Jump to content
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Rocket

  Valpegjengen 2021

  Nydelig frøken du endte opp med!! Gleder meg til bildespam!!! Jeg er også superdårlig til å skrive og lese her inne. Dagene går fort med valp! Jeg er superfornøyd med Limit, virkelig alt jeg ønsket meg! Merker såklart at det er gjeter og ikke jakthund, men hun virker til å ha alt det gode jeg ønsket meg i denne omgang på plass!! 😍 Neste mandag starter vi på valpekurs, hvorav første dag er en privattime med @Sprettballen. Det gleder jeg meg veldig til! Kjekt å få treffe flere soniser! Hun vokser som ugress, men her er et knippe bilder fra tiden hos meg. Har prøvd å velge bilder jeg ikke har lagt ut på instaen hennes. 😂 Villdyr med leke fra @Ganzie, anbefales!
 3. Dyregod

  Bløt gane + patella

  Huff. Han er en ung hund som ikke har fylt to, aktiv kar som hadde hatt det helt forferdelig med å måtte være i ro så lenge etter en eventuell operasjon av knær. Vi er enda i tidlig fase, så ingenting er skrevet i stein enda. Knea hopper ut av ledd i tide og utide, men pustinga er det verste. Det er så utrolig kjipt å se hvordan han blir på tur, for han elsker det så voldsomt mye, men sliter så voldsomt. Jeg tror det er nære på å miste bevissthet, så ille er det faktisk. Det er dessverre ikke noen garanti for at det blir noe bedre etter operasjon av ganen heller. Fikk ett lite sammenbrudd etter tur i dag, for jeg føler jeg driver med dyremishandling med å holde liv i stakkaren. Samtidig så føles det voldsomt feil å skulle avlive en ung hund som man har blitt så glad i. Føler også at veterinæren min ønsker å operere uansett prognose. Så det gir meg også en uggen følelse oppå resten, for jeg kjenner på at hun er mer opptatt av pengene enn livskvaliteten
 4. Pelle

  Passering av andre hunder

  Takk for svar, det har jeg ikke gjort! Vi hadde en sjekk hos dyrlegen for ikke lenge siden, tok da opp dette problemet, og det var ingenting fysisk galt med han. Virker ikke som han har vondt eller er særlig stiv i kroppen heller, han løper masse når han ikke har på bånd, og er som seg selv ellers.
 5. Noen som har vært borti magebelte fra Hurrta/hurtta og har noen erfaringer??
 6. Tusen takk for svaret ditt. Setter veldig pris på synspunkter, dere er mange med kunnskap og erfaring her😊 Det kan være frustrasjon som du sier. Da skal jeg hvertfall prøve å gå mer imellom/stoppe valpen når han blir for voldsom. Valpen virker oppriktig sint på den eldste i flekkene. Men så ser det jo ut som de begge synes det er litt gøy også.
 7. 11. mars vil forumet være nede for oppgradering fra ca. 9-14. Oppgraderingen er forventet å ta 2-3 timer men det er beregnet ekstra tid for uforutsette problemer. Admin vil Flytte forumet til en ny og opgradert server Oppgradere forumet til v4.5.4 fra v4.3.6 (fra 4. mars 2019). Nye funksjoner vil bli inrodusert og designet vil endres noe. installere SSL sertifikat for å øke sikkerheten til forumet Forhåpentligvis vil det løse en del av de nåværende problemer med bla. registrering av nye brukere, og det blir enklere med vedlikehold fremover.
 8. Last week
 9. Hei! Oppsøkte veterinær for en drøy mnd siden pga at hunden (jaktlabrador) så ut til å klø i ørene. Han hadde en mild ørebetennelse. Veterinæren mistenkte allergi, så det ble tatt blodprøver. I går fikk jeg beskjed om at det var utslag på både inne- og utemiljø, gress og tre (er gjort bare en screeningtest, så vet foreløpig ikke eksakt hva i innemiljøet det var utslag på, det skal de sjekke nå i runde to). Ble bl.a. anbefalt å gi allergifor med nytt protein for en periode, gi tilskudd av omega 3, bruke seng som var enkel å rengjøre (veterinæren nevnte skai, som er enkelt å tørke av og hvor det ikke er fiber det setter seg midd i. Vi har frem til nå sverget til canelana sine madrasser og trekk), dusje ham to ganger i uken for å fjerne allergener i pelsen, mye utetid, samt vurdere vaksine. Veterinæren sa at de aller fleste hunder hadde god effekt av vaksinen, og at vår hund hadde gode forutsetninger for å leve et langt og godt liv med disse tiltakene. Han har ikke sterke symptomer nå, men allergi vil jo i de fleste tilfellee forverre seg hvis man ikke gjør noe, så vi har tenkt å gå for vaksine. Det jeg lurer på ellers er hvilke erfaringer folk har med allergihunder. Jeg har googlet som en gal, og ser mange skriver at det er skikkelig vanskelig, er det ingen som har hunder som fungerer godt med vaksine og tilpasning av miljø og for? Veterinæren virket positiv, men mulig jeg har undervurdert den generelle innvirkningen allergi har på hunder? 😰 Lurer også på om noen kan anbefale seng, madrass til bilbur, samt madrass eller seng til huset i hundegården. Vi har brukt halm i hundegården, men skjønner jo at det kanskje ikke er det lureste.. Andre tips og anbefalinger? På forhånd takk for svar!
 10. Milius

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  "Dette er en svært populær blanding da hundene har fantastiske gemytt, plettfri sykdoms historie, er allergivennlige og egner seg godt som familiehunder." Usikker på om hundene de snakker om her er fra eget oppdrett eller alle hunder av denne blandingen, men uansett ganske utrolig at de ikke har opplevd så mye som et nys på 17 år. Nesten så man skulle tro det ikke var mulig 🙃
 11. simira

  Akkurat nå - mars

  Det er jo faktisk noen som får det til med utypiske hunder også. Men om man først er opptatt av hundesport så går man nok ikke for en rase som gjør det vanskeligere å nå målene. Noen er bare ikke opptatt av å få det til med andre raser.
 12. Nordlyset

  Sele, båndtrening og båndtvang

  Vi hadde en liten utfordring med Mattis på dette, og måtte en periode trene veldig mye på å kunne gå pent i bånd (spesielt i passeringer), og det er som du sier veldig slitsomt å skulle passe på hele tiden at de går fint og "er på jobb", så når vi skal gå pent klipser jeg båndet på et feste foran på brystet og har trent på at dette betyr nå skal du gå fint, også når vi har pause er den festet på ryggen. Så lenge vi holder det ved like med trening i ny og ne ser jeg at han skjønner det ganske godt ihvertfall
 13. Grønn

  AD Ringlets Forest "Eine"

  så leit!
 14. Har det kommet nå? Tenker det høres ut som typisk forhudsbetennelse jeg. Og at de sorte prikkene er normalt.
 15. yoloomg

  Jakt med ESS

  Har hørt fra de som har en working spaniel at plutselig en dag så våkner jaktinnstinktet, og da har man et helt arbeid med å kontrollere det når man ikke vil jakte. Mens andre skiller veldig godt på når det er jakt og når det er tur/agilitytrening/etc. Man vet liksom aldri. Men spanieljakt er kult, blir som støkkjakt, bare litt mindre gåing Astrid Ellefsen i Vindfinn hundetrening har nettopp lagt ut kurs for vår/sommer, både for spaniel og stående, kanskje det kan være noe for deg? Ellers så anbefaler jeg podcasten Hold The Line, om belønningsbasert fuglehundtrening (retrievere, spaniels og stående) og boken Force Free Gun Dog Training av Jo Laurens (hun samme som har podcasten). Superkult om flere jenter vil jakte, og spesielt trene jakthund på en grei måte.
 16. Earlier
 17. Grønn

  Valp 5 mnd alene hjemme

  Vår springer spaniel er bare 6mnd, han er alene 4-5t ihvertfall. Når han er alene en stund så hender det han våkner og tasser litt rundt og piper litt, men det gir seg ganske fort og han legger seg ned og sover eller slapper av igjen. Jeg tenker at det ikke gjør noe om han lager litt lyd så lenge han klarer å roe seg selv igjen. Det har ikke virket som han har blitt "satt tilbake i treningen" selv om han har bjeffet litt noen dager. Han er en trygg og rolig fyr og dette med å være alene har ikke vært noe problem, så vi har nok vært heldige.
 18. Setter1

  Tisseturer - hvor ofte?

  Høres veldig kjent ut, Opie! Vi har nesten eksakt samme lufterutiner som deg, bare at vår hund gjerne må ut 5 ganger om dagen, kl 07, 11-12 tiden, 15-16 tiden, 18-19 tiden og kl 23. Vår kan også begynne å mase veldig allerede kl 10, men prøver å drøye til 11-12 tiden. Hun har mye energi på formiddagen og sover ikke så mye da, så mulig vi må prøve lengre morgentur 🤔 Det gjør oss ingenting nå som vi som oftest har hjemmekontor, men skjønner ikke hvordan hun skal greie seg hjemme alene en hel arbeidsdag når hun må så ofte ut. Foreløbig har hun plass i hundebarnehage de dagene vi er på jobb (hun har litt separasjonsangst, som vi trener på), men målet er jo at hun skal kunne være alene hjemme etterhvert. Lykke til med hunden din 😊
 19. Thea

  Spørsmål om retrievere

  Helt enig i at hundene bør være velbygde. Men det er ikke slik at en dommer nødvendigvis setter opp de sunneste hundene. Dommeren dømmer etter en standard, og i standarden til golden står det at de skal være kraftfulle med bred skalle, kraftig snuteparti, kraftige kjever, kraftig, muskuløs, kort lend, med kraftige baklemmer. Når alt skal være "kraftig", så vil enkelte sette opp den kraftigste først. Som gir enda kraftigere hunder, som gjør dommerne vant til at de er enda kraftigere, som gjør at de setter opp enda kraftigere hunder... Og så blir det som i bildene i denne tråden, en helt enorm endring i utseendet. Og da blir rasene gjerne delt (enten offisielt eller uoffisielt) i jakt/bruks og showlinjer. Jeg håper de fleste seriøse oppdrettere klarer å se forskjell på bra eksteriør og dårlig eksteriør i egen rase slik at de klarer å se hva som er en bra kombinasjon. Selv om man kan se en trend om man stiller en hund mye, er ikke alle dommere enige om hvordan en bra hund ser ut. Og det er ikke alltid de har fokus på funksjonalitet. Enkelte ganger får man ikke mye tilbakemeldinger heller, så det blir ikke en skikkelig gjennomgang av eksteriøret. Ofte legges det også vekt på småfeil som ikke har noe å si for hunden. Her i huset har vi en champion og en som ikke er det, og han som ikke er det er definitivt best bygd, men han har litt mye krøll på halen. Han som er champion holdt på å ikke bli det fordi han har feil farge på snuta (og ikke fordi han har hårreisende dårlig front). Men han har jo så mye fin pels 🙄 Han fikk forøvrig i kritikken på tre utstillinger etter hverandre, "lavt ansatt hale", "godt ansatt hale", "for høyt ansatt hale". Så det føles jo litt bingo med utstilling. Jeg skjønner godt at folk som har god oversikt over eksteriør ikke gidder å dra mange ganger på utstilling med jaktgoldenen sin, når dommeren ikke greier å være mer seriøs enn å skrive at hun ikke forstår hvilken rase det skal forestille...
 20. Tine Kristine Lindbeck

  Amazing Stare - Albert

  Herre denne gutten vokser. Snart 5 mnd 17,9 kg.
 21. LØJ

  Akkurat nå februar

  Håper treningsmotivasjonen kommer tilbake med sola her🌞
 22. Milius

  Royal Canin Gastrointestinal Puppy

  @maysofie Nei, enig i det. Det var en voksen hund som fikk den mengden altså. Poenget mitt var vel mer at man ikke nødvendigvis trenger å følge anbefalt mengde, men mulig det ikke kom helt frem 😅
 23. b1998

  Stresset valp

  Vår valp hadde mye av det samme på denne alderen. Bet en god del også, vi pleide å ha den på rygg i fanget og bare kose når den var rolig, ja vår bet også mer til tider, men til slutt fant hun ut at det å roe seg hjalp. Nå som hun er 14 uker er hun helt annerledes, nesten ikke biting på hender og bein lengre. Det hjalp ikke å ignorere henne, men å avlede med leke funket til en viss grad. Men synes det å ha hun på rygg i fanget og stryke henne på brystet funket best for oss
 24. Jeg er veldig glad for at du opplever det sånn. Men så er det jo sånn at vi er alle forskjellige, og kan oppleve ting ulikt, Kanskje lurt å ha det i tankene
 25. MegaMarie

  Running contacts

  Jeg kom aldri i mål med feltet, og mistet og dessverre hunden min våren 2019 😥 Derimot var det en jeg trente med som også drev med løpende felt med target som har hatt suksess. Han har i dag utrolig fine felter på hunden sin! Skal se om jeg finner en video: https://www.facebook.com/589791392/videos/pcb.10157940514996393/10157940514241393 Også et bildebevis:
 26. ElleBelle

  Liten hund i kulde.

  Hele januar og halve februar var det under -10 her. Ofte under -20. Gamlemor på snart 11 år og 5,3 kg har fått kortere turer med dekken og potesokker. Han på 4 år og 4,5 kg, har jeg ikke begrensa turmengden på. På med dekken og potesokker, og så har vi gått så langt som jeg har orket i kulda.
 1. Load more activity


×