Gå til innhold
Hundesonen.no

Gry83

Medlemmer
 • Innholdsteller

  450
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

73 Excellent

6 følgere

Om Gry83

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 07/21/1983

Contact Methods

 • Website URL
  http://ilmoonadira.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Karmøy
 • Hunderase
  Pinscher og blandingshund

Nylige profilbesøk

6,478 profilvisninger
 1. Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  Kjøpte nylig balanseball til hundene, så vi har lekt oss litt med den i dag. 😊 Nadira er fornøyd med egen innsats, se det smerky gliset. 😂
 2. Er det noen som vet hvor lang holdbarhetsdato det er på blodpulver? Er det som med andre "tørrvarer" at det holder leeenge...?
 3. Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  I går, 24 juni fylte Nadira 8 år! Vi feiret dagen med noe av det kjekkeste hun vet, kjettingtrekk. Og masse godis, så klart.
 4. Hvor vanlig er din hunderase der hvor du bor?

  Jeg er den eneste som har pinscher her jeg bor.
 5. Tilskudd for tørr hud?

  Jeg kjøper på Helsekost. Får tak i på diverse nettbutikker også. Den bør være kaldpresset og uraffinert.
 6. Tilskudd for tørr hud?

  Kokosolje 🖒
 7. Nadira og Teo (pinscher og blandingshund)

  Noen nye bilder.
 8. Hva er dette? (Blemme i munnen)

  Hvordan går det? Funnet ut hva kulen var? ☺
 9. Hva er dette? (Blemme i munnen)

  Ikke for å skremme deg, men i verste fall kan det være kreft. Det kan være mye annet også, men jeg ville definitivt tatt turen til dyrlegen for å få det sjekket snarest mulig just in case. HVIS det er kreft er prognosene gode hvis kulen blir fjernet tidlig og ikke har rukket å spre seg. ☺ Legger ved et bilde av en hund med kreft i munnen. Kulen ble fjernet og hunden ble frisk. 🖒
 10. Prøver å legge ved bildet av armen. Selv om det er "bare et blåmerke" så må jo hunden ha bitt ganske kraftig. Er egentlig litt overasket over at det ikke ble hull på huden mtp størrelsen på blåmerket. Men når jeg leser om hengende kjøttfiller og legevakt og sting over her, så får jeg prøve å tenke at det kunne vert verre. Jeg får prøve mitt beste å legge hendelsen bak meg, lesson learned, gå videre litt klokere, og gjøre alt for at det ikke skal skje igjen.
 11. Det var (desverre!) eier til hund nr 1 som ble bitt. Hun satt med sin hund på fanget og endte opp med 2 slossende hunder mer eller mindre i fanget, og ble bitt da hun skulle skille hundene. Heldigvis var det ikke nødvendig med hverken dyrlege eller lege, og hun som ble bitt tok det med knusende ro. "Det er sånn som kan skje, jeg tåler da såpass, synes ikke det er noe å snakke om engang". Faktisk visste ikke jeg, som da er eier av hund nr 2 som altså var den som bet, at hun ble så hardt bitt før dagen etter, da venninna mi (tredje parten som var med på tur men ikke involvert i slosskampen) var sammen med dama som ble bitt igjen, tok bilde av den svære blåveisen på armen hennes å sendte meg - "oi, se hva bikkja de gjorde" Jeg fikk mildt sagt sjokk! Det føltes helt ubeskrivelig grusomt at hunden min hadde bitt. Jeg ble helt knust, og jeg har vert på en berg og dalbane av tanker og følelser siden, som er vanskelige å sortere. Derfor skrev jeg dette innlegget her, for at noen utenforstående forhåpentligvis kunne komme med sine synspunkter som er mer nøytrale enn mine egne. Hun som ble bitt sier jeg ikke må ta det så tungt og at det er glemt fra hennes side. Utrolig fin dame. ❤ Men jeg sitter jo her å føler meg som en failure av en eier til en drittbikkje som beit. Nå høres jeg ut som en real buhu stakkars meg dramaqueen som synes synd på meg selv, det er ikke sånt ment. Men jeg vet virkelig ikke hverken frem eller tilbake og tankene kverner konstant. "Bør jeg avlive bikkja? Hvis hun har flydd på en hund én gang, noe som er helt uakseptabelt, så kan hun jo finne på det igjen? Kan jeg tilgi meg selv hvis et bånd glipper eller et uhell skjer en gang til, når jeg vet hva bikkja "er i stand til"? Er jeg uansvarlig hvis jeg beholder bikkja? Men, hvorfor skal bikkja bøte med livet for at vi som eiere "lot" det skje?" Og sånn spinner det rundt.
 12. Takker for svar. Kjekt med innspill fra "nøytrale øyne". Hundene som løp løs bor alle under samme tak + den som satt på fanget går tur sammen med dem så og si daglig. Samt de som løp løs + den i langline + den i bånd (sistenevnte er mine) omgås hverandre ofte da vi 2 som eier er nære venninner. Jeg overnatter der og alle 5 går oppi hverandre som en felles flokk. Aldri hatt slosskamper. Så det var ikke noe random frislipp. Og vi tar forhåndsregler, det var derfor alle ikke var løs samtidig. Bare så det er sagt. Den som angrep var i bånd men det ble altså sluppet. Det var samboeren min som slapp båndet, alt skjedde så fort at han rakk ikke å tenke seg om, men slapp av ren refleks. Og siden vi normalt ikke har slosskamper så så han jo neppe for seg at det skulle være utfallet av at han slapp båndet for å unngå at bikkja ble løpt ned. Men ja, vi får gi oss selv en smekk for å være slepphendte (bokstavlig galt ) og passe enda bedre på eller unngå å gå sammen med denne hunden siden di to tydeligvis har en rævva kjemi.
 13. Situasjon: Dere er 4 stk med tilsammen 6 hunder på tur. Dere stopper opp så hundene som kan gå løse (3 stk + 1 i langline) får bade og leke. En eier setter seg i gresset et stykke unna med sin hund på fanget. La oss kalle dette hund nr 1. En annen står med sin hund i bånd noen meter unna der igjen. La oss kalle dette hund nr 2. Forhistorie: Disse 2 hundene kjenner hverandre ikke særlig godt og liker hverandre heller dårlig (har utagert mot hverandre i bånd på tidligere turer, hund nr 1 har yppet og bjeffet (dog uten "tyngde", typisk småhundgneldring) og hund nr 2 har vert nermest fiksert på å ta denne hunden (tror jaktinnstinkt + liten fluffy hund har slått inn her), men disse har nå begynt å ignorere/akseptere hverandre). 2 av de løse hundene får raptus, og en løper i stor fart mot hund nr 2 som står i bånd så eier må slippe båndet for å unngå at hunden skal bli løpt flatt av en 60kg hund. Hund nr 2 som nå er løs går bort til hund nr 1 som altså sitter på fanget til eieren. Hund nr 1 knurrer/bjeffer mot hund nr 2 og eier tar tak rundt hunden og ber den tie stille. I samme øyeblikk koker det over hos hund nr 2, den blir lynende forbanna og benytter anledningen til å fly på hund nr 1. Det blir et heftig basketak, eieren tar tak i selen til hund nr 2 for å dra den vekk fra sin hund og blir dermed bitt av hund nr 2 som er så inne i kampens hete og har rullegardina helt dratt ned så den bare glefser i hytt og pine. Det ender opp med et lite hull i en finger, to små blåveiser i låret og det verste: et svææært blåmerke på underarmen som må komme at et ganske så kraftig bitt. Begge hundene er uten skader og fortsatte å ignorere hverandre resten av turen. Så over til spørsmålet. Hva hadde du gjort om hunden som gikk til angrep var din hund? Hvor alvorlig ser du på at en hund flyr på en annen hund og forårsaker sånn skade? Bittet var nok ment på den andre hunden og/eller et overslag/frustrasjonsbitt for å bli "forstyrret" i slosskampen og ikke ment på mennesket, men uansett det ble jo ganske "stor" skade og en hund som kan bite så kraftig er jo skummel? Er den over grensa til hva som er for risikabel/akseptabel å eie utifra situasjonen? Er det grunnlag for avliving eller hadde du sett på det som et uhell?Nå skal det nevnes at denne hunden har ganske dårlig mentalitet i utgangspunktet, er mye høy på stress og bikker fort over sånn generelt. Har utageringsproblematikk på hunder og noen mennesker og kan være skeptisk. Har dog aldri skadet noen før (er 8 år).
 14. Operere bort jurlistene

  Takker for svar alle sammen. Dette var beroligende å lese! Auuu! :/ Stakkars! Nadira er en slank tispe, men etter utallige runder med innbilt svangerskap og masse melk i jurene så tror jeg hun skal ha nok vev å ta av, for å si det sånn. Hun er for øvrig på "fetekur" nå sånn at hun skal ha litt å gå på før operasjonen. Hun hadde god matlyst etter forrige operasjon (ekstreeemt matvrak) så det satser vi på at hun har etter operasjonene fremover også.
×