Jump to content
Hundesonen.no

Luma

Medlemmer
 • Content Count

  199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Luma last won the day on March 4

Luma had the most liked content!

Community Reputation

728 Excellent

About Luma

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Luma

  Liten hund til agility og fjelltur

  Bortsett fra at de kan være løsmunnet så beskriver du jo i bunn og grunn en sheltie, men spørs om de frister mtp at de er ganske langt ifra terrier på alle mulige måter.? Raser som puddelen kunne jo også passet, men på alle disse røytefrie rasene må man være obs på at det blir mye påkledning og mye pelsstell, pelsen på flere av disse gir ingen beskyttelse, men drar med seg alt, ikke noe problem om man syns det er greit å kle på og bruke tid på pelsstell, men om ikke så kan det nok fort bli masete om man trives med friluftsliv.
 2. Luma

  Allergi og avl?

  Dette Jeg har allergihund, og ville aldri funnet på å avle på en hund behandlet for allergi uansett hvor mild. Førsteprioritet bør alltid være helse, og staffen er jo ikke en fåtallig rase så man bør ikke trenge å bruke syke hunder i avl.
 3. Siktet ikke til deg spesifikt, men snakket generelt, burde spesifisert det
 4. Luma

  bur/veske til kabinen i fly

  Maksvekt på valp inkludert buret er 8kg, så om valpen alene er 8kg kan det hende dere får et problem på flyplassen. Jeg tenker jo og at det neppe er spesielt behagelig for en såpass stor valp å bli trødd inn i et så lite reisebur jeg. Kravet er også at hunden skal kunne stå oppreist og snu seg i buret. Vær i det minste forberedt på at dere kan bli nekta å ta med valpen i kabinen om dere velger å prøve, vet enkelte opplever at de ikke hverken veier eller sjekker plassen til hunden, men jeg har selv opplevd at de veide(til tross for at vi var milevis innenfor, valpen var knapt over 2kg) og hørt om andre som har måttet sende hunden i bagasje fordi den ikke hadde nok plass i buret. Jeg brukte dette buret da jeg fløy med min valp siden det er betydelig billigere enn sherpa, funka helt utmerket: https://www.zoopermarked.no/hundetransport/trixie-veske-i-nylon Det er litt større enn maksmål, men det spiller ingen rolle sålenge buret er mykt da det fint kan bøyes så det får plass under setet, men husk nå på at selvom du kjøper et større bur så er det fortsatt ikke noe større plass under setet der hunden skal oppholde seg.
 5. Ja, og den beste måten hver enkelt kan gjøre noe med det er å være bevisst hva man kjøper. Det finnes endel bønder som har utegris, Grøstad er vel den mest kjente og det er nå reko-ringer mange steder hvor man kan handle direkte fra lokale bønder. Hadde alle de som engasjerer seg på nettet faktisk engasjert seg like mye når de skal gjøre innkjøp så hadde landbruket sett ganske annerledes ut idag, den triste sannheten er at de fleste gidder ikke gjøre noe mer enn å sitte på nett og spre eder og galle mot bønder før de så kjører til sverige for å handle billig importkjøtt
 6. Luma

  Akkurat nå juli 😊

  Det er ikke snakk om NHL utstillinger da? Isåfall er ikke disse championatene verdt papiret de er skrevet på i nkk/fci systemet. NHL er stortsett samlingsplass for de useriøse. Fargeavl er generelt noe skikkelig dritt, de fleste raser har så mange viktigere ting å ta tak i. Det har skutt i været med avl av tidligere sjeldne og ikke-godkjente farger innen flere raser, hvor det ofte importeres og avles på alt som kan krype og gå sålenge det har riktig farge så man tjener ekstra med penger på dem eller man kan spy ut de mest populære valpene. Personlig ville jeg med svært få unntak holdt meg ti mil unna oppdrettere som avler på sjeldne/ikke-godkjente farger, og spesielt om de tar ekstra mye for valper av disse fargene. Useriøst er det.
 7. Luma

  Kløv til Corgi?

  Har du prøvd å høre med seleverkstedet? Mulig de kan sy en på mål som passer.
 8. Luma

  Akkurat nå juli 😊

  Generelt er det slik at handler du for under 350kr(inkludert frakt!) koster det deg ingenting ekstra. Handler du for over 350kr må du betale mva(25% av totalbeløp) + et gebyr til fraktselskapet for fortolling(tror posten tar 150kr). Det er samme regler uansett hvilket land du handler fra. Hvis du kjøper en sele til 450kr + 50kr i frakt må du betale 125kr i mva(25% av 500kr) + 150kr i gebyr = et totalbeløp på 775kr. Dog finnes det enkelte særregler, på klær f.eks må man betale toll i tillegg til mva og gebyr, mens bøker har ikke mva eller gebyr uansett beløp, enkelte andre ting som godteri og hundefor har mva og gebyr uansett hvor lavt beløp man handler for. Det enkleste om man er usikker er derfor å bruke importkalkulatoren
 9. Luma

  Svulst i halsen

  Jeg hadde en hund med svulst i halsen, den kunne ikke opereres og han ble avlivet pga den. Jeg vil tro at det vil være forskjell på om de kan opereres eller ei utifra hvor de ligger i halsen, men dette kan jeg ærlig talt lite om, min hund var allerede 9år og hadde også plager pga forkalkninger i en fot, så for min del var det uaktuelt å operere om det så hadde vært mulig.
 10. Link »Kommersielle aktører som kan få lån i banken for å finansiere en drift der økonomi - ikke hundens egenverdi og samfunnsverdi – står i sentrum.» «Landbruks- og matdepartementet med sine organer må finne nye aktører til å hjelpe dem med å sikre god hundehelse og hundevelferd. » »Samfunnet må finne en ny aktør for å lære opp ettersøkshunder, avle politi- og militære hunder.» Jeg visste ikke at nkk selv avlet politi og militærhunder, noen som har mer info om dette? Utover det så beskriver de definitivt ikke det nkk jeg kjenner til, det må jeg bare si, hva syns dere?
 11. Sånn bortsett fra at de ikke er strihåra så passer sheltien alle kriteriene dine.
 12. Luma

  Valpen min på 6 mnd blir ikke husrein!

  Pomeranian er jo en av rasene som sliter mye med renslighet, endel blir aldri renslig dessverre, andre bruker veldig lang tid på det, her bør du nok smøre deg med en god dose tålmodighet. Jeg ville fjernet teppet han tisser på inne/ikke la han ha tilgang til det og ellers fortsette med renslighetstrening som normalt. Ikke gå inn før han har tisset! Og om tissinga på natten vedvarer så ville jeg tatt en tur til veterinær, kan være noe galt om han plutselig begynner å tisse i buret om natta/tisser hyppigere enn før.
 13. Luma

  Gjerde - type og høyde

  Hund med høyt jaktinstinkt som allerede har vist at den hopper hvertfall 1m, da vil jeg si at 150 er absolutt minimum, alt under det blir å gamble. Utrolig kjipt om man setter opp dyrt gjerde også er det akkurat for lavt og bikkja jumper over etter første beitedyret som kommer forbi
 14. Luma

  Akkurat nå mars

  1,5m snø, -5grader og strålende sol, trygt å si at Nano storkoste seg på tur idag og bryr seg ikke et sekund om at det nok fortsatt er lenge til våren dukker opp her
 15. Luma

  Rimelig allergivennlig fôr?

  Animail.no har 10% tilbud på specific allergiforene nå, under 900kr for 12kg. Og 12kgs pakkene fra specific er ikke en stor 12kg sekk, men en eske med 4 x 3kg sekker, slik at foret holder seg ferskt. Pro Plan Optiderma er også basert på laks og er ganske rimelig.
×