Jump to content
Hundesonen.no

Astrum

Medlemmer
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

112 Excellent

About Astrum

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2027 profile views
 1. Astrum

  Vitamin b12 mangel

  Kombinasjonspiller (f.eks. Loette og Oralcon) sammen med vitamin B12 kan senke effekten av vitamin B12-sprøytene. Dette er selvsagt ikke farlig. Minipiller uten østrogen (f.eks. Cerazette) vil ikke påvirke vitamin B12-sprøytene. God bedring!
 2. Astrum

  Vitamin b12 mangel

  Nei, det er som oftest ikke en infeksjon (med eksempelvis bakterier) - bare en inflammasjon. Kuren er vitamin B12.
 3. Astrum

  Vitamin b12 mangel

  Man kan få tungebetennelse (glositt) ved vitamin B12-mangel, som i noen tilfeller oppleves som problemer med svelging. Jeg vet ikke om det er dette du beskriver når du sier "klump i halsen", men jeg kan altså ikke utelukke at dette skyldes mangelen.
 4. Astrum

  Vitamin b12 mangel

  Det avhenger av årsaken til vitamin B12-mangelen. Dersom du har en kronisk, bakenforliggende årsak til mangelen (for eksempel ved mangel på intrinsisk faktor, som hindrer effektivt opptak av vitamin B12), vil sprøytene være en langvarig behandling, og da er det bare å begynne med dem igjen. Ellers ville jeg sett det an. Har du fremdeles mangelsymptomer? Fravær av symptomer taler for at du kan slutte med sprøytene. I og med at du skal til legen til uken, hadde jeg for sikkerhets skyld tatt en blodprøve for å kontrollere kobalamin, eventuelt metylmalonsyre i tillegg, for med større sikkerhet å kunne fastslå eventuell mangel. Dersom man slutter med sprøytene, er det vanskelig å forutsi vitamin B12-verdiene uten blodprøve.
 5. Jeg så ikke denne før nå. Takk for rettelsen! Imidlertid var dette et helt bevisst trekk fra min side - jeg har lenge vært "forkjemper" for å omgjøre "kompliment" til et intetkjønnsord - andre ord som slutter på suffikset "-ment" på norsk er intetkjønnsord (departement, reglement, abonnement osv.). På dansk har begge kjønn vært tillatt i snart to tiår; på svensk er intetkjønn det eneste korrekte. I etterkant er jeg usikker på hva som er mest vågalt: Nugatti, bevisst feilskriving eller enda mer OT fra min side. Jeg lever farlig.
 6. Astrum

  Finne leilighet i Oslo med hund..

  Det går også an å ta en telefon til Utleiemegleren for å høre om de har noen utleieobjekter der utleieren ikke har noe imot (eventuelt ønsker) hunder.
 7. Astrum

  Kristent barnekor og ateistfamilie (spesielt far)

  Hva vil barnet? Man har som kjent ingen regler mot å gjøre religiøse ting i kraft av å være ateist - problemet her blir dermed barnets påvirkning. Jeg er enig med Pippin&Smyra - i utgangspunktet ville jeg lett etter andre barnekor. Dersom dette ikke finnes, og datteren vil synge, hadde jeg latt henne synge i det kristne koret.
 8. Astrum

  Selveier eller andelsleilighet?

  Gratulerer - veldig fine bilder!
 9. Astrum

  Vitamin b12 mangel

  Det er godt mulig du kan forvente en bedring. Tretthet, slapphet og nedsatt konsentrasjonsevne er alle mulige symptomer ved vitamin B12-mangel.
 10. Astrum

  Student i 2014 / 2015

  MindNode (dessverre ikke tilgjengelig på Windows - jeg har brukt versjonen til Mac) har vært svært verdifullt for meg. Kan anbefales!
 11. Astrum

  Hund skutt på Hellestø

  Det går vel klart frem av klagen? NKK har rettslig klageinteresse etter strpl., og er kritiske til påtalemyndighetens rettsanvendelse.
 12. Svaret mitt blir selvsagt ikke mindre OT: Hele tiden! Noen ganger lever jeg skikkelig farlig. I dag hadde jeg for eksempel Nugatti på brødskiven. Fra spøk til revolver: Jeg ser ikke på meg selv som noen "frøken (eller herr) flink", men tar det som et kompliment - hvis det overhodet er mulig?
 13. Astrum

  Hund skutt i hodet med tre skudd

  Da beklager jeg at jeg misforstod deg.
 14. Astrum

  Hund skutt i hodet med tre skudd

  Nå er det slik at straffebestemmelser om hundehold ikke fullt ut reguleres av hundeloven, men også i den alminnelige strafferetten (se eksempelvis bestemmelsen det ble vist til i spørsmålet jeg stilte deg), slik at dette fra min side var et helt legitimt spørsmål. Man har for vane å vise til rettskilder når man ønsker å diskutere "lovteksten" - denne situasjonen bør ikke være noe unntak, da jeg ikke er synsk. Jeg ønsker fremdeles at du spesifikt viser til bestemmelsen du snakker om. Deretter kan vi diskutere lovens ordlyd, juridisk teori og rettspraksis, om det er det du ønsker.
 15. Astrum

  Hund skutt i hodet med tre skudd

  Helt enig. Selv om skudd kan være mindre stressende for dyret enn andre former for avliving, er det ikke nødvendigvis det sikreste. Gode poenger.
×