Raksha

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,980
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  85

Om Raksha

 • Rang
  I'm the monster under your bed.
 • Bursdag 01/26/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://gardsidyll.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nord-Østerdalen
 • Hunderase
  Basenji og saluki

Nylige profilbesøk

23,270 profilvisninger
 1. Dronningen av skal bare. Gikk opp i fjøset til Bonden for å hente ei bøtte kraftfor og skravle litt med han, i halv elvetiden. Siden mamma er her så kunne jeg jo det - babycallen når ikke helt opp dit, så kan normalt ikke det om kvelden. Der gjorde han seg klar til å klippe den eneste nesten helhvite kua vår, som SELVSAGT nekter å ligge på flis. Hun legger seg konsekvent på den mest møkkete plassen som finnes, enten det er inne eller ute, og ser deretter ut også. Nå har hun kalvet og skal i robot. Så da var det frem med klippemaskin. Jeg har aldri klippet ku før, så jeg måtte jo bare prøve Nå viste det seg jo at det var en veldig stor fordel å være to på nettopp den jobben, så jeg måtte nesten bare bli med på hele jobben. Damen var nemlig noget lett på tå. Men mot slutten av klippingen så ble vi oppmerksom på ene kalven i nabobingen som oppførte seg urolig og ble bare mer og mer urolig og rar. Jeg sprute Bonden om det var gymnastikk eller om det var noe annet, neeei, han trodde det var mageknip eller hvertfall smerter. Så da måtte vi jo sjekke den. Og joda, kolikk. Så da måtte vi tilkalle vet. da. Lille søteste kalven hadde kolikk i løpen. VONDT sa hun. Men etter heftig dose smertestillende og div. Så sovna hun. Men da ble hun jo kald for hun var våt etter å ha kava rundt i flisa som ikke har vært helt tørr. Da må jo hønemor trø til da vettu Hun sov godt og var god og varm da jeg omsider gikk Kaniner og de fjærkledde fikk om sider mat og vann, hunder har fått tisse engang etter at jeg kom ned og jeg skal bare sitte bittelitt før jeg skal tusle under dyna. Kongen av skal bare er fremdeles i fjøset.
 2. Haha ja! Tvang 4åringen til å ryddet rommet sitt for første gang - det var krise det. Hadde hun skjønt konseptet med banneord så hadde det nok kommet noen gloser
 3. Du quota meg, så trodde du var uenig med meg Svaret mitt på TS spørsmål er jo at det ikke nødvendigvis er et problem i det enkelte hundehold. Derfor velger man de rasene som har dette som et trekk, fordi man ikke opplever det som problem/stort problem. Rasene er jo mye mer enn bare hundeaggresjonen. Da legger man jo nødvendigvis opp hundeholdet etter det og da, om man har litt omløp, som at man ikke behandler staffehanner som cavalierer, mangler man det omløpet så blir det jo et problem, men igjen eierproblem... Det er jo de verste problemene. At det kan være et problem at ikke malamutter som bør kunne jobbe sammen, sammen. Det ser jeg, så der må det jo være særdeles ufordelaktig for rasen med samkjønnsagresjon. Hvor kom den aggesjonen inn? Aner du noe om det? Kommet i senere år i forbindelse med showavl eller? Ble litt nysgjerrig kjenner jeg.
 4. Men da er jo valget veldig enkelt for deg, for da er det et problem for deg å ha en hund som ikke liker andre hunder. Da er det "enkelt nok" å velge raser som ikke er kjent for å ha det problemet. Det finnes heldigvis endel raser som ikke har det trekket. For meg er det et kritere på neste hund, at den skal være mer sosial med andre hunder av samme kjønn det de jeg har nå er. Så jeg ser jo den, men jeg syns likevel ikke det nødvendigvis er et problem for meg å ha en hundeaggressiv hund, selv om du oppelver det som et problem. Det blir jo prioriteringer. Denne gangen ønsker jeg dog å ha en mer sosial sak.
 5. Oh yes! Hjalp at flyet ble kraftig forsinka, så fikk en god time ekstra på meg Ja Jeeves hjelper mye, men trenger en som vasker også Og en som rydder! Jaa, de er fine Elsker dem! Vurderer å beslagelegge fjernkontrollen fra min mor, hun skifter kanal istede for å sjekke tvguiden, enda jeg nettopp viste henne tvguiden, sånt ække lov! Godt jeg egentlig bare skulle ha meg en kaffekopp og så ut til kaniner... Vi er litt trøtte hele gjengen altså, så tror ikke jeg skal starte med å kjefte på henne for å zappe kanaler altså, stakkars.
 6. Jo, bor i den verden jeg og, men kun når det gjelder min egen hund. Når det gjelder andre og andres hunder så ser jeg jo soleklart at det IKKE er definisjon på en dårlig hundeeier Nå prøver svimehuet med litt panikkrydding av hus før mamma inntar huset. Det går, som dere sikkert ser, ikke så skrekkelig bra jaaaaaja, god trening i å ikke bry seg så ***** hardt om hva andre synes ? Eller noe sånt? Ja? Hyper 4åring som spretter rundt og roter bak meg og skravler hull i huet på meg er ikke så skrekkelig hjelpsomt heller.
 7. 1. Hva var spørsmålet? For atte vil man ha et hundehold med flere hunder med minst mulig bråk så er jo første bud å styre unna raser som er kjent for hundeaggresjon. Min basenji hadde garantert fungert mye bedre med en annen hanhund enn salukien min og omvendt, der er det kjemikrasj og ikke hunde/samkjønn som er issuet. På samme måte som basenjien min er frykteaggressiv mot andre hunder ikke hanhundaggressiv. 2. Vel ja. Synd å si det. Men vi er bare mennesker, vi gjør feil. Fikse eierproblemt så slipper vi hundeproblemet, hvertfall mye av det. @Bananen ja nettopp. Tar glatt hundeaggresjon over frykt anyday or night.
 8. Er vel særdeles få raser som ikke har hanhunder som ikke går gjennom jypling/tøffitrynet alder som ikke vil bli et problem om det kommer noen i mot? Tror kanskje ikke jeg er helt med på det du skriver. Jeg vil ikke se på det der som "mitt problem" før det kommer en ungsøtsmikende søt sak som bare er søt og snill bort til min dritthund og jeg ikke klarer å kontrollere min dritthund fra å skulle mydre den som bare er søt og snill. Blir det mitt problem. Syns jeg. Selv om andre eier burde ha kontroll på den søte snille hunden som er løs. Utover normalt at det er et problem at folk slipper dritthundene sine løse. For det er alltid et problem for alle, uansett hvaslags hund man går med selv. 1.Hva er egentlig spørsmålet her? Kan du utdype hva du mener? For det er jo ikke gitt at folk har mer enn en hund? Mine to duster ( ) snorker i hver sin sofa. Som vanlig. Stort sett uproblematisk. Dritkjipt når smeller, men ellers uproblematisk. Dvs 98% av tiden så går det helt fint nå. Spiser i samme rom, går tur sammen, osv. Skiller dem når de er alene nå, etter at de smalt sammen engang de var alene for halvannet år siden, før det trengte vi ikke det. Vi vet hva som trigget det smellet men vi tør ikke ta sjansen på at det ikke skal skje igjen når de er alene. De har bodd sammen i 7+ år. Men nei, jeg gjør ikke dette en gang til. Får jeg to hunder igjen som fungerer så dårlig sammen så omplasserer jeg, men jeg gikk inn i dette hundeholdet med åpne øyne og visste hva jeg gikk til. 2. Båndtvang. Dette er et eierproblem. Ikke et raseproblem. Båndtvang gjelder året rundt for eiere som ikke har kontroll på hundene sine. Uavhengig av om "Rasende Rex" er 5 eller 50 kg, har ikke eier kontroll på "Rasende Rex" løs. så skal han være forsvarlig konkrollert i bånd. Uhell kan selvsagt skje, og da må eier legge seg paddeflat og sørge for at dette IKKE skjer igjen. Så du skal i grunnen ikke ha behov for å tuppe vekk "Rasende Rex" uansett vekt Nettopp - EIERproblem. Med fare for å gjenta meg selv - EIERproblem. Skal vi utrydde raser fordi raser har en tendens til å tiltrekke seg idioter? Virkelig? Enig! Men er samkjønnsaggresjon og fryktaggresjon det samme? Me think not. Tror muligens det ene kammuflerer det andre og misstas for det andre i mange tilfeller. Dvs at fryktaggresjon tas for å være hundeagresjon/samkjønnsaggresjon i utganspunktet, men at det egentlig er fryktaggresjon hele veien i en viss grad. Uten at jeg har nok kunnskap om akkurat dette til å vite det.
 9. Ååh det har jeg og, ofte - men drømmer gjerne fortsettelser og så jeg da. Hihi! !! Men det var jo kult da! Jeg var mer på nivå med små larveinvasjon/sneggle som vi for all del ikke måtte få opp i maten og vi drev å drepte med noe greier, og hadde med oss et menneske som så disse larvene bedre enn oss. De var farlige å få i oss. Men honning holdt de unna. Masse ulogiske brister og greier. Og en hel haug med andre ting. Pleier å si det burde bodd en manusforfatter i huet mitt om natta for mine mareritt er mye bedre en alle hollywoodfilmene som er produsert se over. Du er i godt selskap
 10. Ja, men da kjøper du deg jo ikke raser med det problemet? Hva er da problemet? Altså - du kan jo få hundeaggresjon i hvilken som helst rase, selvsagt, men du velger deg neppe en rase med det som et rasetrekk. Da har du isåfall bæsja heftig på leggen. Men DET er vel ikke noen grunn til å utrydde raser med det som et rasetrekk for å unngå at du skal bæsje på leggen? Det finnes da virkelig mange hunder av raser med "kjente" hundeaggresjonstrek som fungerer utmerket andreplasser enn "øde-landet" hunder som luftes i kl 3 sjiktet om natta. Jeg har selv vært ringsekretær på rottweilerspesial, der var det særdeles lite bråk og tull. Kommer ikke på en eneste hunderase jeg ikke syns har livets rett pga hundeagresjon altså. Så nå er jeg virkelig spent på hvilke raser du mener. Så hvilke "enklelte raser" er det som fungerer så dårlig mener du? Jo, men her har du jo et problem med andres ufine bikkjer som kommer bort, mer enn dine egne? Hvilke raser var disse ufine som kom bort da? For da er det jo de som er problemet, ikke malamutene dine. 40kg hund som slåss er ikke spesielt hyggelig uansett rase. For all del, missforstå meg rett her, det er ikke kult med hundeaggressive hunder, men jeg vil fremtil at det er forskjell på hunder av raser med hundeaggresjon latent og hunder som har drap i blikket og skal drepe alt som ser ut som de har fire bein og hale. Som @Ozzy sier og da trenger det faktisk ikke være et gigantisk problem. Men selvsagt, i et samfunn der hunder helst skal være av typen Gosig - fra Ikea, så ser jeg poenget med at det bør avles bort
 11. Samkjønnsagresjon/hundeaggresjon som et rasetrekk trenger jo ikke være et problem? Altså. Det er jo forskjell på om hunden er kontrollerbar men bare ikke er den man slipper i hundeparken med hvasomhelst, og den som skal myrde alt på fire bein. Da jeg valgte raser sist så var det et ikke-tema. Det betydde ingenting. Det var ikke noe som spilte inn ved valg av raser i det heletatt. Jeg hadde ikke behov for hunder som gikk over ens med alt og alle av firbeinte. Brydde meg ikke. Gutta mine er veldig forskjellige, han ene er fryktagressiv mot andre hunder. Det slår ut på at han inntil det motsatte er bevist legger alt av fremmede hunder for hat. Kan med litt jobbing læres å godta det meste. Han andre er bare teit, og kan få beskjed om å oppføre seg og da gjør han det. Ene rasen er kjent for samkjønnsagresjon, andre er bare sær og egen uten noen egentlig issues på det punktet. Neste raser er ikke kjent for slike issues, fordi nå er dette noe som jeg kjenner at er noe jeg ønsker meg. Ønsker meg en mer omgjengelig hund mot andre firfotinger, uavhengig av kjønn.
 12. Min fireåring er ikke lydløs i åttetiden på kvelden. Dvs rundt legging. Tvert i mot. Da nytter heller ikke argumentet med at kids kan gå ut og leke. Nei, åtte er ikke sent, ja, da er du sur gammel gubbe, noe det er helt lov til å være.
 13. Jeg hadde to! Og tre utenfor familie
 14. Godt jeg ikke er alene
 15. Er det flere enn meg som våkner og tenker over nattens/morgenens absurde drømmer og får sånn "åherregud er det muuuulig??"reaksjon over sine egne drømmer?