Jump to content
Hundesonen.no

Aussieglis

Medlemmer
 • Content Count

  4772
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Aussieglis last won the day on June 16 2012

Aussieglis had the most liked content!

Community Reputation

693 Excellent

About Aussieglis

 • Rank
  http://aussieglis.com/
 • Birthday 09/15/1989

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.aussieglis.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hamar
 • Hunderase
  Blandings x2 & Australian Shepherd

Recent Profile Visitors

35187 profile views
 1. Aussieglis

  Forkalkninger i ryggen?

  Rart å lese denne tråden igjen! My var hos kiropraktor rundt den tiden det ble skrevet, ellers har vi ikke gjort annet enn å ha det i bakhodet når hun er med på tur og trening. Nå som 12 år gammel er hun enda sprek, og det er ikke mer enn 2 uker siden hun fløy over kompostgrindene da samboer kom hjem fra jobb. 😅 Hun svømmer dog mye dårligere, ligger lavere i vannet og det er kjedelig siden hun ikke får trimma så mye slik lengre. Det er jo så skånsomt for kroppen ellers. Hadde også en episode idag hvor hun snubla på tur og hvor det så ut som hun "mista" beina litt under seg, veldig ekkelt. Min første tanke var varmen, men etter å ha båret henne 10m og inn i skygge med vind hvor vi satt i ro 5min. og jeg fikk sjekka under beina på hun så var hun normal igjen, kanskje litt tung i kroppen. Bar henne halvveis hjem for sikkerhetsskyld men hun ville gå den siste biten selv. 5 timer senere når sola hadde gått ned fikk hun bli med på butikken, da gikk vi i slow-motion og hun virka helt normal. Når skattepengene kommer skal vi svi de av på røntgen for å se hvordan det står til oppi den litt avlange aussie-ryggen og kanskje se om vi finner tak i noen som driver med laser. Så har jeg lyst å ordne resept på smertestillende til henne som vi kan ha ved behov. Har ikke sett at det er noe som trengs helt enda, men det kan være greit å ha tenker jeg.
 2. Aussieglis

  Hvor går grensen for stiv og støl kropp?

  Takk for tips, dette skal jeg begynne å gjøre selv, blir jo litt som AussieAllTheWay skriver over her. :) Hadde en ekkel opplevelse på tur idag hvor My snubla på fotballbanen da hun gikk helt rolig bortover, det var skikkelig ekkelt. Min første tanke var at det var varmen, men nå i ettertid har jeg en dårlig følelse på ryggen hennes.
 3. Har en aussie som nærmer seg 9 år og har noen vondter i ryggen. Hun har nå en sånn fake biabed men man kjenner jo at den er ganske kald og ikke akkurat særlig myk, så jeg tror ikke det hjelper at hun ligger der når hun har vondt. Noen tips? Er litt usikker på de der enkle greierne med metallstenger som ser ut som en feltseng for eksempel, de ser jo fryktelig ukomfortable ut?
 4. Aussieglis

  Akkurat nå, April

  Når kommer vanligvis postbilen hos dere? Jeg venter og venter og venter. >_<
 5. Aussieglis

  Forkalkninger i ryggen?

  Ja hun får nok ikke leke bajas med ballkasteren i parken mer. Det har samboeren fått beskjed om nå. Det var 2-3 steder i ryggen at hun hadde forklalkninger. Bak og fremme var vel verst. Men det var visst enda bevegelse i leddene sa dyrlegen, men hun ville nok kunne bli stiv og støv nå og da.. Forkalkningene forklarer jo iallefall hvorfor hun hater å snuble på glatte gulv, det gjør nok vondt i ryggen av og til når det skjer. Spørs om vi ikke blir å fremskynde leggingen av nytt gulv nå! Vi skal bestille kosttilskudd til henne, takk for tips om disse! Tror også hun skal tilbake på Vom&Hundemat istedenfor tørrfor som hun har gått på en god stund nå. Ellers skal vi tilbake til dyrlegen imorgen for å ta ultralyd av leveren hennes. Vetten sa at den så litt rar(??) ut på røntgenbildet, men mente det ikke var noe alvorlig.. Men de ville alikevel sjekke det. Håper virkelig ikke det er noe galt med den også.
 6. My (australian shepherd) ble røntget i ryggen idag og der var det flere steder med forklalkninger. Det har jeg jo mistenkt en stund siden hun jo er 8 år nå og jeg har sett hun blitt støl etter å ha lekt heftig i parken etc. Det er jo ikke noe å gjøre med, men hvordan kan man på en måte begrense hvor mye det utvikler seg å plager hunden? Nå ser hun ikke ut til å være veldig plaget i hverdagen annet enn når hun har virkelig overanstrengt kroppen men det kan vel fort bli værre med årene? :/ Er det noe trening som kan være spesielt gunstig for å holde musklene i form, er det noe kostilskudd som kan være bra å bruke? Er det lurest å fore på vom og hundemat, eller burde hun få noe tørrfor tilpasset voksne hunder? Osv.
 7. Aussieglis

  Colored Melody's Calendar Girl - Nayla

  Nå har jo Beate veldig rolige og snille hunder, også da Ikke de aller mest aktive linjene for å si det sånn! Og ja, gjetingen trer gjerne veldig frem i lek med andre hunder når de er på Nayla's alder og oppover. Kan være greit å begrense det litt så de ikke tror at de kan være helt gjeterhund-traktor med alt og alle hunder hele tiden men det er jo også noe de lærer seg ettersom de blir voksne; at ikke alle liker å bli "styrt" rundt og bompet på liksom.
 8. Aussieglis

  Colored Melody's Calendar Girl - Nayla

  Som å se mammaen hennes på den alderen :lol: IMG_0347 by Anniken R. Myklebust, on Flickr
 9. Aussieglis

  Hvor gamle er sonenhundene?

  My ble 8 år idag. Jeg skjønner ingenting.
 10. Aussieglis

  Hunderaser.

  Første hunden ble en blandingshund funnet på finn.no tilfeldigvis og heldigvis i samme by som jeg bodde i da. Hun vekte interessen for hundetrening og alt som kommer med og jeg hadde nok lyst på en liten utfordring neste gang, så da gikk jeg for en gjeterhund i form av en Australian Shepherd fra sverige. Jeg kommer nok alltid til å ha en aussie i hus heretter. Om ting passer seg etterhvert kunne det godt fått komme en kelpie også, men hovedprioriteten kommer alltid til å bli aussie for meg.. Jeg er vel det man kaller frelst. Selv om det er mye dårlig avl på rasen som tidligere påpekt så føler jeg meg ganske trygg på at jeg blir å finne en frisk og fin aussie igjen uten noe særlig problemer.
 11. Aussieglis

  Valpens første nyttårsaften

  Gjøre som vanlig som i ikke trøste, overdrive eventuell skjerming etc. for da bekrefter man på en måte at det er skummelt det som skjer denne dagen. Men å legge til rette er såklart ikke negativt!
 12. Aussieglis

  Hunder som sloss?

  Litt sånn er det her og, og det må nesten være slik pga størrelsesforskjellen. Jeg bare nekter å la de krangle, de blir skilt ved det minste tegn til diskusjoner.
 13. Aussieglis

  Valpens første nyttårsaften

  My's første nyttårsaften så fikk hun komme ut i hagen å se seg rundt når det begynte å smelle. Gikk et lite stykke å hilste på naboer, og siden hun ikke brydde seg om smell og lys så ble det fin miljøtrening 2 år senere eller så bestod hun en K-test med null tegn til skuddredsel. Jeg ville sett det an med fremtidige valper og; er de ikke redde så er det ikke noe å bekymre seg for. Er de skeptiske er det også best å bare gjøre ting så normalt som mulig.
 14. Aussieglis

  Hvor stor er hunden din?

  My er ca. 47cm i manken og 18kg når hun ikke har ekstra spekk på seg. Emma er vel 20cm eller noe og veier 2,5kg når hun er i god form. Har ikke målt hun på lenge, hun er jo liten uansett hvor mange cm det står i.
×