Gå til innhold
Hundesonen.no

Emilie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,470
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Emilie last won the day on 2. Juni 2015

Emilie had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,048 Excellent

Om Emilie

 • Rang
  Schäf

Contact Methods

 • Website URL
  http://bitmeg.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Schäferhund, sankt bernhardshund

Nylige profilbesøk

14,133 profilvisninger
 1. "Jegermangel" kan gi hjorteinvasjon

  Det går hjort i gatene her. Jeg mener, bokstavelig talt. Og det gjelder store deler av de sentralene delene Bergen. Skal vi hente noe ulv fra Russland og slippe ut i gatene her kanskje? Så kan de jakte i bybanesporet, ved handlesenterne, sykehuset, på fotballbaner og i barnehager.
 2. Et smil er en reaksjon. Hos mennesker så kan smiling være kontrollert, andre ganger ikke. Som når vi smiler for å være høflig - det er kontrollert. En hund kan absolutt smile når den er glad. Den kan også smile for å dempe. Akkurat som logring. Ofte logrer en hund av glede, mens andre ganger har logringen en annen motivasjon. Så nei, det er heller ikke tilfeldig at hunder smiler. Et "smil" er motivert av noe, og er stort sett en følelsesreaksjon hos hunden. Det handler ikke om menneskeliggjøring, det handler om at vi har ikke så helt ulikt følelsesregister fra dette dyret som så mange av oss deler livet sitt med. Hos hunder er det ikke like avansert eller reflektert, men vi har nok "dessverre" mer til felles med hunder, enn vi liker å tro. På godt og vondt. Når man kommer hjem fra jobb og hunden logrer med hele kroppen og smiler, så kan man si at smilet er et uttrykk for glede. Eller man kan beskrive det med distanse og si at det er en tillært, sosial atferd som viser at hunden er instinktivt tilfreds med at flokken er samlet = trygghet, som gjør det mulig for den å overleve. Okke som, bikkjen er glad den, og den smiler. Kan man ikke bare si det sånn?
 3. Traff meg ikke helt, men synes den var litt morsom. Dette er jo satire og man må bare ta det med en klype salt. Jeg tror nok at hun liker de bikkjene sine ganske godt også. Selv om hun nok ikke føler seg så dedikert.
 4. Haha, takk! Blir ikke Kanada eller Danmark her med det første
 5. Tyskland. På landsbygda i nord. Jeg liker geografien og klima der. Også er jeg glad i Tyskland generelt.
 6. Bulldog drepte mor og sønn

  Hadde bare folk engasjert seg i hunder som dømmes til døden, UTEN at de har ja, for eksempel, drept noen...
 7. Så et forum uten regler altså? Siden man ikke kan moderere noe?
 8. Fremmedlegeme ved råfóring.

  Jeg har aldri hørt om fremmedlegeme ved fôring av V&H, og det er kanskje ikke så rart siden beinbitene er veldig små. Jeg vil tro at råfôring i dette tilfellet er der hvor man fôrer med blant annet hele bein? Jeg jobber på klinikk og har gjort det i noen år, og jeg driver ikke å pusher fôr, men dyr med for eksempel nedsatt funksjonsevne i diverse organer har jo virkelig nytte av spesielt tilpassede fôr. Når det kommer til allergier, så pleier jeg/vi heller ikke å si "bruk dette hypoallergene fôret, så vil alt bli bra". Jeg opplever at det i svært få tilfeller er fôret alene det står på når det gjelder allergier - som i utgangspunktet er vanskelig å diagnostisere korrekt. Jeg aner ikke hvilke veterinærer dere møter på, men at fôr av gitte merker er alle veterinærers anbefaling - det var nytt for meg. Selv fôrer jeg på diverse tørrfôrtyper til to av husets hunder, og de to resterende får V&H. Jeg anbefaler ingenting spesielt med mindre dyret har spesielle utfordringer og jeg informerer vitterlig om at det ikke bare er veterinærer som selger kvalitetsfôr. Det eneste jeg kan nevne for kunder er at _noen_ hunder kan bli litt hard i magen av V&H.
 9. Utstilingsvideo fra 1989

  Det er en festlig serie. Anbefales
 10. Hvor mange hunder har dere - og på hvor mye plass?

  To på 80 kg +, en på 65 kg og en på 30 kg. På 75kvm. Det går ganske fint, men hadde ikke vært direkte leit med større plass. Hundene disponerer hele leiligheten. Jeg har bodd mye trangere enn dette. En periode bodde vi to personer og fem hunder i en brakke på 15-ish kvm. Det var litt intimt. Men i likhet med @Lola Pagola, så trimmer vi jo ikke hundene inne.
 11. PETA slår til igjen.... CRUFTS denne gang

  PETA gjør det PETA kan best, skape furore og frustrasjon. Jeg kan ikke se hvordan en hysterisk person som stormer en BIS-ring, skal tale for PETA's sak. Men det var kanskje ikke poenget. Poenget var å bli sett. Nok en negativ assosiasjon man kan koble til den organisasjonen.
 12. Damir og Iraia - Dogo Canario

  Bilde av mamma?
 13. Crufts 2018

  Samme hund som vant i fjor. Pen, men synes den er altfor hvit. Savner flere brune tegninger.
 14. DNA-testing

  Laboklin, spytt, for pyruvate dehydrogenase phosphatase 1 deficiency (clumber spaniel). Har ikke betalt enda siden vi tar det via klinikken.
×