Jump to content
Hundesonen.no

JTT

Medlemmer
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

About JTT

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Norfolk terrier

Recent Profile Visitors

1606 profile views
 1. Noen som vet hvor tomme fôrposer egentlig bør kastes?
 2. JTT

  Nose work europa

  Mener jeg fikk beskjed om at det holdt med et døgn Jeg er ikke heeeeelt i mål med Lille plutt på akkurat dette, men foreløpig ser det ut som det hjelper å legge eskene oppå noe (slik at de kommer i nesehøyde) eller å ha åpne esker. Del gjerne om du kommer på noe annet som kan funke!
 3. JTT

  BPH

  Bare å slappe av og kose seg, for jeg fikk i alle fall veldig tydelige instruksjoner både ved start og underveis om hva som skulle skje, hva jeg skulle gjøre osv. Om du har noen med deg som kan filme, så er det veldig kjekt å ha i ettertid (hun som filmet for meg klarte å ta feil av av og på, så jeg satt igjen med film av alle "transportetappene" mellom momentene, så satt igjen med god dokumentasjon av tilstanden på gresset/stien og pausepraten). Du har sikkert lest om BPH på SKK.no, men filmen på denne siden gir et greit inntrykk av hvordan testen gjennomføres, her finner du protokollen og her ligger instruksjonene. Etter at hundene hadde gjennomført banen var det en gjennomgang med beskriver av hvert moment med begrunnelse for hver vurdering, samt generelt inntrykk av hunden gjennom hele testen. Min yngste reagerte veldig på adferden til hun som fulgte/veiledet oss gjennom banen (og som også var den som avfyrte skuddene), og beskriver hadde fått med seg hvordan den adferden påvirket reaksjonen hans på flere av momentene. Ila et par uker kunne jeg se mine hunders resultat relativt til rasens gjennomsnitt, hvilket var vel så interessant som den vurderingen og det skjemaet man får på prøvedagen.
 4. JTT

  BPH

  Jeg gikk BPH med mine to terriere i Stockholm for noen år siden (hundene var hhv 7 år og 20 mnd gamle). Oppfattet det som en enklere form av FA (dog med "underlag" som tilleggsmoment), men med en fyldigere vurdering som tilbakemelding (subjektiv oppfatning, iofs, fordi min eneste erfaring med FA var da jeg gikk det med eldstemann noen år tidligere), og veldig fint å kunne se på Hunddata hvordan man scorer relativt til gjennomsnittet i rasen. Noe spesielt du lurer på/vil vite noe om (sånn at jeg ikke rabler i vei om masse som er totalt skivebom)?
 5. JTT

  Godbiter

  Kan laksepatéen fra Qualipet funke? Innholdsfortegnelse litt ned på siden 😊 De har en variant med torsk også, men laksen er en større favoritt her hjemme. Begge disse er lette å klemme ut av tuben.
 6. Krysser fingrene for at du finner ut av hva det er og at det viser seg å være noe som er enkelt å fikse, lykke til! Oppdater gjerne her med hvordan det går
 7. Dette blir jo bare empirisk, men på min hund fant de ingen farlige celler ved tynnålsbiopsi (ikke lymfe, men utvekst - tok flere prøver), men da kulen likevel ble fjernet var det kreft med begynnende spredning, etter det har jeg ikke all verdens tiltro til tynnålsbiopsi. Min hund var bare 10 kg, så jeg vet ikke om man ser like mye på UL på en stor hund som din, det kan sikkert dyrlegen din si noe om
 8. Var det tynnålsbiopsi som ble gjort? Er det gjort UL for å se etter svulster?
 9. Er hunden importert? Har den hudforandringer eller feber?
 10. JTT

  Enkeltpersonforetak for dummies

  Skatteetaten holder kurs for nye næringsdrivende - det er vel beste plassen å starte for å få riktige råd https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/starte-og-drive/ny-som-naringsdrivende/kurs/ har en liste over planlagte kurs i 2019 + påmelding. Lykke til med firmaet!!
 11. JTT

  Aktivitetsnivå før operasjon

  Lille Plutt rager vel ikke akkurat over bakken, med sine ca 28 cm i mankehøyde Vil tippe din også får en plastikkskjerm som dekker frem til ca snuten, og den vil jo sette seg fast i bakken når hunden snuser, dulte borti dørkarmer og trær, men min vendte seg fort til det (ekstra hodebry for hunden ). Vil anbefale å faktisk bruke kragen både ute og inne (jeg hadde to ulike, slik at jeg fikk vasket de jevnlig), for det er så lett at de begynner å klø seg med labben, og det er gjerne ikke så bra.
 12. JTT

  Aktivitetsnivå før operasjon

  Men må "gå i bånd" automatisk være kort kobbel, da? Verken krumspring eller langline er vel noe problem, så lenge man ikke går der hvor kragen kan sette seg fast eller man får kvister inn mot øyet? Lek med andre hunder bør man jo være forsiktig med, selvfølgelig, men ellers begrenset jeg ikke min mer enn jeg gjør når det er båndtvang, da min ble operert (kreft i bløtvevet bak øyet). Lykke til med operasjonen
 13. JTT

  Aktivitetsnivå før operasjon

  Hva gjør du når det er båndtvang, da? Blir det ikke tilsvarende som det i disse to ukene?
 14. JTT

  Godbitbag.

  Er det denne fra Belcando du leter etter?
 15. JTT

  Kurs for valpen - hvilke og når?

  Jeg har vært en hyppig kursgjenger (kursjunkie) hos både Lundqvist og Lahaugmoen de siste årene. Teoridagen hos Lundqvist er veldig bra, og de har høy instruktørtetthet på kursene, men de har mistet noen av de beste instruktørene sine ila de siste 2 årene, og det er lite utvikling på kurstilbudet deres. De instruktørene på Lahaugmoen jeg har gått kurs hos (Naomi, Anita, Kristine) er veldig dyktige, flinke med både folk og hunder, de er gjennomført positive (også mot hundeeieren), konkurrerer i flere hundesporter og har et kurstilbud som er interessant utover grunnleggende nivå. De har også treningsgrupper
×