Gå til innhold
Hundesonen.no

tillien

Medlemmer
 • Innholdsteller

  461
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

tillien last won the day on 22. September

tillien had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1,261 Excellent

Om tillien

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 11/21/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Jakt, fiske, sjakk, sykkel. Og hund. Og mye mer.
 • Hunderase
  Golden Retriever (jakt)
 • Mine dyr
  Sansa (Rist av Soltrollet) født mai 2016

Nylige profilbesøk

184 profilvisninger
 1. Tror ikke det er slutten. Hvis man leser forslaget så er hundeløp over 100km definert som høyrisiko-konkurranse. Videre har de satt opp forslag til skjerpede krav til veterinær i slike høyrisiko-konkurranser. Man setter ikke opp slike krav hvis man ikke ser for seg at aktiviteten skal fortsette.
 2. Allergi&forbytte

  At en del hunder ikke tåler Orijen eller Acana ... eller for den saks skyld hvilket som helst fôr er jo sant. Men den begrunnelsen der høres ut som noe tilnærmet fri fantasi fra dyrebutikken. Acana og Orijen er dessuten ganske forskjellige, og Acana kommer i versjoner med både 70% og 50% kjøtt. Sistnevnte har 29% protein. Ikke nevneverdig forskjellig fra andre kjente fôr så som Eukanuba. Sånn sett bort i fra at pellets med mye protein kan være hardt for magen for enkelte hunder, så er jo er det jo uansett balansen mellom næringsstoffene i et fôr som er hovedpoenget. Kjøtt og tørket kjøtt av samme sort vil jo ha lik balanse mellom fett, karbo og protein, men veldig forskjellig prosentandel protein... Det er ingenting som tilsier at feks Acana Classic med 50% kjøtt skulle ha noen veldig spesiell slik balanse. Det er jo ikke snakk om proteinberikede produkter på noe vis.
 3. Første løpetid?

  Akkurat ferdig med 4. løpetid her. Etter de to første ble det klart at tispetruse ble nødvendig innendørs. Alternativet ville være å begrense bevegelsesfriheten hennes. Det er mye hundeeiere gjør som kanskje ikke er hundens førstevalg. Men slik blir det når menneske, hund og moderne hjem og samfunn skal leve i lag. Hun har aldri vist antydning til å ville ta tispetrusa av. Eller ubehag/uvilje når den tas på. Vi bytter minst 4 ganger hver dag (etter hver tur). Jeg er ellers usikker på om det blir særlig fuktig «der nede» ved bruk av slik truse, men man er jo selvsagt oppmerksom. Trusa er ekstremt tynn, den er rimelig slapp og det er mye hår som gjør at det aldri blir helt tett. Men ja, jeg tror nok at bruk av tispetruse vil redusere muligheten for at tispa lærer seg bedre renhold. Så får hver enkelt vurdere hvor mange runder man skal la hunden få prøve å lære seg å holde seg ren nok. For min del ble altså to runder, med en leilghet som tidvis så ut som et slaktehus, nok.
 4. Jeg har svært lite sympati for folk som «møtes for å sloss» og enda mindre sympati for folk som angriper politiet når politiet forsøker å stoppe slik meningsløs aktivitet. Jeg har også lite sympati for folk som sparker hunder. Men jeg kan likevel forstå at om man blir angrepet av en politihund så slår noen reflekser inn uavhengig av om man anser seg selv som skyldig eller uskyldig. Med det som forbehold så ser det vel egentlig ut som at tullingen bare fyrer avgårde et spark for å skade en hund som ikke har angrepet (eller hva nå politiet kaller slikt) i det hele og store. Tulling.
 5. Jeg aner ikke, men i en tidligere tråd her (som ble temmelig opphetet) så virket det på meg som relativt vanlig, også i Norge. Poenget mitt nå som da er at det selvsagt er helt greit å avlive hunder som man ikke får omplassert til høvelige hjem eller som man av ulike årsaker ikke kan ta vare på selv. Problemet oppstår, i mitt hode, når man bruker volum som avlsstrategi. Man VET at man sannsynligvis vil sette seg selv i en situasjon hvor man enten ikke kan ta vare på hundene selv eller få omplassert alle. Det ligger altså i kortene at friske hunder vil bli avlivet og miljøet synes det er greit. For å nå sine menneskeskapte mål om å få et toppspann. Jo, jeg synes det er forkastelig. Ja, heldigvis forsøker de fleste seg på omplassering først i alle fall. Veike eller på annet vis uomplasserbare hunder er en annen historie. Det er ikke det jeg refererer til i alle fall. Angående loven og dyrs egenverdi så skal jeg ærlig innrømme at det er min egen tolkning som ligger til grunn. Og jurist er jeg ikke. Jeg ser bare ikke hvordan en slik lov skal ha noen som helst funksjon hvis den ikke dekker tilfeller hvor dyr blir avlet som verktøy - og ansett som uten verdi hvis de ikke oppfyller ekstremt strenge kriterier.
 6. Jeg forsøkte å presisere hva jeg tenkte på med «betenkelig avl» i denne sammenhengen, nemlig det at friske hunder avlives. De avlives fordi de ikke oppfyller et gitt krav til ekstrem funksjon som sledehunder. Jeg synes slik praksis er forkastelig og det strider dessuten mot norsk lov som sier at dyr har egenverdi. Ellers mener jeg at argumenter ala «det er like ille eller verre andre steder» aldri er gode argumenter.
 7. Jeg vil ikke på noen måte kalle hundekjørere - som gruppe - for dyremishandlere, men at det er en sport som, i min bok, altfor ofte bedriver betenkelig avl (avliving av friske dyr) og som overbelaster dyr for å nå personlige mål. I alle fall i et globalt perspektiv. Som sport baserer hundekjøring seg på såpass ekstrem fysisk utfoldelse at jeg personlig mener det burde vært konkurranseforbud. Det er for lett å trå over streken, enten grunnet uvitenhet, feilberegninger, uflaks (som vær og føreforandringer) eller kynisk kalkulasjon. Som hobby/kos/tur har jeg imidlertid ingen betenkeligheter. Når det er sagt så synes jeg det blir spesielt å melde seg på en konkurranse der man kan forvente at noe slikt oppstår. Spannene som ble brukt kan også utmerket godt være fra noen som bedriver 100% etisk. Det blir merkelig å markere et slikt standpunkt i en slik situasjon.
 8. Valp 4mnd tisset helt plutselig på teppet sitt!

  Min hadde en liten håndfull slike «uhell» etter at jeg anså henne som husren. Siste gangen hun skulle til å gjøre det fikk jeg stoppet henne med et «nei», og deretter ble det helt stopp. Det var nesten som om at jeg så et lys gå opp for henne da hun stoppet! Det hadde nok gått seg til uansett.
 9. Flere gode råd over, men vil bare dra fram et viktig punkt når det gjelder selve hunden. Forskning viser at en av de viktigste faktorene som påvirker hvor mye allergener en hund avgir er evt eksem og hudproblemer hos hunden. Overdreven og/eller feil vask og dårlig tørking av hunden kan gi slike problemer hos hunden og dermed øke allergiproblemene dine også. Så ikke vask hundens naturlige pels/hudfunksjon ihjel.
 10. OK. Da skjønner jeg litt mer hvordan du tenker. Du skal ikke bruke mange tankene på størrelse på leilighet! Uansett rase. Jeg bor selv på 40 trange kvadrat med en golden retriever med turbo. Det går helt fint - når vi går inn døra hjemme er det som en bryter skrus av... Personlig ville jeg sett på en mer omgjengelig og mer førerorientert hund. Det har selvsagt også noe med hvilken type hund jeg liker, men andre over her har gitt gode grunner for hvorfor. Golden, labrador eller flatcoated retriever tror jeg alle ville vært gode valg. Omgjengelige (både mot folk og andre hunder), førerorientete hunder som liker masse aktivitet, men som er svært tilpasningsdyktige og kan fint ha rolige perioder. Litt i samme gata har du engelsk springer spaniel. Kanskje en alaska husky. Eller en av lapphundene/lapsk vallhund.
 11. Ut fra det du skriver så er det veldig mange raser som kunne passe. Litt av nysgjerrighet og litt for evt å kunne hjelpe deg til å se på eventuelle alternativer til bullmastiff: Hva var det som fikk deg til å lande på bullmastiff? Jeg kjenner ikke bullmastiff særlig, men det er ikke det første jeg ville tenkt på som en aktiv turhund. Mulig den kan fungere finfint som det altså, jeg vet ikke, det er bare ikke det folk bruker å lande på ved slike behov.
 12. Skadelige barnesanger

  Hun sa da flere ting og har tatt seg bryet med å skrive en vegansk versjon av sangen, så akkurat hva var det hun følte seg feilstiert på? Han andre veganeren som uttalte seg var på dagsnytt18 i dag. Nå trakk han ikke noe tilbake, men han skal ha for å innrømme at dette ikke var noe store greier for dem og at det var kommet ut av proposjoner. Hadde til og med litt selvironi på hele greia virket det som.
 13. Skadelige barnesanger

  Poenget er: Tror du virkelig barnesanger som «bæ bæ lille lam» på noen som helst måte er i stand til å gi nysgjerrige barn en feiloppfatning av hvordan verden fungerer, og dermed indoktrinere dem inn i en «utnytte dyr»-verden?
 14. Skadelige barnesanger

  https://www.nrk.no/finnmark/veganer-mener-barnesanger-laerer-barn-a-utnytte-dyr-1.1424392 Tja, hva skal man si ... Jeg ser jo at man KAN velge å vri det på den måten. Men nei. Bare nei. Kjenner jeg blir så sliten av at alt er feil og farlig. Og tror ikke det er slik.
 15. Stemmer denne rasen?

  Ser bare røde flagg her og ville ikke vært i nærheten av å vurdere et kjøp fra denne oppdretteren. Slik jeg forstår situasjonen så kan det være snakk om svindel her. Du bruker jo ordet selv. Da skal det være helt uproblematisk (sånn i teorien i alle fall) å heve kjøpet og få depositumet tilbake. Det kommer selvsagt hva - eksakt - oppdretter har fortalt dere i forkant. Altså hvilken deal dere trodde dere inngikk da dere betalte depositum. Der er du litt vag. For all del, hunden behøver ikke bli noen dårlig hund. Men det er, for de fleste, avgjørende å ha en god relasjon med oppdretter. Av mange årsaker. Dessuten ønsker jo de fleste ikke å støtte opp om slike useriøse aktører. Da blir man aldri kvitt dem.
×