Gå til innhold
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Forrige Time
 2. Akkurat nå mars

  Spaghetti eller pannekaker? Pannekaker kanskje? Eller spaghetti?
 3. Lawsuit - Acana/Orijen

  Melkekyr sendes ikke til slakt fordi de er gamle før i 10-12 års alder, de som sendes tidligere er pga fødselsskader, jurbetennelser og dårlig gemytt. Alder er altså ikke årsaken til slakting, men produksjonsverdien. "Mitt" kufjøs (er avløser for geit og kyr) fikk kraftig S Aureus angrep i høst, 14 dyr ble smittet og 10 av de måtte sendes, alle under 6 år. De 4 som berga juret var alle over 8, tre av de har nå kalvet og er i full produksjon og vil insemineres på nytt. Eldste kua er 12, skal ha sin siste kalv nå i påska. Hun produserer godt, men begynner å slite med humøret og skal få slippe etter en siste sommer på Sætra.
 4. Gode you tube kanaler?

  Kikopup var vel en gjenganger på Canis.
 5. Nusse rydder stranden :)

  Så fasinerende
 6. Reduserer prisen til 2500 Kr.
 7. Today
 8. Mine tyskkunnskaper er dessverre ikke-eksisterende, men snublet over disse via Instagram. Franske bulldoger (?) med relativt ålreite nesepartier. Så det er mulig. Hvorvidt de er resultatet av at man har avlet inn andre raser er ikke så viktig for meg. Se så mye bedre de ser ut! Edit: Selv om man fortsatt har mye å gå på, altså.
 9. Utstilingsvideo fra 1989

  Herlig Så noen kjente ansikter der ja... i litt yngre utgave
 10. Tenkte akkurat det samme Dog, for å få skikkelig busk, er jeg redd jeg er nødt til å trø til med litt gjødsel, er visst dårlige groforhold i min hage. Jeg vetta f**n, sur jord, kanskje
 11. Selv om jeg ser poenget ditt, så blir rådyrene forstyrret lenge før de oppfatter at ingen følger etter dem. Trenger ikke ha med hund engang, rådyra flakser avgårde samme søren. Den eneste måte å unngå å forstyrre rådyra på, er at alle flytter til tjukkeste sentrum, og blir der til snøen forsvinner, med turer på asfalten hele vinter'n. Og det sier seg selv at ikke er særlig praktisk. Så vi må bare akseptere at vår tilstedeværelse, med eller uten hund, er det som forstyrrer mest, sommer som vinter. Jeg synes fornuft er en fin ting. Hadde jeg hatt noen med bedre evne til å ta seg frem i snø, og som var interessert i å løpe etter rådyr, så hatt på bånd nå, selv om vi ikke ekstraordinær båndtvang. Men jeg har en chihuahua, som drukner i snømengden vi har nå, så jeg føler det blir litt dumt å ta på henne bånd bare for å leke "snill pike". Jeg har bånd på henne i hagen, der hvor vi faktisk ser rådyr, fordi hun jager dem ut av tomta, og det vil jeg ikke ha noe av. Men jeg får ikke forhindret av rådyra løper av gårde, for det gjør de om jeg beveger meg for mye på innsiden av kjøkkenvinduet, og selvfølgelig når jeg går ut, med eller uten voffa. De løper ikke fortere når hun er med. Og båndet forhindrer ikke bjeffing på lydene fra dem. Jeg synes det blir lagt alt for stort fokus på at vi ikke skal forstyrre rådyr. For det første, hvorfor er de så hellige? Er det Bambi som ligger bak? Ingen snakker om at vi forstyrre elg, hare eller rev, det er kun rådyra som blir nevnt opp og i mente. Og for alle del, de har rett på beskyttelse og hensyn, men jeg kan ikke se at de skal ha krav på noe mer enn andre ville dyr. Vi kan sørge for at de ikke blir jaget av våre hunder, men vi kan ikke hindre at de blir forstyrret. Jeg nekter å sitte i fengsel hele vinteren fordi jeg ikke skal forstyrra rådyra som mer eller mindre står på trappa mi. Så jeg forstyrrer. Og lever fint med det. Jeg har en hund som kan finne på å jage dem ut av tomta, så da hindrer jeg det. Den samme bikkja kan ikke engang fysisk skade rådyr, så det er ikke noe jeg tenker på, eller føler må ta hensyn til. Jeg tenker akkurat de samme tankene om andre ville dyr, og tar det samme hensynet, eller mangel på sådan. Jeg tar bånd på voffa når vi ser elg, for henne sikkerhet og trygghet, for hun er redd for dem. De får gangene jeg ser rådyr i skogen, hvilket er sjeldnere enn man skulle tro, så ser de oss for voffa seg dem, og de løper. På grunn av meg, ikke voffa, som lever lykkelig uvitende om at de engang var innenfor synsvidde.
 12. SMELLER- en annerledes hundesport

  Takk for svar og tips! Da skjerper vi gradvis kriteriene for belønning for nese på smellerboksen, og jobber videre med det fremover.
 13. Valg av rase.

  Ja, og det er vell det vi diskuterer nå da, hvilke raser som kan passe ts sine forutsetninger. Hun bør kanskje ikke velge de strieste, galeste, mest alvorlige ettersom hun hverken har høyt aktivitetsnivå eller er en tydelig leder (etter egen beskrivelse), men jeg tenker at det utelukker ikke alt med mer vakt/vokt enn en labrador.
 14. Fjør-tråden :D

  Rett etter påske skal barnehagen til barnet legge egg i rugemaskin for at barna skal få se og lære om liv og sånt. Og i dag ringte telefonen og de lurte på om kanskje jeg ville ha kyllingene når barnehagen var ferdig med dem? De pleier å ha de ei uke eller to etter klekking. Og jeg svarer jo selvsagt ja Så med litt flaks så blir det kyllinger her i slutten av april, begynnelsen av mai. Regner med det er mixer, men det blir bare gøy. Får ordne til kyllingavdeling med godt med varme til dem.
 15. Schäferhunder omplasseres

  Det er vel ikke bare schäfere som omplasseres i den alderen. Jeg føler det er bruksraser generelt som er allment kjent, og blandinger hvor disse inngår. BC er vel det jeg har lagt mest merke til ,enten renraset eller blanding, både som utagerende galninger langs veien og til omplassering. Det ser ut til å være ganske todelt. De rasene hvor avlen ikke alltid er så mye å skryte av omplasseres vel ofte. Og de som ikke avler seriøst velger vel heller ikke de mest kompetente eierne da de hovedsakelig er ute etter å få solgt valpene og faktisk dekke etterspørsel. Uten en seriøs oppdretter er det lett for en uerfaren valpekjøper å sitte der med et bokstavelig talt stort problem når hunden begynner å bli kjønnsmoden. Så jeg tror at det både er på grunn av at valpekjøpere ikke vet hva de begir seg ut på, og fordi oppdretter ikke gjør jobben sin.
 16. Signerer alt Betty sier om toller. Det er ganske store individuelle forskjeller på tolleren både med tanke på pels og størrelse (og selvsagt gemytt). Min toller hadde en ekstrem pels. Den var lettstelt og flott, men han røytet absolutt hele året. Pelsen holdt han varm i en sånn grad at han sleit litt med varme på sommeren og det kunne være tungt med høy aktivitet på de varmeste dagene. På vinteren kunne han ligge ute og sove og la seg snø ned på eget initiativ uten å fryse. Jeg synes toller er en rase som er veldig gøy å jobbe med. De er glade hunder som elsker å være med på alt som skjer. De kan ha litt lyd, med på min var det ganske greit å få han til å slutte når han varslet. Han bjeffet aldri i tide og utide. Når jeg fikk han bodde jeg i 3. etasjen i en blokk, og da varslet han aldri. Det ble litt mer varsling når vi bodde litt mer landlig og det var lenger imellom lydene fra folk. Han var grei å avlede og på ingen måte en gneldrehund. De kan kanskje være litt mer reserverte en for eksempel flat, men det skal ikke mye til Min var så overbegeistret for folk at han trodde hele verden dreide seg om han, og gikk på rundgang for å kose når vi var på treninger. Tror han fort kunne blitt litt voldsom som redningshund fordi han omtrent overfalt folk for å få kos.
 17. For risikabelt å importere valp?

  Nå er det du som skal ha hunden i huset og ikke alle andre. Jeg hadde ikke gjort det vanskeligere enn det er pga den norske befolkningen. Har du en god følelse så kjør på
 18. Sminketråden!

  Jeg sverger til A-derma exomega. Er det eneste jeg har prøvd som gir nok fuktighet til huden min på denne tiden av året. Og som i tillegg ikke gjør at jeg får utslett av å bruke den.
 19. Dagens Middag

  Idag blir det kjøttboller med poteter og fløtesaus. Skal prøve den nye sausbasen til Toro.
 20. Dalmatiner Alisha

  En stund siden jeg har oppdatert her! Legger ved et par nye bilder Første bilde er av Santo, Alisha, Adela, Ebbi og Luna Og andre bilde av Alisha, hun har blitt 11 år nå
 21. Hjelp til kloklipping

  Jeg har hunden stående når jeg klipper. Men begynner tilnærming ved å holde pote, klikk/bra-belønn. Noen ganger må man belønne bare at hunden står i ro før man begynner å ta på poter. Så løftes poten-klikk/bra-belønn. Tilslutt er man i mål og hunden står i ro og du kan klippe alle klørne.
 22. Crufts 2018

  Det kløøøør i fingrene, hent saksa Og den snuta der er neppe innenfor rasestandard, men det er det vel ingen som bryr seg om... Den ser i hvert fall ikke like smellfeit ut som de vanlige rullepølsene som gjør det bra på utstilling, så det var jo et lite lyspunkt da
 23. Blondie & Tidi

  Flinkuser 🤗😀
 24. Det er vanskelig å si. Nå har jeg ringt rundt til flere veterinærer. Den ene sa at det hørtes mer ut som en divertikkel enn en perinealbrokk. Da ble plutselig situasjonen verre for det var visst en enda mer komplisert operasjon. Har sendt journaler og venter telefon fra flere veterinærer idag, så håper jeg blir litt smartere.
 25. Snøfrosts hunder

  Fjellbris og Beringia
 26. I går
 27. Akkurat nå er det egentlig ikke så mange steder, i en annen livssituasjon (uten barn) hadde det vært noe annet, men akkurat nå er det bare Norge jeg vil bo i. Bodde i England et år og gikk på videregående, bodde hos britisk vertsfamilie, jeg likte England mye bedre før jeg bodde der et år Men jeg fikk veldig mange av skyggesidene av samfunnet litt vel tett på ved å bo i en fattig arbeidsklasseby med mye voldsproblematikk (det ble etterhvert portforbud for alle under 16 år pga mye blind vold mellom unge, var du under 16 og oppholdt deg utendørs etter kl 21 eller 22 ble du plukket opp av politiet og kjørt hjem) og stor offentlig skole med masse sosiale problemer (første skoledag ble en ung gutt slått ned med hammer rett utenfor skolen, og store deler av året hadde vi politi tilstede i skolegården). Men som ferieland elsker jeg fortsatt alt som har å gjøre med England og Storbritannia, vil alltid tilbake Jeg kommer nok alltid til å være litt anglofil, bare vil ikke at barna mine skal være små der! Samme med USA, elsker å feriere der, men svært tilbakeholden med å skulle bo der (broren min har bodd der da). Canada kunne jeg kanskje vurdert da, men der har jeg bare vært på dagstur
 28. Det er ikke noe gøy å oppdage at ting har blitt nedgriset. Kom en morgen ut til at løpeskoene mine, som hadde stått ute på verandaen for lufting, var blitt tissa på. Ikke så veldig gøy. Fikk ikke lyst å drepe nabokattene av den grunn, men man lurer jo på hva som kan gjøres for at det skal unngåes og ikke minst: hva gjør min katt når han er ute og vimser? Enda han er kastrert, så lutker det jo av tisset hans. Nå er jo sko bare sko og de kunne vaskes og jeg fikk lukta bort. Det som virkelig ikke var noe særlig var da vi bodde et sted og en av nabolagets katter la sin hat på vår katt. De la vel sin hat på hverandre for å være nøyaktig og de føyk i tottene på hverandre når de hadde sjansen. Det var veldig stor kattetetthet der og Max hadde ofte sår og skrammer. Han hadde aldri sloss så mye som da vi bodde der og jeg har vel hatt noen tråder her på sonen om hva jeg burde gjøre. Holde ham inne på den tiden var ikke bra for ham heller, så aktiv utekatt som han var (jeg skriver var, fordi han er selvvalgt innekatt nå), samtidig var det jo ikke bra for ham å være i slosskamper flere ganger i uka. Han utviklet et slags stress også, bare han hørte lyder utenfra eller så katter utenfor, løp han mot døren og ville ut. Antakelig for å forsvare reviret sitt. Sånt er jo ikke godt for et dyr, så han måtte begrenses. Å finne ut hvor "Erkefienden" bodde var heller ikke så lett siden dette var et stort nabolag. Det vi imidlertid så hjalp, var å be nærmeste nabo ta inn kattematen. De gav nemlig mat til sin katt ute og han kunne få mye smaskens der, gjerne fersk fisk, og det tiltrakk jo hele nabolagets kattegjeng. Klart det ble slossing på vår eiendom. Vi forklarte situasjonen og de var forståelsesfulle og tok hensyn. Da avtok slossingen betraktelig. Max er jo nå 15 år og gjennom disse årene har han hatt sin del av skader, ikke bare fra andre katter, men også skade på tenner som blant annet en gang kunne tyde på at han var blitt sparket. Av mennesker. Etter det ble jeg mye mer skeptisk til å ha ham ute. Før dette hadde vi bodd på friere områder hvor han som oftes var ute i skogen og koste seg. Nå var det lengre til nærmeste skog, i et tett nabolag, og han måtte krysse en sterkt traffikert vei for å komme til skogen. Disse årene var han nok mest i nabolaget og traff dermed på flere mennesker, også av de som ikke ville ham godt. På denne tiden begynte vi å begrense når han kunne være ute, han kunne være ute på formiddagen og deler av ettermiddagen, men måtte være inne til syv om kvelden. Vi valgte også å holde ham inne i rushtiden og på den tiden barna kom hjem fra skolen. Slik type begresning tror jeg de fleste katter kan venne seg til. Det var jo klart det ble masing i starten. Han var jo vant til å få gå ut omtrent når han ville! Vi prøvde heller å tilby ham mat, lek eller kos i stedenfor og etter hvert vente han seg til det. Han har jo vært borti lignende før, hvor han har måtte være inne i forbindelse med sykdom og skader og slikt. Etter vi flyttet nærmere skogen igjen, kom vi til en annen problemstilling: hunder! Vår katt er jo vokst opp med hunder, men siden han nå er blitt en gammel mann og ikke like kjapp og smidig som før, syntes jeg ikke det var greit å la ham bli utsatt for løshunder. Så derfor var planen å holde ham inne i de periodene de fleste lufter hundene sine (utenom båndtvangen). Nå viste det seg at han ikke vil være ute her, så jeg har sluppet å bekymre meg videre for det og jeg må ærlig innrømme at jeg liker mye bedre å ha ham inne hvor jeg har kontroll på ham og vet hva som skjer med ham! Lille gullet mitt Disse lange tankene er ikke noe å bygge en videre diskusjon på, jeg ville bare dele litt om hva jeg tenker om mitt eget kattehold. Av erfaring er det jo greit å holde diskusjonene på et generelt nivå, så det hadde vært fint om vi kunne fortsette med det Jeg skal ellers sove på det, om konkrete forslag/innlegg for videre diskusjon
 1. Load more activity
×