Elita2005

Medlemmer
 • Innholdsteller

  477
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Elita2005

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kooiker og eksBC

Nylige profilbesøk

1,897 profilvisninger
 1. I det ene kullet til hunden min heter to av kooikerne Linus, den ene også på stamtavlen. Ser ikke på det som rart, begge ville at den skulle Linus. Ingen eier navn Så kjent er heller ikke Marvin Ikke alle eiere er crazydogladies og har oversikt over alle Forøvrig hadde jeg lyst til at min siste hund Zeta skulle hete Zelda, men det var plutselig en supergod agility sheltie tricolor (som er litt lik Zeta) som het Zelda + en treningskompis sin mudi het Zelda. Så var det plutselig Zelda'er overalt, og da fikk hun få sitt eget navn. Jeg ville ha med Z pga andre hunden heter Luiz, så da ble det Zeta.
 2. Så kjedelig med tjuvstart! Mitt tips er å være helt konsekvent hver eneste gang. Med mine hunder så betyr stå/sitt/dekk, at de ikke skal løfte på en labb, og stå fryst i den posisjonen de er i. Om de beveger en labb, så går jeg tilbake til dem, og gjør startprosedyren på nytt. Jeg lar dem aldri snike seg nærmere o.l. og likevel lar dem starte. For da har dem ikke utført oppgaven riktig. Tjuvstart setter seg så raskt, og man må egentlig bare aldri la dem tjuvstarte Bortsett fra de som må det for å gi hunden motivasjon osv, men den kategorien er ikke du i Mitt andre tips er å ha et klart og godt start signal, sånn at hunden ikke kommer på kroppsspråket (løping, heving av armer). Sånn at du i teorien kan løpe hele banen alene som en gærning, mens hunden enda sitter på start, og venter på startsignalet. Om hunden kommer rett før du sier startsignalet, så er det rett til start og posisjon igjen edit: jeg er aldri streng, og bare "tuller bort" når hunden tjuvstarter. Akkurat sånn som de fleste ville ha gjort under lydighetstrening. Jeg har sett eksempler hvor eier blir streng (pga hunden ikke kan nok bli/får tjuvstarte ofte i situasjonen), og da demper de seg veldig og blir usikre - og da blir motivasjon/fart deretter..
 3. Heldig! Men oi, ja, jeg hadde fått abstinenser om jeg bare kunne ha trent på 2 treninger i ridehus i uka! Vi har heldigvis tilgang på egnet hall, hele uka Men nå skulle jeg gjerne ha hatt utebane...
 4. Hundeklubben jeg trener i har ikke tilgang på utetrening i år Da område den er på renoveres, og er ferdig i 2018 ..
 5. Jeg gjorde det på stevne. Da hadde jeg konkurrert i flere måneder. Luiz er 38,5 cm så det var ikke noen tvil om hvilke klasse han skulle i Jeg gjorde det bare når det passet sånn. Uavhengig av størrelsen til hunden så skal man i teorien ha et målebrev. Helt greit å ha ordnet det før man er i klasse 3 og på landslaget Men om jeg var deg, så hadde jeg bare målt begge når det passet seg :-) Det koster ikke mer enn to utskrevne A4-sider og mest sannsynlig 1 sekund mtp at det ikke er noen tvil over hvilken klasse hunden skal i.
 6. Jeg vet om mange som har konkurrert leenge uten målebrev Så jeg hadde ikke stresset med det (så lenge man vet selv hvor høy hunden er), så kan du gjøre det når det passer seg. I Sverige derimot måtte man hvert fall i fjor (om det ikke er nye regler angående konkurransebok, tror den skal fades ut) måle og ha underskrift i konkurranseboka før man startet første løp.
 7. Hm, da kan det kanskje hende at den har blitt disket pga. størrelse. Men så rart jeg ser for meg at en dommer måtte ha spurt om hunden hadde målebrev om man er i tvil om størrelse, og har den ikke det, så må man måle.. Det er litt rart den får lov til å starte, for så å bli disket pga. feil størrelse. Om den ikke er klar for høye hindre, så får de trene mer før de starter offisielt, og heller starte uoffisielle stevner. Om du går på dogweb på "Artigtitten Tutta Teis Tara", så er hunden sine tidligere resultater ikke blitt disket, men det står ikke noe om napp, og alt ser bare ut som et rot
 8. Er hunden i grenseland mellom to størrelser?
 9. Åhh, jeg hadde så lyst til å dra til Stavanger. Men Luiz har prestert så dårlig, at jeg må tenkte fornuftig og droppe det Men vi skal til Arendal helgen før, mest pga. det er superfint på Hove Jeg har ikke sett på regelverket. Men jeg vet at om en (medium-)hund starter i liten, og blir målt til medium. Så vil hunden miste alle oppnådde resultater i liten, og måtte starte uten noen napp i kl. 1 medium. Selv om hunden egentlig ble norgesmester i kl. 3 - for å sette det på spissen. Under et utenlandsk mesterskap så ble en norsk hund målt opp fra liten til medium, og fikk ikke starte, og mistet alt... Det var kontrollmåling, og hunden var tidligere målt til liten. Om en (liten-)hund starter i medium, og blir målt til liten. Så vil hunden beholde alle premieringer, og kan fortsette i klassen den går i. Feks. om hunden går i medium kl. 2 og har 2 napp, så kan den fortsette i liten kl. 2, og beholde de 2 nappene fra medium. Jeg vet ikke om man automatisk blir disket, men resultatene blir ikke gyldige. Usikker hvordan det her blir skrevet i dogweb..
 10. Det stemmer, det gjaldt hvert fall kooikere med ENM. Informasjonen kom ut i fjor høst, om at det var flere kooikere som ble testet med bærer som resultat, men som i realiteten var fri. Har ikke tilgang på informasjonen nå (gått ut av avlsrådet), men det har blitt nyutviklet bedre gen-tester hos kooikeren i fjor. Husker ikke om det var bare for ENM eller vWd også. Jeg synes det er fornuftig å teste hvert ledd. Men når andre land har hereditært fri som standard, så har kooikerklubben blitt enige om at det er innenfor klubbens regler å bruke hannhund med hereditært fri. Men det gjelder utelukkende når det er regelen til raseklubben i det landet hannhunden bor i. I Norge skal alle avlshunder testes.
 11. Haha, nei, glemte å skrive på sheltie Men syntes det var mange junior tisper iforhold til de andre klassene
 12. I går fant jeg ut at på utstillingen i Letohallen til helgen, er det ikke mindre enn (om jeg husker riktig) 15 junior tisper på lørdag, og 13 junior tisper på søndag Og feks bare èn champion tispe på søndag.. Ja... Jeg har junior tispe En på 9 mnd og 2 dager... Jeg hadde et håp om 4-5 juniorer, og kanskje en plassering i klassen. Den kan jeg se langt etter nå
 13. En kooiker til? Fra Vilges Beana?
 14. Før vi startet første lydighetsstevne kjente Luiz godt til øvelsene, og hadde lært å kjede øvelser, og å jobbe over lengre tid før belønning. Det er ekstremt viktig for meg at hunden som skal gå lp kan kunsten å kjede øvelser, og hele tiden jobber for belønningen, som den vet kommer. Derimot var det ingen 1. premie (en 3. premie) på første og siste stevne som rundt 13-14 mnd gammel. Men vi hadde det begge to suuuuupergøy, og nullet på to øvelser pga unghundfakter Luiz fikk aldri vite at han gjorde feil, og hele opplevelsen var kjempegøy. I AG ble vi litt for ivrige og meldte på AG og hopp etter knapt 6 mnd trening (rett over 2 år), og ikke en stabil vippe. Det svei, og de neste stevnene ble han meldt på hopp - men da hadde vi fått problemet at han stakk på stevne. Derimot løste vi det raskt, og gikk flere stevner for stevneerfaring. Det tok heller ikke lang tid før vippa var så stabil at vi startet i AG også. Det at han stakk på stevne, tror jeg ikke vi hadde kommet utenom uansett hvor klar han hadde vært. Og uten det problemet, så hadde jeg ikke lært meg hvor kreativt jeg kunne bruke synlig avstandsbelønning på han. Nå er han enda ustabil, og kommer nok til å være det en stund (for alltid). Likevel er han i AG og hopp kl 2, og har 2 napp i ag på 4 løp (og de to andre med 5 feil). Med Zeta kommer jeg til å starte på blåbærstevner når hun har lært og er trygg på bli, hoppe hinder, tunneler, blindbytte, foranbytte ++ i alle mulige variasjoner, under et visst tidsrom uten belønning før slutten. Ellers skal hun være helt trygg på alle hindre og jobbe uten belønning før hun starter offisielt. Heldigvis trenger hun mest sannsynlig ingen avstandsbelønning på samme måte som Luiz
 15. Jeg bruker Orijen fisk til Luiz, Zeta går over fra Orijen valpefor (kylling) til fisk nå. Og katten vår får Orijen fisk. Alle er fine i pelsen, og fungerer på foret. Bikkjene liker (les: spiser) den maten de får, pga de er trent til det. Katten elsker også foret (hun kan IKKE trenes på samme måte). Grunnen til at jeg forer på Orijen er pga det har et høyt innhold av kjøtt, og alt annet hunden trenger. Siden alle dyrene fungerer på foret, så ser jeg ingen grunn for å prøve et (i mine øyne) dårligere for. Ellers hadde det sikkert vært gøy med råforing, men vi har ikke fryseplass til det. Derimot får Luiz VoH/våtfor/diverse våtfor som belønning på AG-trening.