Nytt innhold

Showing all content posted in the last 365 days.

This stream auto-updates   

 1. Forrige Time
 2. Tisper kan slafse de også og tispen jeg hadde vasket seg ikke noe nevneverdig under løpetiden, så hadde hun ikke på tispetruse (med binn, som må skiftes og vaskes) så ble det mye vasking av blod over alt ble endel vasking de 3-4 ukene hun blødde for å si det sånn og tispen til min onkel/mormor markere på lik linje med hannhunder Helt ærlig så har begge kjønn fordeler og ulemper. Jeg liker begge kjønn, bare ikke i samme hus når det er løpetid
 3. De har jo "bare" avlet dem store og pløsete, med ekstra mye skinn, sånn ca som bl.a napolitansk mastiff hos hund... Disse hunderasene er jo lovlige, og folk har dem som kjæledyr uten skrupler, så hvorfor er det så ille med revene? (nei, jeg er absolutt ikke for pelsdyroppdrett, jeg er sterkt imot faktisk, men her går saken på mengde hud, stor størrelse på skinn, og da må man kunne dra paralleller til hundeverdenen..)
 4. På den valpen jeg har nå, har jeg selv følt jeg har vært nødt til å bruke tvangsroing. Når jeg visste hun burde være sliten, men bare beit og fant på faenskap, så tok jeg henne på fanget, strøk på henne og holdt henne fast til hun begynt å roe seg nok til å gå og legge seg. Jeg synes det er et bedre alternativ enn å la valpen løpe overtrøttraptus-villmann på gulvet til den segner om av utmattelse. DET tror ikke jeg er sunt. Valper som finner roen på egenhånd etter passelig aktivisering, trenger ikke tvangsroing. Ved å være streng på aktivitet/hvile(og da også "krevd" hvile) så har hvert fall mine voksne vært flinke til å slappe av når vi er hjemme og ikke gjør noe spesielt. Etter hvert som valpen blir eldre vil jo ikke tvangsroing eller å "bestemme" når de skal sove være nødvendig lenger, da finner de roen selv og tar selv initiativ til de vanene du har lært de som valp. Jeg synes ikke det er slemt å holde en overtrøtt valp på fanget til den sovner, når den faktisk er trøtt. Å stappe valpen i bur, binde den fast eller sette den i et annet rom når den er slitsomt derimot, synes jeg ikke er spesielt snilt. Ikke når de er bittesmå valper. Da trenger de nærhet for å være trygge. Valp er valp liksom. Dette med tur og valp synes jeg er sterkt overdrevet. Jeg har truffet folk som bærer sin 5 mnd. gamle valp halve turen, når turen i seg selv ikke er på mer enn en time/halvannen, samme turen som min valp gikk fra hun var 3,5 mnd. gammel(jevngamle valper) uten å bli bært, bare lot henne ta det i eget tempo. Det blir jeg litt matt av. Valpen jeg har nå har jeg vel båret èn gang på tur. Da var vi ute lenge og hun løp og herja og ble skikkelig sliten. For det meste tilpasser jeg turene med lengde og tempo til dem, de har de voksne tålt helt fint den perioden det er aktuelt. Nå er minsten 7,5 mnd. og jeg setter ingen begrensninger på hverdagsturer for henne. Hun er i bedre form enn min voksne, fordi hun løper ca. hele tiden.
 5. Vil noen gå tur i morgen @Kristiin eller @LinL? Jeg har fri hele dagen
 6. Ørebetennelse? [emoji846] lukter øret normalt? Sent from my iPhone using Tapatalk
 7. I dag
 8. Mitt første egne kull, ja Men har hatt et annet kull hjemme for min tidligere oppdretter for noen år siden
 9. Som @2ne også nevner så er det store variasjoner, og mange urelaterte årsaker, til hvorfor en enkelt valp trenger støttemating. Jeg kjører en ganske hard linje på det der og har per dags dato ikke støttematet en eneste valp. Jeg har fått en valp som var knøttliten 199g ved fødsel (normalt har mine ligget på rundt 450g). Han ville nok mange støttematet bare fordi han var så liten, noen oppdrettere griper veldig lett inn. Jeg sier ikke det er feil, men jeg gjør ikke det selv. Han ble fulgt opp som de andre med daglig sjekk av vekt og selvsagt andre tegn på om noe var feil. Nå er han 1 år gammel, normalstor, og går fjellturer på mange mil, så ikke noe feil på valpen. Hvorfor han var så liten ved fødsel kan man jo gjette seg grønn og blå på. Feil på morkake? Fordi moren spiste dårlig under deler av drektigheten? Noe feil med navlestrengen? Lave veksthormonnivåer hos den spesifikke valpen før fødsel? osv osv Tispa skal forøvrig ikke ha flere kull. En valp som er klart svakest i kullet, som trenger en helt annen oppfølging enn de øvrige valpene og som kanskje også er liten av vekst ved 8 ukers alder/resten av livet ville jeg ikke avlet på. Det finnes noen sånne nå og da. Angående klønethet rundt paring, selv om man er aldri så villig. Så er dette noe som skrives opp i "negativ egenskap" boka mi. Men nå er det jo slik at ingen hund er perfekt, så da spørs det da hvor tungtveiende akkurat det skal være. På min rase hadde det vært ganske så tungtveiende for meg. Jeg er heldig og har en rase med kun noen få helseproblemer som er nevneverdig alvorlige og avlsekskluderende i tillegg til at rasen har en stor populasjon, og dermed kan man selektere hardere på "bagateller".
 10. Rogz? Bruker jeg til begge mine. Ellers har Buster, Haquihana og Europris varianter over tema. https://www.netzoo.no/products/rogz-utility-justerbar-hundesele-mreflekstrd
 11. Ja, men var det største som hendte i nord, og nesten ingen reaksjon fra hovedpersonen. Tenker tilbake til sesong 2 når en lignende hendelse hendte, og det var en helt annen reaksjon. Ville ha denne x10 minst! Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 12. Fint @Krutsi! Jeg har begynt å male spisestuen. Tak, taklister og vinduskarm gikk fint. Veggen ble alt for mørk! Så så Lys og fin ut i butikken den ble for dominerende mot den blå sofaen min. Så imorgen tar jeg med malingen tilbake til butikken og prøver å lysne den. Blir jo spennende! Skulle eegentlig ha samme farge i spisestue og stue, men da blir det nok noen nyanser forskjell siden jeg kun har malt spisestuen nå. Men det er jo greit forsåvidt!
 13. Jeg ville hatt den fremme på stua en stund først slik at han blir vant til den, deretter begynne å slå den på så han venner seg til lyden, belønne masse med godbit og spesielt når han går i nærheten av den når den er avslått. Det vil ikke hjelpe så mye å tvinge han til noe han er redd for, det må skje gradvis.
 14. Jeg har bare skrapt og naturtørket mine. De blir veldig stive, men funker gull å bare rulle dem sammen til en "pøsle". Supre apportleker f.eks. Tørket mine for ca 6 mnd siden, og de holder ennå
 15. I de tilfellen jeg har vært borti så har det det. Og jeg synes motsatt, settere er mye lettere å dressere, men de har mer radius.
 16. Legg ut en annonse på finn og/eller grupper på fb, om hund ønskes Det er ofte oppdrettere som vurderer å sette bort voksen hund av ulike grunner, og de annonserer sjelden hundene sine. Oftest går det via venner og bekjente, men framstår dere som aktuelle, kan det godt hende noen tar kontakt.
 17. Kort
 18. Har ikke sett, men det er fordi hjertet mitt ikke klarer så mye grusomhet lenger. Har blitt gammel og svak ---- Svak var også Kasatka, hvalen jeg la inn bilde av ovenfor her. Hun døde i natt/i dag, etter å ha sett slik ut de siste månedene av sitt liv. Cause of death: captivity, men heldigvis er hun fri nå. Fri fra sitt fengsel, fri fra de forbanna murveggene og klorvannet, fra sola som steker på huden 24/7, og fra evig sult slik at de alltid er klar til å showe. Seaworld har postet et eldgammelt bilde på twitter av Kasatka, selvfølgelig, for å forsøke å skjule hvor forjævlig hun så ut de siste ukene i sitt liv. Kasatka når hun var yngre og frisk, og slik SeaWorld ønsket å avbilde henne. Kasatka slik hun var de siste ukene av sitt liv. Ikke bare hadde hun bakteriell lungebetennelse, men svært utpregede åpne sår på hele hodet, og forkroppen. ----- Ikke nok med det, men enda en hval har dødd i fangenskap den siste uken. Gia, en hvithval, har vært svært utmagret og slitt med sykdom etter at hun ble separert fra sin mor. Hun ble født i fangenskap, og døde i fangenskap. Et helt liv i en plastikkbolle i Canada, for å tilfredstille oss menneskers behov for ettellerannet jeg ikke forstår. Nå er hun fri fra sine plager, nå må hun ikke være alene og plages lenger. Shame on all the humans who did this.
 19. http://www.ladbible.com/more/film-and-tv-animals-peter-dinklage-is-begging-got-fans-not-to-buy-huskies-20170815
 20. Velkommen til europamesterskap i bruk av gjeterhund - Continental Sheepdog Championship! 24.-27. august samles 102 ekvipasjer fra 15 forskjellige land i Skotselv, Buskerud for å vise frem dyktige hunder og konkurrere om mestertittelen. Dette blir en kamp i eliten! Tar du turen for å se? Et godt tilbud med mat og drikke, deriblant norsk grillet lam, salgsboder med et rekke utvalg og andre severdigheter. Norges dyktige landslag stiller deriblant med nybakede, regjerende verdensmestre i både det store mesterskapet og Young Handler - her er det all grunn til å heie på våre! Torsdag: Åpningsseremoni, Young Handler, oppstart 16:00 Fredag og lørdag: Kvalifisering, oppstart 07:00 Søndag: Finale, oppstart 08:00 Adressen for å finne frem er Leversbyveien 145, 3330 Skotselv, mye mulig å møte på undertegnede i parkeringen Mer informasjon kan finnes på arrangørens hjemmeside: http://www.continental2017.com/
 21. Derav reserve
 22. Riktig observert. Er det så mye krutt igjen at den må holdes fast, så åker dyret rett ut igjen
 23. Forsåvidt et interessant tema, selv om det kanskje ikke har veldig mye med leiemarkedet å gjøre, nei. Vi får bare følge med på finn framover, legge ut annonse når det nærmer seg litt mer, og ikke minst krysse fingrene for at det dukker opp en kurant jobb eller to.
 24. Det er en del som går på universiteter her også, altså, ikke bare høyskoler, og selvsagt kan du henge her sjøl om du er elev på videregående. Synes det er kjempekult at du gjør dette i voksen alder, og håper du liker det!
 25. Jeg stiller ut/konkurrerer som normalt. Passer dog på å unngå hilsing på fremmede hunder, at de kun drikker fra sin skål eller ev. reisefølge sitt og tar forholdsregler for å redusere risikoen for smitte. Har i løpet av mine 15 år som aktiv hundeeier kun hatt kennelhoste på hund en gang, og det var etter et hundesonentreff. Da var det kun valpen på 4 mnd som fikk det, ikke eldstemann som da var 5 (begge var på treffet). Vi er ikke akkurat bortskjemte med utstillinger og stevner her jeg bor, så jeg tar forholdsregler men konkurrerer som normalt. Det er vel og sikkert endel mindre smittepress her, enn på Østlandet for eksempel. Har vært på et lp-stevne med bare 8 deltakere liksom, da er ikke smittepresset så fryktelig stort.
 26. Ja. Det hender jeg kjøper, og det hender jeg lager selv. Det viktigste er at du finner noe som hunden din faktisk liker, og som den er i stand til å tygge nå som den skal inn i tannfelling. Det er også greit at det er godbiter som er små og porøse nok til at valpen ikke blir stående å tygge lenge, siden noen valper ikke klarer å løpe og tygge samtidig. Det er også høflig om godbitene "blir borte", og ikke sitter igjen i munnen som masse ekkelt klin som dommer må ta på når bitt og tenner skal sjekkes - og derfor er det greit at en ikke gir godbit rett før dommer skal se i munnen, med mindre hunden er som mine som svelger alt de får på 0.1 sekund.
 27. Dra på rallytreningene til OODK. Jeg synes lydighetsbiten har variert en del, og det kommer litt an på hvem som er der. Altfor ofte når jeg har vært der (begynner å bli lenge siden sist altså) så er det gjengen med gamle kjente som sitter og slarver for seg selv. Rallytreningen er litt annerledes, og har vanligvis en sosial pause midt på. Jeg tror at litt fordi både sporten og gruppen er relativt ny så blir det en lavere terskel for alle, fordi ingen har holdt på med dette i 40 år, hverken alene eller sammen med noen av de andre. Jeg tenkte å stikke opp der i dag i sekstiden, jeg vet det er en gjeng som kommer litt senere, syv-åtte. Bli med?
 1. Load more activity