Jump to content
Hundesonen.no

Angilja

Medlemmer
 • Content Count

  1042
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Angilja last won the day on July 23 2012

Angilja had the most liked content!

Community Reputation

1032 Excellent

7 Followers

About Angilja

 • Rank
  Hybelkaninoppdretter

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fannhvit.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Orkdal
 • Hunderase
  12 x Samojed

Recent Profile Visitors

10798 profile views
 1. Angilja

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Du vet, bikkjer henger gjerne en stund, 15-60 minutter. Da må de stå i ro. Rekker en kaffekopp på den tiden...?
 2. Angilja

  Fremmedlegeme ved råfóring.

  Interessant å høre andre med samme erfaring ! Ekkelt med benbiter i valpefor... Greit nok med biter på den størrelsen til større valper/voksne, men det er jo direkte farlig for de minste. Aldri mer v&h før 6 uker her nei.
 3. Angilja

  Fremmedlegeme ved råfóring.

  Har foret valpekull med v&h siden vårt første kull for over 7 år siden. Har ikke hatt problemer før nå i høst. Da opplevde jeg beinbiter(?) i avføringa til valpene, og noen hadde blodig slimete avføring. Det ble slutt på å bruke v&h på småvalper da gitt.. Aldri opplevd liknende før, og vi har også fullforet på v&h i perioder, og bruker det mye for å lage "suppe" til hundene før og etter turer med spannet.
 4. Angilja

  Parring

  Jeg ville skilt de, og bare hatt de sammen en stund 2-3 ganger om dagen. Tispa kan bli lei, og de blir slitne av å holde på hele tiden.. Hvor har du forsøkt? Noen vil/tørr (?) ikke mens matmor ser på, selv om de ser aldri så villige ut. Andre vil være inne, andre ute... Jeg har nylig fått til parring på ei tispe vi har forsøkt med ved mange løpetider, hadde egentlig gitt opp... Men så ble det til slutt når hun fikk være på kjøkkenet De har sine preferanser! De fleste gjør det hvor som helst, men visse har klare meninger om både tilskuere og sted.. Tispa vi fikk til parring på nå har også lagt på halen og hannen har fått ri, men ikke mer. jeg forsøkte også å støtte ved parring ute samme dager som vi fikk parringer, uten hell. Når de så fikk prøve inne senere på dagen var det klaff begge dager. Jeg har tidlgere opplevd å forsøkt parring inne mens jeg var der, samt ute mens jeg var der, uten klaff. Så ringte telefonen min, og jeg gikk inn for å snakke mens bikkjene var ute, da ble det parring etter knapt ett minutt det var første gang for hannen, og han trodde nok ikke han fikk lov å gå "hele veien" mens jeg var der , hehe..
 5. Angilja

  Hvor mange hunder har dere - og på hvor mye plass?

  11 hunder, 2 katter, 2 voksne, en treårig og voksen fosterdatter som bor hjemme. Ca 200 (?) kvm hus (og 4 hundegårder, 3 av de er ca 35-50 kvm og en mindre). Hundene er mye ute på dagtid,men det er alltid et par stk inne. På kvelden og natta er alle inne. Hundene har tilgang til hovedetasjen i huset og oppholder seg fritt der når de er inne. Alle går fint sammen, ingen behov for å skille noen annet en ved løpetider (og selvsagt når vi har kull). Valper/unghunder sover på eget rom til de er "gnagesikre"
 6. Angilja

  Plutselig endre "rytmen" på løpetid?

  Har noen tisper med 6-15 mnd mellom løpetider.. en vet aldri med visse av de. så, ja, det kan variere. Men! Hannhunder kan også reagere på den måten ved infeksjoner (livmorbetennelse, skjedekatarr, uvi) så følg med litt ekstra
 7. Nei, årstider er fint. Men jeg kunne tenkt meg å bo et sted hvor det var evig fritt for gjørme og leire...
 8. Angilja

  God jul

 9. Angilja

  Tips til de som er litt for lekne?

  Tull! Ut å la hunden jobbe! Jeg kjører inn mine samojeder fra de er 6-7mnd. Starter forsiktig selvsagt.. De før løpe ved spannet korte stykker fra ca 4 mnd alder. Du og hunden kommer til å gå på veggen om ikke hunden får brukt seg. En 9mnd unghund hos meg går 8-10 km i spannet med de voksne.. Hvor mye mosjon får han?
 10. Angilja

  Sende valp til USA

  Tusen takk!
 11. Angilja

  Sende valp til USA

  Har noen av dere sendt 8 ukers valp til USA? Hva må være i orden av papirer? Valpen er 8 uker ved avreise og valpekjøper henter selv valpen hos oss, valpen er liten nok for kabin. Kjøper har undersøkt i USA hva som behøves, men jeg vil nå gjerne dobbeltsjekke så hun ikke blir stående i NY med valpen... Synes det høres så lite ut med bare helseattest, grunnvaksine, pass og stamtavle?
 12. Angilja

  Sterk kløvhund og familehund

  Hovawart
 13. Angilja

  Løpsresultater trekkhund

  Takk! DET forstår jeg! FY så frustrerende det er når det kan gå 1-3 UKER uten trening pga is... Her er vi lite flyttbare pga gården, men skulle gjerne flytta til mer snø-sikkre strøk ja... lei av dette! Takk! Enig
 14. Angilja

  Løpsresultater trekkhund

  Jepp! Konkurrerer med 6-spann samojed i år. 21.-22. januar "Grönlandshundmesterskapet" i Hamra (sverige) dragprov 60 (2x30km) 2.plass 23.januar dp 10 (mila på timen) med Funi på 43 minutter , godkjent tid Samojeduka: 9.februar dp 10 med Manni, eneste startende med godkjent tid (48 minutter) 11.-12 februar, Nordisk mesterskap for samojed, Furudal (sverige) dp 20 (2x11,5 km) 2.plass 14.-15 februar dp60 , samojedsamlinga i sverige, (3x30 km) 4. plass Det gav to nye polarhundchampions i spannet i år. Treningsgrunnlaget vårt i år var dårlig. Mellom løpenei januar og februar har vi bare fått til å trene spannet et par ganger pga vær og føre her hjemme, bare is! Med tanke på dette synes jeg resultatene hundene har gitt meg har vært over all forventning, og jeg er kjempefornøyd! Det hadde jeg vel vært uansett, men Nå ønsker vi oss snart et år hvor vi får ha litt skikkelig vinterføre før samojeduka!! De har vært særdeles dårlig flere år, så det er ikke noe nytt, men litt frustrerende er det når treningen stopper opp som den gjør Vi hadde det toppen uansett bilde fra i fjor..
 15. Angilja

  valg av gulv med stor hund?

  Har hatt klikkvinyl i 1 1/2 år og er veldig fornøyd barn, valpekull og +10 hunder, og gulvet er like fint!
×