Elita2005

Medlemmer
 • Innholdsteller

  484
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Elita2005

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Kooiker og eksBC

Nylige profilbesøk

2,013 profilvisninger
 1. Hvordan fungerer det? Jeg har ikke fått noen melding og har dagen i morgen.
 2. Om det er en ledig dag i uke 27, så vil jeg gjerne prøve meg Så koselig å følge hundesonen på snap!
 3. Enig!! (Jeg prøvde å skrive det samme ). Det gjelder å prøve seg litt frem over tid. Sånn som joico k-pak (shampoo/balsam/kur) fungerte ikke for håret mitt - selv om det i teorien burde fungert. Redken-serien for skadet hår/blondt hår fungerte heller ikke for meg.
 4. Jeg kjøper bare på blivakker.no Sikkert ikke den beste siden å kjøpe fra, men det jeg har kjøpt har vært helt likt som det jeg har kjøpt hos frisør, men en god del billigere
 5. Hun var nydelig!! Har hun like fine tegninger på høyresiden?
 6. I "nabolaget" møter vi på 7 sheltier og vet om 5 kooikere (to av dem er valpene til min hannhund, begge hentet fra oppdretter i Midt-Norge). Om jeg utvider nabolaget mitt finnes det så mange flere.. Men så bor vi i Oslo Men her vi bor kryr det av hunder av omtrent alle mulige raser..
 7. Hmm, nå aner jeg ikke så mye om håret ditt. Men jeg bruker Sebastian penetraitt shampoo og Sebastian hydre balsam + etter dusj i håndkletørket hår tar jeg i Wella SP balance scalp (for å roe hodebunnen), caviar repair protein cream og kerastase K elixir ultime. Dette bruker jeg hver eneste gang jeg vasker håret (bortsett fra når jeg bytter ut shampooen med lillashampoo.) Ellers kurer jeg håret en sjelden gang (når jeg har tid og ork) med Sebastian penetraitt eller hydre eller minicollor eller olaplex. Essensen er at jeg tror det er viktig for tørt og slitt hår å både få tilført noe som styrker håret (proteiner - feks penetraitt shampoo og caviar cream) og noe som mykgjør (melkeproteiner og provitamin - feks hydre balsam. Olje - feks elixir ultime). Her er håret mitt ca 1 mnd etter frisørbesøk (jeg går altfor sjeldent), vasket og rettet: Det gikk fra halvlangt (ned til brystene) helt ihjelbleket blondt i 2011, skulderkort og helt mørkt i årsskifte 2011/2012, og avfarget og bleket striper i starten av 2012. Deretter stripet, balayage og stripet siden :-) I tillegg til godt tatt vare på av min frisørvenninne siden 2013.
 8. Ellers så kan du snu litt på det, og trene på at hun står i grind (men kan se deg), ligge i bur (men kan se deg) og at du går alene på badet mens hun er løs osv - når hun har fått aktivitet og har roet seg ned etter aktviteten (enten 30 min ute/rusletur, hjernetrim osv.)? Bedre å legge opp til mestring, enn å "feile" henne. Det er hvertfall min tanke. Så gjerne trene på det, men legge opp til mestring, og ignorere bjeffingen når man har "feilet" Da blir det trening uansett. Ja, sheltier kan være rimelig enkle. Om jeg ser bort fra lyden hun var litt ekstrem på i starten, så har hun vært en god del enklere enn den andre hunden vår Nå er hun nesten for grei inne/overalt..
 9. Enig med @SandyEyeCandy Ignorering fungerer godt på den type bjeffing/atferd, men det kan ta tid. Vår sheltievalp (på snart 1 år) var ekstrem på det med å bjeffe om hun ikke ble "underholdt". Det tok tid, men vi har gått fra at hun bjeffet bare vi stod foran henne og ikke lekte med henne, til at hun stod bak grind mens jeg var ved siden av og bjeffet, til vi gikk ut døra og hun bjeffet, til at hun nå er stille hele tiden. Det er veldig sjeldent hun har akkurat den type bjeff nå. Nå er det heller innimellom at hun kan varsle, men da får hun time-out på badet. Men som sagt, det tok tid. Det føltes noen ganger ut som det aldri skulle ta slutt, men det kom seg bittelitt for hver dag/uke. Noen hunder er bare veldig verbale, og må trenes (les:ignoreres) mye på akkurat det. Mens den andre hunden vår, han kom stille og hørte sin egen stemme ved 4-5 mndsalderen. Da er du allerede lengre på vei enn vi var Vår bjeffet selv om hun var løs og hadde tilgang på oss i starten.
 10. Jeg vet ikke hva som er best. Men vi gir mat én gang om dagen, alltid når vi står opp, før vi går "tisserunden" Det fungerer veldig greit for oss. Før hadde vi ingen fast rutine, og da ble det litt sporadisk, så kom valp nr 2 og da ble det tre måltider om dagen, og så fant vi rytmen på én gang om dagen.
 11. Vi gjorde mye forskjellig, men det som ga best effekt var (i ulike situasjoner) time out eller holde fast eller binde han til et liggested. Men siden det bare er en ung valp, avled med en leke i starten. Den vet ikke hva som er lov eller ikke lov å tygge på Luiz sluttet å bite ved 1 - 1 1/2 års alderen. Han var rett og slett en biter, og kan enda ha drakamp med fingeren. Det tok lang tid før han sluttet å bite i stressende situasjoner (hilsing ol). Det er nok ikke alle folk som skjønner det med langvarig biting som er vanskelig å trene bort, før de har hatt en sånn piraya selv. Jeg har ikke vokst opp med noen valp som var som Luiz (4 år til sommeren), og Zeta (11 mnd) hadde null biting av seg selv. Men siden valpen din bare er 10 uker, så er det ikke sikkert det varer så mange månedene før bitingen avtar av seg selv også.
 12. Jeg ble medlem i juni 2013. Da hadde jeg bodd et halvår i Oslo, og vi ventet på "vår" første hund sammen. Mens min første hund var igjen hjemme hos foreldrene mine. Hun het Elita og var ei BC tispe fra Ytrelias kennel. Elita var en superfin hund, men lærte dessverre ikke meg så mye om hundetrening. Vi fikk prøvd ut både lydighet, agility og gjeting sammen, med en bedre trener, hadde hun ikke hatt grenser. Hun løp ut på motorveien oktober 2013 under flytting av sau Elita ble 8 år gammel. Heldigvis hadde vi hatt Luiz siden august, og hadde ikke hatt Elita så nære de siste 10 mnd - det gjorde det hele litt lettere..
 13. I det ene kullet til hunden min heter to av kooikerne Linus, den ene også på stamtavlen. Ser ikke på det som rart, begge ville at den skulle Linus. Ingen eier navn Så kjent er heller ikke Marvin Ikke alle eiere er crazydogladies og har oversikt over alle Forøvrig hadde jeg lyst til at min siste hund Zeta skulle hete Zelda, men det var plutselig en supergod agility sheltie tricolor (som er litt lik Zeta) som het Zelda + en treningskompis sin mudi het Zelda. Så var det plutselig Zelda'er overalt, og da fikk hun få sitt eget navn. Jeg ville ha med Z pga andre hunden heter Luiz, så da ble det Zeta.
 14. Så kjedelig med tjuvstart! Mitt tips er å være helt konsekvent hver eneste gang. Med mine hunder så betyr stå/sitt/dekk, at de ikke skal løfte på en labb, og stå fryst i den posisjonen de er i. Om de beveger en labb, så går jeg tilbake til dem, og gjør startprosedyren på nytt. Jeg lar dem aldri snike seg nærmere o.l. og likevel lar dem starte. For da har dem ikke utført oppgaven riktig. Tjuvstart setter seg så raskt, og man må egentlig bare aldri la dem tjuvstarte Bortsett fra de som må det for å gi hunden motivasjon osv, men den kategorien er ikke du i Mitt andre tips er å ha et klart og godt start signal, sånn at hunden ikke kommer på kroppsspråket (løping, heving av armer). Sånn at du i teorien kan løpe hele banen alene som en gærning, mens hunden enda sitter på start, og venter på startsignalet. Om hunden kommer rett før du sier startsignalet, så er det rett til start og posisjon igjen edit: jeg er aldri streng, og bare "tuller bort" når hunden tjuvstarter. Akkurat sånn som de fleste ville ha gjort under lydighetstrening. Jeg har sett eksempler hvor eier blir streng (pga hunden ikke kan nok bli/får tjuvstarte ofte i situasjonen), og da demper de seg veldig og blir usikre - og da blir motivasjon/fart deretter..
 15. Heldig! Men oi, ja, jeg hadde fått abstinenser om jeg bare kunne ha trent på 2 treninger i ridehus i uka! Vi har heldigvis tilgang på egnet hall, hele uka Men nå skulle jeg gjerne ha hatt utebane...