Gå til innhold
Hundesonen.no

JTT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

18 Good

Om JTT

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Norfolk terrier

Nylige profilbesøk

1,227 profilvisninger
 1. Valp i hus med hund som ikke liker valper?

  Min yngste har ressursforsvar av meg mot den eldste, og det er mildt sagt slitsomt. Her funker det kun fordi eldste er utrolig grei og tålmodig, og fordi den yngste fullstendig mangler tyngde bak utfallene sine. Tross mye trening og tilrettelegging i nå 3,5 år er det fortsatt en utfordring (selv om det har blitt mye bedre), og det tar mye av gleden med hundeholdet. Her blir det ikke ny hund i hus så lenge yngste lever, for denne adferden synes jeg ikke det er rett å utsette en valp for.
 2. Akkurat nå Mai 2018

  FOD-gården og Solplassen tar imot utstyr
 3. Sjal er fleksibelt og lett å ha med, uten at det går i veien for noe - godt tips Utstyr til småbarn er virkelig ikke mitt område, så første googlesøk har ikke gitt meg eksempler på bæring hvor barnet ikke henger tilsvarende som i en bæresele, men dette kan jeg i alle fall eksperimentere med hjemme med et laken eller noe før jeg shopper passende størrelse Om noen har tips til knyting/løsning som funker for både pelsklumpen og meg (mao ikke superavanser/teknisk) så blir jeg veldig glad for tips!
 4. Jeg har ikke klart å finne "liggesekker" som er store nok til å passe han, så om du klarer å finne lenke til en eller flere for meg så ville det vært veldig hjelpsomt Å trille sykkel eller vogn på hver tur når jeg har flere hunder funker dårlig, spesielt i skogen. En bæresele/sekk er ikke i veien for noen og er lett å ha med. At bæresele ikke er optimalt er et stadium vi dessverre er langt forbi med denne hunden, det er snakk om å sørge for best mulig livskvalitet så lenge det går, det er ikke feilbelastning som følge av å ha pauser i bæresele som vil kunne påvirke livslengden/helsetilstanden hans.
 5. Takk for svar - han er for lang for Berganssekken min på 40 l (hopper ut), og i den blir han fortsatt stående (hvilket også er problemet med den sekken jeg lenket til som jeg alt har testet ut). Han er mye større enn rasestandarden, så passer ikke inn i noen av "liggesekkene" jeg har funnet, og det er derfor jeg ber om tips til en bæresele hvor han kan få avlastet bakbena når han trenger det.
 6. Takk for tips - den du lenker til er dessverre alt for liten for min hund. Som forklart i startinnlegget, så hjelper ikke bæresekk tilpasset "stående" hund på akkurat denne problemstillingen, og han er for stor til å passe i en av de hvor hunden skal kunne ligge (som den du lenket til). Om han får feil belastning på ryggsøylen de pausene han vil få i en bæresele, så har det neppe noen reell innvirkning på helsa hans i forhold til de andre problemene (som er årsaken til at han trenger kortere/lengre pauser på tur), derimot tror jeg både livskvalitet og generell fysisk form vil økes ved at han kan være med samtidig som han ikke blir presset mer enn hva han klarer på akkurat den turen.
 7. Eldstehunden har fått problemer med bakbena, og det varierer fra tur til tur hvor langt han vil/kan gå. Å bare gå turer i nærområdet er kjedelig for både han, meg og yngste hunden, så jeg kjøpte en K9 Sport Sack slik at han kunne få være med og likevel få pause når han trengte det. Problemet med den er at han blir stående på bakbena, og dermed ikke får den avlastningen jeg vil at han skal ha. I tillegg vil jeg gjerne ha han foran meg, slik at jeg har kontroll på hvor godt fast han sitter og han kan se fremover Han er rett under 40 cm fra manke til halerot, og veier 10,5 kg. Er det noen som har tips til en bæresele? Av det jeg har klart å Google meg frem til, så er en fremoverbæresele til barn i tråd med hva jeg ser for meg, så om det er noen som har barn/kjenner til utvalget av bæreseler for barn som kan tipse meg om hva som kan (alternativ absolutt ikke kan) funke blir jeg veldig glad!
 8. Kan dette være noe? Haqihana,
 9. Gode Facebook grupper om hund og hundetrening?

  Jeg liker https://www.facebook.com/absolutedogs/ og de åpne undergruppene (1)https://www.facebook.com/groups/610566119052717/, 2)https://www.facebook.com/groups/214490725633880/ 3) https://www.facebook.com/groups/prodogtrainer.me/) . Absolute Dogs har et litt annet syn på hundetrening (fokus på konsepttrening), og er veldig positive/relasjonsskapende og løsningsorienterte. Relativt mye gratisinfo, men det er selvfølgelig business for de, så det er en god del innsalg av både DVD'er og onlinekurs. Jeg har tatt flere av onlinekursene og er med i tilhørende( lukkede) fb-grupper, og selv om ikke alt i onlinekursene nødvendigvis er relevant for meg og mine hunder, så er fokuset og kommunikasjonsformen i gruppene deres (de har mange aktive administratorer) en god motvekt mot all trollingen og kranglingen man lett finner på nett Live-sendingene kan bli litt i overkant mye regnbuer, enhjørninger og hjerter for en sindig trønder, men de ansvarlige (Lauren Langman og Tom Mitchell) er høyenergiske og det bærer sendingene preg av Ellers har Leslie McDevitt akkurat nå åpnet fb-gruppen for nettkurset "Reactive to relaxed" for gjennomlesning (koster 25$, kurset er avsluttet, men alt av materiale ligger der i 1 år fremover) - påmeldig via https://www.facebook.com/groups/298300721554/ Dr Ian Dunbar har en fb-gruppe for de som er abonnenter på DunbarAcademy (20$ per mnd, da har du tilgang på alt han har laget, også det gamle som han ikke nødvendigvis er heeeeelt enig i nå lenger) - https://www.facebook.com/groups/1301213286652522/ Det er ikke veldig mye aktivitet der, men Dunbar-gjengen har "live-sendinger" innimellom. Om du er interessert i beriket miljø, så har denne fb-gruppa mange dedikerte bidragsytere: https://www.facebook.com/groups/canineenrichment/?ref=group_browse_new Denne gruppa har faglig kompetente administratorer som gjerne låser tråder for å få svart godt nok selv senere, https://www.facebook.com/groups/664027960470508/?ref=group_browse_new Og så har Susan Garrett en åpen fb-gruppe som hun bruker for å selge inn div kurs, men det er en del aktivitet der også ellers: https://www.facebook.com/groups/freedogtrainingworkshop/?ref=group_browse_new Har dessverre ikke tips om norske fb-grupper med gode diskusjoner, men håper en av de over kan gi deg nyttig underholdning
 10. Har sendt min lokale Skeidarbutikk en epost, men tror vel ikke det har så mye effekt - selv Gooddog Shop & Barkery velger jo å bruke bildet av en mops for å selge regntøy (på fb), og innehaver/eier av Gooddog er rimelig opptatt av dyrevelferd (og ja, jeg har sendt melding om det til de på fb, og fikk "thank you for your concern" til svar...)
 11. Tråden for bioposer

  Jeg bruker stort sett disse: https://www.minbestevenn.no/produkt/earth-rate-bio-120-refill-hund/ - de er store nok til å plukke opp etter begge mine + litt "bonusbajs", og de er solide og lette å åpne
 12. Jeg kjenner meg igjen i problemstillingen ifht pass av "pelsbarn med problemer" De eneste som enn så lenge står på min liste over potensielle profesjonelle hundepassere er Kjersti på DogAcademy og Stina som har Oslo hundetrener. Begge er flinke til å lese hund, jobber positivt og har erfaring med hunder som har "bagasje". Kjersti har passet gutta mine før, Stina har jeg ikke brukt selv ennå, men ville glatt gjort det ved behov
 13. Hvordan bli en god hundeeier?

  Hvor i landet holder du til? Om du er i Osloområdet så har Lundqvist hundeskole noen veldig gode teorikvelder som du kan ta uavhengig av praktiske kurs. Ellers har Hun om Hund nå begynt med nettkurs I denne tråden er det noen gode tips om hundebøker om du søker litt på forumet tror jeg du finner flere tips.
 14. Vilt-utgaven er den absolutt dyreste, ja - og som sagt, Ziwipeak er ikke det biligste å fore med i utgangspunktet. Min på 7 kg trenger ca 80 g om dagen med Ziwipeak, så 2,5 kg ville holdt en måned for han.
 15. Ikke det billigste å fore med, men hva med Ziwipeak? Jeg har ikke forsøkt vilt-utgaven selv ennå (som vel er den som er aktuell for din hund), men både storfe og lam er veldig populært hos gutta mine - de trumfer det meste som finnes av godbiter Angitt formengde på pakken er et godt stykke over hva mine kan få, så foret er drøyere enn det kan virke. Billigste stedet jeg har funnet Ziwipeak er hos zoopermarked.no.
×