Gå til innhold
Hundesonen.no

JTT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Good

Om JTT

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Norfolk terrier

Nylige profilbesøk

1,097 profilvisninger
 1. Vilt-utgaven er den absolutt dyreste, ja - og som sagt, Ziwipeak er ikke det biligste å fore med i utgangspunktet. Min på 7 kg trenger ca 80 g om dagen med Ziwipeak, så 2,5 kg ville holdt en måned for han.
 2. Ikke det billigste å fore med, men hva med Ziwipeak? Jeg har ikke forsøkt vilt-utgaven selv ennå (som vel er den som er aktuell for din hund), men både storfe og lam er veldig populært hos gutta mine - de trumfer det meste som finnes av godbiter Angitt formengde på pakken er et godt stykke over hva mine kan få, så foret er drøyere enn det kan virke. Billigste stedet jeg har funnet Ziwipeak er hos zoopermarked.no.
 3. Er du sikker på at det er den tiltalte og ikke initiativtaker til å redde hundene fra avliving som @Emilie skrev om i den andre tråden (som du har lagt inn skjermdumper av i denne tråden)?
 4. Har ryddet i skapene og selger litt av "overskuddslageret" - knapt brukt utstyr 1) Mutt Muffs str. L (hørselsvern til hund) - 450,- https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110751575 2) Grå Ruffwear webmaster sele str XXS - 500,- https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110750555 3) VGW-sele til liten hund (str 1 - XXS) - 200,- https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=110751228 Kan hentes i Oslo eller leveres på avtalt sted mellom Oslo - Elverum - Trondheim på fredag.
 5. Jeg har et ubrukt Ruffwear cloud Chaser-dekken i str XS til salgs, 600,- (ca 50% av billigste utsalgspris på nett) + evnt porto, bor i Oslo
 6. Jeg er sikker på at Bob får en fin opplevelse hos Renate. Hun er kjempeflink til å lese hund og stresser aldri, gir masse kos og godbiter, og så tror jeg hundene kjenner umiddelbar bedring når hun trykker opp låsninger. Det er du som eier som løfter opp hunden på bordet (evnt får han hoppe opp selv), og jeg har aldri opplevd at hun har vært brå eller holdt hundene hardt - mine løper som sagt om kapp for å komme først opp på bordet Om Bob er matglad kan du jo vurdere å ta med tubeost, sånn at han får slikke på den mens hun undersøker han - jeg gjør det innimellom med mine, sånn at de står litt mer i ro (de har *litt* manglende impulskontroll, spesielt rundt favorittpersoner ).
 7. Varmesåler?

  Jeg kjøpte disse i fjor, og er veldig fornøyd med varmeeffekten og hvor lenge de holder på varmen (holder fint i 4 timer relativt stillestående på kurs, ikke testet lenger enn det), og ikke minst boosteffekten. Det jeg ikke er så fornøyd med er at ledningen til det ene batteriet brakk av etter kort tids bruk. Fikk tilsendt nytt med en gang jeg sa ifra til butikken, og det nye har holdt, men når disse tar kvelden og jeg skal kjøpe nye varmesåler, så blir det uten eksternt batteri, slik at jeg slipper ledningen.
 8. Ja, hun er nok litt vanskelig å få tak i - er som regel fullbooket i lang tid fremover, men er verdt å vente på. Jeg bestiller alltid ny time hver gang jeg er der, men ville nok sendt en sms om jeg ville hatt tak i henne utenom På mine har hun vært like grundig hver gang som den første timen, hun går over hele kroppen og kjenner på musklene, finner låsninger og løsner opp. Min eldste er jo en kroniker, så han får behandling hver 5.uke, og da vi var der for 5 uker siden fant hun en forstørret testikkel (jeg trodde at jeg "pellte" mye på hundene mine, men jeg hadde ikke fanget opp det selv), som viste seg å være ondartet kreft (han ble kastrert 1,5 uke etterpå og er friskmeldt nå), og det er ikke første gang hun finner plager som ikke har med den egentlige behandlingen å gjøre. Yngstemann er jeg som nevnt usikker på hvor mye av problemet som er fysisk og hvor mye som er mentalt, og da er det gull verdt at hun i tillegg har mye adferdskunnskap, og dermed kan gi helhetlig behandling. Han har ingen tydelige fysiske symptom, men da jeg forsøkte å lære inn kryp ville han ikke "ta med" bakbena, så antar det er pga hoftene (han er arbeidsvillig og klikkerklok), og så er det noen styrkeøvelser han ikke vil gjøre. Gutta mine elsker henne, det er om å gjøre å komme seg først opp på bordet, og spesielt eldstemann vil helst være igjen hos henne etter timen Jeg synes hun er flink til å vurdere behovet for behandling - det er ingen overbehandling, jeg ser som regel tegnene på at eldste trenger behandling et par dager før han har time. Eldste har ikke hatt noen bivirkninger av Carthrophen, mens yngste ble kvalm av den første sprøyta (og ikke av de 3 påfølgende). Jeg så ikke effekt før etter den 3.sprøyta på noen av de (yngste fikk den 4. i "kuren" for 1 uke siden), og på eldste ser jeg godt når det er på tide med påfyll. Renate kommer nok til å si at agility ikke er en god ide, men jeg har likevel latt min yngstemann få holde på litt frem til nå. Tenker det er forskjell på å trene med høy intensitet ofte, og det å la en godt oppvarmet og muskelsatt hund få prøve seg på hinder en kveld i uka. Men kan jo lønne seg å trene på et godt og egnet underlag
 9. Hund 1 HD C med forkalkninger, haltefri til han var 3 år (ble røntget første gang da han var 4) Skiftet for til V&H, fikk i tillegg tilskudd av Athlet/Senior (Norsk dyrehelse) og ekstra fiskeolje Kuttet ut løpeturer da han fikk diagnosen, men har ellers ikke tatt veldig mye hensyn annet enn å holde han godt muskelsatt/riktig vekt Får oppfølging av Renate Nydal (dyrlege med fordypning i kiropraktikk) ca hver 5. uke - Renate anbefales varmt, holder til hos Mosengs i Smalvollveien på Alnabru. Laser og proff massasje er forsøkt, uten merkbar effekt Fikk gullimplantat i hoftene som 6-7-åring (ved Nittedal dyreklinikk) - sluttet da å periodevis "stinke hund" (alt annet likt) Carthropheninjeksjoner hver 3.mnd Siste røntgen (ved 9+ års alder) viser at hoftene og mengde forkalkninger er som ved første røntgenbilder tatt ved 4 års alder Bruker BOT-dekken innimellom, ellers påkledning som jeg ville gjort for en hund uten HD Nå som han er 9,5 begynner jeg å begrense turene litt, og det hender seg jeg velger å bære han opp trappa etter tur, men selv har han ingen begrensninger - han setter etter fugler og ekorn om han får muligheten, og de 2 gangene i året han får prøve seg på 5 minutter agility er det full fart. Mulig manglende hverdagslydighet er litt av årsaken, men jeg får stadig spørsmål om han er valp Hund 2 HD D (ene hofta er sublukserende), ingen halting eller andre synlige symptomer Røntget første gang som 1-åring (pga erfaringene med hund 1), rerøntget ved 3,5 års alder (fortsatt nesten ikke forkalkninger) Fores på V&H, får tilskudd av Athlet og ekstra fiskeolje Oppfølging av Renate ved behov (jevnlig fra han var valp - også HD-frie hunder får låsninger ) Akkurat startet opp med Carthropheninjeksjoner Bruker BOT innimellom, uten at jeg kan si at jeg merker effekt Usikker på hvor mye av problemene hans (utagering) som bunner i det mentale og hva som skyldes fysiske plager Yngstemann har fått være med på agility frem til nå, men det har ikke vært "full fart", og bare som hobby/selvtillitsbygging. Ellers ingen annen tilrettelegging eller tilpasning som jeg ikke ville ha gjort med en HD-fri hund også. Min personlige oppfatning - basert på superenkel forskning (dvs empiri basert på mine 2 pelsdotter) - er at rett for og tilskudd kan holde betennelsesnivået i kroppen nede, og forhindre/begrense at det dannes forkalkninger. Skulle ønske det var noen som kunne gjennomføre reell forskning på dette
 10. Kjøper gjerne BOT og airywest - kan hente på Bryn
 11. Mastcellekreft

  Min eldste fikk fjernet en mastcelletumor grad 2 fra brystet i desember. Tok litt over 3 uker å få svar fra lab'en (om det er kreft og om det er margin på det som er fjernet eller om de må fjerne mer). Jeg valgte i tillegg oppfølging fra onkolog, som tok prøver fra området rundt der kulen hadde vært (1 gang i måneden i 3 mnd) og sjekket over etter eventuelle andre kuler. Fikk beskjed om at hvis det ikke dukket opp flere kuler i samme område ila 3 mnd så regnet de med at alt var fjernet. Lykke til!
 12. Jeg kjøpte iofs i fjor, men prøvde i butikken og fant en som var passe. Mulig den var "feilvare" størrelsesmessig og at jeg bare hadde flaks?!?
 13. Ene hunden min er også i mellom størrelsene på Hurrta Polar- jeg endte med å kjøpe denne "kopien" fra Høøks til han i stedet. Funker helt greit
 14. Vaskerobot

  Kun vann i kammeret (og jeg fukter kluten godt før jeg starter den, ellers tar det litt tid før vaskingen blir effektiv) - det var med 2 sett av microfiberklut og moppeklut, og de få gangene jeg har følt behov for noe mer enn vann har jeg sprayet på gulvet med multivask fra C. Heyerdahl. Om man trenger å gå over selv innimellom blir litt subjektivt mtp hvor rent man synes det er viktig å ha det i hjørnene, men jeg synes den tar kroker og hindringer bedre enn robotstøvsugeren, og den glir fint under sofaen. Om du har dørterskler ville jeg nok ikke valgt denne, den går ikke ned i dusjområdet på badet av seg selv (ca 1 cm lavere enn resten av gulvet)
 15. Vaskerobot

  Jeg har denne og er superfornøyd. Fjerner alle flekkene, tar hele leiligheten i en runde, ikke noe vannsøl og så stille at hundene ikke bryr seg. Ser selvfølgelig litt fukt på gulvet mens den vasker, men mindre enn det ville blitt om jeg vasket gulvet. Er jo en av de billigere, så ser ikke bort fra at en av de dyrere er enda bedre. Ulempen med denne er at den ikke kan programmeres til å starte på et gitt tidspunkt, den stopper der den er når den er tom for batteri eller anser seg ferdig, og bør da ryddes vekk om man har parkett (kluten er jo fortsatt fuktig). Synes den vasker bedre når jeg har på varmvann i vannkammeret.
×