Gå til innhold
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  55
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om Dufus

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

614 profilvisninger
 1. Takk for svar alle sammen Han vi har nå er straks 10mnd, så da er det jo på tide å begynne og bearbeide samboer og sjekke oppdrettere, ikke sant?! 😉
 2. Sitter og drømmer meg bort litt, har lyst på en hund til etter hvert. Når vil dere si det er ideelt å skaffe seg hund nr 2? Tenker da på alder på hund nr 1 og evt andre ting som er lurt å ha med i betraktningen når man skal skaffe seg en hund til.
 3. Kattetråden!

  Er ganske sikker på at eier ikke kommer til å gjøre noe for å få fanget dem inn, men godt mulig de hadde tatt seg av kattungene frem til de ble gamle nok til å bli gitt bort hvis jeg f.eks fanget dem inn for dem og leverte dem på døren.. tror imidlertid ikke det blir kostet på noen helsesjekk, ormekur, vaksiner, etc, men det er jo bare mine antakelser.. og kattungene blir nok i så fall gitt bort til hvem som helst som vil ha dem.. Angret meg etterpå for å ha lagt ut etterlysning av eier i den forrige saken i stedet for å bare fange inn katten ved hjelp av felle fra mattilsynet og levere den til veterinær, slik jeg egentlig hadde tenkt å gjøre..
 4. Kattetråden!

  Takk for gode svar! Ja, målet må være å få fanget inn mor og unger samtidig. Jeg er bare en person som liker å ha en plan B og C (og kanskje D 😛 ) klar sånn i tilfelle 😉 Men nå har jeg jo mange gode tips her til hvordan jeg kan gripe det an, alt etter hvordan det går å få tak i disse kattene. Hvis kattemor er den jeg har i tankene kommer den dessverre fra et hjem jeg ikke har det mest positive inntrykket av når det kommer til kattehold, pga en tidligere sak med en annen katt de har.. 😕
 5. Kattetråden!

  Du er herved utnevnt til min personlige katteekspert, så her kommer det da en hel bråte med oppfølgingsspørsmål 😛 Hvis vi finner ut at vi må ta inn kattungene uten å ha fått tak i mor - får vi tak i det vi trenger av mme og flasker hos veterinær f.eks? Hvor ofte må de mates? Antar de bør være på badet eller annet rom med god varme? Og hvis kattungene er plassert slik at vi ikke får tak i dem - er f.eks mattilsynet behjelpelige med å få dem inn? Evt andre som kan kontaktes?
 6. Kattetråden!

  Jeg er litt usikker på alt du spør om, egentlig. De som bor der er også usikre. De har aldri sett mor ta seg inn og ut av garasjen, men de har sett en katt på gårdsplassen som de tenkte kan være mor. Hvis det er den katten jeg tror det er er den relativt tam. Har hatt den på gården noen ganger, og den er veldig lik den ene katten min, så jeg lokket den til meg en gang i tro om at det var min katt. Den kom da helt bort til meg. Hvordan den er nå som den har fått kattunger vet jeg ikke. Får sette ut mat i morgen og se om hun kommer. Hvor lang tid mener du vi har på oss på å få fanget hele kattefamilien samlet før vi evt heller bare må få hentet inn ungene og forsøke og få tak i mor etterpå?
 7. Kattetråden!

  Men må/bør mor fanges samtidig med (evt før) kattungene, eller bør kattungene tas inn selv om vi evt ikke får tak i mor samtidig?
 8. Kattetråden!

  Har et kattespørsmål, jeg. Naboen vår ringte og lurte på om det var noen mulighet for at en av våre katter kunne ha fått kattunger og gjemt dem i garasjen deres. Våre katter er kastrert, så blir veldig overrasket om de har fått kattunger. Tror imidlertid kattemor kan høre til hos en annen nabo av oss, men vet det ikke sikkert. Har sagt til nabo 1 at jeg kan være behjelpelig med å finne ut av om det er kattunger der og hvor mor evt hører hjemme. Hvis det er slik at en katt har gjemt ungene sine der, hva er best å gjøre? Må de bare være vertshjem til kattemor finner det for godt å flytte ungene/de blir så store at de drar på egen hånd? De blir jo da hjemløse katter i så fall :/ Naboen er i tillegg litt skeptisk til å la evt kattunger være der, da håndtverkerne som byttet tak på garasjen deres i vår fant et katteskjellett oppi der :-o (de har aldri hatt katt selv, og har flyttet dit for ikke så lenge siden, så det var nok en katt som har tatt seg inn i garasjen på et uvisst tidspunkt og vært syk eller ikke kommet seg ut igjen)
 9. Underlag i hundehus

  Ah, så for meg betonggulv rett mot bakken, derfor jeg tenkte isopor eller noe som isolerer mot bakken. Hundene jeg vokste opp med hadde senger i husene sine som besto av en snekret ramme med isopor i bunn og ullpledd eller halm oppå. Hvis gulvet allerede er isolert funker det sikkert med bare ullteppe eller lignende.
 10. Underlag i hundehus

  Har brukt isopor som isolasjon i hundehuset vårt, og har halm som liggeunderlag. Er imidlertid usikker på om du kan bruke isopor når det er et rom i tilknytning til garasjen, med tanke på brannsikkerhet..?
 11. Trekkbelte

  Så smart, da står jeg jo straks friere i valg av trekkbelte også! Har du et belte du kan anbefale?
 12. Trekkbelte

  Oi, det hørtes litt ekkelt ut ja, det har jeg aldri opplevd. Har derimot opplevd å ha bruk for panikkutløseren for å få frigjort meg og hunden fra hverandre kjapt, og ser for meg at det er litt vanskeligere når du har stram line og er i en hektisk situasjon, men det er kanskje ikke noe problem å få kobbelet av kroken?
 13. Trekkbelte

  Usikker på hvordan det fungerer her inne, om man helst skal opprette en ny tråd fremfor å stille nye spørsmål i en allerede eksisterende tråd som omhandler samme tema som du lurer på..? Tar sjansen på å spørre her Er på utkikk etter trekkbelte som er fint å bruke til løping og ski, er ikke så nøye om det er strikk i det eller ikke. Har hatt baggen, men syntes det beveget mye på seg under løping og skigåing. Mulig beinstropper hadde løst det problemet? Vil helst ha et belte med hurtigutløser, er det bare baggen som har det? Er det grunner til å velge krok for feste av kobbelet fremfor hurtigutløser?
 14. Fly med valp

  Så lenge vesken er myk/føyelig slik at den går under setet vil jeg tro at målene ikke spiller så stor rolle. Gikk bra da vi hentet hjem valpen og fløy med SAS i alle fall. Ellers vil jeg anbefale å ha med tissekladder (i flertall) for å ha i bunnen på reisevesken, i tilfelle valpen blir dårlig/tisser/bæsjer inni der. Vi hadde valpen mest i reisevesken etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen, det var egentlig mest for å skjerme den mot alle folkene som uten å spørre kom bort for å klappe og nafse. Vi drøyet så lenge som mulig med å gå gjennom sikkerhetskontrollen slik at vi kunne være utendørs, og etter det slo den seg til ro og sov i vesken. Lykke til!
 15. Hvorfor skal hunder på død og liv riste seg heeeelt i nærheten av folk når de har badet/dusjet? Jeg sverger på at valpetrollet gikk inn for å sprute mest mulig på meg da vi var på fjelltur i dag - duppet seg ned i tjernet, kom opp og oppsøkte meg før han ristet seg, duppet så vidt uti tjernet igjen for så å komme tilbake til meg og riste seg, osv. Han gjentok det nok ganger til at jeg var rimelig dynka til slutt
×