Jump to content
Hundesonen.no

Luma

Medlemmer
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Luma last won the day on March 4

Luma had the most liked content!

Community Reputation

723 Excellent

About Luma

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Luma

  Akkurat nå mars

  1,5m snø, -5grader og strålende sol, trygt å si at Nano storkoste seg på tur idag og bryr seg ikke et sekund om at det nok fortsatt er lenge til våren dukker opp her
 2. Luma

  Rimelig allergivennlig fôr?

  Animail.no har 10% tilbud på specific allergiforene nå, under 900kr for 12kg. Og 12kgs pakkene fra specific er ikke en stor 12kg sekk, men en eske med 4 x 3kg sekker, slik at foret holder seg ferskt. Pro Plan Optiderma er også basert på laks og er ganske rimelig.
 3. Luma

  Store kanner med shampoo

  Bruker utelukkende Optima ph, veldig fornøyd, og stort pluss for at den ikke oser av parfyme. Felleskjøpet selger Optima ph: https://www.felleskjopet.no/husdyr/storfe/ungdyr/dyrepleie/optima-ph-hudvask-for-dyr-5-l-50273983
 4. Luma

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Enkelt, bare å eie en sær hund som insisterer på å være minimum 1,5km(i luftlinje) vekk fra huset før han kan gjøre fra seg så slipper man å tenke på hele greia Jeg er sikker på at den bikkja ville eksplodert før han tillot seg å gjøre fra seg innendørs. (minuset er selvfølgelig at om hunden må på do gjentatte ganger iløpet av kveld/natt så har man ingen andre alternativ enn å sette seg i bilen og kjøre utenfor hundens no-pooping sone) Med de to forrige bikkjene pleide jeg å la de ha tilgang til gangen nede og oppe mens jeg var borte, der var det ingen møbler, tepper el.lignende, så det var enkelt å rengjøre samtidig som de hadde plass nok så de slapp å ligge i egen avføring om de skulle ha et uhell.
 5. Luma

  Gårds- og familiehund

  Collien slet tidligere med nervøsitet, har blitt mye bedre med årene. Idag er det ikke noe problem å finne mentalt gode hunder, men dette er selvfølgelig noe man bør være obs på i valg av oppdretter, velg en som fokuserer på mer enn kun utstillingsresultater.(gjelder forsåvidt alle raser det)
 6. Luma

  Gårds- og familiehund

  Collie tenker jeg passer på alle punktene dine. Greie å trene med, perfekte gårds- og familiehunder, uproblematiske å ha løse og går godt overens med andre dyr. Kennel Perfect Image som driver oppdrett av rasen bor vel også på gård med diverse dyr, unger etc og bruker hundene sine såvidt jeg vet, så kan være verdt å ta en prat med de om rasen virker interessant. Ang tolleren så er mitt inntrykk at det er mye grums mentalt så her ville jeg isåfall trådd forsiktig i valg av valp. Ønsker du retriever til den bruken du skisserer ville jeg nok mye heller sett på golden eller labrador, de er stortsett et mye tryggere kort mentalt, og unngår man de skikkelig tunge dyra så har man en grei hund å trene med også.
 7. Utelukkende estetisk. Skal man ikke stille hunden og ikke bryr seg om hvordan ørene ser ut så er det ikke noen vits i å gjøre noe med de.
 8. Luma

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  Jeg syns det er helt greit å skyte en hund om det er nødvendig for å stoppe den i å skade/drepe andre dyr ja, selvfølgelig. Greit nok, du hadde et uhell, hvorfor skal det gå utover andre dyr som er like uskyldig som bikkja di er? Hvorfor er det greit at de andre dyrene blir påført smerte og død, men ikke hunden din? Og hvorfor skal noen andre måtte stå å se på at dyra dems blir skadet/drept for å redde hunden din? Endel hundeeiere er bra egoistiske må jeg si, er det ikke ei bikkje så til h med det liksom🤯 Jeg bor i en stor landbrukskommune, det er dyr av alle slag på alle kanter, så jeg er mitt ansvar bevist og holder kontroll på bikkja mi. Om jeg en dag skulle ha et uhell og han ender opp med å jage på andres dyr så har jeg full forståelse for at de gjør det som er nødvendig for å stoppe han, det er ikke rett å la min hund påføre X antall andre dyr lidelse og død, ei heller forventer jeg at andre folk skal sette min hunds liv høyere enn deres egne dyrs liv, bare fordi han tilfeldigvis er av arten hund.
 9. Luma

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  Hvor i innlegget mitt sa jeg noe om at man skulle avlive hunden fordi eier tabbet seg ut? Jeg snakker utelukkende om å forsvare egne dyr som blir angrepet av løshund.
 10. Luma

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  Mens jeg ikke forstår hvorfor folk mener at hunder skal ha noen høyere verdi enn andre dyr. Pyttsann med de fuglene, bare man gjør sitt ytterste for å redde bikkja liksom. HVER gang ei bikkje som jager/skader/dreper andre dyr blir skutt så er det et hylekor uten like om at man burde prøvd mer før man skøyt hunden. Hvor lenge skal man prøve og hvor mange andre dyr skal man potensielt ofre før det er greit å skyte? Ville man sjøl godtatt å leke russisk rulett med ens eget dyrs liv for å skåne noen andres? Jeg vet ikke med andre, men jeg gjør det som nødvendig er for å beskytte mine dyr, greit nok, man henter ikke rifla bare man hører et bjeff i det fjerne, men man fjoller heller ikke rundt og prøver alt mulig under solen mens hunden skader/dreper ens egne dyr. Og dette problemet er jo helsikkes enkelt, om man bare følger lovverket som hundeeier så har man absolutt ingenting å frykte. I båndtvangen skal hunden være i bånd, utenfor båndtvangen skal man ha kontroll på den om den skal gå løs. Klarer man ikke det så får man også stå for at man sjøl har feilvurdert og har skyld i det som skjedde, ikke syte i avisa om hvor stygt gjort det var av den andre parten, spesielt ikke når man sjøl har brutt båndtvangen med viten og vilje på det viset der🙄
 11. Luma

  Hund som trekker

  Hvorfor ikke? Jeg bruker ikke halsbånd overhodet, men har da likevel hatt hunder som forstår at de ikke skal trekke i båndet, f.eks så har alle bikkjene mine forstått at det ikke er lov å trekke på vanlig gåtur, på sykkeltur festet i springeren derimot er det lov. Evt. Kan man skille på tur- og trekksele, det fungerer like godt som å skille mellom halsbånd og sele.
 12. Luma

  Akkurat nå oktober

  Jeg ville smurt på optima ph gel og ellers latt det være. Om det er lurt å smøre på potesalve kommer ann på hvilken type det er, ikke alle av dem som egner seg til å putte på sår.
 13. Luma

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Syns du virkelig det er ok å påføre hunden ubehag/smerte for å få den til å gjøre som du ønsker? Og isåfall, hvorfor er det ok? Hadde det ikke vært bedre om hunden utførte oppgavene fordi den syns det er morro, istedenfor at den utfører de fordi den er redd deg? I mange fall kan man ødelegge treningen om man følger ditt tips, hunden kan få negative assosiasjoner til apportgjenstanden eller øvelsen og nekte å nærme seg en dummy eller utføre den oppgaven man ønsker.
 14. Luma

  Trimmebord

  Jeg hadde et på 75x50cm bordflate, 85cm høyt til mine shelties(8-10kg), syns det var passelig størrelse.
 15. Luma

  Alternativ til dvergschnauzer?

  Nå kan det hende jeg er på viddene her, men av en eller annen grunn kom jeg til å tenke på spisshund gruppen når jeg leste denne tråden, mer spesifikt japansk spisshund, finsk lapphund, mittelspitz(evt klein), noe i den duren der? Greie familiehunder, lite jakt, passer godt på en gård, ikke ekstremt krevende, men passelig lettlærte. Må være obs på bjeffing da.
×