Gå til innhold
Hundesonen.no

JTT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

21 Excellent

Om JTT

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Norfolk terrier

Nylige profilbesøk

1,449 profilvisninger
 1. Aktivitetsnivå før operasjon

  Lille Plutt rager vel ikke akkurat over bakken, med sine ca 28 cm i mankehøyde Vil tippe din også får en plastikkskjerm som dekker frem til ca snuten, og den vil jo sette seg fast i bakken når hunden snuser, dulte borti dørkarmer og trær, men min vendte seg fort til det (ekstra hodebry for hunden ). Vil anbefale å faktisk bruke kragen både ute og inne (jeg hadde to ulike, slik at jeg fikk vasket de jevnlig), for det er så lett at de begynner å klø seg med labben, og det er gjerne ikke så bra.
 2. Aktivitetsnivå før operasjon

  Men må "gå i bånd" automatisk være kort kobbel, da? Verken krumspring eller langline er vel noe problem, så lenge man ikke går der hvor kragen kan sette seg fast eller man får kvister inn mot øyet? Lek med andre hunder bør man jo være forsiktig med, selvfølgelig, men ellers begrenset jeg ikke min mer enn jeg gjør når det er båndtvang, da min ble operert (kreft i bløtvevet bak øyet). Lykke til med operasjonen
 3. Aktivitetsnivå før operasjon

  Hva gjør du når det er båndtvang, da? Blir det ikke tilsvarende som det i disse to ukene?
 4. Godbitbag.

  Er det denne fra Belcando du leter etter?
 5. Kurs for valpen - hvilke og når?

  Jeg har vært en hyppig kursgjenger (kursjunkie) hos både Lundqvist og Lahaugmoen de siste årene. Teoridagen hos Lundqvist er veldig bra, og de har høy instruktørtetthet på kursene, men de har mistet noen av de beste instruktørene sine ila de siste 2 årene, og det er lite utvikling på kurstilbudet deres. De instruktørene på Lahaugmoen jeg har gått kurs hos (Naomi, Anita, Kristine) er veldig dyktige, flinke med både folk og hunder, de er gjennomført positive (også mot hundeeieren), konkurrerer i flere hundesporter og har et kurstilbud som er interessant utover grunnleggende nivå. De har også treningsgrupper
 6. Ro-trening/time-out

  Nå er det en stund siden jeg leste 100% hverdagslydighet, så jeg skal ikke sammenligne de, men boka til Zak George skummet jeg igjennom for et par uker siden, og den var skikkelig dårlig (jeg gremmer meg for at jeg brukte tid og penger på den). Mannen trener iofs positivt, men er tydelig selvlært og mangler formell kompetanse/støtter seg ikke på forskning. I tillegg er boken skrevet for det amerikanske publikummet - hundeholdet der er noe helt annet enn her. Alt er selvfølgelig ikke feil i boka, men det var mye som bare var rart eller irrelevant.
 7. Jeg aner ikke, men da min eldste kastet opp magesyre (før en operasjon) fikk han ordinert Pepcid av dyrlegen (reseptfritt humanpreparat). Du kan jo høre med dyrlegen om det er mulig å forsøke noe slikt i et par uker, for å se om det har noen effekt eller ikke - er et forsøk som ikke koster skjorta og som (av det jeg kunne lese meg til da min hund fikk preparatet) ikke har kjipe bivirkninger. Lykke til, det er vondt og slitsomt med syke/dårlige dyr, og ekstra slitsomt når man ikke vet hvorfor. Håper du finner en dyrlege som får til å tenke litt utenfor boksen (jeg har funnet en slik til mine hunder, og det er gull verdt)
 8. Dette er litt på siden av debatten i tråden her, men vil vi ikke kunne få mindre sky ulv fremover når ulvekull håndteres og sjekkes av mennesker ved ca 4 ukers alder? Som i denne videoen her av Ola Elvestuen sammen med SNO for 3 uker siden.
 9. Kan det være at han har overproduksjon av magesyre? Det vil vel kunne gi mer og mer syre jo oftere han blir foret, samt være en mulig årsak til betennelsen i tarmen om magesyra "blir med" videre i systemet?
 10. Her kan du søke i registrerte kiropraktorer (for hund), jeg la inn Horten, og så ser du avstanden til de som kommer opp som treff.
 11. Valp i hus med hund som ikke liker valper?

  Min yngste har ressursforsvar av meg mot den eldste, og det er mildt sagt slitsomt. Her funker det kun fordi eldste er utrolig grei og tålmodig, og fordi den yngste fullstendig mangler tyngde bak utfallene sine. Tross mye trening og tilrettelegging i nå 3,5 år er det fortsatt en utfordring (selv om det har blitt mye bedre), og det tar mye av gleden med hundeholdet. Her blir det ikke ny hund i hus så lenge yngste lever, for denne adferden synes jeg ikke det er rett å utsette en valp for.
 12. Akkurat nå Mai 2018

  FOD-gården og Solplassen tar imot utstyr
 13. Sjal er fleksibelt og lett å ha med, uten at det går i veien for noe - godt tips Utstyr til småbarn er virkelig ikke mitt område, så første googlesøk har ikke gitt meg eksempler på bæring hvor barnet ikke henger tilsvarende som i en bæresele, men dette kan jeg i alle fall eksperimentere med hjemme med et laken eller noe før jeg shopper passende størrelse Om noen har tips til knyting/løsning som funker for både pelsklumpen og meg (mao ikke superavanser/teknisk) så blir jeg veldig glad for tips!
 14. Jeg har ikke klart å finne "liggesekker" som er store nok til å passe han, så om du klarer å finne lenke til en eller flere for meg så ville det vært veldig hjelpsomt Å trille sykkel eller vogn på hver tur når jeg har flere hunder funker dårlig, spesielt i skogen. En bæresele/sekk er ikke i veien for noen og er lett å ha med. At bæresele ikke er optimalt er et stadium vi dessverre er langt forbi med denne hunden, det er snakk om å sørge for best mulig livskvalitet så lenge det går, det er ikke feilbelastning som følge av å ha pauser i bæresele som vil kunne påvirke livslengden/helsetilstanden hans.
 15. Takk for svar - han er for lang for Berganssekken min på 40 l (hopper ut), og i den blir han fortsatt stående (hvilket også er problemet med den sekken jeg lenket til som jeg alt har testet ut). Han er mye større enn rasestandarden, så passer ikke inn i noen av "liggesekkene" jeg har funnet, og det er derfor jeg ber om tips til en bæresele hvor han kan få avlastet bakbena når han trenger det.
×