Jump to content
Hundesonen.no

Luma

Medlemmer
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Luma last won the day on June 29 2018

Luma had the most liked content!

Community Reputation

678 Excellent

About Luma

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Luma

  Akkurat nå april

  Hatt en helt herlig tur i fjellet idag, vi har virkelig påskevær for tiden, et par minusgrader, blå himmel og strålende sol, Nano nyter det helt tydelig😁
 2. Velcro Velstretch
 3. Luma

  Akkurat nå - Mars

  Idag lærte jeg noe nytt, grunnen til at bikkja mi bjeffer og stresser seg opp når han ser andre hunder er selvfølgelig fordi han er dårlig sosialisert, og løsningen på problemet er selvsagt å la han hilse på alle hunder vi møter, dumme meg som driver med passeringstrening og er kritisk til hvem han får hilse på så han ikke skal få dårlige opplevelser, det er jo bare tull og har tydeligvis ødelagt hunden min😑 Det er bare så fantastisk å møte verdensmestre som vet alt om ei bikkje de nettopp har møtt, og som føler de har rett til å belære andre om hvordan de skal trene sin hund🙄 Artig nok har de fleste av disse lite til ingen kontroll på sin egen hund, innkalling er et fremmedord og å følge med på hva bikkja gjør er bare tull, bare å slippe den løs og la den styre som den selv vil.
 4. Luma

  Releashe sele

  Ville aldri brukt noe slikt. Jeg stropper ikke en haug tråder under bikkja og slipper den løs med det, ser for meg at den lett hekter seg fast i ting, og å la hunder leke sammen med den på er nok nærmest en garanti på skader før eller senere. Redd for at den kan skape gnagsår på bakbeina. Er nysgjerrig på motoren på selen, hvordan den vil tåle all slags vær, og den julinga den får av å være hekta på en hund, levetid? Batteritid? Rekkevidde på fjernkontrollen? I tillegg er prisen på nesten 5000kr vel høy. Jeg syns også selen blir for tett, har før testa sele med så massivt ryggstykke på mine shelties, og det ble alt for varmt på de sommerstid.
 5. Luma

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Nei, det er ingen lavere risiko for å utvikle allergi om man velger en røytefri rase, de er ikke noe mer allergivennlige enn noen andre raser. Allergi er individuelt, en person kan tåle en rase godt, mens neste person reagerer ekstremt på samme rasen.
 6. Luma

  Akkurat nå - februar

  Betaler nesten 5000 i året for min hund hos agria🙄 Kan trygt si at jeg nok kommer til å droppe forsikring og heller spare penger på egen konto til veterinærregninger når hund nr 2 kommer i hus en gang i fremtiden, å bruke rundt 10 000 i året på forsikring gjør jeg bare ikke, det vil aldri lønne seg.
 7. Luma

  Sparebank1 forsikring?

  Har ikke erfaring med selskapet, men sjekket kjapt vilkårene, og jeg ville vært obs på disse ihvertfall: Under dekkes ikke: «Kostnader til utredning og behandling av allergi ut over totalt 5 000 kroner i den tiden dyret er forsikret i selskapet» (jeg bruker en billig veterinær, men kun på utredning og første pakke med medisin til min allergihund fikk jeg igjen over 4000kr på min forsikring, så sparebank 1 dekker forsvinnende lite, til sammenligning dekker agria medisiner med inntil 6000kr pr forsikringsår, og har ingen beløpsbegrensninger på allergiutredning utover den totale forskringssummen man har pr år, såvidt jeg vet) «Kronisk sykdom eller lidelse. Med kronisk menes her sykdom som er tilbakevendende eller langvarig» De dekker heller ikke noe ved hd/ad, det mener jeg agria gjør.
 8. Luma

  Godbiter

  Noen av godbitene av kanin jeg bruker til min allergihund: https://www.dr-clauders.no/products/country-line-kanin https://www.dr-clauders.no/products/kaninfilt-godbiter https://www.dr-clauders.no/products/kanin-treningssnacks-80g https://www.zooplus.no/shop/hund/hundesnacks/rintisnacks/367831?rrec=true&pr=home1_rr&slot=2&exprienceid=7565&strategyid=101370 https://doggiebag.no/2082/jr-products-pure-kanin-treningsgodbiter https://doggiebag.no/1995/trixie-kanin-sticks-myke https://www.zooplus.no/shop/hund/hundesnacks/dokas_godbiter/367842?rrec=true&pr=home1_rr&slot=2&exprienceid=7565&strategyid=101370
 9. Luma

  Noen som vet.

  Jeg mistenker at hverken schæfer eller malamute er det folk er ute etter når de interesserer seg for disse hundene, det er nok heller denne detaljen: «They do have a wolf-like appearance» som er viktig🙄 Nok av eksempler her: https://www.ccf-northaid.com/northaid-eu?fbclid=IwAR333URdQolZNVOqZRQJNeFjB-vUngrtJlkmr5kbCYWjmCn6ZFMGg5SV3A0 Ikke rart endel mistenker at det finnes ulveblod i denne «rasen».
 10. Forrige hannhunden her ble kjemisk kastrert pga forstørret prostata, merket ingen bivirkninger på han, han hadde endel redsler fra før, men de merket jeg heller ikke noen forverring av selvom han var kjemisk kastrert, men han var vel rundt 8-9år gammel da det ble satt første gangen da.
 11. Luma

  Løken gård

  Nå er ikke jeg spot men, fra mattilsynets tilsynsrapporter: I 2007: «Verken hundene eller kattene ble holdt i bur.» 2011: «I tilsynsrapporten fra 2011 skriver Forsøksdyrutvalget ved Mattilsynet at gården har katt og hund fordelt på fire rom og ett isolat. Det opplyses at dyrene har leker, tyggegjenstander og uteaktiviteter.» 2013: »På tidspunktet hadde gården ifølge rapporten 40 hunder og 25 katter fordelt på flere avdelinger. Dyrene hadde tilgang på trapper, tømmerstokker, leker, klorematter og lignende. Ingen av dyrene var i bur. Hundene hadde eget uteområde på gården, mens utvalgte katter ble luftet i bånd.» Hentet fra denne artikkelen: https://www.faktisk.no/artikler/Nn5/dette-vet-vi-om-loken-gard?fbclid=IwAR2pt67PIfRVuq1d96NPC-p34x2vMMR3U4lMzwyYfW2pzZkvCUzCRcQc8q0
 12. Noen som har en god impregnering å anbefale til regndress/dekken?
 13. Luma

  Annen hunderase enn den du har.

  Collie, evt mittel eller kleinspitz.
 14. Tenkte vel spesielt på de større eksotiske, sjiraff, løve, orangutang, sjimpanse f.eks?
 15. Hvordan er forholdene der om vinteren? De har jo endel eksotiske dyr som neppe setter pris på norsk vintervær og derfor må være mye inne, hvordan er inneområdene til disse dyra?
×