Gå til innhold
Hundesonen.no

tillien

Medlemmer
 • Innholdsteller

  428
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

tillien last won the day on 28. August

tillien had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1,199 Excellent

Om tillien

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 • Interesser
  Jakt, fiske, sjakk, sykkel. Og hund. Og mye mer.
 • Hunderase
  Golden Retriever (jakt)
 • Mine dyr
  Sansa (Rist av Soltrollet) født mai 2016

Nylige profilbesøk

87 profilvisninger
 1. Dine utgifter per måned?

  I praksis får dere altså hus, strøm og internet for 2000,- pr person. Da skal det meste være mulig, tror jeg Her er vel alle mine faste utgifter: Billån: 2800 Bilforsikring/veiavgift/husforsikring: 800 Driftsutgifter bil (service, dekk): 750 Bensin: 750 Bolig, fellesutgifter: 1800 Kommunale utgifter: 650 Vannverk: 300 Strøm: 700 Forsikring, hund: 470 Mat, hund: 500 NRK-avgift: 250 Internet/TV: 800 Studielån: 1100 Har ikke huslån Den store stygge ulven er altså bilen. Angrer skikkelig på at jeg kjøpte såpass dyr bil som jeg gjorde sist. Det var «bare» snakk om 200 000,- i billån (når man ser hva helt vanlige folk kjører rundt i så er det faktisk ikke mye), men aldri mer ... Det er spesielt når man blir klar over hva servicer og dekk faktisk koster at alt bikker over for meg i alle fall. Og grunnet politikernes store visdom så kan jeg vel snart plusse på en drøy tusenlapp pr måned på den regninga. I bompenger Apropos snus. Snusen er blitt fryktelig dyr, så der er det forferdlig mye å spare. Jeg er ikke på noen måte noen storsnuser, men kan nesten dekke inn hele billånet om jeg slutter ... ehmm NÅR jeg slutter! Det er fullstendig galskap.
 2. Fortell om din valpetid

  Sånn type valpefakter inne, inkludert biting og raptuser, forsvant ganske raskt. Ved 4 måneder kanskje, biting noe tidligere siden jeg aktivt gikk inn for å plukke det bort. Min er fremdeles ganske så aktivt, og utendørs sitter det fremdeles langt inne å være helt rolig. Men tempoet har roet seg betraktelig - sånn fra 12 måneder kanskje og så har det gått sakte framover til i dag, drøyt to år gammel. Jeg klynket litt og avbrøt leken om hun bet på meg. Det funket raskt. Ellers lærte jeg tidlig inn nei og brukte det når hun bet på ting hun ikke fikk lov til å bite på. Da kunne hun få noe hun FIKK lov til å bite på hele tiden. Bukseben utendørs når hun var i “sonen” er en annen historie. Det tok lengre tid og jeg kapitulerte vel litt til slutt. Men det gikk da over av seg selv det også - sånn rundt halvåret kanskje? Tror jeg kan telle på en hånd antall uhell etter 4 måneder. Etter 5 tror keg det ikke var noen. Rundt 4 måneder - husker ikke hvor lang tid det tok før de kom ut. Min hadde første løpetid omtrent nøyaktig ved 6 måneder. Her har jeg syndet. Det fungerte veldig bra fram til hun var ca 4 måneder. Jeg startet bare med å gå ut litt når hun var opptatt med noe eller sov. Økte litt etter litt. Kom vel opp i rundt 30 minutter uten noe problem - og hun sov stort sett når jeg kom tilbake. Så dro vi på ferie og da vi kom hjem 3 uker senere så fungerte ingenting. Jeg kapitulerte litt da behovet for alenetid er svært begrenset. Nå kan hun være alene hjemme en time eller to uten å bjeffe eller ødelegge noe, men hun er tydelig opprørt når jeg kommer tilbake. Litt pistring og klynking kan forekomme. Jeg er usikker på om hun er engstelig eller mer forbannet over å gå glipp av noe. I bilen kan hun ligge i timesvis uten noe problem. Angående tidsangivelsene over så vær klar over at det er store individuelle forskjeller, så ikke heng deg for mye opp i hva andre opplever. Ting skjer når det skjer.
 3. Du skal bare stryke dominansteori fra listen din over mulige forklaringsmodeller for hundeadferd først som sist. Og med den stryker du alle nettsteder, bøker eller personer som bruker slik teori fra listen din over plasser du søker råd. Det er, kort sagt, utdatert teori. Her er et fint foredrag om emnet: https://urskola.se/Produkter/162012-UR-Samtiden-Hunden-i-tv-Hundar-ar-inga-vargar
 4. Når det gjelder «energi» så kan de aller, aller fleste hunder som er fra middels stor og over være med på lengre turer. Så det skal du ikke tenke på. Med energisk så mener jeg mer om hvordan hunden er i dagliglivet. Noen hunder gjør jo mer ut av seg enn andre, om du skjønner hva jeg mener. Ellers så har du fremdeles masse, masse å velge i siden du ikke har så mange absolutte kriterier Og der hvor du har klare svar, så ekskluderer det jo egentlig ingen heller (feks at du gjerne kan gå med hund i bånd, ekskluderer vel normalt sett ikke de rasene som evt kan gå løse i større grad). Det som er ekskludert er vel de minste hundene så som de minste selskapshundene, de små terrierene og noen til. Og type mastiffer og bulle-hunder som kan være litt kranglete. Om du ønsker lite eller ikke noe pelsstell, så kan du muligens også slette de røytefrie rasene så som puddel og, igjen, en del av terrierene. Men for å snu litt på det da. Hva var det som gjorde at du begynte å tenke på eurasier? Er det noen andre hunder/raser du har møtt og falt litt for? Hva var det evt med dem? Ellers så er det en god idé det som @Elisabeth00 nevner, å gå på en utstilling eller noe slikt og hilse på forskjellige raser. Vet dessverre fremdeles for lite om eurasier til å kunne anbefale den eller ikke, men forhåpentligvis har noen andre noen tanker om det. På papiret ser det ut som en god match, men noen ganger er det et stykke fra hvordan raseklubbene beskriver rasen og hvordan avlen har blitt i praksis.
 5. Stiv/støl valp etter tur

  Sånn fra en fysioterapeuts perspektiv så høres det plausibelt ut. Grunn hofteskål må kompenseres med at leddbånd får større belastning og muskler må jobbe for å holde hoftekula i hofteskåla. Overbelastningen på disse strukturene kan gi stølhet som ofte kan gi seg når man blir varm. Og ditto verre når man er kald, feks etter å ha sovet. Om det er dette som er galt med valpen din er vanskelig å si. Kanskje er det ikke noe galt i det hele tatt. Kan jo være voksesmerter også, feks. Men jeg ville sjekket det ut grundigere. En sjekk av hofter gjort under en generell undersøkelse så tidlig som rundt 8 uker vil nok ikke kunne utelukke det ene eller andre. Men enig i at det høres mindre sannsynlig ut med alvorlig HD når begge foreldrene har A. Men det skjer jo det også.
 6. Ut fra det du forteller så er det veldig mange raser som kan passe. Hverken å være enslig eller å bo lita blokkleilighet er noen hindring om man ønsker seg hund. Og tisseturer pluss en god times tur/aktivisering daglig dekker de aller fleste hunder greit. De aller fleste familiehunder må også være alene en del, sånn er det bare. Og uansett om du bor alene i et stort hus på landet så ønsker man jo ikke at hunden skal stå å bjeffe hele dagen. For da har jo ikke hunden det bra. Så alenetrening er noe de fleste må forholde seg til. Og så må man gjøre hjemmeleksa og høre med oppdretter om seperasjonsangst hos foreldrene og litt slikt også. Noen raser er det vel mer slikt med enn andre. Hva slags type hund ønsker du deg i hverdagen din? En rolig hund? En mer energisk hund - utendørs i alle fall? En som kan gå løs? Betyr det noe hvordan den går overens med andre hunder? Mennesker? En som er veldig oppmerksom på deg? Størrelse? Vil du at den skal trekke eller bære noe når dere er på tur? Pelsstell? Røyting? Jeg kjenner ikke eurasier veldig godt, men det er vel en hund som er relativt rolig og litt avmålt med tanke på andre mennesker. En retriever kan feks fort være i andre enden av skalaen - full fart og elsker alt og alle. Så det er viktig å vite hvilken type hund man liker. Dersom du har noen tanker om slikt så er det sikkert enklere å komme med forslag, evt å si noe om eurasier kan passe bra.
 7. Kort morgentissetur (5 min), hovedtur (40min-3 timer+), ettermiddagstur (10-15 min) og kveldstur (20-30 min). På en vanlig dag. Dagene ser litt annerledes ut om vi har fellestrening eller kurs. Hovedturen er normalt på 1-1,5 timer - med innlagt trening noen dager i uka. Trente nærmest hver dag, men hun fikk så forventninger om at tur=trening at det bare ble mas etterhvert så nå er det vel ca halvt om halvt. 40 minutter er minimumet jeg har satt meg i mitt hode - reservert for de skikkelig ille værdagene evt hvis jeg er syk eller noe. Jeg kan ikke se for meg at tidsforbruket mitt hadde blitt veldig annerledes uansett hvilken rase jeg hadde valgt. Jeg synes nesten det bør være såpass og at minimum total utetid kanskje bør ligge på rundt halvannen time med smått og stort. Nesten uansett hund. Men det er meg, andre får gjøre sine betraktninger.
 8. Hjelp, valpen min knurrer og glefser.

  Det er, for å si det diplomatisk, sterkt omdiskutert om det finnes raser som kan kalles allergivennlige. Det er individer som produserer mindre allergener enn andre, men det er ikke raseavhengig. Det er i alle fall, kort oppsummert, det forskning har klart å komme fram til til nå. Så du kan «trygt» (i den grad man kan kalle det trygt å ha hund med en allergiker i hus) teste ut andre hunderaser.
 9. Ønsker allsidig og livlig hund

  Akkurat som det sikkert gjøres blant tolleroppdrettere så avles det hunder i hele spektrumet både når det gjelder labrador og golden. Foruten de oppdrettere som eksplisitt avler det de kaller «dual purpose» (en slags mellomting) så er det goldener og labber med futt i i det som kan kalles utstillingslinjer. Og så er ikke godt avlede jaktvarianter tønner med nitroglyserin heller ... Men det er langt fra en hvit gjeter (de jeg har møtt i alle fall) og en jaktgolden, feks - HGen kan fort virke lettere anemisk til sammenligning Uansett, toller er er bra valg så lenge du gjør hjemmeleksa. Bare pass på å ikke gå i den fella at du begynner å inngå kompromisser når du velger oppdretter. Noe som kan være lettere å gjøre jo færre man har å velge mellom.
 10. Ønsker allsidig og livlig hund

  Nesten uansett hvilken rase eller variant av rase du velger så vil du få servert det argumentet at det er mye «rart» der ute. Leser du nok så vil du til slutt ikke stå igjen med en eneste valgbar rase Moralen er, som alltid, at man må være veldig nøye med valg av oppdretter. Når det er sagt så gikk nok toller-avlen på en liten smell for noen år siden da den plutselig ble dratt fram som den perfekte familihunden både her og der med påfølgende økning i popularitet og flere useriøse oppdrettere som hev seg på bølgen. Hunder med mye nerver/usikkerhet som tidvis kunne slå over i aggresjon ble resultatet. Noe av det kan kanskje skyldes at det havnet veldig aktive hunder i hjem som ikke hadde tid til en aktiv hund ... Men uansett, det skal da være fullt mulig å finne gode tollere fremdeles. Samtidig så mener jeg det er lurt å ikke låse seg til en rase om man ikke «må». Spesielt når man velger blant retrievere til hobby-bruk. Det er nok likheter mellom alle retriever-rasene (selv om tolleren vel er den som skiller seg mest ut) til at om man tror man kan ha det like bra med hvilken som helst av dem, så er det jo mange flere gode oppdrettere å velge i om man ikke låser seg til en eller to av dem. Og ut fra det du skriver så tror jeg alle kan passe like bra.
 11. Ønsker allsidig og livlig hund

  Alle raser nevnt over her støtter jeg, men en retriever med bruksegenskapene intakt passer jo i tillegg perfekt til andejakt. Høres ut som en meget god match.
 12. Fjernet snuten på labrador

  Synes det er vanskelig å si noe bombastisk, faktisk. Ryggmarksrefleksen får meg til å rope NEI!, men så kommer jeg jo på at jeg ikke er veterinær. Hvis det er sånn rimelig konsensus blant fagfolk at hunden kan leve et OK liv etter en neseamputasjon, og at rehabiliteringen er relativt kort uten for mye smerter eller stor fare for komplikasjoner så synes jeg det er greit. Og jeg aner egentlig ikke, «artikkelen» sier jo ikke mye, selv om det jo ser helt grotesk ut.
 13. Annen hunderase enn den du har.

  Flat, labrador, (working) cocker/engelsk springer spaniel eller stabyhoun står på blokka for evt framtidig hund.
 14. Hundeforsikring/Dyreforsikring

  Ja, det kan variere fra rase til rase, kjønn på hunden og bosted så glemte jeg vel å nevne livsforsikring og rehabilitering uten at det utgjør så mye. Men er du sikker på at du har egenandel på 1500 (eller 1600 som visst er det laveste nå) pluss 15% ? For forskjellen hørtes stor ut, ja ...
 15. Hundeforsikring/Dyreforsikring

  Hehe, ja da var det ikke det i alle fall Vardia er vel ny på banen når det gjelder hund, så de har jeg ikke sjekket ut. Pass bare på å lese vilkårene. The devil is in the details. Det første som slår meg er at veterinærutgifter ikke dekkes etter fylte 10 år. Noe som er en dårlig deal synes jeg. https://www.vardia.no/privat/vaare-forsikringer/annet/forsikringsvilkaar/ Ellers gjelder det å finlese evt begrensninger for akkurat din rase.
×