Jump to content
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Miloficent

  Egenandelsperiode Agria

  Tusen takk for svar, da ble jeg litt klokere😄
 3. Yesterday
 4. BareLinn

  Påmelding hundesonens snap

  Jeg kan godt ta morgendagen🙈
 5. Milius

  Store kanner med shampoo

  Jeg har brukt den i et år eller to. Funker fint og hunden min har veldig fin pels 🙂 Har kleinspitz, vet ikke hvordan den er for andre pelstyper.
 6. Anooni

  Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  Tusen takk 🥰
 7. En god del jaktsekker (småvilt) har feste for kobbel enten med løkker eller D-ringer i magebeltet, feks MyLagopus. De er de jo oftest desentrert, men om man har feste på begge sider kan man feks bruke en hanefot. Fullt mulig å snørekjøre på den måten. Mange synes det blir knotete med hundebelte og ryggsekkens magebelte. Man får gjerne en del ekstra funksjoner man ikke trenger om man ikke er på jakt (rypenett, patronholdere mm), størrelsen ligger rundt 35-40L og de kan være sabla dyre, men fungerer veldig fint som dagsturssekker også. Noen fester bare et bånd eller noe rett på sekkens magebelte (som nevnt over), og det kan fungere greit avhengig av størrelse på hunden og hvor mye den trekker. For hvis den trekker kan draget bli i låsen heller enn bakover hvor magebeltet er sterkest.
 8. Carro92

  Håndtering - tvang eller frivillighet? Tanker?

  Jeg har hatt plenty hunder innom som har tissa og dreti seg ut ved kloklipp.. Har da vitterlig fått igjennom disse også uten å verken bli bitt, eller bruke munnkurv.. Men ja jeg har brukt lang tid på å klippa ferdig.. Så det at man er rolig og bestemt har ingenting negativt for livredde hunder.. Men for all del, alle gjør det de er mest komfortabel med, og har trua på.
 9. Anooni

  Valpegjengen 2019

  Miyagi er blitt 5 mnd 🥰 Vokser alt for fort!
 10. Karolina

  Vetbed

  Har du link? Er de tykke og gode?
 11. Last week
 12. Haust

  Hund som trekker

  Takk for svar!
 13. LinsorCollie

  Tren-along, ukens utfordring eller noe sånt?

  Hvordan går man evt frem? 😁
 14. tillien

  Setter skutt pga angrep på gås/fugl

  Selvfølgelig kan det sammenlignes. Nettopp fordi ulv anses som spesielt verdifull, skal det sannsynliggjøres at det var siste utvei å drepe. Hvis ikke kan man bli dømt. Det betyr ikke - slik du påstår - at ulv som "forsyner seg av husdyr" spares. For det er lov å skyte ulv, uansett ulv, dersom den gjør slikt. Det betyr at man kritisk går gjennom forklaringen til den som drepte ulven, og dersom den ikke henger på greip så kan man risikere å bli dømt. Jeg har argumentert for hvorfor jeg mener en hund også anses som spesielt verdifull. Det er riktignok andre grunner til det enn for ulven, men poenget blir det samme. I dag kan man skyte først og tenke etterpå om man kommer over en hund, uten å måtte ta ansvar for det. Noe som er ille uansett, men spesielt ille når det er et dyr som fungerer som familiemedlemmer. Mulig det finnes slike hundeeiere, men jeg har ikke sett noen som er i nærheten av å argumentere for det her inne i alle fall. Du slår inn åpne dører. Det er ingen som mener noe annet. Poenget er at når begge typer dyr selvsagt har egenverdi, og det for den ene typen - hunden - jevnlig ender med døden uten at den som drepte den trenger å komme med noe annet enn påstanden "den angrep", så er det en ubalanse. En ubalanse som i tillegg går på tvers av den verdien hunden har som familiemedlem. Ja, og det er en del av vurderingen som må gjøres. Er det en gås av spesielt stor verdi i flokken, så er det forståelig om oppdretter raskere tar til våpen. Det blir en urimelig generalisering basert på en enkelt situasjon du har vært i. Det kan godt være det faktisk var umulig å få tak i hunden i dette gåsetilfellet, men når det står i motstrid til hvordan hundeeier mener hunden oppfører seg, så bør det diskuteres og vurderes grundigere enn man får inntrykk av i saken. Konklusjonen kunne blitt den samme, for all del. Nå er det vanskelig å konkludere med at oppdretter nødvendigvis gjorde noe galt i denne situasjonen, det kan godt hende skyting var eneste utvei. Derfor hadde det vært interessant å vite mer. Jeg skjønner imidlertid ikke hvordan det, på generelt grunnlag, basert på etterhvert mange slike historier, er mulig å ikke se at hunder stiller ekstremt svakt i slike saker. Dette på tross av hundens sterke bånd til oss mennesker. Det er relativt mange helt uforståelige hundedrap etter påståtte husdyrangrep som har skjedd senere år, inkludert begjæringer om avliving.
 15. Miloficent

  Akkurat nå, november

  Okei så nå har vi vært hos veterinær med Milo sin klump. Hun syns det var litt vanskelig å få fatt på den, akkurat som det er en liten klump og en hevelse/noe annet også der. Hun tok ut litt av klumpen og det var blod + væske igjen i sprøyten. Hun kikket på det i mikroskop og kunne finne røde blodceller samt noe annet som naturlig opptrer sammen med blod. Jeg fikk valget om å vente en uke og gi betennelsesdempende (for den hevelsen/greien utenom klumpen) og se om det ga seg. Når hun tok ut væsken ble klumpen mindre, men kjenner der fortsatt er noe der. Det andre valget var å sende inn den prøven uansett for å så se på det - selvom hevelsen/klumpen kanskje forsvinner. Jeg tok førstevalg med is i magen, men nå sitter jeg med en følelse om jeg skal ringe å be de sende inn prøven eller ei.. Hun sa at hun så ingen faresignaler, altså sår, forandring i huden ved klumpen, allmenntilstand ol. Edit: @AussieAllTheWay hun nevnte også væskefylt cyste til meg, bare med blod i og «vanlig» væske. Hun mente det ikke luktet noe av infeksjon og den slags.
 16. Sofie & Aska

  Torneryds Wuna

  Nå er Wuna litt over 8 måneder og 27 kg. Har et håp om at hun stopper på 30 kg men vi får se!
 17. Jeg ville også ha levert den tilbake.
 18. Dogopresa

  Hunder på Instagram

  dogopresa
 19. laikamor

  Interiør og oppussing

  Bare kjøkken og spisestue vi holder på med nå. Skal ta hvertfall stue etter hvert. Mulig det blir gips på soverom også, men da blir det isåfall ikke listefritt, så det går greit å gjøre selv. Håper jeg får lov å ha panel i gangen 🙂
 20. Stjerneskinn

  Ditt siste kjøp,ikke hunderelatert.

  Tips til alle turgåere som meg, som er lei brodder som faller av, (ifølge beskrivelsen) vanntette piggsko på salg. https://www.getinspired.no/icebug-detour-bugrip-gtx-f13083-9a Bestilt selv, så håper det blir bra.
 21. tillien

  Hvordan gjøre turene morsommere?

  Har du vurdert truger? Med gode truger kan man gå nesten hvor som helst, også på steder hvor hunden kan være løs om hun kan og/eller liker det. Litt avhengig av hvordan hun er i løssnø og hvor mye det er så begrenses antall dager noe, men etterhvert blir det stort sett såpass hardt at hunden greit går oppå eller bare trår litt gjennom (noe som burde være kjempetrening). Både jeg og hunden min liker nok også barmark best, men jeg må si at noen av de aller mest fantastiske turene har jeg hatt i marka i vintermørket, stjerneklart, vindstille og noen magiske ganger med en fullmåne som gjør hodelykt unødvendig. Med truger eller bare kraftige turbrodder om det har blitt skikkelig skaresnø. Hunden liker det også, og om det er en del snø er hun totalt utpeist etterpå. Ellers så finnes det jo tredemøller for hunder. Hvor lett det er å gjøre det morsomt aner jeg ikke, men kan jo være noe å spe på med istedenfor at dere begge surrer halvsure rundt i mørket halve tiden 😜 Blansepute/ball har dere kanskje allerede? Meget god trening for stabilitet rundt hoftene. Ellers merker jeg at min er relativt fornøyd med turer "gatelangs" dersom det har vært litt aktivitet der fra før. Hundespor, kattespor og evt andre dyrespor. Ikke så spennende med menneskespor. Strandsoner når det ikke er flo er også en plass hun liker å gå - helt snøfritt. Skal vel godt gjøres å få halvannen time ut av det, dog, men jeg legger gjerne inn noe trening samtidig.
 22. Nettan

  Stanna inte när hunden börjar dra i kopplet

  Stopp - gå metoden er det som funker her også, og at jeg følger litt fort etter så han ikke får dratt, om han finner noe interessant noen ganger, og lar han snuse seg ferdig. Sånn at det ikke bare blir stopp hele tiden. Har gjort dette noen dager nå, og han tar det fort. Han forstår at vi ikke kommer noen sted om han drar, og at han ikke får snuse der han vil snuse. Da går vi forbi der. Så han setter seg ned så fort jeg stopper nå. Han er jo absolutt ikke interessert i godis når vi er ute, så den type belønning funker ikke her 🙈
 23. Nei absolutt ikke en god situasjon for noen. At de ikke forstår det selv liksom 😏 Ja nettopp 🙄
 24. AnkiogBonita

  Dogs4all 2019

  Vurdere og dra ned på impuls som tilskuer 😊 Har frihelg, og hadde vært morro og få med seg lørdag og søndag 😊 Drar alene så hadde vært koselig og møtt noen der nede 😊
 25. Wilhelmina

  Introdusere hund og katt

  Han er helt fantastisk! Det kan absolutt være verdt å ta en titt på videoen hans. Ellers kan jeg jo si litt om hvordan jeg gjorde det her, men det blir en litt annen situasjon ettersom mine katter ble introdusert for valp. Jeg hadde da fem voksne katter, som aldri hadde sett en hund i hele sitt liv. Jeg satte opp en relativt stor valpebinge (dekka stort sett hele stua) der valpen var de første par dagene, og kattene styrte selv hvor nært de ville gå og om de ville hoppe inn til valpen for å hilse på. Det gikk veldig greit å introdusere de på den måten, og valp og katter gikk fritt sammen etter bare et par dager. Men jeg hadde i tillegg en hel etasje som kun var katterom, der kattene fikk være helt i fred når de ønsket det. Dette var vel samme dag eller dagen etter at valpen flytta inn, og hannkatten min bestemte sg for å hilse på. Han ser ikke veldig fornøyd ut men han hoppa nå selv inn i valpegården og la seg ned der
 26. Kristin_nord

  Letohallen 9-10 november

  Takk ❤️
 1. Load more activity


×