Gå til innhold
Hundesonen.no

Elita2005

Medlemmer
 • Innholdsteller

  543
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

465 Excellent

1 følger

Om Elita2005

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kooiker&mudi - Før: sheltie&BC

Nylige profilbesøk

3,004 profilvisninger
 1. Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Om jeg forstår samboeren din riktig, så har han lyst på en hund som har et bedre utgangspunkt for å konkurrere i agility enn den DSG han har nå? Da hadde jeg ikke sett på labrador/jakt labrador, toller (raskt en liten large når det er tispe, og de er ikke de letteste i kroppen i agility sammenheng) eller springer/jakt varianten. Kelpie tispe kan og raskt bli en liten large. Om man vil kjøpe et så godt mulig utgangspunkt for agility, så går man for en rase som er lett i kroppen, og helst faller godt innenfor small, medium eller large. En liten medium kan fint komme til VM, men en liten large får tøffere konkurranse (i tillegg at det vil slite mer på kroppen). Sheltien utpeker seg som en populær rase i agilityen. De møter og alle kriteriene deres. Hvilket oppdrett er det som er i nærheten av dere? :-) Jakt cockeren er på vei opp, og er mange færre enn sheltien i antall, men fungerer og godt som agilityhund. Jeg har møtt så forskjellige jakt cockere gemyttmessig, så fra riktige linjer kan de møte deres kriterier. Puddel er en rase som man ser mye av internasjonalt i small og medium. Men da har man pelsstell i tillegg. Mtp kriteriene deres, så føler jeg parson utgår, selv om de kan være noen beist på banen. Pyrre, MAS og mudi utgår og på kriteriene. I stor er det BC som dominerer, men såklart kan andre raser som feks kelpie, belger eller jakt golden fungere. Men det er mange færre som kjøper andre raser, og da tenker jeg at da er det litt an man fortrinnsvis liker andre raser enn BC og vil bruke den i agility. For en god BC er ofte den ultimate largehunden. Evt kunne dere ha sett på papilon, som og kan være gode i agility. Men da kan man ikke ta hvilken som helst, da må man ta en med virkelig driv! Men de er omgjengelige hunder. Det er flere i miljøet som har large hunder, som nå har kjøpt seg papilon for å konkurrere i small.
 2. Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Om han vil satse mot agility, og at søk/lydighet er mer på hobby, og vil ha en hund som er "grei", så hadde jeg gått for en sheltie fra riktige linjer De aller fleste sheltier er kjempegreie på det hverdagslige og med andre hunder. Det er en grunn til at man kan slippe 50+ sheltier sammen på et relativt lite område, og det går helt fint. Men du må såklart finne riktig oppdretter, som både avler på helse, godt driv og mentalt stabile hunder. Det skal være et godt sheltiekull nå som ble 3 hannhunder, men det kan hende alle er solgt. De er rundt 4-5 uker nå. Jeg har de samme inntrykkene og erfaringene av jakt golden, kelpie og belger som Malamuten. Jakt cocker kan og bli en knallfin hund i agility/søk/lydighet, men jeg har sett stor variasjon hos individene. Jeg har heller ikke oversikt over helsen, men jeg vet enkelte ikke tester sine hunder før avl... Jeg tenker at da må man ha interesse for "spaniel"-væremåten. Men det blir motsatt igjen hos gjeterhund, man må like væremåten og de positive/negative egenskapene man får med på kjøpet.
 3. Påmelding hundesonens snap

  Klarte ikke å legge inn fra telefonen. Men jeg kan ha snapen 8. desember!
 4. «Bruk-og-kast»-mentalitet

  Jeg har omplasser hund som «ikke stod til forventningene». Hundene er hos oss familiemedlemmer, og høyt elsket, men vi kan ikke ha huset fullt av hunder.. Det ville ikke passet vår livsstil med hundepass/konkurransereising. Den eldste hunden vår (5 1/2 år) kjøpte vi på grunnlaget å få en aktiv familiehund som kunne brukes i hundesport. Så han har stått til forventningene, og skal få bo hos oss for alltid. Neste hund ble kjøpt for ambisjoner om VM i agility, det var hunden ikke egnet til, så hun ble omplassert til nærmeste familie. Hun kunne ikke hatt det bedre, og vi ser henne ofte. Hund nr 3 ble kjøpt med ambisjoner for VM i agility, og er kommet for å bli. Med «ikke egnet» mener jeg atferd som man kan jobbe så lenge man vil med, men som potensielt aldri blir bra. I vårt tilfelle var det mangel på driv (ikke-eksisterende). Derimot er det naturlig at man møter utfordringer i treningen, uten at det gir grunnlag for å si at hunden er uegnet til agility :-) Grunnlaget for at man har hund ligger i et egoistisk grunnlag. Så jeg ser ikke problemet med å omplassere på egoistisk grunnlag heller, så lenge det er til det beste for hunden. I vårt tilfelle var det veldig lett å omplassere, da hunden var snill/lydig/barnevennlig og familiehund med stor F. Hun kunne ikke brydd seg mindre at hun skiftet hjem, og trives bedre med lavere aktivitetsnivå. Hos oss hadde hun bare blitt en «fyll» hund som hadde hengt med, men ikke fått ordentlig prioritet mtp trening, og måtte delt på oppmerksomheten med to andre.
 5. Pris på hunder til omplassering .

  Jeg solgte en sheltie på 16 mnd for valpepris til en i familien. Hun var øyelyst som valp, HD-fri, AD-fri, PL-fri, sjekket CEA, DM og MDR1 og hun var stilt ut som junior med vg i dårlig pelskondisjon. Hunden var godt grunntrent og lydig. Grunnen til salget var at hun ikke fungerte som agilityhund pga manglende "driv", men fungerte ekstremt bra som familie/hobby-hund. På det "åpne"-markedet kunne man sikkert tatt mer enn valpepris for henne. Men vi hadde allerede tre andre kjente hjem å vurdere, og det viktigste var at hun kom til et godt hjem. Det var ingen som syntes det var rart at vi tok valpepris for henne. Derimot var det noen som trodde hun skulle bli solgt for mer enn valpepris. Jeg tror jeg kunne ha betalt mer enn valpepris for en hund på 1 år, men pga. min hobby (agility), så skulle hunden vært godt grunntrent i agility og helsetestet frisk.
 6. Valpegjengen 2018

  Sånn er ikke alle valper Noen går ikke på do før de «må». Vi får være enige om å være delvis uenige. For jeg er hverken enig i at en valp og en voksens blære fyller seg opp like raskt, eller at hunden alltid vil tisse siden det er «noe» i blæren. Selv om man har tilgang på et toalett, så går man ikke dit hele tiden. Små valper har helst ikke kontroll over lukkemuskelen sin, og jeg tar dem heller ut en gang for mye, enn en gang for lite. Likevel har hundene fint lært seg å holde seg leeenge.
 7. Valpegjengen 2018

  Vi måtte ikke «øve opp» hundenes blærekapisitet på noe tidspunkt, det skjedde helt av seg selv. Blærekapasiteten er ikke noe vi har kontroll over, eller trener opp. Det er hundens naturlige utvikling av å gå fra valp til voksen, som hos mennesker fra barn til voksen. Det vi derimot kan lære den er at den får belønning for å gå ute på do. Blærekontrollen kommer når valpen har utviklet den. @SuperS Om man går ut, og valpen ikke tisser, så kan man ha en indikator at da kan valpen holde seg lengre. Etterhvert vil det bli naturlig å ikke gå ut hver time i valpene våkne tilstand/etter mat/etter søvn. Men om du plutselig får flere uhell inne i periode, så betyr det at du kanskje går for sjeldent ut.
 8. Valpegjengen 2018

  Vi har hatt tre forskjellige valper, og den ene viste ingen "tegn" før han satt seg ned ca. hvert 15--30 minutt i all våken tid Jeg hadde ikke stresset med å prøve å "vente" for å se hva valpen gjør. Bare fortsett sånn dere gjør nå, så vil valpen bli renslig Noen bruker kort tid, andre lang tid. Våre hunder sluttet å ha uhell inne i alt fra 4-5 mnd til 7 mnd. Og en brukte lang tid på å generalisere "ikke tisse inne"-atferden til alle hus/steder, mens de to andre tok det som en selvfølge fra dag 1.
 9. Arkin

  Han er så søt at det er til å grine av!!
 10. Valp og trening - når begynte dere?

  Luiz - 5 år gammel kooikerhund, som trener agility (trente lydighet en kort periode) - Dag 1 - Vi startet veldig tidlig (dag 10? ), og alle momenter ble innlært til å skulle holde på konkurranse. - Rett etter valpekurset. Så Luiz var ca. 4 mnd. - Lydighetsstevne da han var rett over 1 år. Så agilitystevne når han var rett over 2 år. Zeta - 2 år gammel sheltie, trente agility før, bor hos foreldrene til samboer nå - Dag 1 - Dag 1 - Jeg gikk et onlinekurs før vi fikk Zeta hjem, og startet rett på dette før/under/etter valpekurs. Så startet på partitrening (trening ukentlig for instruktør) da Zeta var 6 mnd. - Zeta gikk uoffisiell blåbærkonkurranse da hun var rett over 1 år. Lava - straks 1 år gammel mudi, som trener agility. - Dag 1. Men det gikk ikke helt etter planen ute. Vi bodde i en trafikkert gate, og Lava likte ikke biler. Men etter 3-4 uker, så kunne vi starte på onlinekurset for Silvia Trkman, som jeg allerede hadde startet på før Lava kom til oss. - Dag 1 - Etter online og fysisk valpekurs, så har vi tatt to privattimer i august/september, og gått to online agility kurs. Det første online kurset startet da Lava var 5 mnd. - Lava kommer til å være rett over 1 år på første uoffisielle blåbærkonkurranse. Hunden må være 18 mnd for å delta i offisielle konkurranser, og jeg håper vi har klart å komme dit når Lava er 18-20 mnd.
 11. Dagens agilityøkt

  Det har jeg ikke tenkt over Det er dessverre på onlinekurset hennes alle filmene ligger ja.. Men anbefaler virkelig å gå handling 360, om man vil bruke det «oppsettet» for handlingen sin. På videoen jeg la ut, så setter vi sammen basic momenter som vi har jobbet med. Jeg har trent veldig mye på en vinge/et hinder/to hinder og oppsett med: en vinge - et hopp - en vinge. Jeg har og trent litt kommando diskriminering med utlagt lureleke. Når oppgaven var å hopp rett frem, har jeg lagt ut leke i «rundt» posisjon og omvendt når jeg har trent «check» eller «nana». (Edit: og ved hver nye øvelse, så går jeg tilbake til et hinder osv. Nå trener vi parallelt på s-sving/tysker (3 økter), men er langt fra å kunne ta det med i en bane. Lava har forståelse for at hun skal hoppe tilbake, selv om jeg er unna, men hun trenger mye hjelp enda.) For å skaffe mer forståelse hadde jeg først shapet øvelsen (som du gjorde) til den jeg vil ha, så lagt på kommando. Men så hadde jeg jobbet mye på det punktet, og trent med forskjellige utfordringer (med lurebelønninger, uten/med kroppsspråk, vanskelighetsgrader ++). Og når jeg hadde følt at det satt godt nok, så hadde jeg prøvd det i baner, og prøvd diskriminering (frem vs sving, tunnel vs frem, tunnel vs sving, check vs frem osv osv) ganske raskt. Først når hunden starter å ha en god forståelse for kommandoen, så kan jeg evt holde tilbake belønning når hunden gjør feil i en liten kombinasjon. Så jeg synes kanskje det hørtes ut som du hoppet litt raskt til denne biten? For å overdrive, hadde Tidi skjønt om du hadde holdt henne foran et hinder og sagt «høy» eller «left» og tydelig valgt riktig, uten kroppsspråk osv? Det er hvertfall sånn jeg gjør det
 12. Dagens agilityøkt

  Føler Lava og jeg er på en god bølge om dagen. Vi bygger mer erfaringer og forståelse for kommandoene sammen. Vi prøvde flere lengre kombinasjoner i går, og det fungerte greit. Men det ble veldig vanskelig å få tighte svinger når man løp mye rett frem. Men det er bare å gå tilbake til start. Det vi ligger «lengst bak på skjemaet» er nå «bli».. Det går sakte, men sikkert fremover, men iforhold til mengden vi har trent på det, og forståelsen Lava har for «bli», så synes jeg det er litt kjipt Derimot er hun veldig flink til å bli, om hun ikke er for høy/har ombestemt seg/bryter posisjon innen jeg har gått 1 meter. Da sitter/ligger/står hun igjen veldig bra, og bryter sjelden, selv når jeg utfordrer henne med ord som ligner på fri-kommandoen vår (var slem og så JApan i går, kommandoen vår er JA) eller hopper rundt/kaster leke. Men har enda klart å ikke bryte kriteriet mitt, selv om det er ekstremt hardt, spesielt i litt pressa situasjoner. På bakgrunn av det, så blir det litt spennende å se når vi skal starte første blåbærkonkurranse i oktober, hvor lang tid jeg må bruke ved start... Men all den kjipe jobben er såå verdt det til slutt
 13. Stiv/støl valp etter tur

  Jeg har ikke vært borti lignende selv, men hadde min valp blitt støl etter en så kort tur, så hadde jeg tatt en tur til veterinæren og undersøkt med en gang. Det er ikke vanlig at valper er støle etter i mine øyne normalt/lite aktivitet. Det jeg dessverre har hørt om er valper som har vist stølhet i bakpart i tidlig alder (men ikke hørt om så tidlig som 12 uker), og de har hatt problemer med hoftene (hofteleddsdysplasi). Jeg prøver ikke å skremme deg, for det kan og være at valpen bare har fått en ekstra "smell", som du ikke har lagt merke til eller lignende. Men jeg tror uansett det er veldig lurt å ta en tur til veterinæren. Om du ikke har vært innom veterinæren for 12 ukers vaksinen eller evt. 16 ukers vaksinen (om du allerede har tatt 12 ukers vaksinen), så kan du prate med veterinæren om det da?
 14. Hvilken hunderase er dette

  En helt ordinær strihåret Jack russell terrier edit: om du googler «jack russell terrier champion», og ser på bilder, så får du opp flere av denne typen Jack russell terrier.
×