Gå til innhold
Hundesonen.no

Raksha

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11,449
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  95

Raksha last won the day on 7. August

Raksha had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

28,345 Excellent

Om Raksha

 • Rang
  The superhero...
 • Bursdag 01/26/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://gardsidyll.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nord-Østerdalen
 • Hunderase
  Basenji, saluki og collie

Nylige profilbesøk

24,921 profilvisninger
 1. Akkurat nå - november

  Støttes!
 2. «Bruk-og-kast»-mentalitet

  Takk Har ikke akkurat snakket så høyt om det, så det er ikke så rart.
 3. «Bruk-og-kast»-mentalitet

  Jeg har da, i dag, antakeligvis omplassert min første hund. Som noen sikkert har sett så har Lupin vært annonsert på finn.no årsaken er i hovesak samlivsbrudd, men også at han ikke fungerer så bra med den andre hanhunden. Det har vart så lenge så det skulle vi sikkert klart å leve med noen år til, men ikke i den situasjonen jeg er i nå med flytting til mindre plass, andre hanhunder på samme tun, hovedomsorgen for barn osv. Det er jo ikke komme bort i fra at grunnen til at det ble han som måtte flytte var den manglende flokkdynamikken. Med meg har han super kjemi og er vel den lydigste hunden jeg har hatt fra valpestadiet. Jeg måtte bare gå fra bilen til hun som tok han med seg fordi jeg begynte å gråte, det kjennes nesten ut som han er død, men bare nesten. For jeg vet at jeg får oppdateringer, og vet at dersom det ikke fungerer der så får jeg være med å finne noe som fungerer til han. Jeg får også komme på besøk for å hilse på han igjen, og har mulighet til å passe han i ferier Men blikket han sendte meg da bilen kjørte avgårde med han mens jeg stod igjen, glemmer jeg aldri... Dog, etter 7 år med konflikter mellom gutta i varierende grad, så ser jeg også det at kommer en hund til inn i flokken som passer like dårlig sammen med flokkens øvrige medlemmer, så kommer jeg ikke til å vente 7 år før en flytter. Det er helt sikkert. Jeg tok på meg to hanhunder nært i alder, vell vitende om at det kunne skjære seg, og jeg var forberedt til å stå i den kampen, og har gjort det, gjennom tykt og tynt, men så tar livet noen svinger som man ikke helt henger med og ja... Men jeg gjør det ikke om igjen.
 4. Ønsker jeg basenji?

  Veldig praktisk! Før så var det mye skepsis og fryktaggresjon mot mennesker på basenji. Jeg er ikke så veldig oppdatert, men jeg har hvertfall inntrykk av at dette er tatt veldig tak i og jobbet med.
 5. Ønsker jeg basenji?

  Du kjøper ikke basenji om du er avhengig av at den kan gå løs, enkelt og greit. Noen kan, noen kan ikke, men det er ikke noe man kan satse på. Jeg ville heller ikke hatt basenji om jeg trengte å få den saueren/smådyr-ren. Jeg slipper aldri min om det er fare for sau. Omgjengelighet med andre hunder varierer, min liker ikke andre hunder men kan vendes til å gå overens med de fleste og så lenge han ikke har støtte så oppsøker han ikke konflinkt. Basenjier er gjevnt over veldig renslige, så den vil heller holde seg i evigheter enn å doe inne pga været. Avlen går i riktig rettning når det kommer til folk, så har ikke intrykk av at omgjengelighet med folk er noe stort issue lenger. Edit: Jeg sier at min røyter i to og et halvt minutt to ganger i året. Men han har den ekstremt korte pelsvarianten. Nesten skyldig pels. Wednesday sin Rafiki har en helt annen type pels.
 6. Krystaller fører ofte til infeksjon som igjen fører til innetissing. Men veterinæren din har forsåvidt rett i at inbildt kan komme plutselig og kraftigere enn det har kommet før. Tissing inne "kan" være en greie pga det, men kan ikke helt huske at det er vanlig. Tispa mi har krafti uvi med krystaller nå, men hun tisser ikke inne. Eneste grunnen til at vi rota oss til vet. for en sjekk var at hanhundene i hus oppførte seg som om hun var høyløpsk, enda det er snart to mnd siden løpetid. Var inne på tanken om innbildt, men fikk heldigvis svar på prøver og hun har starta kur og spesialfor. Veterinæren var forøvrig skrekkelig skeptisk til at det var noe med tispa som gjorde det, og når utstryk kom tilbake som normalt så begynte vi å snakke om kjemisk kastrering av hanhunden som var verst Fikk heldigvis bekrefta på urinprøva at det er tispa som feiler noe. Fikk ikke din spesialfor etter første runde med krystaller eller slutta dere litt for fort med det? Vi ble anbefalt å starte med Hills c/d med en gang
 7. Sele er værre enn halsbånd!

  Men hva er verst da? Hund som bruker sånn sele hele livet, eller hund som trekker manisk hele livet? Jeg bruker grime om jeg har behov for det, spesielt da jeg gikk gravid. Jeg fortalte forøvrig salukiene og basenjien på en meget upedagogisk måte hvordan jeg ville ha turene mine (uten grime) da jeg gikk med tre hunder og barnevogn. Jeg er ikke stolt av det Men på salukiene satt det faktisk, hender lupin glemmer seg, og da er det på med grime en kort periode, så husker han hvordan det var med denne båndgåingen. Basenjien er det ikke noe som funker på, og han hater sele, så han er en av dem som går og trekker i halsbånd hele livet. Går mest turer der han ikke trekker da, eller han kan gå løs. Grime på han er bare slitsomt for både han og meg. Men jeg er jaggu ikke sikker på om det er bedre sånn fysisk sett, at han går og drar i halsbånd enn det ville vært med en sånn antitrekk-sele med feste i front.
 8. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Åh syns du er så flink til å trene og tilpasse treningen til hunden ! Jeg gir opp heller og driter i treningen. Men du, jeg kjenner til det der med å bare gjøre det hun tror er riktig og ikke egentlig høre etter. Min blå har en god del av det.
 9. Sele er værre enn halsbånd!

  Ser heller ikke at den selen skal være så ille, om alternativet er å dra manisk hele livet i halsbånd. What @Turb said.
 10. Islendingen Salka (collie-blanding)

  Så nydelig <3 Høres ut som en kul blanding
 11. Jeg er en av dem som ikke har noe problem med å medisinere dyr, enten det er smertelindring, eller for å hjelpe dem gjennom ting. Så lenge man ser at det faktisk har en tydelig positiv effekt, og at bivirkningene er små og forbigående. Jeg er jo kroniker selv og medisiner gjør livet mitt veldig mye bedre enn jeg ville hatt det uten medisiner. Men jeg har lav tålegrense for bivirkninger, og det har jeg også i forhold til hundene mine.
 12. Reaksjon på nedsovingmiddel

  Shit så skummelt! Hadde nok skjedd det her og om vi ikke hadde fulgt nøye med ja, tror nok ikke han min var helt uten puls da, for da er de vel ganske mye verre å få i gang igjen. Men vi drev på lenge med hjertemassasje for å få opp pulsen og den hold seg stabil.
 13. Reaksjon på nedsovingmiddel

  Hmm, ja, jeg tenker jo også at det kan indikere at han har noe med hjertet eller noe. Får ta en skikkelig seniorsjekk på han. Mista jo Hottie i akutt hjertestans i fjor og det frister ikke til gjentakelse... men kan jo og bare være overfølsomhet for virkestoffet.
 14. Noen som har vært borti at hunden reagerer veldig på nedsovingsmiddel? Jeg TROR det ble brukt Dexdomitor. Skal dobbelsjekke det når jeg får faktura. Lupin skadet seg i går, og måtte dopes her hjemme for å få sett på sårene. Han ble først kvalm, normalt, så slutta han å puste og vi fant ikke puls. IKKE normalt. Fikk han igang igjen, men han var veldig redusert resten av dagen. Han er heldigvis normal i dag. Men jeg lurer jo på hvorfor han reagerte så voldsomt. Han har blitt dopet ned sånn før, sist for halvannet år siden. Da husker jeg han hev etter pusten når han sovna, men vet. sa at det var helt normalt og resten av sederingen hadde foreløpt uten problemer. Tidligere nedoping har vært helt uten noe unormalt. Står blant annet Kontraindikasjoner Kardiovaskulære eller alvorlige systemiske lidelser. Kjent overfølsomhet for virkestoff eller hjelpestoffer. Skal ikke brukes til døende dyr. Han er forøvrig 8 år og såvidt vi vet frisk som en fisk, men begynner jo å lure nå da vi bør sjekke hjertet eller om det er andre ting som bør sjekkes på han? Var stordyrveterinær som var her, men han konfererte med smådyr.vet underveis da vi hadde fått Lupin i gang igjen. Noen som har noen tanker? Lupin virker uberørt i dag heldigvis.
 15. For en tosk! Ikke mye sympati herfra gitt.
×