Jump to content
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dufus last won the day on September 27 2020

Dufus had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About Dufus

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Labrador

Recent Profile Visitors

1185 profile views
 1. Dufus

  Tråden for retrieverjakt

  Det blir nok mest jakt i skog og fjell, men forhåpentligvis litt gåse- og andejakt også etter hvert. Har tenkt litt på det med å lære den å gå foran og støkke - vet ikke om jeg vil det, ikke enda i alle fall. Er redd det kan ødelegge litt for det vi trener på for å kunne stille på jaktprøver..?
 2. Dufus

  Akkurat nå oktober

  Noen som har prøvd ulldekkenet?
 3. Dufus

  Tråden for retrieverjakt

  Drar opp denne, jeg. Er det elementer dere tenker det bør trenes på med tanke på jakt, som man ikke møter på prøver? Treningen vi driver med nå er veldig rettet mot jaktprøver, men har lyst til å prøve ham på jakt etter hvert også. Noe jeg bør huske å få med i treningen som ikke nødvendigvis favnes av jaktprøvetreningen?
 4. Dufus

  Tillegg til fulloring på V&H

  Hvilken v&h forer dere med? De har en digestive-variant med ris og bete(?)fiber som visstnok skal være fin for de hundene som har lett for å få hard mage av de andre typene. Har ikke prøvd digestive på noen av mine hunder, så har ikke noe erfaring med den. Ellers kan du jo tilsette en fiberkilde selv, som blir nevnt over her. Ville også ha prøvd med litt olje.
 5. Dufus

  Innlæring av fri ved fot/jaktfot

  Ja, sikkert lurt å variere både med folk og hvor dere trener, men jeg tror også, som du sier, at trening, trening og atter trening til slutt vil gi resultater under prøve.
 6. Dufus

  Innlæring av fri ved fot/jaktfot

  Vet ikke om du har lagt en strategi for hvordan du skal legge opp treningen, men hvis det er prøvesituasjonen eller jakt som trigger ville jeg med jevne mellomrom ha simulert jaktprøve/jakt på treningene. Konsekvensen er at hun ikke får hente dummyen/vilt med mindre foten er bra. Synes også metoden til Ann Cathrins hundekurs fungerer bra, hun bygger opp øvelsene og øker vanskelighetsgraden på en veldig fin måte.
 7. Dufus

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Mulig grime er bedre, det har jeg aldri prøvd. Synes det har fungert fint å stå på kobbelet med de huskyene jeg har måtte gjøre det til og på labradoren jeg har nå, men kobbelet må være langt nok til at jeg kan føre det under føttene og opp til hånda igjen, slik at det blir vinkel på det.
 8. Dufus

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Hvilken rase er det du har? Signerer de som sier at å legge i bakken bare vil virke mot sin hensikt. Ha langt nok kobbel på hunden til at du kan tråkke på det med begge beina i litt bred beinstilling og samtidig holde enden på det med en eller begge hendene. Når hunden får raptus tråkker du på kobbelet slik at det blir for kort til at han får hoppet på deg eller noen andre, ikke gi mer lengde enn at hunden får til å stå like ved siden av deg eller sette seg. Stå helt passiv til hunden har roet seg. Kan også være lurt å ha jaktkobbel med krok og ring i begge endene, slik at du enkelt kan feste hunden i et tre eller lyktestolpe og stille deg utenfor rekkevidde hvis den begynner å bli voldsom mot deg.
 9. Dufus

  Robust og nervefast hund

  Signerer det med røyting. Robotstøvsugeren ligger an til å bli «årets medarbeider» her 😛 Ellers har vi brukt og bruker fremdeles mye tid på å trene ro i alle situasjoner. Han er jo bare glad, men vi vil at han skal klare å styre seg selv om han bobler av glede noen ganger, det er ikke alle som er interessert i å få en hund på over 30 kg i fanget når de er på besøk 😛 Nå er det jaktlabbe vi har, og har ikke erfaring med standard, så vet ikke om den er mer sindig av seg.
 10. Sparte ferie og avspasering til valpen skulle hentes. Samboer jobbet turnus på det tidspunktet, og jeg hadde en jobb hvor jeg kunne legge opp dagene og avspasere som jeg ville så lenge jeg fikk gjort det som skulle gjøres av arbeidsoppgaver. Husker ikke akkurat hvor mange uker ferie jeg tok ut sammenhengende, men da jeg startet å jobbe igjen tok jeg det gradvis - flekset ut i fra samboers turnus (dro tidlig på jobb og hjem tidlig hvis han hadde senvakt, og motsatt hvis han jobbet tidlig). Bodde 5 min unna jobben, så avspaserte en times tid i lunsjen i en periode.
 11. Dufus

  «Seksuelle overgrep på hunder»

  Fy f**n, jeg blir helt kvalm av denne saken. Bildet av den hunden.. 😥 Tar veldig gjerne imot Pm hvis det er noen som vet hvilke kenneler det er snakk om og det er lov. Blir helt stresset av å tenke på om min forrige hund har vært der 😰
 12. Dufus

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Blir en jaktlabrador til i alle fall. Trodde ikke jeg skulle bli så begeistret for rasen som jeg har blitt. Savner imidlertid å ha husky i hus, så har som mål å få sneket inn en av det etter hvert også 😛
 13. Langt fra noen ekspert, men trener også (og går kurs i) retrieverjakt. Kurset er bygd opp slik at man trener på enkeltkomponenter i retrieverjakten som etter hvert settes sammen til mer komplekse oppgaver. Jeg har valgt å gjøre det slik at det som er nyinnlæring kjøres i separate rene økter, og så kjører jeg heller egne økter på komponentene hunden mestrer og det som jeg kan begynne og sette sammen. Vet ikke om det er riktigere enn andre fremgangsmåter, men det fungerer bra på hunden min. I likhet med yoloomg passer jeg på å ta små pauser i økten, samt heller gi meg tidlig, når hunden har utført oppgaven supert, enn å falle for fristelsen til å kjøre oppgaven bare eeeen gang til og risikere at hunden klapper sammen og at vi avslutter med en dårlig repetisjon.
 14. Dufus

  Trene hunden til å være hjemme alene

  Er det kun ved disse småturene ut det blir uling, eller er det av og til når du har luftet ham godt og gitt tyggebein også? Passet av og til en hund for noen år siden, og den taklet dårlig at jeg bare stakk ut en liten tur. Vi snakker da små turer som å gå ned i vaskekjelleren, gå ut med søpla, stikke på butikken på andre siden av gata for å kjøpe en melk osv - små turer som jeg tenke han ikke trengte å luftes i forkant av fordi jeg var borte maks 5 min. Virket nesten som den tenkte at den kom til å bli lenge alene hjemme hver gang jeg gikk ut døren og at han var veldig avhengig av den luftetur- og tyggebeinrutinen (hadde samme rutine som du beskriver når han skulle være alene hjemme over litt lengre tid) og ble stresset når han ikke fikk det. Det jeg og eier gjorde var å trene ganske intensivt på disse småturene ut - kle på oss som om vi skulle ut, og bare stå i gangen til han roet seg og gikk og la seg, for så å kle av yttertøyet igjen uten å gå ut. Gikk også ut og lukket døren bak meg, for så å åpne den igjen og gå inn med en gang (uten å ta på yttertøy i starten slik at han ikke rakk å stresse seg opp). Etter hvert tok jeg på yttertøy og gikk ut for så å gå inn igjen med en gang osv. Ignorerte hunden når jeg kom inn igjen for å ikke gire opp denne hjemkomsten. Fikk oppmerksomhet først når han hadde roet seg.
 15. Dufus

  Noe jeg ikke har tenkt på ifht rasevalg?

  Vi skaffet oss jaktlabrador da ungene var akkurat like gamle som dine er nå. Ja, det er mye jobb, men for oss har det gått som en drøm. Vi gjorde som Kolargol beskriver over her: var (og er fremdeles) ikke lov å gå bort til valpen/hunden når den hadde mat/tyggebein eller sov. I tillegg hadde den (og har fremdeles) et rom hvor sengen og matskålen står, og det er hans fristed. De får ikke oppsøke ham når han er på det rommet. Siste regel var (og er) ingen leking (herjing) med hunden inne. De får leke inne i form av å gjemme godbiter eller leker og tilsvarende rolige aktiviteter, men ikke vilter lek. Vi har hele veien belønnet hunden for å være rolig når ungene løper og styrer, og vi har nå en hund som ikke leer et øyelokk når ungene herjer på inne. Det har faktisk ikke vært et eneste uhell med at hunden har vært bulldoser med ungene, den er tvert i mot svært hensynsfull og forsiktig rundt dem.
×