Gå til innhold
Hundesonen.no

Raksha

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11,204
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  88

Raksha last won the day on 10. Januar

Raksha had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

27,695 Excellent

Om Raksha

 • Rang
  The superhero...
 • Bursdag 01/26/1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://gardsidyll.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nord-Østerdalen
 • Hunderase
  Basenji og saluki

Nylige profilbesøk

23,909 profilvisninger
 1. Akkurat nå mars

  Masse god bedring til Nico! Håper det retter seg selv. Jeg har virkelig ikke konsentrasjon til å drive med finpluk i dag, så etter å ha limt på noen reimer feil vei på skinna, så måtte jeg ta opp dem, men da gikk jeg over til ting jeg kunne bruke hammer på *fnis* Vært ute hos kaniner og fugler og mata der, og helt en liter til med kokvarmt vann ned i røret som fører ned til en isplugg gudene veit hvor diger er... Har et håp om at det tiner før st. hans med litt hjelp Slappe av litt nå så skal jeg ta litt husarbeid før barnet kommer hjem. Så får jeg gjøre et nytt stunt på skinna etterpå.
 2. Akkurat nå mars

  Gale menneske *fnis* Her får du løsningene servert foran deg, du har sikkert post i butikk på en av butikkene du frekventerer ofte i og greier. Men hver sin... uhm tortur.
 3. Akkurat nå mars

  De fleste som sender klær sender i esker eller poser som lett gjenbrukes til å returnere i.
 4. Akkurat nå mars

  Postkontorfobi hørtes ille ut ja, da skjønner jeg at det er enklere å gå i butikk.
 5. Akkurat nå mars

  Haha joa, man må bare passe på å finne en butikk med fri retur og være streng på at man faktisk returnerer det man ikke skal ha. For meg som har prøveromfobi så er det ekstremt greit å kunne prøve hjemme og heller putte i en pose og sende tilbake på butikken (post i butikk) enn å måtte dra til butikk og tyne seg gjennom de grusomme prøverommene.. *Grøss*
 6. Akkurat nå mars

  Den kunnskapen har jeg og lært meg. Skjørt og bukse kan brukes til de går opp i sømmene, så er det bare å fornye overdelene med ugjevne mellomrom. Handler stort sett bare klær på nett jeg. Enklest og billigst, de fleste har gode returordninger også.
 7. Fjør-tråden :D

  Rett etter påske skal barnehagen til barnet legge egg i rugemaskin for at barna skal få se og lære om liv og sånt. Og i dag ringte telefonen og de lurte på om kanskje jeg ville ha kyllingene når barnehagen var ferdig med dem? De pleier å ha de ei uke eller to etter klekking. Og jeg svarer jo selvsagt ja Så med litt flaks så blir det kyllinger her i slutten av april, begynnelsen av mai. Regner med det er mixer, men det blir bare gøy. Får ordne til kyllingavdeling med godt med varme til dem.
 8. Akkurat nå mars

  Har nok ikke det, for uten medisinene så har jeg periodevis store søvnproblemer Her er det enten eller, enten sover jeg ikke, eller så sover jeg konstant. Huff, akkurat kommet meg unna topimax - jeg gikk som zombie i to mnd pga siste doseøkning på den... Er ikke SÅ sløv på disse heldigvis, men det er litt mer enn jeg er komfortabel med. Men kan det hjelpe på migrenen, så er det verdt det om det gir seg litt.
 9. Akkurat nå mars

  Ja er nok en fare for det, er jo en grunn til at jeg går hjemme. Er bare så frustrerende når jeg legger meg så jeg får 8 og en halv time søvn om natta, og være så sinsykt trøtt at jeg glatt sover fire timer på dagen og likevel sovner når jeg legger meg... Driver å utsetter oppstart av allergimedisiner for da blir jeg så skrekkelig trøtt de første 14 dagene... vet ikke om jeg orker mer trøtthet
 10. 15 katter er mye katter Kjapp opptelling her så kommer jeg til 9 katter, og 5 av dem er "våre" Og det i ei bygd med 60 personer fastboende pluss minus.
 11. Jeg har begynt å forstå at vi har litt særstilling her vi bor, siden vi ikke har problemer med overbefolkning av katter. Se vi andre katter her så vet vi alltid hvor de hører hjemme. Det finnes pr def. ingen hjemløse katter her. og selv om vi har fem katter på gården, så er det overhodet ingen overbefolkning av katter i bygda. Men skjønner jo at det ikke er slik alle plasser.
 12. Har henta inn ender på villspor jo, og hønsene krysser gårdsveien der det kjører tankbil, veterinærer, traktorer, avløsere osv. Hestene går inngjerdet ja, men jeg ser dem jo ikke konstant. Det er massevis som kan skje når jeg ikke ser dem. Og det er en sannhet med modofikasjoner; kyr i utmark for eksempel - der er det huseier/gårdeier som eier jorder og hager sitt ansvar å gjerde kyrne ute om kyrne kommer seg ned til bebyggelse, eller når de skal gjetes opp/ned i forbindelse med melking. Det er ikke eier av kyrne som har ansvaret for andres eiendom. Samme med sau. Er vårt ansvar at gjerdene rundt våre jorder er gode nok til at sau ikke kommer innpå og får ødelagt. Eller at de ikke kommer inn i hagen og erter bikkjene. Nå skal det sies at jeg ikke har fått klager, heller motsatt på mine katter, så jeg vet at de ikke er til plage for folk. Og jeg har tatt et bevisst valg med kattehold i forhold til hvor jeg bor. Hadde ikke katt de årene jeg bodde i tettbebygde strøk. Selv om jeg hadde hatt mulighet. Nettopp for å minste risikoen for at de blir påkjørt eller plager naboer. Men hvorvidt kattene irriterer naboer har da virkelig ingenting med om man er glad i katten eller ikke? Det må i såfall ha noe med hvorvidt man liker naboen eller ei og om man er interssert i et godt nabohold. Jeg tar en kalkulert risiko med tanke på at de kan bli skade/drept ute. Jeg vet det kan skje. Men jeg vurderer dithen at livskvaliteten til kattene veier mer enn risikoen (her vi bor) pr nå. Vi har også kattene som nyttedyr ved at de tar enorme mengder mus. For the record - svigers sine er 14 - snart 15 år gamle, og har gått inn og ut hele livet. Våre er snart 8 og 6. Det ER lite frafall av katter her, ikke bare hos oss men også hos naboer - ene nabokatten ble avlivet nå nylig 20 år gammel - også en som har fått ferdes fritt hele livet, så vi anser det som verdt å ta risikoen for kattenes velferd, ja. Det er IKKE slik over alt, så jeg ville aldri hatt katt om jeg bodde nærmere fylkesveien, eller i et tettbebod strøk med mye trafikk. Her kastreres alt av katter og vi har pr i dag null problem med løskatter. Fortell meg igjen at jeg ikke er glad i kattene mine... ?
 13. Jeg er ikke glad i kattene mine fordi jeg lar dem gå ute? Da er jeg vel ikke glad i hønsene og endene mine heller, siden jeg lar dem også gå fritt. Eller hestene som får gå på store områder om sommern? Jeg ser dem jo ikke hele tiden... Livskvalitet over livslengde er vårt motto. Og ja, jeg har kjent på det, en nabo kom og sa han hadde funnet en dødelig skadet katt som han avlivet og begravde, og det var et par timer det var et spørsmål om det var den ene vår. Det var det heldigvis ikke. Jeg mener det er vitalt for livskvaliteten til katter å få gå ute. Fritt. Jeg har IKKE innekatter fordi jeg ER glad i dem. Mine ville vantrivdes til de grader med å bare være inne. De har vært holdt inne i perioder. Jeg hadde tilogmed en "dyr" rasekatt som fikk gå ute, fordi han viste så tydelig at han hatet å bare være inne. Nei jeg kan ikke styre hvor kattene mine går på do, men de har do inne, som hvertfall den ene gjerne kommer inn for å bruke. Ja det kan skje ting, de kan bli påkjørt (nå bor vi en plass med lite biler heldigvis, men dertil mer landbruksmaskiner). Vi har også katter for å begrense musebestanden. Og nei, vi har ikke 1 km i hver rettning til naboer. Tar jeg ikke ansvar for kattene mine? Jeg tar dem til vet. om det trengs, de er kastrerte, de har alltid do og mat tilgjengelig inne. Jeg koser og prater med dem hver dag, blir bekymret og leter om jeg ikke ser dem daglig. Jeg kunne tenkt meg mer regler på hvor man kan ha katter som får gå ute. Katter i blokk/borettslag, tettbygde strøk osv vil nødvendigvis være et større problem enn katter på landet.
 14. Akkurat nå mars

  Takk
 15. Akkurat nå mars

  Ja, trøttheten er en bivirkning av medisin jeg egentlig ikke trives med, så jeg er litt frustrert over det. Men nevrologen mener alt kan løses med god søvn problemet er jo bare at jeg ikke sover noe bedre med dem enn uten dem, bare sovner fortere og er konstant trøttere. Den hjelper på smerter om natta da, det skal den ha. Men må nesten gi den en ordentlig sjanse og se om det går seg til.
×