Emilie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,419
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Om Emilie

 • Rang
  Schäf

Contact Methods

 • Website URL
  http://bitmeg.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Schäferhund, sankt bernhardshund

Nylige profilbesøk

13,901 profilvisninger
 1. Hvorfor er jeg ikke overrasket over at dette kommer fra en cavalier-eier. Kan du ikke finne disse artiklene som støtter oppunder andre teorier?
 2. Dette tverrsnittet burde vært spredd over hele hundeverden. Det er jo ikke plass til en dritt i et slikt hode. Ikke øyne, ikke ører, definitivt ikke nese, ikke tenner, ikke en gang hjerne. Synes jeg ser mopser, shit tzu, cavalier og tilsvarende raser med amputerte øyne (utsettes uhyre lett for skader siden det popper ut av skallen, om det ikke bare faller ut "av seg selv" ved trykk) "hele tiden". Eller slike brakyer som er døve fordi ørekanalen er så trang. For ikke å snakke om tennene som ligger rotert og/eller oppå hverandre. Respirasjonsapparatet og hjernen tror jeg ikke jeg trenger å nevne en gang. Hvis disse hundene blir syke, så er de oppsiktsvekkende seiglivet. "De holder ut lenge fordi de er vant til konstant lidelse." - Sitat veterinær.
 3. Jeg opplever ikke det som normalen i hvert fall. Og jeg har lagt en del ringtreninger bak meg. Mulig det har blitt sagt om en valp som har vært med for første gang, ikke at jeg kan erindre det egentlig heller.
 4. Jeg må innrømme at jeg ikke opplever at det er vanlig å forvente at en hund er veldig sliten etter slik "aktivitet". Men vår omgangskrets er kanskje veldig ulik.
 5. 47: (20/11-26/11)Mandag: @AnooniTirsdag: @EmilieOnsdag:Torsdag:Fredag:Lørdag: @BellareSøndag: @Ozzy 48: (27/11-3/12)Mandag:Tirsdag:Onsdag:Torsdag:Fredag: @TeserereLørdag:Søndag:
 6. Jeg tviler på at det er så mange hunder som "klapper sammen" etter uvant aktivitet. Men hos oss så fungerer det omtrent sånn som at de sover litt tyngre og de er ikke like mye på høgget. Men de faller ikke inn i komatøs tilstand akkurat. Og det tar ikke mange timene før de er helt uthvilte igjen. I motsetning til meg gjerne. Jeg opplever det som ganske normalt hos de fleste hunder. Jeg ville jo heller tenkt at en hund som ikke klarte å "skru litt av" etter en lang dag med nye inntrykk, er gjerne en hund som bærer på ekstra stress. Ytterpunktene bærer vel ikke preg av sunnhet uansett - verken hunder som kollapser eller hunder som ikke finner roen.
 7. Det handler jo om at det er mange inntrykk å ta innover seg, dersom hunden er med på aktiviteter den ikke er så vant med. Da blir man sliten. Gjelder mennesker også det. Jeg blir dritsliten av nye mentale inntrykk. Opplæring i ny jobb for eksempel. Jeg var slått ut etter første dagen i ny jobb, enda jeg ikke gjorde mye annet enn å observere. Noen dager uti arbeidet var jeg ikke halvparten så sliten, selv om jeg da håndterte maskiner, delte fryste rundballer (gammelt fjøs, så mye var manuelt) med bare høygaffel, trillet utallige trillebårlass med avfall etc.
 8. Det varierer fra dommer til dommer. Noen tar hensyn til at hunden er i vekst og ikke har alt på plass enda, mens andre ønsker juniorer som ser så og si ferdig ut. Men ville nå bare stilt, jeg. Kan jo hende hunden har fått utviklet seg mye frem til utstillingen
 9. Du fører deg selv opp på en ledig dag i påmeldingstråden, også får du brukernavn og passord tilsendt på pm, eventuelt av en av snapperne
 10. Moderator/administrator-teamet, antakelig?
 11. Er det ikke administrator som ordner dette? @RAH
 12. Det at bruksfolk setter helse høyere enn utstillingsfolk er vel bare delvis sant. Ja, man trenger en fysisk funksjonell brukshund, men først og fremst er det hundens mentale egenskaper som settes aller høyest. Oppdrettere lar seg lett blende av en hunds enorme kapasitet og mentalitet, fremfor for eksempel, linjemessig god helse. Jeg vet om nok av brukshunder som aldri ble gamle fordi de har hatt alvorlige helseutfordringer, som kan knyttes direkte opp mot avl. Så dette er ikke bare et problem hos showhunder, på ingen måte.
 13. Kan prøve meg. Må jo holde det gående