Gå til innhold
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Forrige Time
 2. Kattetråden!

  Takk for det 😃 Han fra N*Dixie Dolls i Trondheim
 3. Dalmatineren Vizla

  Vizla blir 12 uker i morgen, og idag var vi hos dyrlegen for å ta 12 ukers vaksine. Hun er nå 10kg, og det virket ikke som hun la merke til at sprøyta ble satt, hun var opptatt med maten som lå på bordet. Dyrlegen anbefalte meg å gi hun ormekur en gang i måneden frem til hun var 6 måneder, så vi fikk resept for disse. Aldri lest eller hørt at det er normalt å gi ormekur så ofte på en valp, noen som vet? Uansett så er hun fortsatt en trivelig valp. Merker at hun begynner å få mye mer energi, noe som jeg er glad for. Gleder meg til å kunne ta hun med på litt ordentlige turer, og ikke bare korte og rolige rusle turer som vi har gjort til nå. Vi reiste hjem til familien på vestlandet forrige uke, og her skal vi være frem til starten av desember før turen går tilbake til Lillehammer. Familiehunden var ikke overbegeistra for valpen i starten, hun vil helst ha oss for oss selv. Men det gikk bedre for hver dag, og nå virker det nesten som om hun blir glad for å se Vizla igjen når vi har vært borte noen timer. Den siste uka har vi fartet litt rundt forbi, og hun har fått sosialisert seg med en del nye hunder og mennesker som hun har taklet veldig fint. Hun er et lite bitemonster da, alt skal bites på. Gleder meg til de skarpe valpetennene begynner å falle ut! Noen bilder fra tidligere i uken:
 4. Hvordan få bedre oppdragelse på hunden?!

  Signerer ovennevnte angående "sosialisering" her. Hunden din er ikke godt sosialisert, han er sosialt mistilpasset. Gå heller turer i bånd sammen med faste kjente, uten at de får herje og leke, og etterhvert over til å være løs, sammen med trygge, voksne hunder. Dette med jokking på andre hunder er et klart signal på stress og at han ikke burde vært i den situasjonen i det hele tatt. Kutt ut å ha ham løs sammen med andre en god stund framover, og gå turer, og jobb med kontakt og lydighet rundt andre hunder. Når du lar ham leke løs med andre så følg med og les ham hele tiden. Så fort det går over fra å være uskyldig lek til tegn på stress (jokking, glefting, stirring) så ta ham ut av situasjonen og koble helt ut. Jobb med ro og lydighet inne. Lær ham å legge seg i senga/på teppet sitt på en fast plass. Her må du jobbe over tid først med at han lærer å gå dit og legge seg ned, og så bli liggende. Gi ham gjerne noe å tygge på når han ligger der, i starten må du antgeligvis sitte ved siden av. Sørg for at han har egne leker og tyggebein tilgjengelig, og gi ham dette når han prøver seg på andre ting i huset. Dette med tissing inne er jo dessverre et vanlig problem hos småhunder. Det du kan gjøre er å være konsekvent på å sørge for at han kommer seg ut og få tisset ute. Jeg er i prinsippet motstander av dette for småhunder, men når problemet er der kan du også eventuelt lære ham å tisse på aviser eller tissematter inne. Han trenger også mental aktivisering, i form av triksetrening, søk, lydighetsøvelser eller lignende. Det kan kanskje være greit å gå et valpe/unghundkurs/hverdagslydighetskurs, der kan du også få gode råd til de fleste problemene.
 5. Takk for tips, foreløpig har det gått fint, ingen oppkast og normal avføring til morgenen i dag, men det tar vel ett døgn for maten å passere igjennom så om 1 dag eller 2 vet jeg vel mer om hvordan dette har gått. Skal prøve å gi litt asparges etter jobb i dag, skader jo ikke
 6. Håndarbeidstråd!

  Villmarksgenseren er endelig ferdig! Har tatt den frem og pakket den bort flere ganger i høst, og somlet spesielt med å få festet alle trådene. Litt stor etter damping, men ellers veldig fornøyd. Første genseren jeg har strikket (og første store prosjekt i det hele tatt egentlig), så blir jo bare bedre fremover Nå er jeg i gang med loppisgenseren til Pickles, den er utrolig morsom å strikke! Mio og samboer klør seg i hodet og skjønner ikke hvorfor jeg plutselig sitter så mye stille i sofaen
 7. Today
 8. Huawei p20 pro eller mate 20pro?

  Takk for svar alle! Da slår jeg nok til, hvis jeg får fatt i, og så lenge den selges uten abonnement. Får vente å se til tilbudet faktisk kommer @yurij så dumt at du ikke er fornøyd. Har lest om noen som ikke er fornøyd med kameraet, men så har jeg hørt om enda flere som er fornøyd. Tenker jeg får ta den sjansen denne gangen, siden prisforskjellen blir såpass stor Jeg synes bildene du la ut her var veldig fine, jeg. Er nok bare litt forskjell hvordan vi foretrekker bildene.
 9. Akkurat nå - november

  Jeg er så drittlei av knuste flasker overalt her vi bor! Ikke lett å se nå når det er mørkt ute, og i går kveld når vi gikk kveldstur et sted uten gatelys, hørte jeg at hun gikk i masse glasskår. Lyser med telefonen, og der lå det en helt vinflaske knust. Hun fikk kutt i ene bakfoten, så nå har vi vært hos vet IGJEN
 10. Redd valp

  Jeg var i deres sko for litt over 2 år siden...det høres faktisk ut som min valp, bortsett fra at istedet for å sette seg ned når det kom folk, så utagerte hun noe voldsomt. Det har vært mye jobb, fortvilelse, sinne og tårer. Vi har hun enda og selvom hun har blitt litt bedre er det fortsatt store utfordringer. Et sånn hundehold er ikke noe gøy. Det ødelegger hele gleden ved å ha valp/hund. Som flere andre skriver hadde jeg tatt kontakt med oppdretter ang å levere henne tilbake. Hun KAN blir bedre, men sjansen er stor for at hun desverre ikke blir det. Jeg skjønner at det er vanskelig. Man blir jo glad i disse små på kort tid. Nå når jeg har levd med en sånn hund i 2 år, og en gang i fremtiden fikk en slik valp igjen, hadde jeg ikke vært i tvil på å levere den tilbake
 11. Perfect Image Loving Me -Liste

  Så utrolig bra at du fant henne igjen. Det må ha vært helt grusomt. Håper det aldri skjer igjen. Det der er min store skrekk.
 12. Valpegjengen 2019

  Den følelsen, når du spør huseier litt forsiktig om det er greit for dem at du får deg valp, og svaret er «å, så koselig!»:
 13. Valpegjengen 2018

  Takk Han er ikke slekt med de to andre som er far og sønn. Så helt nye linjer og forhåpentligvis et nytt talent. Han kommer fra veldig gode linjer, så blir spennende. Målet er jaktprøver og konkurranser. I tillegg til å være jakthund selvsagt. Han er utrolig kvikk og lettlært. Var en slitsom valpeperiode da han var rå på biting. Han er fortsatt en liten håndfull og må passes på. Han henter alt mulig og må passes på hele tiden Men det kommer seg for hver dag. Blir som valper flest fort sliten og søt når han sover Han er utrolig snill mot datterbarnet og de er så søte sammen. Han leker godt med de to store gutta og en liten plagånd for Lio. Dirk er sjefen og oppdrar han litt, mens Lio er den han kan plage så mye han vil uten at Lio sier i fra. Vi stopper han selvsagt. Harmonisk liten valp, eller liten er han jo ikke lengre. Han vokste noe innmari rundt 4 mnd men virker som har har stoppet litt. Det er målinger på breton så vi håper jo at han ikke vokser så innmari mye mer og blir for høy. De to andre gutta er store og Lio er dessverre for høy.
 14. Dårlig hundehold - hvilke alternativer har man?

  Og, som andre er inne på, ulovlig. Hadde det vært meg så hadde jeg filmet og anmeldt. Om eieren er verdens søteste og snilleste 99% av tiden hadde vært meg revnende likegyldig.
 15. Jeg tror de som hater ulv har dårlig selvtillit. Værstingene
 16. I går
 17. Har det klikka for’n?

  Ja 😊
 18. Hjelp til Utstilling

  Jeg ser at på NKK sin utstilling i Bø så er det kun storcert på fredagen? Kan man da ikke få storcertet på lørdag og søndag da?
 19. Hei! Jeg har en 6 mnd gammel hannhund som har helt fint klart å være alene hjemme frem til nå. Jeg er mye hjemme på grunn av at jeg er student, men har prøvd å være flink på å dra ut for å øve på at han skal være alene. Jeg har også en 7 år gammel tispe som er helt rolig når hun er alene. De har klart seg bra alene frem til nå, og jeg har alltid hatt de atskilt på grunn av at valpen kan være litt for irriterende for den gamle damen Nå har tispen akkurat begynt løpetiden sin og de siste gangene jeg har dratt fra han har han pipi når jeg har dratt. Jeg satt derfor opp kamera når jeg var borte i 3 timer i går. De tre timene jeg var borte peip, bjeffet og ulte han, han var kanskje stille i totalt 30 min. Jeg fikk vondt av å se hvor mye han stresset når jeg ikke var hjemme. Jeg har mine misstanker om at det er pga. at tispen har løpetid og han stresser mer på grunn av det. Jeg var forberedt på at hannhunder kan bli døve og vrange rundt løpetisper, men det her var jeg ikke helt forberedt på Jeg er så redd jeg må starte alenehjemme treningen helt på nytt... Har noen opplevd noe lignende? At en valp plutselig ikke klarer å være alene?
 20. Valp går ikke på do ute.

  Har gått rolige turer i trygge omgivelser uten lek og morro. Vipps så var det på plass. Skjer selvsagt uhell inne og det vil det bli en stund. Men fornøyd med at hun løste det så bra.
 21. Jøss, ta deg en bolle og les hva både du selv skriver og hva jeg svarer før du gidder å begynne med den tonen der og fornærmelser iallefall. Det kan du holde deg for god for. Det jeg spurte deg om var hvorfor 1 time pluss tisseturer skulle være maks(med store bokstaver til og med) av hva en barnefamilie kunne greie, og det var din påstand,helt ordrett. Ikke sier jeg hvor mye folk skal lufte bikkjene sine heller, så du kan vell notere deg bak øret at det er flere som tolker ganske vidt her😉
 22. Pris på hunder til omplassering .

  Ja la oss se på hva du skrev: Du har fremdeles fått mange innspill på hvorfor mange mener 10 000,- ikke nødvendigvis er en ille pris. Du har ikke imøtegått noen av dem, du bare repeterer standpunktet ditt. Du har også fått innspill for hvorfor det å ta penger for en hund ikke er ensbetydende med å se på det som en investering. Og at det å ta penger for en hund ikke på noen måte betyr at man ikke ser på hunden som et familiemedlem. Det overser du bare. Videre diskusjon blir da meningsløst.
 23. Krokhaug 's Wilhelmina 'Ariel' - cavalier

  Gratulerer! Blir spennende med Finland.
 24. Trass-alder?

  Hunder har nok ikke trassalder som sådan, men de går gjennom flere faser i alder. Valpen din er på et punkt hvor han begynner å bli over fra å være valp til å være unghund, og hormonene begynner å ta tak i hjernecellene. Det er ikke unormalt med "tilbakefall" både i lydighet og renslighet. Dere går inn i en periode hvor det kan virke som hunden overhodet ikke registrerer det dere gjør eller sier til tider, men fortsett å være konsekvente og jobbe med hverdagslydighet og aktiviteter, så løsner det etterhvert. Det høres for meg ut som han får nok tur, men jeg ville prøve å øke mengden mental aktivisering, kanskje litt mer krevende søk, eller lydighets/trikseøvelser for eksempel.
 25. Meeko

  Lille kjære Meekoen min ♥️
 26. Siste uke
 27. omsorstvist

  Nei, vet du.. Du legger ut i det vide og det brede om flere forskjellige forhold her som du synes er meget bekymringsverdig, da lar du ikke hunden være der av hensyn til hundens tilknytning til deg. Hva tror du er verst? Å flytte en gang til en ny hyggelig familie og leve lykkelig resten av sine dager med godt stell og mat og tur osv? Eller å leve det livet den har gjort i frykt, sulten og neglisjert bare for at du skal få ha den litt? Det der handler om dine følelser, Ikke hundens. Joda, hunder flest vil nok helst være med sine mennesker om de får velge, men det er ingen stor eller varig belastning for en hund å bytte eier en gang altså. Spesielt ikke en belastning av betydning når de kommer fra slike forhold. At din datter flytter rundt med hunden er da vitterlig heller ikke noe problem, hunder vil være med flokken sin, så lenge de er det så gjør det ikke så mye hvor man er. Men mat,stell osv trenger de selvsagt. Hvilken kontrakt skulle være brutt mener du? Har du og din datter skrevet kontrakt ang pass av hunden? Eller eierskifte? Det er ikke forbudt å støtte seg på andre mennesker, ta i mot penger, hundepass osv så med mindre du har noe bevis for at dere har hatt en avtale på at hunden er din nå, eller at din datter skulle betale for pass eller noe slikt så blir det fort ord mot ord. spesielt som du selv sier når du ikke har varslet noen, anmeldt eller prøvd å gjort noe med dette tidligere. Da er det vell fort gjort å heller tenke at her har det nylig oppstått en konflikt mellom deg og sin datter og at det er derfor dette plutselig er blitt en sak. Om du ikke har samlet bevis fra tidligere så er det eneste du evt har av bevis det du greier å samle etter dette siste oppholdet hos din datter. Men så må dunjo og bevise at hunden er mishandlet. Tynn kan man bli av flere ting. Redd kan hunder være uansett. Noen har dårlige gener og bare er sånn. Også er det kontakt det andre som du snakker om. Retten osv kan jo bare forholde seg til beviselig fakta, dette er første gang noen tar tak i denne saken, mest sannsynlig vil jo din datter kun få en advarsel og noen krav hun må oppfylle og noen oppfølgingsvissitter. Det er ikke dyremishandling å holde hunden vekk fra dere. At hunden er tynn kan ha flere årsaker, men litt ettersom hvor ille det er så vil hun antagelig få en advarsel første gang. Med mindre det står om liv og helse. Tur er dessverre ikke noe hunder etter loven har krav på, loven sier bare at de skal ha mat, vann og tak over hodet/tilstrekkelig ly. Det er ingen organisasjoner som kan hjelpe deg med dette. De har ingen rett til å hente ut dyr eller gi dyr videre til andre enn din eier (på papiret). Og det kan ikke politiet heller. Men de kan opprette sak på det og starte prosessen. Det er bare ro måter å få eierskap over noen annens hund på og det er enten etter avtale med eier som skriver over eierskapet til deg, eller så må man gå rettens vei og da må det foreligge tilstrekkelig bevis osv osv. Mattilsynet kan man vell si mye rart om, men de avliver ikke dyr for at de er litt tynne, nei. Om noe så er det vell heller motsatt. Alt skal reddes/omplasseres. Uansett så har du ikke noen vei utenom i slike saker, med mindre din datter frivillig går med på å selge/gi bort hunden til deg. Og om så, sørg for å skrive kontrakt. Nei, du skal ikke gjøre en avtale med din datter om at du kan få ha hunden en god periode... Da er du med på å tilrettelegger for at denne mishandlingen får fortsette. Skaper uro i hundens liv osv. Om det er som du sier så melder du fra til noen som faktisk kan hjelpe hunden, permanent, også legger du til sides dine egne følelser sånn i fall en evt dom skulle føre til at hunden omplasseres til noen andre enn deg. Det er hunden som er viktig her og eneste prioritet nå burde være å få den vekk fra det den er.
 28. Signerer Vår forrige hund var slik. En generelt usikker hund, men verdens koseligste kosemose. Han kunne knurre i situasjoner hvor han ble usikker, vi bare overså det. Utenforstående kunne ha litt overhysteriske reaksjoner, og mente hunden måtte avlives. Bare tullball, han var bare vokabulær i tillegg, og «pratet» om mangt og mye. Kunne sutre og klage, laget koselyder, lekelyder, fornøydlyder, og misfornøydlyder (knurring). Han smilte, men hans logring var en mikroskopisk bevegelse med halen. En søt underlig skrue 😍 fant fort ut at kjefting ikke nyttet, så vi overså det bare. «Åja, sei du d», brukte vi å svare, og sørget for at det vi krevde ble igjennomført (ned av seng, stol etc) han ble aldri bedre (eller værre), utviklet seg ikke til biting. Prøvde aldri å true med tennene, han bare «kjeftet som en surken tenåring» når han ikke var enig.
 1. Load more activity
×