Jump to content
Hundesonen.no

netpuppy

Medlemmer
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by netpuppy

 1. Hei! Vi mistet hunden vår for en tid tilbake og har så smått begynt å tenke på en ny. Men så var det det med rase da... Vi vil nok absolutt ha en Schipperke igjen, men de kan jo være litt krevende, spesielt som unghunder (tenk Jack Russel Terrier med gjeteregenskaper), så vi lurer på om vi skulle ventet med en ny til barna er litt større (4 mnd og 2,5 år). Men vi har veldig lyst på hund og ønsker gjerne at barna skal få vokse opp sammen med hund, så da lurer jeg på om noen har tips om et alternativ til oss. Jeg vil også legge til at vi ønsker en veloppdragen, lydig hund som får det den trenger av mosjon og mentaltrening. Vi kunne nok kunnet hatt mange raser om vi bare lot det skure og gå, men det er helt uaktuelt for oss. Størrelse: Liten (ikke miniatyr) til medium. Lynne: Mild, intelligent, familiekjær, grei med små barn. Gjerne stor personlighet. Pels: Ønsker helst ikke en som lukter veldig (regner med dere forstår hva jeg mener 🙈) og røyter ned huset konstant. Stormrøytere og klipperaser er bra. Ikke for mye pelsstell, men regelmessig børst og klipp går bra. Bruksområder: Først og fremst familiehund og turkamerat. Har gode turmuligheter i nærområdet og familie som liker å låne hund med på tur så vil få en del mosjon, men plutselig har vi noen dager det er vanskelig å komme seg ut lengre enn en tisserunde så vi trenger en rase som kan få lite mosjon noen dager uten større problem. Vil også stille ut. Ønsker ikke: Rase med mye helseproblemer, store utfordringer som samkjønnsaggresjon, nervøsitet osv. Oppstår det det problemer jobber vi med det som trengs, men ønsker i utgangspunktet et enklest mulig hundehold. Raser vi har sett på: Soft Coated Wheaten Terrier. Vet ikke så mye om de, men de virker som ganske milde og fine hunder. Mynder. I utgangspunktet Whippet. Eneste minuset er trenbarhet og at de ikke kan gå løs. Puddel. Samboer er ikke så begeistret for disse da han har møtt litt ymse når det gjelder personlighet og lynne. Jeg har et godt inntrykk av rasen. Dansk- Svensk Gårdshund. Litt skeptisk på grunn av det jeg oppfatter som store variasjoner innad i rasen. Har møtt noen herlige individ og noen... Ikke fullt så herlige. Mellompinscher. Har aldri møtt en, faktisk. Bare lest om. Noen som har en formening om denne kunne passet? Samboer har også nevnt Tervueren, Groenendal og Dobermann, men jeg ser for meg at disse vil være minst like krevende som en Schipperke. Sikkert mer på grunn av størrelsen. Noen tanker? Håper noen har noen gode tips for vi er ganske rådville 😅
 2. netpuppy

  Liten-medium lettlært hund med liten radius

  Schipperken er lettlærte og arbeidsvillige. Det er gjeterhunder og elsker å få en jobb å gjøre og å bruke hodet de ønsker å være nær flokken og har en forholdsvis liten radius når de går løse. De har en værbestandig pels der skitt og rask bare preller av så fort det tørker og som generelt trenger veldig lite stell. Men, de har ofte et velutviklet jaktinstinkt og de vokter hus og hjem som den viktigste Job i verden. Det er mulig å både gå med de løse og begrense bjeffingen mye, men det krever en del trening. Spesielt det med bjeffingen. De passer utmerket til både lydighet og agility, men det virker av en eller annen grunn nesten umulig å lære en Schipperke skikkelig apportering... Så det spørs hvilken ambisjoner du har. 😅 De blir selvfølgelig med på både joggeturer og skiturer, men noen trekkhund er den selvfølgelig ikke på grunn av sin lille størrelse. Må også ta mer hensyn når det er snø som du sier, i forhold til større raser. Men for å si det sånn.. Du sliter ikke ut en Schipperke. Da er du god! Det er en stor hund i lite format. Friske, både fysisk og mentalt, og fornuftig bygget. Gå inn på Schipperke.no og les mer, men ikke les så mye på amerikanske sider da det er store forskjeller på den amerikanske og den europeiske bestanden.
 3. netpuppy

  Liten-medium lettlært hund med liten radius

  Hva med Schipperke? Svarer ikke til alle kravene dine og blir kanskje for liten (?), men tenkte på den siden du vurderte Sheltie. Har ganske mange av de samme egenskapene som Sheltien bare mindre (og selvrensende) pels, og at de er hakket skarpere i lynnet.
 4. Så vi har fått valp igjen! Skjønn liten krabat på bare 10 uker. Han er tøff, livlig, trygg, selvsikker og megasøt! Spørsmålet mitt handler om at han blir så sur når han ikke får lov å bite oss og hva som er best å gjøre da. Jeg tror det er fordi han får litt overtenning og blir litt for giret eller stresset så det beste er vel å prøve å unngå situasjonen i det hele tatt. Men hva gjør vi når vi først er der? Typisk så prøver han å bite oss eller barna i klær/ankler/hender og når vi stopper han klikker han helt. Knurrer skikkelig og viser tenner, sånn skikkelig sinna. Hva gjør vi da? Det nytter ikke å prøve å bytte i noe han har lov å bite på og slipper vi han springer han rett tilbake i "angrep". Så vi har holdt han unna med hendene, da ender det gjerne med at vi holder han på rygg, ikke med vilje men fordi han detter over på valpevis, eller holdt han i armene vår til han har roet seg, men er usikker på om vi gjør rett. Gode tips til temperamentsfull valp?
 5. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Helt ærlig fordi jeg blir stresset av tanken på en en så stor valp/unghund sammen med så små barn. Et slag med halen kan sende en ettåring flygende, liksom 😅. For ikke å snakke om at vi måtte kjøpt minibuss eller noe, de er jo større enn barnevogna omtrent! Ser ikke bort fra at det blir Ulvehund en gang, men det blir nok ikke nå.
 6. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Tusen takk for mange gode svar! Samboer har eeegentlig lyst på en Irsk Ulvehund så det er mulig jeg har en litt forskjøvet skala i forhold til hva jeg regner som medium og stor hund. 🙈 Da har vi kommet frem til 4 som vi tror kunne passet oss veldig bra: Finsk Lapphund, Shetland Sheepdog, Puddel og Lagotto Romagnolo. Og her står vi litt fast 😄. Vi går frem og tilbake over hvilken av de vi liker best da vi føler alle har de egenskapene vi ser etter. Er det noen som har noen tanker om disse fire?
 7. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  😂 Har litt erfaring der ja!
 8. netpuppy

  En rase med stor personlighet

  Jeg følte at du beskrev en Schipperke her helt til du nevnte at du ikke ønsket bjeffing... Det er mulig å trene det noenlunde bort, iallefall gneldringen, varsle vil nok en Schipperke alltid gjøre. Vi bodde ihvertfall i mange år i leilighet med vår uten problemer, men vi la også ned arbeidet for det. Ellers er det en liten hund med stooor personlighet, førerorientert, lærevillig, kvikk, spretten og frisk.
 9. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Takk for gode svar! Jeg kjenner bare til en Engelsk Springer Spaniel og det er kanskje den kjedeligste hunden jeg har møtt... Nå kan det jo hende at akkurat den hunden har usedvanlig lite personlighet og at det ikke er representativt for rasen, det er liksom den eneste jeg har møtt, men jeg er litt usikker på om det er den rette typen hund for oss. Finsk Lapphund og Collie hørtes veldig aktuelle ut! Det høres ut som den kan ha veldig nært den kombinasjonen av egenskaper vi er ute etter. Hadde vært fint å høre mer om den om noen har erfaring.
 10. netpuppy

  Alternativ til lagotto?

  Har du sett på Irsk Vannhund? Jeg har ikke noen erfaring med de selv, så du må nesten undersøke om de passer til kriteriene dine, men jeg så noen som la ut et bilde av noen på en side og de var kjempefine! Vet de ikke er så veldig vanlige så tenkte jeg skulle nevne i tilfelle du ikke hadde hørt om de og det kunne være noe å se på 😊.
 11. Men hva er forskjellen på dette og pelsdyroppdrett? Sånn fra myndighetene sin side?
 12. netpuppy

  World dog show 2018

  Tusen takk! 😃
 13. Det var vel den samme som tidligere hadde bitt ett barn i ansiktet? Men omplasseres skulle den!
 14. netpuppy

  World dog show 2018

  Blir det sendt noe sted så man kan følge med uten å reise dit?
 15. netpuppy

  Tjekkoslovakisk ulvehund

  Hvis det som står her stemmer, og jeg har ingen grunn til å tro det motsatte, er det jo helt hårreisende! Rett og slett skammelig
 16. netpuppy

  Akkurat nå juni

  Sånn er Draco også. Når vi er hjemme får han helt åndenød bare noen går forbi ute, mens når han han er alene ligger han bare på soverommet og hviler og får ikke med seg noenting. Er bare verdt å passe hus når flokken er hjemme tydeligvis
 17. netpuppy

  Akkurat nå juni

  Usj!
 18. netpuppy

  Akkurat nå juni

  Kommer i morgen
 19. netpuppy

  Hundesonens snaphjørne!

  Det er lenge til, men jeg kunne gjerne tenkt meg å hatt den siste lørdagen i juli. Da skal vi nemlig på rasetreff
 20. netpuppy

  Hvor vanlig er din hunderase der hvor du bor?

  Schipperker er jo uvanlige i Norge generelt og de fleste bor på motsatt side av landet fra oss. Vet om 4 stk her i Bergen, men de bor på andre siden av byn så ser de bare på utstilling. Har hørt rykter om at det skal være en rett i nærheten her jeg bor, men jeg har ikke sett den selv om jeg har gått med øynene på stilk Om vi møter en Schipperke må jeg ta kontakt og hilse på og vite hvem det er og hvor de kommer fra Akkurat som de som kjenner rasen bare MÅ stoppe oss og spørre "ER det en Schipperke!?", om de ser oss.
 21. Hei! Jeg lurer på om noen har sett dette før eller vet hva det kan være. For litt over en uke siden fjernet jeg en flått fra rett under det ene øyet til hunden min. Jeg sjekket flåtten etterpå og føler meg ganske sikker på at jeg fikk med alt av bein og hode, I ettertid har han fått en hårløs kul der flåtten satt og jeg aner ikke hva det kan være. Det ser i grunnen mest ut som en talgklump, men syns det er litt pussig at det skulle komme akkurat der akkurat nå uten å ha sammenheng med flåtten.. Han har altså hatt den sammenhengende siden flåtten ble fjernet. Området er ikke rødt, virker ikke betent eller som at det klør, gjør vondt eller plager ham på noen måte og almenntilstanden er helt som normalt - hvis ikke hadde jeg ringt veterinær med en gang. Det gjør jeg kanskje fortsatt, men hadde vært interesant å høre deres erfaringer først.
 22. netpuppy

  Forberede en valp best mulig til kommende utstillinger

  Ja, og hadde jeg hatt mer erfaring, og vært flinkere, med hund på det tidspunktet så hadde det nok gått helt fint. Men det var jeg ikke, så det ble et vanskelig hinder for oss å komme over senere. Så ble det mye trening og han kom seg såpass at det gikk greit, men var likevel såpass ubehagelig for ham at det ikke er noe jeg gidder å fortsette med. Var bare et råd jeg fikk etter at skaden var skjedd som jeg skulle ønske jeg hadde fått før, visste ikke at det var så på jordet Kommer nok likevel til å følge det selv med neste hund bare sånn i tilfelle. Og positiv holdning (og trening) er en selvfølge! Det skal være gøy! Spesielt for hunden.
 23. netpuppy

  Forberede en valp best mulig til kommende utstillinger

  Om du har liten hund: Aldri få vaksiner eller noe annet vondt mens den står oppå bordet hos veterinær. Veterinæren bommet med en sprøyte når min var liten og det var nok veldig, veldig vondt, for han generaliserte det til bordet på utstilling og var livredd hver gang dommeren kom for å ta på ham. Han er generelt en uredd og tøff hund (og har aldri vist seg redd i ringen eller å bli tatt på på bakken), men fikk en skikkelig hang up på bordet. Fikk trent det av ham til en viss grad og kan godt hende det hadde gått helt fint med en mer erfaren eier (min første hund så var ganske grønn), men jeg hadde ikke tatt sjansen igjen og har hørt rådet fra andre også, selvsagt etter at skaden først var skjedd. Er grunnen til at Draco nå er pensjonert fra utstilling etter oppnådd tittel, noe som er litt trist for jeg syns utstilling er kjempegøy! Ellers enig med Wildlife sine punkt. Hadde også øvd på å løpe fint ved siden av deg i slakt bånd, jeg syns hunder viser seg bedre da, når de får vise bevegelser fritt, men det har jeg skjønt er en smaksak.
 24. netpuppy

  Hundesonen på Snapchat

  Så gøy! Vi kan godt være med
 25. netpuppy

  Hund forbudt skilt/klistermerker

  Et kjapt googlesøk ga flere resultater: https://www.google.no/search?q=hund+forbudt+skilt&oq=hund+forbudt+skilt&aqs=chrome..69i57.12070j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
×