Jump to content
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. tillien

  Noen som kan anbefale meg en rase valp?

  Har ikke noe klart forslag til deg så langt - får ikke helt tak på hva du ønsker i en hund - men jeg tror du kan utelukke BC og Schæfer. I utgangspunktet er jeg ikke noen stor fan av begrepet «førstegangshund» - man kan i utgangspunktet anskaffe seg en hvilken som helst hund som første hund, men det fordrer at man vet hva man anskaffer, hvorfor og har en plan for hundeholdet som matcher hunden man anskaffer seg. Der får jeg en følelse av at du ikke helt er akkurat nå. Det er selvsagt helt greit, men da bør man kanskje se til raser som er er litt mer tilgivende og krever noe mindre enn de to nevnte rasene. Heldigvis mye annet å velge i! Når det kommer til tidsbruk så tenker jeg at om det du beskriver er nok eller ikke, kommer an på hvor ofte du havner i den lavere enden av intervallene. Du beskriver totalt fra 35 minutter til 1 time og 45 minutter daglig. Det første er altfor kort og bør bare være en nødløsning til dager med sykdom, helseskadelig ekstremvær, begravelse eller bryllup. Sånn cirka. Det siste er i utgangspunktet nok for de aller fleste raser. Men da har jeg strøket at du «prøver» å få til en lengre tur daglig. En slik hovedtur er den viktigste hver dag, og bør i alle fall ikke være kortere enn 45 minutter til vanlig. Noen vil nok si en times tid. Så kan du heller tenke et par 5 minutters og en litt lengre kvelds- eller morgenrunde (15-20 minutter) i tillegg. Det er tidkrevende å ha hund. I tillegg til den ... tja ...minst halvannen time i effektiv «turtid» (som med fordel også bør inneholde litt trening/hjernetrim) daglig, så går det tid til å gjøre seg klar før man drar ut, tørke hunden når den kommer inn fra regnværet osv. Og mange opplever nok at det blir kjedelig for både to- å firbeinte å gå i samme miljøet hver dag og kjører eller busser til nye spennende steder å utforske. Og vipps så er turen på 1 time plutselig blitt halvannen eller to. Samtidig så er det mye annet som er med på å avgjøre hvor mye hunden blir stimulert hver dag. Er den alene hjemme hele dagen, så må man gjøre en ekstra innsats når man er hjemme. Er hunden med på «alt» du gjør (besøk til venner og familie, bytur, kanskje til og med jobb eller hva det nå måtte være) ellers så trekker det kanskje litt i andre retningen igjen. Og 40 minutter trening med hunden er noe helt annet enn 1 time ruslende i nabolaget. Har du truffet noen hunder du like? De er jo veldig forskjellige i væremåte. Kanskje du kan ta en tur til en hundeklubb eller en hundeutstilling og få hilst på noen? Hvor skal du starte? Med lett å trene, minst BC-størrelse og en som holder seg nær, så er det kanskje lett å tenke type retriever, spaniel (med forbehold for hva du orker av pelsarbeid - kan dog holdes i sportsklipp) en annen type gjeterhund enn BC eller kanskje en kortklipt puddel (med tanke på pelsarbeid, igjen)... men de fortjener alle at du har minst rundt halvannen time (inkludert den lengre turen) til overs hver dag mener jeg. Lykke til!
 3. Yesterday
 4. Stjerneskinn

  Trygging

  Balansert trening, vi som tror på JA og NEI.
 5. 9nemor

  Heisan!

  Takk! Oh yes, livet vert aldri det same på noko vis! 😄🧡
 6. Ja, det var kanskje ein idè! Me bur svært landleg til med ‘gjennomsiktige’ bygdeforhold, og med naboar på begge sider som me stolar 120 % på, så eg er ikkje bekymra for han ute. Men takk for fine innspel! 👍
 7. 9nemor

  Løwchen på vei til familien!

  Så gøy! 😃 Bærebarn på same tida - no er me begge komen til hund 😄😉 Knallkjekt, gler meg til å følge dykk og kvalpen! 😊
 8. Sanne

  Akkurat nå juni 😊

  Jepp dessverre et hav av fornektelse... Og for meg er det virkelig drømmerasen, jeg elsker lundehunden mer enn noe annet. De er så kule små hunder som matcher min personlighet hundre prosent. At dette er satt igang er så bra, så kanskje flere mennesker i fremtiden får oppleve den vidunderlige rasen, men da litt sunnere og sterkere både fysisk og mentalt. Jeg kan forstå at det er skremmende når man har hatt rasen hele livet, men så spesielle er ikke lundehunden. Ja de har sine særtrekk, selvfølgelig. Men de er ikke så unik som alle skal ha det til. Og uansett, alle raseentusiaster sier vel det samme, at det er den mest unike rasen som finnes? Hvis du virkelig elsker rasen, så ønsker du det beste for den. Dette er det beste for rasen. Mange av de er jo redd lundehunden skal miste særpreget sitt. Og ja, jeg som har førstegenerasjons krysning kan skrive under på at den hunden er milevis unna en lundehund i væremåte. Han er ikke litt lik engang, jeg antar han mer eller mindre har hentet hele personligheten fra buhunden. Men! Sønnen hans mer eller mindre hundre prosent lundehund personlighetsmessig. Så det tok ikke lange tiden før "særpreget" kom tilbake. Kanskje for raskt? Kanskje vannes det ut for effektivt igjen. Men så er det nå sånn at man må jo begynne en plass. Dette er en start, et forsøk på å se om det kan hjelpe. Og ikke minst så er det en sidepopulasjon, så jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare kan la være bry seg med krysningshundene.
 9. Stjerneskinn

  Akkurat nå juli 😊

  Jeg tar det med en gang før det blir en ordentlig infeksjon. Etter min erfaring går ikke dette over av seg selv. http://tormaha.com/PDFformat/Stellavhund/forhudsrens.pdf
 10. MEB

  Hva er dette? (Blemme i munnen)

  Hei 😊 Kan jeg spørre deg hva dette var? Spør fordi hunden min har en på akkurat samme sted som ser helt likt ut som på dette bildet. Skal til veterinær på onsdag.
 11. Jeg kjenner ikke de impliserte parter og kan således ikke uttale meg om hva slags følelsesmessige konsekvenser det fikk for den/de aktuelle veterinær(er) Naturlig nok finnes det ingen ‘perfekt’ konsekvens /straff for de ulike ‘forbrytere’ nettopp fordi ingen er skrudd sammen helt likt, for å si det enkelt.. Det som kan være mer enn nok for Ola biter overhodet ikke på Per. Så ja, det er svakheter i systemet men det får man enten ta med i beregningen eller satse på at ‘forbryterens’ samvittighet er konsekvens/straff nok. Jeg kjøper nok ikke den at alle leger, enten de nå behandler den ene eller andre arten er drevet av altruisme først og fremst.. Hvilket forsåvidt er helt greit, så lenge de er dyktige i jobben og ikke utsetter pasienten for unødige smerter/ skade/ tap av liv. De fleste er fullt klar over at leger ( uansett type) ikke er mirakelmenn og ikke kan redde alt , dog bør man vel kunne forvente at de ikke glemmer ‘halve operasjonstuen’ inne i pasienten og prøver å sno seg unna med bortforklaringer, når noe åpenbart er galt.. Rent bortsett fra det viktigste her, nemlig dyrets lidelser kan man vel også forvente noe mer aktsomhet, fra en profesjon som ikke rent sjeldent tar seg klekkelig betalt..
 12. QUEST

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Jeg ser heller ikke særlig mange ‘doodler’ derimot florerer det av AH og kikker man på Finn f.eks så er det en overflod av AH’er, både voksne og hvalper som selges til dumpingpriser eller gies bort. At temmelig mange av disse havner i helt feil hender er ganske åpenbart. Uten noen som helst tvil er det en voldsom overproduksjon av disse. Helt klart finnes det seriøse oppdrettere som virkelig legger ned tid, energi og kunnskap i sitt oppdrett og er genuint opptatt av sin rase. Jeg tror dog at det er skremmende få av dem, i forhold til de som nok helst har noe andre kriterier som første pri... Hadde det ikke vært lønnsomt å drive oppdrett, så kan man være helt sikker på at det hadde blitt født adskillig! færre hvalper.
 13. Last week
 14. Miloficent

  Hund som halter på bakben...

  Ah okei! Min er HD fri, men symptomene hennes kan jo absolutt minne om HD ja. Min hadde ingen begrensninger på tur mens han var «syk», men det var de første skrittene eller feks hvis han skulle ut å tisse - da var han skikkelig halt. Etter røntgen og samtale med kirurg i Bergen ble vi enig om smertestillende (Neurontin og Metacam) og ro i fire uker. Deretter 5 minutter med opptrapping av tur hver uke. Har hatt to tilbakefall (skikkelig halt ol.) men da har vi gått tilbake på medisiner noen dager. Så har det roet seg. Nå er han med på stevner, fjellturer og trekker sykkel & meg i sele. Han blir aldri «friskmeldt» da vi ikke har fjernet det i nakken hans, men veterinær & kirurg er utelukkende positiv til at han har gått fra å være så halt til haltfri/symptomfri nå. Om det skulle blitt skikkelig galt igjen, så operer vi. Vil helst unngå det, da det er en ganske kritisk plass mtp nerver og den slags.
 15. Stjerneskinn

  Hundepoter

  Har aldri sett eller hørt om det før, men fant denne artikkelen: https://www.caninejournal.com/hyperkeratosis-in-dogs/
 16. pippin

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Jeg bruker Lightroom og Photoshop når jeg tar bilder. Første runde i Lightroom og så pirke mer i Photoshop. Det er så gøy og jeg ELSKER det
 17. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Litt div bilder av flisa mi fra siste måneden 😊
 18. LinsorCollie

  Smooth Collie

  Så koselig!! 🥰 Med familie vet jeg ikke, men det våre anser som "Våre" er de kjempeglad i, enten det er store eller små altså 🤩 Jeg kan bare svare for meg selv, men jeg synes de tåler en støyt som en normal hund skal tåle, dvs de tåler å høre at det ikke er aktuelt å gå på bordet, eller om det ramler ned kjeler med lokk 😂 Vårt nyeste tilskudd, Pixel, Hun dundrer på og er med på - alt- og elsker ALLE. Samme med Zina, men hun er mer reservert ovenfor fremmede og foretrekker kjente og kjære (og dette synes jeg er helt innafor.) Hvor holder du til? Du må gjerne sende meg en PM, så kan du gjerne få hilse på /se jentene her 🥰 ellers anbefaler jeg deg å hilse på forskjellige kortiser, og eiere 🤩 Dette ble et rotete svar, men jeg skylder på at det er sent. 😂😂
 19. yurij

  Utstilling i korona tider

  Gå inn på arrangørenes hjemmesider om det ikke står noe under dommer/annet på terminlista. Om du går inn på arangementene til NKK på nettsiden deres står det korona veileder for arrangører der som sikkert svarer på det du lurer på ang stands og gjennomføring
 20. Kristin_nord

  Christian Constantin av Geehrbacch AKA. Caizer

  Tusen takk 🥰
 21. https://hundehelse.no/lok-og-hvitlok/
 22. Karen79

  Hund nr 2 — erfaringer

  Tusen takk for gode og oppløftende historier! Takk for tips om mating og turgåing også:-)
 23. Pellus

  Robot støvsuger

  Takk for svar dere 😁
 24. Meg

  Drektig tispe dag 63

  Hvordan gikk det?
 25. Heisan! 11 veker gammal kvalp i hus - tjohei, her er det liv Men veldig veldig kjekt altså! Vurderer online kvalpekurs, sidan det er laaaang reiseveg frå oss til næraste aktuelle ‘fysiske’ kurs - men eg trur det hadde vore fint for heile familien å gå gjennom kurs. Me er glade i boka ‘100 % hverdagslydighet fra valp til voksen’, og tenkte derfor det tilhøyrande kurset kan vere bra. Nokon som har prøvd eller veit om det er verd det?
 26. Hannah

  Tilbudstips: hunderelatert 🛍️

  20% på alt til hund og hundefører på hooks.no Gjelder t.o.m. 6.juli https://www.hooks.no/kampanje/20-hund-hundeforerklar-20-v31-no?utm_source=Voyado&utm_medium=email&utm_campaign=200703 V31 Påminnelse 20% hund %26 hundförare NO&vtid=nRz7qkcYyEyNv6uSAQANgg&instock=true
 27. Shlush

  Noen som kjenner de ulike vannhundene godt?

  Jeg kjenner til flere fine portiser, både med og uten bruksegenskaper 😊 Har også møtt noen gode lagottoer, men ikke like mange. Når det gjelder spansk vannhund så har jeg enda ikke møtt en stødig en desverre.
 28. Ah, jeg leste feil. At du mente det hadde kommet til rett oppdretter, ikke om det var tvilsomt. Vi er enige.
 1. Load more activity


×