Jump to content
Hundesonen.no

Mrs.Fisken

Medlemmer
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mrs.Fisken last won the day on September 10

Mrs.Fisken had the most liked content!

Community Reputation

54 Excellent

About Mrs.Fisken

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 01/01/1999

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandnes
 • Hunderase
  Langhåret kanindachs

Recent Profile Visitors

1130 profile views
 1. Mrs.Fisken

  Dogs4all 2019

  Noen som har lyst å fortelle litt hvordan det er der? Har hatt lyst å dra flere år, men aldri kommet så langt (bor på Vestlandet)😊
 2. Mrs.Fisken

  Kanindachsen Ærke

  Ærke er registrert med fargen sort/tan merle. Moren er sort/tan, mens hans far er sort/tan merle😊 Men er enig med deg, jeg trodde heller ikke de kunne ha den fargen før jeg møtte ham.
 3. Mrs.Fisken

  Soving i fang +++

  Heisann. Har en liten valp som har vært hjemme hos meg i fire dager. Han sovner bare i fanget mitt, og hvis jeg prøver å legge han fra meg våkner han bare og kommer tilbake til meg. Noe som gjør at jeg blir sittende med han sovende på meg. Slik at jeg lurte på om noen hadde noen tips? Min far er oppvokst med filleristing av valpene og at de stapper snutene i tisset deres hvis de tisser inne, slik at han ber meg straffe valpen og vær streng. Selv prøver jeg og gjøre ting positivt. I tillegg er det slik at jeg prøver å lære ham at han kan være i valpebingen, men det ender bare opp med ar han sitter og skriker. Jeg sitter rett utenfor. 10 cm unna ham. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre for å tilvenne han? Eller er jeg rett og slett for tidlig? Er han ikke helt trygg her enda? Hva tenker dere? For å oppsummere, har dere noen tips til soving i fang og til alenetid i valpebinge?
 4. Mrs.Fisken

  Kanindachsen Ærke

  Så langt har jeg funnet ut at soving uten matmor, det går ikke. Han slukner på fanget med en gang, men legger jeg han på teppet så våkner han med en gang og vil tilbake til mor. Det er første uka, så det er forståelig, men min far som er oppvokst med å stappe nesene deres i deres eget tiss hvis de tisser inne, mener jeg må være hardere med ham. Selv prøver jeg og følge "100% positiv hverdagslydighet fra valp til voksen". Og jeg merker det hjelper mer, men jeg må vel finne en fin grense mellom grensesetting og positiv trening? I tillegg har vi fått litt uvaner i forhold til biting. "Nå er jeg kjempe, kjempe trøtt og skal drepe sokkene dine, mamma". Ellers så er sovestundene i senga de beste. Når han legger seg i halsgropa eller som et skjerf😍 DA koser jeg meg. Men vi får nok et rutine etter hvert. Har ikke gått én uke enda, slik at tiden får vise.
 5. Mrs.Fisken

  Kanindachsen Ærke

  Tusen takk! Han er nydelig når han sover. Er når han er våken det er kaos😂
 6. Mrs.Fisken

  Kanindachsen Ærke

  Vidiemra's Ærke aka Ærke (eller pompen og ballen som jeg liker å kalle ham), ble hentet lørdag den 7. sept, 2 mnd gammel. Ærke er en langhåret kanindachs, og veier for øyeblikket 1.6 kg. De siste to dagene har jeg ikke tall for hvor mange ganger vi har gått ut for å tisse, men jøss. Her ligger jeg med klær på og venter nesten på neste gang han skal ut. Så langt prøver jeg egentlig bare å bli kjent med den lille ballen min, og se hvordan han utvikler seg. Han er en morsom liten kar som smelter alle på hans vei. Til og med min mor fikk tårer i øynene (og hun liker ikke hunder). Jeg og typer sitter med hundre spørsmål hver dag, og prøver så godt vi kan. Har meldt oss på kurs om "Hundens språk", samt valpekurs i oktober. Slik at tiden framover skal bli spennende😁 Ellers så er planen utstilling og spor med ham.
 7. Mrs.Fisken

  Akkurat nå, september

  Er glad i sol, misforstå meg rett, men jeg har bedre samvittig med å sitte inne og studere når det regner😅
 8. Mrs.Fisken

  Stram sene på valp

  Tusen takk. Da skal jeg vente og se hva veterinæren sier.
 9. Mrs.Fisken

  Stram sene på valp

  At han blir ren kose- og familiehund går fint. Da han kan lære meg mye om hund. Men jeg er redd hvis skaden er for omfattende så kan det etterhvert gå utover livskvaliteten hans. Med tanke på at dette er en dachs, og de kan slite med ryggen etterhvert. Så tenker jeg halting evt kan gjøre det verre?
 10. Mrs.Fisken

  Stram sene på valp

  Hei. Nå har det seg sånn at jeg skal hente valp om én uke. For to dager siden fikk jeg beskjed om at valpen kanskje har en stram sene i den ene forlabben, og at han vokser ujevnt. Valpen skulle bli brukt til utstilling og spor, samt kanskje jakt. Men fikk beskjed om at hvis han har skaden, så kan han ikke bli brukt til det. Oppdretter skal først til veterinær kommende fredag, slik at vi ennå ikke helt hvordan caset er. Jeg fikk forslag om 3000kr avslag hvis jeg ville ha han, eller om jeg ville ha en annen valp fra et annet kull. Spørsmålet mitt er har dere noen erfaringer angående medfødte skader som stram sene, og om dette krever årelange utgifter som operasjoner og fysio? Jeg har flere spørsmål enn svar selv. Har blitt anbefalt å ringe både norgesklubb, NKK, snakke med en annen veterinær, snakke med oppdretter igjen, snakke med forsikringsselskapet, osv, osv.
 11. Mrs.Fisken

  Akkurat nå august

  Skal hente valp om en uke, og fikk i dag vite at det er noe galt med den ene poten hans. Oppdretter tror det kan være en sene som er for stram, og at han vokser litt ujevnt. De skal til veterinæren dagen før jeg henter ham for vaksine og chip, og de skal da sjekke poten også. Er det noen andre som har hatt erfaring med dette? 😥
 12. Mrs.Fisken

  Valpegjengen 2019

  Tre uker til henting. Tiden går så fort. Grugleder meg litt😅
 13. Mrs.Fisken

  Akkurat nå august

  Alltid god stemning å våkne til at noen har hacket facebooken din, og man har ikke passordet til den e-mail kontoen som er til kontoen. Har jobbet på spreng fra jeg fant det ut, så nå håper jeg det ordner seg snart😑
 14. Mrs.Fisken

  Akkurat nå august

  Lykke til!
 15. Mrs.Fisken

  Valpegjengen 2019

  Da kan jeg endelig dele at det blir valp på meg 2019😍 En liten langhåret kanindachs hann blir hentet om fem uker, og det gledes! Ikke var det rasen eller kjønnet jeg skulle ha, men slik går det. Nye eventyr i vente!
×