Gå til innhold
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om Dufus

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

766 profilvisninger
 1. Vi har to katter, og de får innvollsorm hele tiden!! Tror de fikk ormkur sist i november pga at jeg fant orm hos den ene. Nå har søren meg den andre fått orm! Hvor ofte er det vanlig og forsvarlig å gi dem ormkur egentlig?
 2. Dufus

  Grimasetråden

  Haha, morsom tråd Litt dårlige bilder, men her er valpetrollet mitt
 3. Takk for svar. Jeg har merkelig nok ingen reaksjon i luftveier og øyne. Heldigvis, må jeg kanskje si, for hvis den hevelsen jeg har gått med i ansiktet hadde satt seg i munn og/eller svelg hadde det vært livstruende. Å omplassere hunden er absolutt ikke et ønske, jeg tar også ansvaret som katte- og hundeeier seriøst, og det å ha dyr betyr enormt mye for min livskvalitet. Jeg har imidlertid også et ansvar som mor, kone, ansatt og bedriftseier. Håper at, slik som det blir nevnt lengre opp her, det er slik at begeret mitt har blitt fylt opp pga flere ulike faktorer, og at det går an å leve med dyr i hus når jeg har fått hentet meg inn igjen og vi gjør noen grep i hjemmet. Har bedt om å bli henvist til spesialist slik at jeg forhåpentligvis kan få vite litt mer om hvilke faktorer som kan spille inn og hva jeg kan gjøre for å forebygge.
 4. Takk for svar, dette var utrolig godt å lese! Tenkte å høre med hundepasseren om hun kan passe hunden litt lengre enn vi egentlig hadde booket henne, slik at vi får tatt en skikkelig rundvask hjemme når vi kommer hjem. Merker bare hvor kraftig det har blusset opp nå etter jeg leste beskjeden fra lege om allergi, så tror helt klart at stress og det psykiske har en stor innvirkning.
 5. Ja, jeg er «heldigvis» bortreist i helgen, så forhåpentligvis får kroppen noen dager til å hente seg inn slik at reaksjonen blir dempet litt.. har kun hudreaksjon, ingen symptomer i luftveier og øyne, så har et håp om at ekstra godt renhold slik at det er begrenset hvor mye hår og partikler jeg kommer i kontakt med kan gjøre litt nytte.
 6. Hei! Jeg har den siste uken fått en kraftig reaksjon som jeg ikke har visst hva kommer av. Kraftige hevelser i ansiktet og sterk kløe i huden. Jeg har vært sengeliggende i en uke i forkant av dette, og det har vært en høst full av stress, så jeg har tenkt at immunforsvaret er litt skakkjørt og kroppen mottakelig for det meste. I dag kom svaret på allergiprøvene, og det var deprimerende lesing.. viser allergi mot en hel masse pollen, og en rekke dyr, bl.a katt og hund. Vi har begge deler.. Har vokst opp med hund, har hatt hund før etter jeg flyttet hjemmefra, og har nå hatt hund siden februar. Ingen antydning til allergisk reaksjon før nå. Er det noe som helst håp om at dette er noe som kan funke hvis denne akutte reaksjonen jeg har fått bare roer seg? Hvor starter vi? Hvilke grep er lurt å gjøre? Sitter bare og gråter nå, er så redd for at dette betyr at vi ikke kan ha dyr..
 7. Dufus

  Spesialsøk

  Takk for tips! Men ser ut som det ligger like utenfor Stockholm?
 8. Dufus

  Spesialsøk

  Takk for svar Liker å holde på med nesearbeid sammen med hunden, og hadde vært enda morsommere om jeg fikk linket det til noe som jeg kan bruke i jobbsammenheng! Tror imidlertid jeg ønsker å delta på et kurs eller noe for å komme i gang og sikre at innlæringen blir riktig. Holder til nord i Trøndelag. Har foreløpig ikke funnet noen som holder kurs nærme nok til at det går opp med kjøring og sånt ved undervisning på kveldstid i ukedagene, så må nok satse på intensivkurs i helger eller noe.
 9. Dufus

  Spesialsøk

  Har lyst til å trene spesialsøk med hunden. Noen som kan abefale kursholder som har helgekurs eller lignende innen dette? Og kan hunden takle å skulle søke etter flere forskjellige ting, både i samme søksrunde, men også å skulle søke etter forskjellige ting i forskjellige settinger? Vet ikke om det er gjennomførbart, men vi driver med potet, og det hadde vært fryktelig gøy om det gikk an å lære hunden og søke i åkeren etter planter som er infisert med f.eks stengelråte og virus. Vi går åkerne og luker ut de plantene vi ser er smittet, men det er ikke alle som har utviklet symptomer som er så lett å fange opp med det blotte øyet, i alle fall når plantene har vokst en del. Tror dere det er realistisk å lære opp en hund til dette? Vet jo ikke om det er en lukt de kan knytte til dette, men hunder lukter jo de utroligste ting, så tenkte kanskje de klarer å skille ut en virusplante også..?
 10. Takk for svar alle sammen Han vi har nå er straks 10mnd, så da er det jo på tide å begynne og bearbeide samboer og sjekke oppdrettere, ikke sant?! 😉
 11. Sitter og drømmer meg bort litt, har lyst på en hund til etter hvert. Når vil dere si det er ideelt å skaffe seg hund nr 2? Tenker da på alder på hund nr 1 og evt andre ting som er lurt å ha med i betraktningen når man skal skaffe seg en hund til.
 12. Dufus

  Kattetråden!

  Er ganske sikker på at eier ikke kommer til å gjøre noe for å få fanget dem inn, men godt mulig de hadde tatt seg av kattungene frem til de ble gamle nok til å bli gitt bort hvis jeg f.eks fanget dem inn for dem og leverte dem på døren.. tror imidlertid ikke det blir kostet på noen helsesjekk, ormekur, vaksiner, etc, men det er jo bare mine antakelser.. og kattungene blir nok i så fall gitt bort til hvem som helst som vil ha dem.. Angret meg etterpå for å ha lagt ut etterlysning av eier i den forrige saken i stedet for å bare fange inn katten ved hjelp av felle fra mattilsynet og levere den til veterinær, slik jeg egentlig hadde tenkt å gjøre..
 13. Dufus

  Kattetråden!

  Takk for gode svar! Ja, målet må være å få fanget inn mor og unger samtidig. Jeg er bare en person som liker å ha en plan B og C (og kanskje D 😛 ) klar sånn i tilfelle 😉 Men nå har jeg jo mange gode tips her til hvordan jeg kan gripe det an, alt etter hvordan det går å få tak i disse kattene. Hvis kattemor er den jeg har i tankene kommer den dessverre fra et hjem jeg ikke har det mest positive inntrykket av når det kommer til kattehold, pga en tidligere sak med en annen katt de har.. 😕
 14. Dufus

  Kattetråden!

  Du er herved utnevnt til min personlige katteekspert, så her kommer det da en hel bråte med oppfølgingsspørsmål 😛 Hvis vi finner ut at vi må ta inn kattungene uten å ha fått tak i mor - får vi tak i det vi trenger av mme og flasker hos veterinær f.eks? Hvor ofte må de mates? Antar de bør være på badet eller annet rom med god varme? Og hvis kattungene er plassert slik at vi ikke får tak i dem - er f.eks mattilsynet behjelpelige med å få dem inn? Evt andre som kan kontaktes?
 15. Dufus

  Kattetråden!

  Jeg er litt usikker på alt du spør om, egentlig. De som bor der er også usikre. De har aldri sett mor ta seg inn og ut av garasjen, men de har sett en katt på gårdsplassen som de tenkte kan være mor. Hvis det er den katten jeg tror det er er den relativt tam. Har hatt den på gården noen ganger, og den er veldig lik den ene katten min, så jeg lokket den til meg en gang i tro om at det var min katt. Den kom da helt bort til meg. Hvordan den er nå som den har fått kattunger vet jeg ikke. Får sette ut mat i morgen og se om hun kommer. Hvor lang tid mener du vi har på oss på å få fanget hele kattefamilien samlet før vi evt heller bare må få hentet inn ungene og forsøke og få tak i mor etterpå?
×