Jump to content
Hundesonen.no

Kantarellen

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Kantarellen

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

745 profile views
 1. Kantarellen

  Akkurat nå, juli

  Spørsmål! Hunden ble kastrert og operert for jursvulst for 2 uker siden. Det er også nødvendig å ta tannstein. Og da blir det vel narkose. Om det gjøres 2,5 uke etter operasjonen,vet noen om det er økt risiko for komplikasjoner,altså om det er for tett etter? Har ikke fått svar på biopsi enda. Det skulle komme denne uka. Hun er 4 år,og med mindre hun har kreft er hun frisk og rask.
 2. Kantarellen

  Tannpuss?

  Kjøpte en tannbørste med børster på begge sider og pusset i dag for første gang. Hun gapte som en helt og samarbeida som bare det,men den tannbørsten var litt vanskelig å komme til med da tunga ble litt i veien når jeg skulle pusse tennene nede. Mulig en vanlig tannbørste er lettere å komme til med? Tenkte også å teste ut bucadog. Hun har ikke fått så mye bein som før,så det er sikkert derfor tannstein kom igjen så fort.
 3. Kantarellen

  Akkurat nå, juli

  😂 Fantastisk! Hun her hadde spist til hun sprakk om hun fikk sjansen. Best å passe på nå som hun kommer til å ha lettere for å legge på seg. Må snart ha en kalender hvor jeg krysser av for om hun har fått mat😅
 4. Kantarellen

  Akkurat nå, juli

  Er sikker på at bikkja lurte meg i går. Hun ble operert for svulst og kastrert for 1,5 uke siden og jeg trodde jeg gav henne kveldsmat. Men,så oppførte hun seg litt rart og jeg ble veldig usikker. Kanskje jeg ikke gjorde det. Og siden matmor er noe bløthjertet mens vi venter svar på biopsien (som ikke var kommet i dag), så fikk de store, nøttebrune øynene meg til å gi henne kveldsmat. Jeg er fortsatt rimelig sikker på at jeg ble lurt😅
 5. Kantarellen

  Tannpuss?

  Pusser dere tennene på hundene? Har brukt å sjekke tannstein ved årlig vaksine i februar så da fjernet de tannstein sist for 4 mnd siden. Nå kommenterte veterinæren ved forrige besøk i juni at det er på tide med ny runde med fjerning av tannstein. Og jeg ser at det stemmer. Har aldri pussa tenner på hundene mine. Hvor ofte gjør dere det? Evt noe annet som forebygger tannstein,som funker? Hun spiser tørrfor.
 6. Kantarellen

  Flytting og hund

  Det har fått veldig fint.
 7. Hun ble operert og kastrert i går. Det ble gjort et funn av noe i en av lungene på røntgen. Så nå venter vi for å se om jursvulsten er godartet eller ikke. Det trenger ikke være noe å bry seg om. Er svulsten ondartet kan det bety spredning.
 8. Jeg forteller både negative og positive sider. Synes det er viktig at folk tenker seg om før de skaffer seg hund, og har en plan for for eksempel eventuell sykdom og andre utgifter samt hvem som passer hunden ved behov. Og at de tenker over at de er faktisk nokså bundet av å ha hund og at de må tenke på at hunden kan leve i mange år.
 9. Det er sannsynlig en svulst,eventuelt en mikroskopisk sjans for jurbetennelse. Så hvis ikke metacam har fjernet kulen innen et par dager blir det operasjon.
 10. Kantarellen

  Hvor lang nattesøvn har hunden din?

  Hun er ikke vant til bestemte rutiner, og maser aldri. Hun legger seg når sistemann legger seg,og det er som regel i 01-02 tiden. Hun står opp når vi står opp. Ellers går hun runder om natta og passer på at alle har det bra. Er jentungen hjemme som sover nede, ligger hun mye nede i gangen, med noen turer opp til oss og ned igjen, ellers ligger hun mest oppe på rommet med oss.
 11. Hun er 2014-modell, glad og energisk og i god form som alltid. Hun er ikke sterilisert, har ikke vært drektig og har ikke hatt kull. Hadde innbilt drektighet ved forrige løpetid. Fikk galastop og ble veldig dårlig, hyperventilerte. Sluttet med den og hun ble seg selv igjen. Løpetid er 3 mnd etter skjema. Forhørte meg med veterinær for en måned siden, som mente at det er bare å se det an så lenge hun er i god allmenntilstand. Løpetid var i starten av september. I går fant jeg en hard kul under og ved siden av den bakerste patten hennes. Den er under 2 cm. Det virker ikke som at den er vond. Jeg klemte litt på den og hun holdt på å sovne i fanget til mannen min. Det virker som at den er bevegelig. Jeg vet ikke om dette med uteblitt løpetid har en sammenheng med at det plutselig dukker opp en kul(?) , og er jo klar over at dette kan være alt fra helt ufarlig til kreft med eller uten spredning. Grøss.. Jeg har selvfølgelig googlet.. Jeg ringer veterinæren klokken 08 i morgen. Noen råd, ord, tips eller tanker? Jeg er ganske nervøs, sier ingenting til 12-åringen som forguder hunden (det gjør vi forsåvidt alle) og håper virkelig at dette bare er en bagatell.
 12. Kantarellen

  Hvor lenge står maten fremme?

  Han elsker V&H, og sluker den i den den treffer matskåla, så den står ikke lenge før den er på vei ned i magen hans;)
 13. Jeg er ærlig, jeg. Ser ingen grunn til å late som hverken den ene eller den andre veien. Jeg sier det som er positivt, og jeg sier det som er negativt. Jeg pleier å si at selv om jeg er veldig fornøyd med akkurat min hund, hadde jeg ikke valgt samme rasen igjen, samtidig som jeg gir en begrunnelse for hvorfor.
 14. Kantarellen

  Det er så mange hundeeiere som ikke vil la hundene hilse!

  Jeg synes ikke det er så veldig interessant å la hunder hilse i bånd, så jeg pleier å være en av dem som fokuserer på å se rett fram, og å komme meg forbi. Hilsing i bånd kan fort skape konflikter, og er ikke en god måte å sosialisere valpen din på. Valpen din trenger å treffe hunder du vet er trygge.
 15. Kantarellen

  Hvorfor stiller dere ikke ut hunden?

  Han var kryptochid, og er derfor kastrert, og er også cherry-eye-operert, i tillegg til at han har patellaluksasjon på begge bakbeina.
×