Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/20/20 in all areas

 1. 14 points
  Kan hende jeg kommer til å tilbringe mer tid på forumet fremover. Denne julegaven skal det godt gjøres og toppe altså! Endelig er tiden her for at en etterkommer etter Rocky skal komme i hus. ❤️ (Bank i bordet og gå tre runder rundt seg selv osv)
 2. 10 points
  Takk 💖 Ja, de visste de, men de har selv både hund og katt og så kommer der en til hund, så det blir for mye stress for katten med tre hunder... og jeg skjønner jo det. Var bare ikke forbedret på at hun skulle være alene juleaften. Men det blir sikkert og bedre for henne. Hun er trossalt glad i at være hjemme og ikke så flink til at roe seg ned, når der er mange folk og mat runt henne... Jeg hadde bare set for meg noe annet. Tuija får en laaang tur i skogen i sola i morgen, og så blir det bra. Takk 💖 Hjalp og at klage litt på pakkene mine her, for i går kom hundematen jeg har ventet på i over en uke og i dag kom pakken fra mamma og pappa...!!! 😍 Dansk godteri, julekager, et par små julegaver og en bamse til Tuija. Stemmingen er litt bedre nå.
 3. 9 points
  Inni her ligger forhåpentligvis en liten langørefrøken til meg 😍 Termin ca 20. januar 💛
 4. 9 points
  I sommer kontaktet jeg en springeroppdretter for å forhøre meg om et kommende kull da jeg egentlig bare skulle hjelpe mine svigerforeldre med å finne ny hund. Det hele endte med at jeg selv satt meg på liste på et kull lengre frem i tid da denne oppdretteren hadde noen spennende valpeplaner jeg bare måtte høre litt mer om 😂 (Jeg hadde riktignok planer om en til, men i utgangspunktet hadde jeg tenkt å vente bittelitt lenger) Kullet er ikke helt annonsert enda, så jeg venter med flere detaljer, men tispa ble inseminert med frossen sperm for 4,5 uker siden og bekreftet drektig forrige uke. Det blir mest sannsynlig ikke et stort kull utifra ultralyden å bedømme, og i og med at jeg skal ha tispe tør jeg ikke juble før valpene faktisk er født, men hvis alt går etter planen blir valpen født rundt 20. januar ❤️ (som faktisk er 3-årsdagen til springerfrøkna vår)
 5. 8 points
  Taxi 11 år og 9 måneder (bilde tatt idag) 💙
 6. 8 points
  Jeg og dyret koser oss hjemme, glad vi skal være her til langt unni januar 😁
 7. 7 points
  Så glad! Pils julegave til meg var A-hofter, 0-albuer og rygg og skuldre uten anmerkning Nå blir det spennende med DNA-tester og øyelysing...
 8. 7 points
  God jul til alle fra hele gjengen her! x5
 9. 7 points
  Pyntet til jul i dag, tidligere enn vanlig med vært ett uvanlig år så greit å kunne kose seg litt lengre. Max er ikke helt sikker på hva han synes om det.
 10. 6 points
  Jeg tok meg den frihet å skille ut diskusjon om løpetid på trening i egen tråd.
 11. 5 points
  Jeg hadde Beagle i 10år, det er noen av de deiligste hundene jeg vet om. Snille som fy og generelt uproblematiske så lenge de får nok mosjon. Men... og det er et stort MEN. De er kreative, stae jævler som må få utløp. Jeg hadde aldri god innkalling på min og han levde i bånd eller med langline på. (hjernevasket på at det ikke gikk å stikke med den på) Som et absolutt minimum så ville jeg gått en god del spor med en beagle. Det er det eneste som virkelig fikk min sliten. Matvrak uten like er de også, og de kan finne på mye for å få tak i mat. Rocky lærte seg å åpne søppelskapet ved å dra i kjøkkenhåndkleet som hang på døra f.eks, det fant han på helt selv. Vi måtte etter det ha barnelås på det meste. Mat på bord etc får ikke stå i fred, med mindre det er noe de ikke liker, og selv da er det sjeldent. (Det florerer av virale videoer av beagler som kommer seg opp på kjøkkenbenker/bord etc for å få tak i mat, for så matdrevne er de) På tur sluker de ting de finner raskere enn du tror er mulig. Jeg hadde en rimelig god "få se" kommando, som jeg trente inn med bytting bl.a iom han viste ressursforsvar som liten. Men selv med den var det ikke alt jeg fikk se først, om det var av "high value" ute. Viktig å huske på at det er hunder som er laget for å ikke jobbe tett på fører, de er dermed VELDIG selvstendige, hvem som holder i båndet på tur er liksom ikke så viktig. Og jaktinnstinktet er så absolutt på plass. De går med nesa i bakken, så og si alltid. Som mange andre hunder kan de være fullstendig jævlige i puberteten. Er sikker på jeg fikk x antall grå hår av Rockulfen. Det kan også være utfordrende å finne valp fra en reputabel oppdretter om du ikke skal jakte, så vær obs på det. Det finnes noen grupper på facebook de kan melde seg inn i for mer info fra andre eiere. Beagle Norge f.eks. Der finnes det både jegere, men også folk som kun har beagle som aktiv familiehund. Jeg anbefaler helt ærlig ikke beagle til folk som ikke skal drive aktivt med jakt/spor, da jeg synes bikkjene fortjener å gjøre det de er laget for. Selv så snille og gode de er mot folk og andre dyr, og fantastiske familiemedlemmer de er. Jeg kommer ikke til å skaffe meg beaglevalp igjen uten å ha et klart mål ifht jakt/spor. (Unntaket må være hund som er reddet fra dyreforsøk isåfall). Bare å spørre om det er noe de lurer på. Jeg er ikke kjempe inne i miljøet akkurat nå, men kan jo peke i noen retninger i det minste. Røytingen er også et kapittel for seg selv. Jeg børstet ca månedtlig med furminator. EDIT: Jeg hadde forøvrig alltid halsbånd med navnetag på, for ved enhver mulighet til å stikke så gjorde han nettopp det. EDIT 2: Det var som 10 år med å bo med et lite barn. Hver gang det ble stille så lurte du på hva slags faenskap han hadde funnet på denne gang.
 12. 5 points
  God jul alle sammen! På bittelille juleaften streiket mitt sels år gamle Canon 6D, så igår brukte jeg altfor mye penger på å bestille meg nytt kamera 🙈😁
 13. 5 points
  Vært og shoppet i flere timer i dag. Fått ordnet de siste julegavene nå. Mangler å handle inn mat og drikke, satser på å ta det på dagtid i morgen. Har åpnet en donutssjappe her, så i dag var jeg innom der og kjøpte med seks donuts. 😋 Så fikk jeg karakter på hjemmeeksamen, ble en B. Hadde aldri trodd det skulle gå så bra!
 14. 4 points
  Et annet aspekt ved å stenge løpetidstisper ute er at det gir rom for å avle på hormontroll av noen hanner. Ser det blant annet med labrador. Ellers ser jeg vel egentlig ikke de store uenighetene her inne - bare forskjellig utgangspunkt. For meg som tispeeier har jeg selvsagt mest registrert de som mener at løpetidstisper må holde seg langt unna alt. Som hannhundeier registrerer man kanskje mest de med tisper som overhodet ikke bryr seg og bare gjør som de vil. Hva som egentlig er det mest utbredte problemet vet jeg ikke, men løsningen er uansett kommunikasjon og å ikke være redd for å prøve seg litt fram tenker jeg. Samt at oppdrettere begynner å være sitt ansvar bevisst også når det gjelder dette aspektet ved avl.
 15. 4 points
  Ja er så utrolig fælt å tenke på ville dyr ❤️ Vi har 2 kråker og 2 skjærer som pleier å møte oss på morgenturen vår, så de får alltid frokost av oss (kattemat). Vi var temmelig glad når hele gjengen møtte oss i morges og spurte om frokost❤️
 16. 4 points
  Det ville ikke jeg gjort. Ben som er varmebehandlet har lettere for å splintres opp og kan gi skader, i tillegg til at selv utvanna pinnekjøtt er alt for salt for en hund.
 17. 4 points
  Folkens, ta på smilet og len deg over gjerdet og prat med naboen! Tilogmed særinger som meg henger på gjerdet innimellom. Men jeg har andre behov da siden vi bor sånn vi gjør, jeg har gitt mine naboer beskjed om å bråke mer... Håper ingen her inne har måtte evakuere iløpet av det siste døgnet. Helt forferdelig med dette raset, akkurat som ikke 2020 har vært dritt nok. Sender varme tanker og håp over til de som måtte ha behovet Helt på privat'n sutrer jeg over at Carlsen røyk ut i går...
 18. 4 points
  Så var de kommet da!!! Så sinnsykt fornøyd!!! 😍
 19. 4 points
  Litt tenårings-unghund-idiothund oppdatering😎 MYE har roet seg. Han har mer power og overskudd på trening (kanskje fordi hodet ikke er fullt av deilige damer og rampestreker). Dette er så deilig! Jeg er nok også flinkere til å ikke tøye strikken, dvs gi oss på topp. Jeg trener to svært forskjellige hunder - og da er det ikke alltid like lett å switche over😬 Litt sutrelyder i innlæring av nye ting, men mye av det gir seg når han har forstått 100% hva vi holder på med. Føler jeg begynner å skjønne hvordan jobbe med lyden! Så får vi se, endrer strategi om ikke. Ellers sånn i hverdagen så trekker vi stadig i bånd. Mye fordi jeg ikke har hatt tid til å prioritere aleneturer med han, så skjerpings i Januar! Han er helt super å ha løs i det minste. Responderer godt på innkalling på mennesker, joggere og hester. Hunder ER vanskelig, både på innkalling og passering. Men fløyta er bankers hver gang - heldigvis! Og har han en dag der ørene ikke funker, så mister man privilegiet med å gå løs🤓 Men se hvor vakker han er da😇 Begynt å brøle litt i bånd mot andre hannhunder, ikke store greiene men desverre har Milo en negativ innvirkning der.. Milo knurrer på andre hannhunder om de a) utagerer, eller b) kommer for nært. Og både a & b har vi møtt en del. Strategien som funker greit i passering nå er å trekke oss ut (noen meter ifra, heldigvis ikke mer!) og sette oss ned. Der skal vi sitte til trangen på å sniffe den andre hundens spor gir seg. En vakker dag rusler jeg med begge ved min side i all passering, I hope😂
 20. 3 points
  I vår lokale klubb er løpetisper velkomne i hallen sålenge de har på truse. Ellers er normen at man sier ifra på trening sammen at tispene løper slik at hannene kan ta de hensyn de ønsker. På gjeterhundtrening er det i grunnen ett fett, vi har dem bare ikke stående ved porten foran hannene.
 21. 3 points
  Oppdatering: turen gikk kjempefint! Lillegutt ville gjerne ligge utenfor gapahuken, men kom inn under tak i løpet av natten for å få kos. Ikke noe som helst problem 😍 I samme sleng fikk vi trent litt på å gå løs - viste seg at han går bare fem meter foran før han stoppet opp og sjekket at alle var med. Tusen takk for innspill!
 22. 3 points
  Tuija er nu blitt 9 måneder, har hatt første løpetid og er til tider verdens bedste lille hundedame. (hun har stadig flipp hvor hun ikke finner roen og bare pjeffer av meg 🙄, men vi jobber med det...) Vi har ikke trent så mye, fordi mitt overskudd ikke har eksitereret i år, men håper det blir bedre neste år. På bildet er hun 8 måneder 😍
 23. 3 points
  Det har gått veldig bra så langt. Fikk i henne 150 ml kull i går og sørga for at hun fikk i seg en del vann. Magen har romla fært og hun får sikkert diaré. Men ellers frisk og rask ❤️
 24. 3 points
  Riktig god jul til dere alle sammen!
 25. 3 points
  En liten update fra oss 😊 Video fra sist lydighetstrening https://www.instagram.com/tv/CJG_k5op-Lo/?utm_source=ig_web_copy_link https://www.instagram.com/tv/CI_PxqcBI79/?utm_source=ig_web_copy_link Og litt bilder fra siste måneden 😊
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×