Jump to content
Hundesonen.no

Luma

Medlemmer
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Luma last won the day on November 19

Luma had the most liked content!

Community Reputation

737 Excellent

About Luma

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Sheltie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Luma

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Endel samkjønnsaggressjon på Shibaen er mitt inntrykk, så det er ikke den rette rasen om man vil ha en hund som går overens med andre. Og det er ikke en rase jeg ville beskrevet som lettlært, de er vel heller en av rasene som holder til i andre enden av spekteret, de er sta og selvstendige med en hel del egne meninger om ting slik jeg oppfatter dem.
 2. Luma

  Akkurat nå - november

  Tja, kan være lurt å tenke litt over HVORFOR folk blir så sinte da? Mange av disse er garantert redd for sine nære og kjære. Det er kanskje ikke så rart med en slik reaksjon om man risikerer å miste et(eller flere) familiemedlem over noe så trivielt som at folk ikke gidder holde avstand eller bruke munnbind liksom?
 3. Luma

  Fryse ned sperm.

  Har ingen erfaring med dette selv, men har sett at mange skryter veldig av Sires On Ice.
 4. Luma

  Hva forer du med?

  Nano spiser Specific tørrfor og Natures Menu rabbit råfor(dog lite av dette pga sinnsyk pris, dessverre) siden han har allergi. Hadde jeg kunne velge fritt så hadde han vært fullforet på v&h, fordi det er et norskt råfor, enkelt og greit. Velger alltid norskt der jeg kan pga dyrevelferd og lav antibiotikabruk.
 5. Vet ikke hva som er vanligst, men jeg valgte å ta blodprøve med en gang. Jeg ser ingen grunn til å vente med det, hunden kan reagere på helt andre ting enn for og den kan reagere på ingredienser i spesialforet, og da får man gjerne få svar av en eliminasjonsdiett. Jeg tørr ikke tenke på hvor vanskelig det ville vært med min kar, han reagerer på masse mat, men han reagerer også på andre ting som midd etc, OG han er verre til enkelte årstider enn andre, så han går både på spesialdiett og blir medisinert(får Apoquel, som han fungerer supert på, hvor vi regulerer doseringen utifra årstid/hvor plaget han er) Når det er sagt så får man ikke alltid korrekt svar av en allergitest heller, for min hund virker det til at alt stemmer, for andre kan allergitesten gi feil utslag. Personlig mener jeg at det likevel er verdt å prøve det ut, men klart, har man en hund som ikke er så fryktelig plaget så kan man jo alltids prøve seg frem. Min var såpass plaget at det var ikke aktuelt å holde på med masse måneders testing for å finne ut hva som fungerte. Ang å se endring på eliminasjonsdiett må dere nok smøre dere med tålmodighet, dere vil ikke finne ut noenting så lenge han behandles ved sidenav, det som vil gi dere svar er jo om han etter å ha vært behandlet forblir symptomfri på nytt for i ettertid eller om problemene kommer tilbake på samme måte som tidligere. EDIT: og ang behandling så har man idag stortsett valget mellom Apoquel(tabletter), Cytopoint(sprøyter) eller immunterapi(allergivaksine), finner endel god info her om vaksine blant annet: https://drbaddaky.no/allergi/
 6. Luma

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Tja, min tredje sheltie ligger akkurat nå på sofaryggen rett bak hodet mitt og nibjeffer som bare en sheltie kan på et eller annet han hører utenfor mens jeg leser denne tråden, og likevel er det kun sheltien som popper opp i hodet mitt når jeg tenker på hund nummer 4, så jeg tenker at jeg skøyt gullfuglen på første forsøk jeg Har vurdert et par andre raser tidligere, men ender alltid tilbake på sheltien, den passer rett og slett bare perfekt til mitt liv.(selvom jeg gjerne skulle vært foruten den fordømte gneldringa)
 7. Mens min erfaring er stikk motsatt, det er mye bedre å være sammen med valpen så lenge som mulig, når de blir eldre blir de som oftest mer selvstendige helt naturlig og det er betydelig lettere å trene på å være hjemme alene enn med en skikkelig ung valp som overhodet ikke vil finne det naturlig å være alene. De to første hundene mine var vel ikke alene hjemme før de var rundt året gammel, rett og slett fordi det ikke var behov for det, de hadde null problemer med å være hjemme alene. Han jeg nå har tror jeg begynte å være alene rundt 5-6mnd alderen, med han også var dette totalt uproblematisk. Nå sier jeg ikke at folk flest må vente så lenge som jeg gjorde, så det er sagt, jeg har bare ikke hatt behov for å la de være alene tidligere og har derfor kunnet gjøre det på den måten, men når man starter treningen med veldig ung valp tror jeg det beste er å bruke så lang tid som mulig på denne treningen, kan ikke se at det skal finnes en eneste fordel ved å rushe denne treningen overhodet, det virker totalt bakvendt for meg. 30minutter er også ALT for lang tid å starte med, skikkelig ung valp og en hel halvtime første gangen høres for meg ut som oppskriften på sep angst.
 8. Luma

  Magetrøbbel - årsaker?

  Enten er det noe hundene er i kontakt med/inntar, kan være så mangt det, men ville ikke latt hunden spise gress etter gressklipper, ei heller drikke/bade i forurenset vann eller oppholde seg i områder med mye skit fra fugl. Eller det kan være noe smittsomt, akkurat som hos mennesker kan hunder også smitte hverandre med magevirus.
 9. Luma

  Liten hund til agility og fjelltur

  Bortsett fra at de kan være løsmunnet så beskriver du jo i bunn og grunn en sheltie, men spørs om de frister mtp at de er ganske langt ifra terrier på alle mulige måter.? Raser som puddelen kunne jo også passet, men på alle disse røytefrie rasene må man være obs på at det blir mye påkledning og mye pelsstell, pelsen på flere av disse gir ingen beskyttelse, men drar med seg alt, ikke noe problem om man syns det er greit å kle på og bruke tid på pelsstell, men om ikke så kan det nok fort bli masete om man trives med friluftsliv.
 10. Luma

  Allergi og avl?

  Dette Jeg har allergihund, og ville aldri funnet på å avle på en hund behandlet for allergi uansett hvor mild. Førsteprioritet bør alltid være helse, og staffen er jo ikke en fåtallig rase så man bør ikke trenge å bruke syke hunder i avl.
 11. Siktet ikke til deg spesifikt, men snakket generelt, burde spesifisert det
 12. Luma

  bur/veske til kabinen i fly

  Maksvekt på valp inkludert buret er 8kg, så om valpen alene er 8kg kan det hende dere får et problem på flyplassen. Jeg tenker jo og at det neppe er spesielt behagelig for en såpass stor valp å bli trødd inn i et så lite reisebur jeg. Kravet er også at hunden skal kunne stå oppreist og snu seg i buret. Vær i det minste forberedt på at dere kan bli nekta å ta med valpen i kabinen om dere velger å prøve, vet enkelte opplever at de ikke hverken veier eller sjekker plassen til hunden, men jeg har selv opplevd at de veide(til tross for at vi var milevis innenfor, valpen var knapt over 2kg) og hørt om andre som har måttet sende hunden i bagasje fordi den ikke hadde nok plass i buret. Jeg brukte dette buret da jeg fløy med min valp siden det er betydelig billigere enn sherpa, funka helt utmerket: https://www.zoopermarked.no/hundetransport/trixie-veske-i-nylon Det er litt større enn maksmål, men det spiller ingen rolle sålenge buret er mykt da det fint kan bøyes så det får plass under setet, men husk nå på at selvom du kjøper et større bur så er det fortsatt ikke noe større plass under setet der hunden skal oppholde seg.
 13. Ja, og den beste måten hver enkelt kan gjøre noe med det er å være bevisst hva man kjøper. Det finnes endel bønder som har utegris, Grøstad er vel den mest kjente og det er nå reko-ringer mange steder hvor man kan handle direkte fra lokale bønder. Hadde alle de som engasjerer seg på nettet faktisk engasjert seg like mye når de skal gjøre innkjøp så hadde landbruket sett ganske annerledes ut idag, den triste sannheten er at de fleste gidder ikke gjøre noe mer enn å sitte på nett og spre eder og galle mot bønder før de så kjører til sverige for å handle billig importkjøtt
 14. Luma

  Akkurat nå juli 😊

  Det er ikke snakk om NHL utstillinger da? Isåfall er ikke disse championatene verdt papiret de er skrevet på i nkk/fci systemet. NHL er stortsett samlingsplass for de useriøse. Fargeavl er generelt noe skikkelig dritt, de fleste raser har så mange viktigere ting å ta tak i. Det har skutt i været med avl av tidligere sjeldne og ikke-godkjente farger innen flere raser, hvor det ofte importeres og avles på alt som kan krype og gå sålenge det har riktig farge så man tjener ekstra med penger på dem eller man kan spy ut de mest populære valpene. Personlig ville jeg med svært få unntak holdt meg ti mil unna oppdrettere som avler på sjeldne/ikke-godkjente farger, og spesielt om de tar ekstra mye for valper av disse fargene. Useriøst er det.
 15. Luma

  Kløv til Corgi?

  Har du prøvd å høre med seleverkstedet? Mulig de kan sy en på mål som passer.
×