Gå til innhold
Hundesonen.no

Luma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  155
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Luma last won the day on 29. Juni 2018

Luma had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

670 Excellent

Om Luma

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Luma

  Akkurat nå - februar

  Betaler nesten 5000 i året for min hund hos agria🙄 Kan trygt si at jeg nok kommer til å droppe forsikring og heller spare penger på egen konto til veterinærregninger når hund nr 2 kommer i hus en gang i fremtiden, å bruke rundt 10 000 i året på forsikring gjør jeg bare ikke, det vil aldri lønne seg.
 2. Luma

  Sparebank1 forsikring?

  Har ikke erfaring med selskapet, men sjekket kjapt vilkårene, og jeg ville vært obs på disse ihvertfall: Under dekkes ikke: «Kostnader til utredning og behandling av allergi ut over totalt 5 000 kroner i den tiden dyret er forsikret i selskapet» (jeg bruker en billig veterinær, men kun på utredning og første pakke med medisin til min allergihund fikk jeg igjen over 4000kr på min forsikring, så sparebank 1 dekker forsvinnende lite, til sammenligning dekker agria medisiner med inntil 6000kr pr forsikringsår, og har ingen beløpsbegrensninger på allergiutredning utover den totale forskringssummen man har pr år, såvidt jeg vet) «Kronisk sykdom eller lidelse. Med kronisk menes her sykdom som er tilbakevendende eller langvarig» De dekker heller ikke noe ved hd/ad, det mener jeg agria gjør.
 3. Luma

  Godbiter

  Noen av godbitene av kanin jeg bruker til min allergihund: https://www.dr-clauders.no/products/country-line-kanin https://www.dr-clauders.no/products/kaninfilt-godbiter https://www.dr-clauders.no/products/kanin-treningssnacks-80g https://www.zooplus.no/shop/hund/hundesnacks/rintisnacks/367831?rrec=true&pr=home1_rr&slot=2&exprienceid=7565&strategyid=101370 https://doggiebag.no/2082/jr-products-pure-kanin-treningsgodbiter https://doggiebag.no/1995/trixie-kanin-sticks-myke https://www.zooplus.no/shop/hund/hundesnacks/dokas_godbiter/367842?rrec=true&pr=home1_rr&slot=2&exprienceid=7565&strategyid=101370
 4. Luma

  Noen som vet.

  Jeg mistenker at hverken schæfer eller malamute er det folk er ute etter når de interesserer seg for disse hundene, det er nok heller denne detaljen: «They do have a wolf-like appearance» som er viktig🙄 Nok av eksempler her: https://www.ccf-northaid.com/northaid-eu?fbclid=IwAR333URdQolZNVOqZRQJNeFjB-vUngrtJlkmr5kbCYWjmCn6ZFMGg5SV3A0 Ikke rart endel mistenker at det finnes ulveblod i denne «rasen».
 5. Forrige hannhunden her ble kjemisk kastrert pga forstørret prostata, merket ingen bivirkninger på han, han hadde endel redsler fra før, men de merket jeg heller ikke noen forverring av selvom han var kjemisk kastrert, men han var vel rundt 8-9år gammel da det ble satt første gangen da.
 6. Luma

  Løken gård

  Nå er ikke jeg spot men, fra mattilsynets tilsynsrapporter: I 2007: «Verken hundene eller kattene ble holdt i bur.» 2011: «I tilsynsrapporten fra 2011 skriver Forsøksdyrutvalget ved Mattilsynet at gården har katt og hund fordelt på fire rom og ett isolat. Det opplyses at dyrene har leker, tyggegjenstander og uteaktiviteter.» 2013: »På tidspunktet hadde gården ifølge rapporten 40 hunder og 25 katter fordelt på flere avdelinger. Dyrene hadde tilgang på trapper, tømmerstokker, leker, klorematter og lignende. Ingen av dyrene var i bur. Hundene hadde eget uteområde på gården, mens utvalgte katter ble luftet i bånd.» Hentet fra denne artikkelen: https://www.faktisk.no/artikler/Nn5/dette-vet-vi-om-loken-gard?fbclid=IwAR2pt67PIfRVuq1d96NPC-p34x2vMMR3U4lMzwyYfW2pzZkvCUzCRcQc8q0
 7. Noen som har en god impregnering å anbefale til regndress/dekken?
 8. Luma

  Annen hunderase enn den du har.

  Collie, evt mittel eller kleinspitz.
 9. Tenkte vel spesielt på de større eksotiske, sjiraff, løve, orangutang, sjimpanse f.eks?
 10. Hvordan er forholdene der om vinteren? De har jo endel eksotiske dyr som neppe setter pris på norsk vintervær og derfor må være mye inne, hvordan er inneområdene til disse dyra?
 11. Luma

  Akkurat nå juni 2018

  Hatt en vær på avveie tidligere i år, så for to dager siden kom denne atpåklatten til verden
 12. Luma

  Akkurat nå Mai 2018

  Lammeklynge
 13. Luma

  Akkurat nå Mai 2018

  Koselig tur i fjæra i finværet idag Selvom lysforholdene kunne vært bedre da.
 14. Finnes oppdrett av rådyr ja, samme med bison og villsvin
 15. Bruker de så mye vilt da? Bortsett fra fisken er vel ingenting viltfanget.? ——— Fra f.eks v&h: »VOM serien er laget av plussprodukter, dvs de delene av dyret som er til overs etter at fileter og koteletter er skåret ut. « « Innmat som vom, lever, lunge og nyre er spesielt næringsrikt og sammen med kjøtt- og fettavskjær utgjør dette førsteklasses råvarer fra storfe, lam og gris.» «Fra kylling kjøper vi plussprodukter som skinn, vingespiss, hals, kjøttavskjær, bein, lever, hjerte og krås» «Laksen som benyttes er selvsagt fra norske oppdrettsanlegg. Vi benytter midtfileten, hode og spor.» Ser ingen problemer med å bruke restene fra menneskemat produksjon som hundefor, og da blir det heller ikke riktig å regne som de har gjort, dette blir produsert uansett om man lager bikkjefor av det eller ei.
×