Elita2005

Medlemmer
 • Innholdsteller

  457
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Elita2005

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kooiker og eksBC

Nylige profilbesøk

1,787 profilvisninger
 1. Det kan hende jeg telte heeelt feil, men kjente pulsen rimelig tydelig, og telte selv om den var svakere. Men jeg hadde 53 da jeg satt i sofaen (ikke hjemme, så slapper egentlig ikke av), og gikk et par runder rundt, satt meg ned og da var pulsen på 63. Jeg er IKKE godt trent, heller overvektig. Så puls varierer nok veldig.
 2. Du overreagerer ikke! Ikke gjør det. Sett deg heller ned på huk, hold heller valpen rolig fast, mens du stryker den på brystet
 3. Off topic, men ja, teit Ellers så har du de instruktørene som ikke vil bruke det eller (enda bedre - ironisk) de som sier man utelukkende kan bruke det enkelte ganger men da må man være SUPERGOD på dem - men hvordan blir man god, om man aldri får lov til å trene på dem
 4. Ressursforsvar trenger man ikke å fremkalle. Enkelte raser/individer er mer disponible for ressursforsvar i genene. Vi har en hunderase som kan ha ressursforsvar, og har jobbet for å motvirke det fra dag 1, og lært opp alle som skulle passe han. Vi har feks gitt bedre godbiter til han når vi har vært i nærheten mens han har tygd på noe godt/spist på et eller annet (kastet de i nærheten av han). Hvorfor ikke kaste pølsebiter på gulvet mens han tygger på noe (lovlig)? Og bruk samme teknikk når du vil ta i fra det ulovlige (nå i starten)? Kast masse godbiter/tyggeting rundt og ha fest, sånn at han slipper det ulovlige og fokuserer på maten? Det er utrolig viktig å "aldri" ta fra hunden, man skal alltid tilføre. FOR det gjør at de få gangene man må grave hunden i kjeften eller en unge starter å dra beinet ut av kjeften på hunden - så forebinder hunden utelukkende menneskeligkontakt med noe positivt (mer godis), og det er større sannsynlighet for at hunden ikke rekker å reagere/reagerer ikke pga den er forebindelsen den har. For å ta et eksempel med vår hund. C skulle absolutt være så sta, og sa "det går da helt fint å ta det i fra han, og gi det tilbake". Ja, det går fint pga vi har trent hundne til å forvente belønning om vi nærmer oss han mens han tygger. Luiz ligger nå aldri å tygger noe høyverdig ved siden av C... Og om han tilfeldigvis skulle legge seg ved siden av C, og C prøver å kose han, så går han.. Slik oppførsel har han bare rundt C. De hadde nemlig en sheltie som de hadde trent med å ta fra, og det hadde gått så bra (fordi han ikke har et eneste ressursforsvar-gen i kroppen). Sheltievalpen jeg har nå, kunne jeg sikkert ha tatt fra ting hele tiden uten å trigge noe. Vi har ikke trent henne på samme måte som Luiz pga hun har ikke hatt det samme behovet. Men vi prøver heller ikke å fremprovosere det. Time out er forresten mest effektivt når den varer i ca 2 min. Hunder forebinder ikke straff slik som vi tenker. Aldri gi time out som ødelegger språket.. Du vil faktisk heller at hunden skal knurre enn å gå rett i angrep - uten forvarsel. Men såklart helst unngå hele situasjonen ved bruk av andre måter.
 5. Æææhh, kjenner at det blir hardt om jeg evt skal bli oppdretter om 2-3 år Jeg får heller satse på at jeg har en liten kø av folk som har lyst til å kjøpe av kombinasjonen min, og bader i luksushjem-alternativer Litt glad for at tispa først må bli voksen og helsetestet (++++++)!
 6. Hei! Melder meg inn i denne tråden, på ordentlig I fjor prøvde jeg litt halvhjertet og gikk ned 5-8kg, men er tilbake på akkurat startvekt nå... Nå må både samboeren og jeg gå ned i vekt, dog er samboeren min lettere enn meg og 20 cm høyere. Men det sier mest om meg Mål for 2017: Hovedmål - passe inn i bunaden til 17. mai. I fjor var jeg rundt 95 kg, og den var djevelsk trang.. (Sydd for 14 åring på 70 kg og uten pupper).. - gå ned 30 kg - bedre kondis og hurtighet, sånn at jeg kan ta agility til neste nivå med agilityhundnr 2, som er 7 mnd nå. Delmål - Gå ned 5 kg før 8. februar - Ha gått ned 10 kg før april - starte å løpe ute når snøen forsvinner (om den kommer), og jeg har blitt 5-10 kg lettere. - trene agility minst 2 ganger i uken (det gjør jeg allerede )
 7. I hundeverden får man aldri blitt enige om en fasit
 8. Haha, jeg liker de fancy ordene fordi da slipper jeg, selv om noen ord betyr flere ting, å forklare så mye. Spesielt med de man trener med, om man diskuterer løsninger men et "vanlig" blindbytte, bankbytte eller foranbytte ser jeg det naturlig å si akkurat blind-/bak-/foranbytte. Derimot er det i min verden enklere å snakke om tysker istedet for sende-hunden-bak-hinderet-mens-man-beveger-seg-skrått-før-hinderet-og-har-kommet-forbi-hindervingen-før-hunden-har-funnet-nedslaget-og-blindbytter-mens-man-forsetter-fremover-slik-at-hunden-får-best-mulig-plass-og-kan-gå-nærme-hindervingen-i-svingen Enig Selv om jeg som ikke har holdt på med AG så lenge, har klart å lære meg ca hvordan de forskjellige begrepene brukes rundt om. Men fikk litt sjokk første gang jeg skjønte at mye er forskjellig Det er fungerende nå, men med forskjellige ord kan man bli misforstått, men da er det ikke verre enn å avklare
 9. Det som er det beste er at alle har forskjellig definisjon av ordene Men så lenge de man snakker med skjønner hva man mener, så bruker jeg å være fornøyd Feks: tysker = tysker med blindbytte tysker = s-sving måvals = jaakko med variant japaner = dobbel blindbytte Så noen ord kan bety flere forskjellige ting Men foranbytte, bakbytte, blindbytte og tvungenforanbytte forblir de samme - tror jeg Men gøy å høre at det går fremover med Twiggy!!
 10. Jeg er også utelukkende nysgjerrig, mtp at sheltien omtrent ramses opp i første innlegg
 11. Kooikeren kan være god i agility (landslag-materiale) , men passer ikke til trådstarter ellers.
 12. Du lister opp en sheltie (utenom kort pels, men sheltien har lite stellkrevende pels). Kelpien blir for stor angående medium agility. Mitt beste forslag er sheltie, ellers så har man pyreneisk gjeterhund poil long (face rase blir raskt for stort for medium agility) eller mudi.
 13. Gratulerer med den søtnosen Vi bor i Oslo (øvre grunerløkka), og har to litt forskjellige men passelige hilse-kandidater En kooiker hannhund på 3,5 og en sheltie tispe på 6 mnd. Begge er glad i og snille mot valper (den ene er valp selv), men ingen av dem er voldsomme, spesielt ikke sheltietispen.
 14. Helt sikkert!😅 For meg er måvalsen eller tysker/s-sving(avhengig av hvor man skal etterpå) raskest. Det er jeg som skal ha agility-bånd. Låsene er på vei fra Tyskland nå (følger dem på bring). Så spørs litt når jeg får dem, men jeg sender de med en gang i posten om du rekker å sy i januar🙈 Om ikke, så kan jeg gi seg låsene på stevnet 😊
 15. Jeg tror jeg har funnet minst 6 måter, men tenkte bare 2 sek, så finnes sikkert flere! Skal du forresten på Stovner i januar??