Luma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  137
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Om Luma

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie
 1. En av mine tidligere shelties pleide å hoppe opp fra stillestående og gi meg nuss han Nano pleier å hoppe opp og stemple meg i brystkassa når han blir ivrig og jeg trodde ikke mine egne øyne den dagen han kom løpende, hoppa, snudde i lufta og brukte magen min for å sparke ifra med bakbena før han føyk videre gjennom skogen, han er ikke helt vel bevart den bikkja og han var vel 3-4mnd da han første gang hoppa opp på muren vi har bak huset her, den er vel 1m høy ca, jeg skjønte ingenting for valpen stod rett ved muren helt rolig, og plutselig var han oppå den
 2. Har stortsett gode erfaringer. Alle 3 hundene har fungert godt med katt, spesielt han jeg har nå, han kaller jeg bare kattehviskeren Gamlekatta mi som bor hos familie i nabohuset likte ikke de to forrige hundene mine til tross for at han vokste opp med de, men selv han elsker Nano utrolig nok. Også har vi Nano og Zelda da, en av de to villkattene jeg nå har fra db, de to har vært bestekompiser fra dag 1.
 3. Kan se ut som en overtegnet hvit merle uten tan.? Eller bi-blue color-headed white som amerikanerne kaller det. Isåfall skyldes det at begge foreldrene har hvit faktor.
 4. Nå var ikke dette ville dyr da og det var eieren av dyrene som ble skadet: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/dyrene/mann-bitt-av-digert-villsvin-til-sykehus-med-stygt-saar/a/24179205/
 5. Jeg er nå på min tredje sheltie, og har enda ikke vært borti at oppdretteren skriver i kontrakten at ørene må fikses på, det burde selvfølgelig være opp til eieren av hunden om de ønsker det, og det finnes nok av de som kun kjøper familiehunder som ikke gidder og som ender opp med hunder som har ståører, så hvor vanlig det er å ha manipulasjon av ørene i kontrakten vet jeg nå ikke. Jeg har hatt tyngde i ørene på alle mine, ikke fordi jeg er opptatt av utstilling eller fordi oppdretteren har ønsket det(ingen av de har noensinne nevnt det overhodet), men fordi jeg syns ståører ødelegger mye av uttrykket, de er penest med vipp enkelt og greit, og når det da gjelder noe så ufarlig og lite plagsomt som en liten bit oasisfix i ørene så ser jeg ikke problemet, ingen av mine har brydd seg det minste om det. Standarden kunne også blitt endret til å tillate ståører for alt jeg bryr meg, jeg ville fortsatt manipulert for å få vipp på mine. Når det kommer til avl så er vippørene utrolig vanskelige å få til, så at det ikke blir vektlagt når det er så uproblematisk å manipulere dem ser jeg ikke på som noe problem, da er det mange langt viktigere ting som bør vektlegges i avl.
 6. Vi våkna til vinterens første ordentlige snøfall idag, så fort jeg åpnet døra og Nano så det startet han en 15min lang raptus, og har hele dagen mast om å få gå ut, helt i 100, snø er visst gøyale saker
 7. Nansemumsen min er 1år idag Jeg tror jeg har begynt å se spøkelser på tur isted var jeg SÅ sikker på at jeg så en person med hund komme mot oss, jeg korter inn på båndet og alt, men når jeg kommer nærmere er det ingen der! Uhuu...
 8. Ja, diare i sånn pels er alltid morro
 9. Det er derfor man velger langhårsrase umulig å se utstyret på min uten å grave det frem i pelsen, selv når han ligger på rygg, så slipper man både tissefanter på utstilling og å gå å se på dinglende baller/rumpehull på tur
 10. Jeg er ikke noen hesteperson så hadde jeg kommet over bildet av den hesten uten å vite historien ville jeg trodd at den hadde vært utsatt for sykdom/skade/født med en alvorlig deformitet, hvordan kan noen synes at det der er pent?
 11. Langhår er favoritten her, typ sheltiepels. De lukter ikke selv med lang tid mellom bad, røyter ikke enorme mengder eller året rundt og når de røyter så bli det liggende som fine hybelkaniner under soffan fremfor å være knødd inn i alt man eier av tekstiler, tåler det meste av vær(og LIKER nord-norsk iskald vinter), krever ikke enormt med stell heller og er utrolig deilig å kose på Eneste negative for min del er snøklumper i pelsen. Jeg er ingen fan av strihår, ikke-røytende raser eller ekstremt langhåra raser, det er alt for mye arbeid, pelsen er for upraktisk og de har ofte barter, og barter er alltid fuktige. Heller ikke så glad i ekstrem røyterne, bare man ser på en golden f.eks føler jeg at pelsen bare ryr av de.
 12. Giftinformasjonen svarer ikke i saker om dyr lengre: https://helsenorge.no/Giftinformasjon/tema-hund-og-katt Jeg ville kontaktet veterinær, er jo ikke noen skade i å ta en tlf til de om man er usikker, heller en gang for mye enn for lite!
 13. Det må bli opp til hver enkelt sålenge vi snakker om oppegående, voksne mennesker syns jeg, jeg ser ikke noe større problem med plastisk kirurgi enn noen av de andre tingene vi gjør enten for utseende eller for morro skyld som kan medføre risiko og utgifter/ressursbruk i helsevesenet, for plastisk kirurgi er langt fra alene om akkurat det.
 14. De bøkene er solgt. Sendt PM. Sendt PM. Sendt PM. Her er bøkene jeg fortsatt har igjen(evt minus bøkene de over er interessert i): Diverse: 101 nyttige tips hunder, helse, stell og trivsel Gylne minner fra en hunds hverdag, Anne-Lise Boge Hundeleksikon: The encyclopedia of dog breeds, Juliette Cunliffe(på engelsk) Våre hunder, Sarah Whitehead Hundene våre, Øivind Asp Velg rett hund, Charlotte Swanstein Rasebøker: Dansk kennel klub(alle disse er på dansk): Newfoundlander Gravhunde Border collie Boxer Dalmatiner Ruhåret hønsehund Collie Dverschnauzer Spaniels Beagle Broholmer Pet owner's guide to the Greyhound, Anne Finch(på engelsk) Chihuahuas, Barron's(på engelsk) Cocker spaniel(eng og am type), dr. Bruce Fogle Labrador, Ing-Marie Hagelin(på svensk) The guide to owning a Rottweiler, George W. Braun(på engelsk)
 15. Du vet du har klengete hund når du våkner om morgenen og oppdager at bikkja bruker kinnet ditt som hodepute En vakker dag blir jeg vel kvalt i søvne av et hav av sheltiepels.