren er forholdsvis like raser, bortsett fra fargen, og greie familiehunder så lenge de får brukt hodet sitt litt, og løpe løs forholdsvis jevnlig. Vil også si at tervueren ofte har en mer lettstelt pels enn groenendael kan ha. Groen kan ha litt ullete pels, mens terv ofte har striere , og litt kortere pels. Når det er sagt, belgere er ikke nødvendigvis enkle hunder, de har svært ofte store egne meninger, og er heller ikke redd for å stå på sitt. Yngste min er av den typen, skal veldig lite til før han svarer derom det er noe han vil og ikke får lov til. Både spaniels og retrievere vil nok være enklere der.
 5. Ingidano

  Emmipet tannbørste

  Testet noen måneder på mine hunder, synes nok vanlig tannbørste er bedre. Eneste var at de fikk bedre ånde, men det var nok tannkremen, og ikke selve tannbørsten.
 6. Ingidano

  Hund på for-avtale.

  Du kan ha 5 kull på en tispe iht NKK sine retningslinjer. Men det forutsetter jo at hunden er frisk og tåler drektighet/valper godt, og fødslene går greit uten keisersnitt. Synes for øvrig det er mye at oppdretteren skal ha to kull + ha betalt 7000,- (regner med det er halv valpepris?) På min rase er det vanlig med 1 kull dersom en betaler halv valpepris. Ønsker oppdretter to kull betaler man ikke for valpen.
 7. Ingidano

  Sperre valp i bur og tvinge den til å roe seg?

  Eg har hatt mine valper i binge ved siden av sengen, enkelt å stikke ned en hånd når de blir urolige. Det er litt slemt å forvente at en valp som flytter fra mor og søsken plutselig skal klare seg helt alene, de trenger trygghet. Når hundene blir eldre og mer selvstendige er det som regel ikke noe stort problem å la de sove i gangen eller annet egnet sted. Min erfaring er at valper som regel faller inn i døgnrytmen til familien etter 1-2 uker med litt nattevåk.
 8. Ingidano

  Hva bruker dere mot flått på hundene?

  Frontline eller exspot på mine to groenendaeler. Foretrekker repellerende midler, og ene hunden fikk bivirkninger på bravecto. Men synes dessverre flåttmidlene har dårligere virkning nå enn for bare noen år siden, så går over med karde etter tur for å få vekk flått som kravler i pelsen.
 9. Ingidano

  Eurasier

  Du må nok kontakte oppdretterne direkte og sette deg på venteliste. Vet de fleste har lange ventelister (1-2 år), og dermed blir ikke kull annonsert.
 10. Finnes det noen som driver med laserbehandling på hund i nærområdet ditt? Vet av flere med eldre hunder med vondter her og der som har hatt god erfaring med det.
 11. Ingidano

  Flåttfjerner

  Synes det er enklest å bare ta de med fingrene.
 12. Ingidano

  Beauceron

  Om du leser forrige blogginnlegg, så skriver hun at hunden hun har ikke er spesielt rasetypisk.
 13. Ingidano

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Akkurat nå er lista tom, og eg er i grunnen usikker på om det blir ny hund når de to eg har er borte. Men uansett er nok sjansen for at det blir hund fra gruppe 1 igjen større enn at det blir fra de andre gruppene.
 14. Ingidano

  bgb eller pistolkrok?

  BGB, men det må være originalen Kopiene på markedet har dårligere kvalitet. Har opplevd flere ganger at pistolhake går i stykker eller fryser fast/full i snø og blir umulig å åpne.
 15. Ingidano

  Akkurat nå september

  Du kan evnt gå for lang versjon av pizzabil, vil tro du får plass til seng da.
×