Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/30/20 in all areas

 1. 9 points
  Æææ jeg og Atlas debuterte på stevne i helgen! Ikke nok med det, så fikk vi vårt første napp idag, 178/200 poeng. Jeg er så utrolig stolt og takknemlig! Han har akkurat blitt 11 måneder og er et fyrverki for tiden😎 På lørdag fikk han 171 poeng, noooe høy og fjasete unghund. Jeg angret vel egentlig bittelitt etter jeg meldte han på, tenkte hva om han er på en annen planet, hva om vi ikke klarer å fullføre banen, hva om han har glemt alt? Men jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det! Hele målet med å melde han på var å finne ut hva vi trengte å trene mer på og se hvordan han taklet en stevnesituasjon. Og det målet har vi nådd, det var bare en bonus at det gikk så fint som det gjorde! På lørdag disket meg og Milo pga en sur førerfeil, ellers syns jeg han gikk kjempefint! Idag ble det 177 poeng. Noen var mer opptatt av at bakken var våt og ekkel (fullt forståelig) og at det hadde gått syv andre hunder før han🙈 Jeg lærer noe på hvert stevne. Også med Milo vet jeg hva vi skal fokusere mer på! Idag ettermiddag tenkte jeg at unghunden muuligens hadde et behov for å løpe og herje på fjellet. Jeg hadde rett! Han løp som en galning og søkte på ekte virrete spanielvis. Med langline på denne gang, siden det er et mer ukjent område for meg og jeg er usikker på hvor sauene holder til. Han holder seg såpass nært Og har en fin innkalling, men jeg tar ikke noen sjangser🙈
 2. 7 points
  Jeg synes ikke det er tispa sin jobb, hannhundeier burde stoppe atferden før det går så langt. Mener nå jeg.
 3. 5 points
  Problemet med ønskene dine er at de er selvmotsigende. Du ønsker en hund som kan brukes til sport, altså med egenskaper til å jobbe, men du ønsker ikke de driftene som gjør hunden i stand til å jobbe Med de fleste brukslinjer i gjeterhundgruppen får man gjeting, jakt og/eller varierende vokt på kjøpet, hvorfor? Jo, fordi disse egenskapene bidrar til at bikkjene fungerer til bruksarbeid. Det er sjeldent man får brukshunder som fungerer som fyrverkeri på trening og konkurransebanen, samtidig som hunden fungerer og tilpasser seg hverdagen like lett og raskt som en nedavlet, sedat selskapscocker. De egenskapene som gjør at hundene presterer bra i sport, gjør også ofte at hundene kan få diverse utfordringer med uønsket adferd i hverdagen. Det er fullt mulig å få gjeterhunder som ikke jager, gjeter og vokter ukontrollert altså, men det kreves at man velger rett individ og er villig til å legge ned den treningen som trengs.
 4. 4 points
 5. 4 points
  Da ville jeg gjort kort prosess og ikke latt han få muligheten til å ri på henne i det hele tatt. Ha på bånd eller sett han i bur mens dere er der, rett og slett Å fjerne han hele tiden hjelper ikke i det hele tatt er min erfaring med hormonell hannhund
 6. 3 points
  Skal du forsikre deg om at du får en hund som ikke gjeter, vokter og ikke har noen stor jaktlyst er det kun retrievere som passer. Hundeaggresjon og utagerende individer kan man finne i alle raser, selv om de vanligste retrieverne ikke virker mer enn gjennomsnittlig belastet med sånt.
 7. 3 points
  Som hannhund-eier er det min jobb å sørge for at min hund ikke er ufin mot andre hunder. Enten det er tispe eller hannhund. Nå hilser vi ikke på hannhunder da, da det stort sett bare blir bråk uansett. Men min kan være grisete mot tisper, så da fjerner jeg han hvis han begynner å tulle. Han har blitt satt på plass av tisper og det respekterer han. Men om han ikke gir seg, så fjerner vi oss bare fra situasjonen, enten ved å ta på bånd(hvis hundene er løse) eller rett og slett bare gå...
 8. 2 points
  Kan vw caddy være noe? Fåes i 4wd og langutgave, med en eller to dører på siden. Legger du solfilm på rutene, og velger lys bil (grå, hvit), samt en med vinduer som kan åpnes, holder de seg bemerkelsesverdig kalde på sommeren. Var veldig fornøyd med vår, men har større bil nå pga flere hunder Har valgt fra erfaringene med caddyen, og har lys bil med solskjerming og vinduer som kan åpnes på begge sider. Du får dem med varmeapparat baki også, og også aircondition om du har åpen/nettingskillevegg.
 9. 2 points
  Enig i det som står over, selv om det er satt på spissen. Hundene som er avlet for å jobbe er gjerne avlet på instinkter som jakt/gjeting og vakt, selv om det kommer i litt ulike varianter. Har du sett noe på vannhundene? Puddel, portugisisk vannhund? Spansk og lagotto også, men der er det mer rusk mentalt. Ellers er det synd du ikke trives med retrieverene, siden de ser ut til å matche kravene dine bra ellers. Er flat også uaktuelt?
 10. 2 points
  Vi skaffet oss jaktlabrador da ungene var akkurat like gamle som dine er nå. Ja, det er mye jobb, men for oss har det gått som en drøm. Vi gjorde som Kolargol beskriver over her: var (og er fremdeles) ikke lov å gå bort til valpen/hunden når den hadde mat/tyggebein eller sov. I tillegg hadde den (og har fremdeles) et rom hvor sengen og matskålen står, og det er hans fristed. De får ikke oppsøke ham når han er på det rommet. Siste regel var (og er) ingen leking (herjing) med hunden inne. De får leke inne i form av å gjemme godbiter eller leker og tilsvarende rolige aktiviteter, men ikke vilter lek. Vi har hele veien belønnet hunden for å være rolig når ungene løper og styrer, og vi har nå en hund som ikke leer et øyelokk når ungene herjer på inne. Det har faktisk ikke vært et eneste uhell med at hunden har vært bulldoser med ungene, den er tvert i mot svært hensynsfull og forsiktig rundt dem.
 11. 2 points
  Vi har hatt en super helg! Først stevne lør/søn, så ble resten av søndagen løping på fjellet. En viss springer ble veldig glad🙈
 12. 2 points
  Det blir forøvrig ingen rettssak, med mindre det er noe veldig spesielt som har skjedd. Først må hun isåfall anmelde foreldrene sine eller dere for tyveri - som neppe blir fulgt opp på grunn av familieforbindelsen og at hun reiste fra hunden. Og hun har neppe råd til noen advokat som er god nok til å faktisk få gjennom denne saken. Da kan hun heller kjøpe seg et par nye hunder for en brøkdel av den prisen.
 13. 2 points
  og hvis det blir vansker med å beholde hunden: sett opp krav for betaling per dag dere har hatt hunden, pluss utgifter for fôr, veterinær og annet.
 14. 2 points
  @Pixie Jeg fikk time hos karriereveileder gjennom kommunen i vinter, og det var veldig nyttig 🙂 De har oversikt over behov i arbeidsmarkedet og kan kanskje komme på noe du ikke har tenkt på før. Vet ikke om dette er et tilbud alle kommuner har, men det kan være verdt å sjekke ut?
 15. 2 points
  Da høres det ikke ut som det er noen stor fare for at det blir problemer rundt dette. Jeg foreslår at dere slår dere til ro med at dere er registrert som eiere i dyreidentitet, og ta det hvis hun faktisk kommer tilbake til landet i det hele tatt.
 16. 2 points
  Har den første eieren en kjøpekontrakt der det står at hun eier hunden? Hadde faren tillatelse fra henne til å selge eller gi bort hunden? Hvis han ikke hadde hennes tillatelse (eventuelt, ikke gitt beskjed om at hunden ble gitt bort om hun ikke kom å hentet den selv) så er det strengt tatt han som har gitt bort en hund han ikke eier, og det er ikke lov. Ble det skrevet noen kontrakt da du tok over hunden? Hvor lenge har du hatt den? Ettersom du ikke har betalt noe for hunden så kan det bli vanskelig hvis hun har en kjøpekontrakt som sier at hun eier den. Men du kan kreve penger for de utleggene du har hatt til dyrlege, mat og andre ting, og eventuelt godtgjørelse for å ha "passet på" hunden så lenge du har hatt den. Det kan fort bli en sum hun ikke er interessert i å betale for å få tilbake hunden. Det er nok ingen som kan gjøre så mye her. Om faren har fått tillatelse (eller gitt varsel ihvertfall) om at han ville gi bort hunden kan det være dere stiller sterkere. Men du bør nok få råd fra en advokat. Advokatvakten har gratis juridisk rådgivning i de store byene, det finnes også andre steder som kan gi enkel rådgivning. Jussbuss mm. Og så må du vurdere om det er verdt det, hun kan jo uansett gjøre det ganske vanskelig for dere med å lage bråk, så det kommer an på hvilket forhold du har til din venn og hvor nær dere bor.
 17. 2 points
  Ja, det kan være håp, men det kan også hende han er litt "idiot" på det feltet. Jeg har hatt en hannhund som var sånn hele livet. Jeg tenker at det viktigste du selv kan gjøre (hormoner og drifter får du jo ikke styrt) er å sørge for at han ikke får noe som helst erfaring med å være idiot. Er du i tvil om han vil oppføre seg; ha på bånd. Tenker du han vil koke over en periode bare av å gå ved siden av tisper så la vær til den verste alderen er over.
 18. 2 points
  Virkelig? For jeg har en tispe som tilsynelatende også lukter usedvanlig godt, også utenfor løpetid. Hun har et veldig tydelig kroppsspråk, men selv når det har eskalert til glefsing til hannhunder som jeg av ulike grunner ikke har klart å komme unna så er min erfaring at det nesten ikke er noen av dem som er interessert i å høre på henne. Heldigvis har jeg begynt å ta til vettet og bare rope til andre eiere om de får se å få kontroll på skrotnissene sine, ellers fjerner jeg dem selv.
 19. 2 points
  Tispa mi er etterhvert blitt flink til å si ifra, men jeg kan ikke si at jeg har sett mange hannhunder som har tatt hintet og sluttet. Prøver jo å ta ansvaret selv når det er løpetid og fjerner henne fra situasjonen, men det er ikke alltid like enkelt i Slovakia hvor det er vanlig praksis og helt innafor å gå på tur i parken med hunden løs og ikke kaste et blikk på den før man er på vei ut av parken igjen... 🙃I sånne tilfeller føler jeg helt klart at det er hannhundens eiers ansvar å ta kontroll over hunden sin, det er ikke hunden min sitt ansvar å oppdra andres hunder.
 20. 2 points
  Kjapt spørsmål! Vi bor nå i en to-etasjes leilighet hvor soverom er oppe og stue/kjøkken er nede. De første nettene i denne leiligheten bar vi opp vår nesten 4mnd gamle berner Sennen opp den relativt bratte trappen, men fant fort ut at for han å sove i underetasjen med AG og full tilgang på vann var mer ideelt. Dette var også grunnet akkurat denne trappen da jeg har hørt og lest at berner Sennen, og spesielt valpene, ikke burde utsettes for mye trapper. Denne er også såpass bratt at jeg er redd han skal dette ned. Men over til spørsmålet - valpen sover nede alene fra rundt 23-06. Ikke piping, klynking eller noe slikt fra det lille gullet. OG BANK I BORDET - HAN HOLDER SEG FRA LEGGETID TIL MORGEN ♥️ Regnes dette som alene-trening? Slenger med et lite bildet av gullklumpen!
 21. 2 points
  Følte meg litt truffet her om dagen da en eier av løpetispe ble hengt ut på en internasjonal side for å legge ut bilde av og spørre om det er normalt at de skal hovne så mye opp under løp (det så altså ikke direkte smekkert ut). Det kunne vel like gjerne vært meg. 😅
 22. 2 points
  Vår første utstillingshelg er over! Lørdag var det NKK Rogaland, der fikk vi Good. Dommeren likte han ikke og er kjent for å være streng med juniorer. Helt okei kritikk, men jeg kjente ikke igjen hunden min der om jeg skal være helt ærlig. Idag var det spanielklubben sin utstilling, og der fikk vi Very Good! Fornøyd med det😍 Han er bare ungdommen å må få tid til å vokse og legge seg ut. Interessant opplevelse for oss begge vertfall - vi er jo helt ferske! Legger ved kritikk for begge dager (og et oppstillingsbilde av Atlas) for de spesielt interesserte.
 23. 2 points
  Nå et det ikke mange spanske jeg har møtt, men klarer ikke helt å se at disse normalt sett skal være mer krevende (med tanke på aktivisering) enn en labrador/golden eller en springer spaniel? Ingen av disse rasene trives om de blir for passive - selv om de nok finner seg i det. Når det er sagt så ville jeg heller sett på en av de tre enn en spansk vannhund - det er stort sett stabile raser og med masse valgmuligheter når det kommer til oppdrettere. 1 time tur/aktivisering som hovedtur daglig, pluss et par tisseturer og en liten kveldsrunde er et greit utgangspunkt for de fleste hunder. Med smått og stort snakker man fort et par timer daglig totalt når man summerer tid påkledning, klargjøring, vasking og tørking (ved behov) og kanskje litt kjøring enkelte dager for å slippe å gå samme runden hver dag. Å ha hund tar mye tid! De aller fleste hunder vil nok også sette pris på at den daglige hovedturen er noe mer enn å rusle i nabolaget. Litt hjernetrim (spor, apport, søk, innlæring av triks mm) kan med fordel utgjøre en del av den timen - i alle fall noen ganger i uken. Hunder tåler ellers fint rolige dager innimellom, men man bør ha som utgangspunkt at den daglige turrutinen blir gjort. Det at hunden ikke klikker i vinkel av rolige dager, betyr ikke at den har det så bra som den fortjener. Uansett vær, egen lyst og ork. Så kan man ta pause med god samvittighet de dagene det virkelig kniper - hvis man er syk eller noe. Hvilke hunder LIKER dere? Er det noen som får smilet deres til å sitte ekstra løst? Det kan være en plass å starte. Det er forskjell på en retriever og en terrier, feks - det er ikke alle som vil trives med hvilken som helst av dem.
 24. 2 points
  Vår lille Enzo på 14 uker 🐺🥰 Siberian Husky
 25. 2 points
  Endelig har tiden kommet Liste har vært på frierbesøk i Danmark. Og vi krysser fingre for at det kommer noen søte små i oktober Valget falt på en ung tysk hanne som bor i Danmark. Tryg og fin. Elsker å jobbe. Nå får vi satse på at det kommer noen søte små😀
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×