Luma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  129
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Om Luma

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie
 1. De bøkene er solgt. Sendt PM. Sendt PM. Sendt PM. Her er bøkene jeg fortsatt har igjen(evt minus bøkene de over er interessert i): Diverse: 101 nyttige tips hunder, helse, stell og trivsel Gylne minner fra en hunds hverdag, Anne-Lise Boge Hundeleksikon: The encyclopedia of dog breeds, Juliette Cunliffe(på engelsk) Våre hunder, Sarah Whitehead Hundene våre, Øivind Asp Velg rett hund, Charlotte Swanstein Rasebøker: Dansk kennel klub(alle disse er på dansk): Newfoundlander Gravhunde Border collie Boxer Dalmatiner Ruhåret hønsehund Collie Dverschnauzer Spaniels Beagle Broholmer Pet owner's guide to the Greyhound, Anne Finch(på engelsk) Chihuahuas, Barron's(på engelsk) Cocker spaniel(eng og am type), dr. Bruce Fogle Labrador, Ing-Marie Hagelin(på svensk) The guide to owning a Rottweiler, George W. Braun(på engelsk)
 2. Du vet du har klengete hund når du våkner om morgenen og oppdager at bikkja bruker kinnet ditt som hodepute En vakker dag blir jeg vel kvalt i søvne av et hav av sheltiepels.
 3. Selvfølglig er det lov, jeg formulerte meg kanskje dårlig, men Quest starta med: "Ja, selvfølgelig var det akkurat det jeg mente..", som om min kommentar var retta mot henne eller jeg hadde uttalt meg om hennes meninger i den kommentaren, og det hadde jeg ikke, ikke verre enn som så
 4. Den kommentaren var ikke til deg? Jeg siterte såvidt jeg vet anooni, og kommentaren var da selvfølgelig rettet til henne, ikke deg, ikke nevnte jeg deg eller hva du mente med et ord i den kommentaren heller, så
 5. Så det er egnede bønder som har meldt seriøs interesse for han altså?
 6. Vel, ja, selvfølgelig Sånn er det å holde produksjonsdyr, om vi skal kunne produsere noe så må dyr slaktes ut når de ikke lengre kan brukes, hvis ikke så blir fjøsen stående full av uproduktive dyr.
 7. Dere er klar over at Braut er en 1TONN tung OKSE ikkesant? Det er ikke barebare å slippe et slikt dyr ut på beite og la den kose seg liksom. Hvem tror dere har fasilitetene og kunnskapen som kreves for å holde et slikt enormt dyr på en trygg og ordentlig måte, som også er villig til å ta det betydelige ansvaret, risikoen og kostnadene som følger han? Det var nettopp en bonde som ble stanget ihjel av oksen sin: http://www.rbnett.no/ntb/innenriks/2017/08/16/Bonde-stanget-i-hjel-av-okse-i-Hedmark-15163531.ece Dette er ikke noe man holder på med for morro skyld.
 8. Ja, det kan du. Man kan endre opptil 5% rulleomkrets, sånt sjekker man enkelt med en dekkalkulator: http://www.dekkalkulator.com/
 9. Pawz: http://www.diggidog.no/productdetails.php?product=3877 Disse er veldig populære.
 10. Fjelltur i nydelig nord-norskt høstvær idag
 11. Han sier jo selv i artikkelen: "Skulle en ny jerv gå berserk i saueflokken, må det jo vurderes om den skal tas ut." Man kan ikke være sikker på at en ny jerv vil være lik den forrige, og den sjansen skal man da altså ta utelukkende fordi turgåere syns det er morro med jerv? Hvor lite bryr man seg ikke da om mulige lidelser man påfører sauene? Det var nylig en sak hvor en jerv tok sau, 8 dyr ble funnet døde, 5 ble funnet med alvorlige skader, da hadde jerven spist ut kun øyne, brystparti og knekt kjevene på dyra, men etterlatt dem levende, men pyttsann, sålenge turgåerne får mate jerv med vaffler så er det ikke så farlig å ta sjansen på at sånt kan skje eller? Hadde det nå enda vært en vettig grunn til denne utsettinga så, men dette er jo bare ren idioti.
 12. Jeg vil ha en ukomplisert potet. Jeg vil ha muligheten til å drive med det meste om lysten skulle dukke opp, men samtidig må ikke hunden kreve for mye, jeg vil ha en hund som kan tas med overalt uten å være et problem, sosial med mennesker og dyr, lettlært, lite jaktinnstinkt, praktisk størrelse(maks 15kg) og med en pels som tåler vær og vind uten å kreve for mye stell. Ja, rett og slett ønsker jeg meg bare et enkelt hundehold, jeg blir bare latere på å trene hundene mine(hverdagslydighet osv) for hver nye hund jeg har, det eneste jeg virkelig gidder trene på er innkalling, utover det ser jeg helst at bikkjene bare funker liksom Jeg får nøyaktig det jeg ønsker i en god sheltie igrunn. Nano er ganske tett opp til perfekt, men han har litt for stort jaktinnstinkt og er litt for selvstendig/tøff(og de to er en dårlig kombinasjon, han la ut på vandring etter sitt første viltspor få måneder gammel i tussmørket på egenhånd, når han gikk lei kom han rolig luntende tilbake og lurte på hvorfor jeg stod der og hylte hysterisk etter han, andre gangen løp han avgårde med langlina på slep, da jeg fant han igjen hadde lina surra seg fast i en busk og valpen satt bare der helt rolig og venta på at jeg kom og redda han. Vi trener VELDIG på innkalling foråsidetsånn, får jeg ikke iorden en god nok innkalling på denne her så kommer han til å gi meg grå hår innen kort tid. Det er så typisk at jeg får den ene sheltien i universet som IKKE er ekstrem borrelåshund)
 13. Ja, for guds skyld sett ut jerv i et beiteområde som ikke er plaget med rovdyr fra før, at jerven kan finne på å påføre sauene enorme lidelser spiller vel liten rolle, samme at jerven kanskje ender opp med å avlives/man kanskje må ta ut evt valper, det er jo så morro for turgåere å ha et rovdyr de kan fore med vaffler og skillingsboller så pyttsann.
 14. Hmm.. Dette gjelder sau, fra: https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/skrapesjuke: "Det påvises årlig 5-12 tilfeller av skrapesjuke Nor98, mens klassisk skrapesjuke sist ble påvist i 2009." og, fra: http://www.vkm.no/eway/default.aspx?pid=277&trg=Content_6715&Main_6177=6714:0:31,2720&Content_6715=6752:2083343::0:6713:1:::0:0: "det finnes ingen kjente tilfeller av mennesker som har blitt smittet med skrapesyke." Nor98 var estimert til 0.07%(funnet 7 tilfeller) av slaktede sau i 2016. Inkluderer man selvdøde dyr var det totalt 14 tilfeller av nor98 funnet dette året, det er ikke mange, tar man også med det faktum at man regelmessig tester for å oppdage sykdommen hos både selvdøde og slakta dyr(og disse kasseres), så må man gå inn for det om man skal klare å få i seg kjøtt fra sau med skrapesyke, også kommer spørsmålet om man i det heletatt ville blitt smittet av det.
 15. Jeg har ikke sagt at økologisk er det samme som god dyrevelferd, men der er en liste over lokale produsenter som selger til privatkunder, da kan man dra på besøk dit selv og se forholdene blant annet.