Jump to content
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Dufus

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

1019 profile views
 1. Dufus

  Misfarget tann

  Var hos vet på onsdag. Han sa at det nok har vært en liten blødning, men den var så liten at han var ikke bekymret for tannen.
 2. Dufus

  Misfarget tann

  Takk for svar! Sa veterinæren noe om hva det kan komme av?
 3. Dufus

  Misfarget tann

  Takk for svar! Ja, tenkte å høre med veterinæren vi bruker om hun har tid til å ta ham inn i morgen. En fortann er kanskje ikke det mest kritiske å måtte leve uten - hvis den må trekkes, mener jeg..?
 4. Oppdaget at en av fortennene til hundedyret har blitt misfarget. Noen som vet hva det kan komme av? Vet tannstein gir gule og/eller brune tenner, men det er liksom hele tanna og kun denne ene..? Virker ikke som om han har smerter eller ubehag - får ta på den uten at han reagerer og han har god matlyst
 5. Dufus

  Ørebetennelse?

  Ser nå at jeg har skrevet feil, mente voks. Har lagt seg litt voks i foldende Der øregangen starter, men det er vel normalt? Eller?
 6. Dufus

  Ørebetennelse?

  Ja, har sett inni ørene og de ser ikke røde ut etter mitt skjønn. Litt verk inni der, men ikke mer enn det jeg innbiller meg er normalt, og ingen lukt.
 7. Dufus

  Ørebetennelse?

  Takk for svar! Jeg tror vi tillater oss å se det an litt. Det at han gnir seg i snøen har jeg som sagt sett på som et avkjølende snøbad, og den hoderistingen har jeg tenkt er fordi han er litt gira når vi slipper ham ut fra hundegården.
 8. La ut en snap av hunden som gnir seg i snøen på påskefjellet, og fikk spørsmål fra ei om jeg har sjekket ham for ørebetennelse, da han gnir seg på samme måte som hennes hund med ørebetennelse gjør. Må ærlig innrømme at jeg ikke har tenkt over det alternativet. Han gjør det kun i snøen, og kun når han har svidd av litt energi, så jeg har egentlig ansett det som et avkjølende snøbad. Nå når jeg tenker på ørebetennelse slo det meg også at han rister på hodet ganske ofte når vi slipper ham ut fra hundegården. Han gjør det aldri ellers, men har en «greie» med at i det han slipper ut rister han et par-tre ganger på hodet mens han freser avgårde. Virker ikke plaget av ørene ellers. Ingen kløing, gnikking med hodet (annet enn i snøen etter å ha løpt en del/vært på en god tur) eller tegn på vondt. Burde det uansett sjekkes, og i så fall hvor raskt? Vi er på fjellet nå, går det greit om vi venter med å sjekke det til etter påske, tror dere? på forhånd takk for svar!
 9. Dufus

  Ufrivillige møter med andre hunder

  Takk for svar! Så det beste er egentlig å la de finne ut av det, selv om det kan bety kjekling mellom to hannhunder? Har aldri sett at min er agressiv mot andre hannhunder, samtidig har vi foreløpig ikke vært i slike situasjoner mer enn denne ene gangen. Han hadde sikkert kommet til slutt hvis jeg hadde sluppet ham, men han kan godt ha funnet på å hilst på ungene først (unger = gøy! Er veldig snill med unger, men det er en stor hund som er full av fart) og smakt på middagen de holdt på å tilberede først. Usikker på hvor populært det hadde blitt hos de andre, samtidig er det jo de som har stelt i stand situasjonen med å ikke ha kontroll på hunden sin.
 10. Har en labrador på litt over 1 år som er generelt glad i livet og det som rører seg på denne jord. Vi har helt fra starten av vært bevisst på at han ikke skal få hilse på tilfeldige hunder vi møter på tur, både fordi han er supersosial og vi ikke vil lage en forventning om at hund = hilsing og lek, og fordi det er ikke alle hunder som er like allrighte i møte med andre hunder, spesielt ikke unge hannhunder. Dette går stort sett greit, men vi har jo alltids noen eiere som slipper bort sine hunder uansett. Greit nok med de glade lekelystne hundene, tenker jeg, eneste «skaden» som skjer der er at vår hund girer seg opp når vi møter hunder, det skal jeg klare å håndtere. I går var jeg på skitur med labben for første gang i løype hvor det ferdes andre folk. Labben hadde fin framdrift og alt gikk egentlig veldig bra, men så møter vi så klart noen som har slått seg ned noen meter bort fra løypen og som lar sin lille elskling (les: hunden) gå løs. Hunder ruser ut i skiløypen når han får øye på hunden min, bjeffer, knurrer og gjør utfall mot labben, som til slutt får nok og snerrer tilbake. Jeg gjenvinner balansen og får dratt med meg hunden min, og eieren til den lille hunden får hanket inn sin hund slik at vi kommer oss videre. Jeg skjønner at en slik enkeltepisode ikke gir hunden min varige men og gjør at han blir bikkjevond, men hva gjør man egentlig i slike situasjoner? Prøve å få med seg hunden sin videre selv om den andre svirrer rundt som en irriterende klegg, korrigere hunden min når han svarer han som la opp til bråk, slippe hunden min slik at de i det minste er «likestilte» i møtet (min var jo i bånd mens den andre var løs), eller hva er beste fremgangsmåte? Har hatt en hund tidligere som kunne finne på å yppe mot jevngamle hannhunder, og ønsker ikke å bidra til at han vi har nå blir slik.
 11. Dufus

  Kattene får orm hele tiden!

  Vi har to katter, og de får innvollsorm hele tiden!! Tror de fikk ormkur sist i november pga at jeg fant orm hos den ene. Nå har søren meg den andre fått orm! Hvor ofte er det vanlig og forsvarlig å gi dem ormkur egentlig?
 12. Dufus

  Grimasetråden

  Haha, morsom tråd Litt dårlige bilder, men her er valpetrollet mitt
 13. Takk for svar. Jeg har merkelig nok ingen reaksjon i luftveier og øyne. Heldigvis, må jeg kanskje si, for hvis den hevelsen jeg har gått med i ansiktet hadde satt seg i munn og/eller svelg hadde det vært livstruende. Å omplassere hunden er absolutt ikke et ønske, jeg tar også ansvaret som katte- og hundeeier seriøst, og det å ha dyr betyr enormt mye for min livskvalitet. Jeg har imidlertid også et ansvar som mor, kone, ansatt og bedriftseier. Håper at, slik som det blir nevnt lengre opp her, det er slik at begeret mitt har blitt fylt opp pga flere ulike faktorer, og at det går an å leve med dyr i hus når jeg har fått hentet meg inn igjen og vi gjør noen grep i hjemmet. Har bedt om å bli henvist til spesialist slik at jeg forhåpentligvis kan få vite litt mer om hvilke faktorer som kan spille inn og hva jeg kan gjøre for å forebygge.
 14. Takk for svar, dette var utrolig godt å lese! Tenkte å høre med hundepasseren om hun kan passe hunden litt lengre enn vi egentlig hadde booket henne, slik at vi får tatt en skikkelig rundvask hjemme når vi kommer hjem. Merker bare hvor kraftig det har blusset opp nå etter jeg leste beskjeden fra lege om allergi, så tror helt klart at stress og det psykiske har en stor innvirkning.
 15. Ja, jeg er «heldigvis» bortreist i helgen, så forhåpentligvis får kroppen noen dager til å hente seg inn slik at reaksjonen blir dempet litt.. har kun hudreaksjon, ingen symptomer i luftveier og øyne, så har et håp om at ekstra godt renhold slik at det er begrenset hvor mye hår og partikler jeg kommer i kontakt med kan gjøre litt nytte.
×