Elita2005

Medlemmer
 • Innholdsteller

  500
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Elita2005

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kooiker og eksBC

Nylige profilbesøk

2,131 profilvisninger
 1. Oi, gammel tråd @idalilla : Jeg har begrenset erfaring med gjeterhund i byen. Men vi trente sladretrening med vår sheltie fra dag 1. Vi bor midt på Grunerløkka. Hun har prøvd å gjete feks duer, men ved hjelp av tidlig trening både før og etter det oppstod - så ble det aldri noe problem. Vi belønnet også mye for både syklister, rullebrett, trillekofferter osv osv, og det kan vi enda belønne for, men hunden utviklet aldri noe form for gjeting/redsler av disse tingene. Hvor mye du må jobbe kommer veldig an på individ og hvilken gjeterhundrase du har. Vi står på liste for mudi nå, en mer «heftigere» gjeterhund - og vi planlegger å gjøre det samme med den Rett og slett belønne all kontakt med oss, i tillegg til å belønne når hunden ser på tingene. Vi hadde et «problem» med at sheltien bjeffet på ting, da belønnet vi ofte og hver eneste gang før ting hun brukte å bjeffe på kom. Det var spesielt mye bjeffing i mørket. Det krevde at man hadde godteri i lommen hver eneste tur ut, og alltid var klar for å belønne sekundet før man gikk ut døra. Men det var SÅ verdt det! Vi brukte når valpen ble eldre en blanding av positiv forsterkning og negativ straff (fjerne en gode).
 2. Jeg tror det er stor variabel på definisjonen av selvrensende pels Min erfaring er størst med kooikerhund og shetland sheepdog. Vi hadde kooikerhunden først, og fikk høre at de hadde selvrensende pels. Det betyr at om vi går feks skogstur eller hunden blir grå/møkkete, så er den som oftest ren igjen innen vi kommer hjem. Det hvite blir hvitt, og pelsen trenger i teorien aldri å vaskes (men jeg liker å gjøre det før utstilling, så pelsen ser ut som den kunne ha vært på et kosedyr). Da vi kjøpte sheltie fikk vi høre at de også hadde selvrensende pels, menDen blir fin og ren igjen, men det tar SÅ mye lengre tid, og det er så mye mer grus/møkk som setter seg under buken Sheltieeierne hadde ikke skrytt SÅ mye av pelsen, om de hadde hatt en kooiker først Og sånn tipper jeg det er med de fleste raser. Mange er selvrensende, men i variabel grad Noen mer enn andre.
 3. Jeg synes det er kjempefint at dere setter dere godt inn i kunnskap om hund! Dere har fått mange gode svar, og jeg tenkte å tilføye at å kunne se dempede signaler er veldig viktig i hundemøter mellom deres kommende hund og andre. Da kommer dere til å skjønne raskt om en av hundene synes noe er ubehagelig og leken burde ta pause eller avsluttes. Dere vil klare å se både når det er for mye for deres hund, og når deres hund er for mye for hunden(e) dere møter. Når dere klarer å se når leken burde slutte/ta pause, så blir det også lettere å se hva som er god lek. Det er en fin mulighet til å få til gode hundemøter, når man kan basic hundespråk
 4. Hvordan rase var det du ventet på? Og hvilken ny rase?
 5. Så trist! Har du sett på flere kull?
 6. Hvordan gikk det?? »Plutselig» (les: egentlig ikke.. for har tenkt tanken en del måneder, men bare snakket med oppdretter i 1 måned) så venter jeg på at det skal bli født en liten valp til meg i slutten av måneden.. Det må komme to tisper, for oppdretter skal ha en selv..! Åh, krysser det som krysses kan!! Men det blir den 3. valpen i løpet av 4 1/2 år.. så jeg håper egentlig det blir den siste valpen på en stund.
 7. Oppdatering. Hunden kommer til å bli solgt til familie for valpepris. Tusen takk for alle innspill!!
 8. Hunden blir ikke solgt til dem som vil betale mest Da hadde jeg nok fått solgt henne for mer. Det er usannsynlig at hunden kommer på "det åpne marked", da det er flere jeg kjenner som er interessert, og flere veldig veldig gode hjem. Jeg har allerede luftet at jeg tenker valpepris om jeg evt skal selge henne, og det ble mottatt med at det var en fornuftig pris.
 9. Flere greie oppdrettere på Østlandet. Skal du bruke hunden til noe spesielt? (agility feks)
 10. Ok, takk for at du deler dine meninger
 11. Takk for svar Selv om det var så relatert til denne tispa. Men det kan jeg ikke forvente heller, for jeg har ikke lagt ut noe bilde av henne. Hmm, ja, det står på meg.. Det kommer til å bli skikkelig vanskelig om jeg bestemmer meg for å selge henne.
 12. Tusen takk for svar, alle sammen! Det er greit å få høre noen tanker om temaet, da det kan hende jeg skal selge tispa til neste år pga. hun ikke fungerer til mitt formål enda. Men hun ville likevel ha vært en fullverdig avlshund (såfremst øynene øyelyses igjen i mine øyne) mtp gemytt, mentalitet og helse. Hunden er også god rasetypisk størrelse, ca. 35 cm og 5,8 kg (shetland sheepdog). Hun ble kjøpt som potensiell avlshund fra gode linjer (helsesjekkede, god mentalitet og godt gemytt), og jeg har møtt mange i slekten. Men hovedsaklig ble hun kjøpt for å satse på agility. Jeg har flere mulige hjem før jeg evt. hadde lagt henne ut på noe åpent marked. Hadde dere tatt en lavere pris om det var til noen dere evt. kjente? Jeg synes det er veldig vanskelig. Så det er vel derfor jeg allerede tenker litt på temaet. @SFX : Nei, jeg er enig med deg at en VG ikke øker hundensavlsverdi. Jeg tok det med pga. hunden er stilt ut, og VG vil si at den ser rasetypisk ut Kan godt hende jeg har stilt ut igjen før salg (venter på pels som skal vokse..), og at hun da får excellent.
 13. Hva er riktig pris om man skal selge voksen hund? Det er en tispe på 1 1/2 år, gjeterhundrase, uten store atferdsproblemer, generelt lydig og enkel. Hunden er sjekket for HD (A) ,AD (0),PL (0/0), øyne som valp (fri), MDR1 (bærer), CEA (bærer) og DM (fri). Så tilnærmet avlsklarert. Hunden er stilt ut 9 mnd som junior og uferdig med 2 very good. Men har utviklet seg mye siden, og har fått uttalt fra flere at det er en excellent hund. Burde man evt. ta forskjellig pris om man selger til familiehjem, hobbyhjem eller som avlshund? Valpepris?
 14. For meg høres det ut som en sheltie passer greit til ditt bruk Jeg har en sheltietispe på 15 mnd, og møtt mange. Av de sheltiene jeg kjenner er det flere av dem som er sosiale (nok) til å kunne fungere som terapihunder. Derimot synes jeg ikke sheltien er mye hund. De er enkle og myke sjeler, og jeg har aldri vært borti en hund som trenger mindre trening i hverdagen for å bli en bra hund. Jeg ser for meg at de kan være ypperlige stallhunder, mtp at de fleste liker folk, snille mot dyr, opptatt av deg og går godt sammen med tilnærmet alle hunder (en fantastisk egenskap, som gjelder ekstremt mange av dem.) Men litt jobb i starten med å lære den å ikke bjeffe på folk som kommer, men alt er en vane, og om den "vokser opp" i stall så ser jeg ikke på det som store utfordringen Sheltien varierer stort i størrelse, men man blir overraskende glad i de små hundene. Superpraktisk størrelse! Vi har en fortrinnsvis liten kooiker på 38,5 cm og 9,5 kg fra før, og størrelsen på sheltietispen er 34,9 cm og 5,8 kg - men vi synes ikke den er noe mindre praktisk i størrelse enn kooikeren.
 15. Det ble en valp til raskere enn planlagt! Valget falt på en sheltietispe vi hentet august 2016. Rasevalget i seg selv var smart, men jeg er redd hunden ikke holder mål mtp ambisjonene i agility.. Om det ikke skulle bedre seg i 2018, så kan det hende det må komme en ny valp i 2018. Men rase avslører jeg ikke helt enda, for håper mest på at Zeta skal blomstre.