Gå til innhold
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Forrige Time
 2. Den såkalte lekeatferden kan være ekstremt plagsom og i verste fall skadelig. Det bor en hund (sikkert fler) på øya her, som stadig er løs og liker å smake på forbipasserende. Det er helt sikkert "lek", det er lydløst og man får "bare" noen blåmerker. Men en dag kan det skje et barn, noen som tar igjen, noen med hund som tar igjen etc. Hva da? Jeg støtter ikke avliving over en lav sko, av hunder som hopper på forbipasserende av en grunn, etc etc, men tenker samtidig det er lov å ikke gjøre normalvariasjonen så stor at man får et større problem med (begrunnet) redsel for hunder.
 3. Dagens agilityøkt

  Det har jeg ikke tenkt over Det er dessverre på onlinekurset hennes alle filmene ligger ja.. Men anbefaler virkelig å gå handling 360, om man vil bruke det «oppsettet» for handlingen sin. På videoen jeg la ut, så setter vi sammen basic momenter som vi har jobbet med. Jeg har trent veldig mye på en vinge/et hinder/to hinder og oppsett med: en vinge - et hopp - en vinge. Jeg har og trent litt kommando diskriminering med utlagt lureleke. Når oppgaven var å hopp rett frem, har jeg lagt ut leke i «rundt» posisjon og omvendt når jeg har trent «check» eller «nana». (Edit: og ved hver nye øvelse, så går jeg tilbake til et hinder osv. Nå trener vi parallelt på s-sving/tysker (3 økter), men er langt fra å kunne ta det med i en bane. Lava har forståelse for at hun skal hoppe tilbake, selv om jeg er unna, men hun trenger mye hjelp enda.) For å skaffe mer forståelse hadde jeg først shapet øvelsen (som du gjorde) til den jeg vil ha, så lagt på kommando. Men så hadde jeg jobbet mye på det punktet, og trent med forskjellige utfordringer (med lurebelønninger, uten/med kroppsspråk, vanskelighetsgrader ++). Og når jeg hadde følt at det satt godt nok, så hadde jeg prøvd det i baner, og prøvd diskriminering (frem vs sving, tunnel vs frem, tunnel vs sving, check vs frem osv osv) ganske raskt. Først når hunden starter å ha en god forståelse for kommandoen, så kan jeg evt holde tilbake belønning når hunden gjør feil i en liten kombinasjon. Så jeg synes kanskje det hørtes ut som du hoppet litt raskt til denne biten? For å overdrive, hadde Tidi skjønt om du hadde holdt henne foran et hinder og sagt «høy» eller «left» og tydelig valgt riktig, uten kroppsspråk osv? Det er hvertfall sånn jeg gjør det
 4. Today
 5. Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  Haha ja, det er litt kropp å håndtere, synes hun selv også. Veldig lite kroppskontroll for tiden Tusen takk
 6. Valpen om natten og dagen

  Hei! Hvordan har det gått med valpisene i hus?
 7. Alle mine hunder har likt å ligge å gnage på et eller annet. Det er også grunnen til at de har fått det 😊 Ekstra stas de gangene jeg stappet mat i de, men det var ingen nødvendighet egentlig. Men ja, ingen annen grunn enn at de har likt det.
 8. I går
 9. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Er nok litt verre den der ja
 10. Polsk owczarek nizinny

  Ser bare at denne hunden koster mere enn andre tilsvarende hunderaser på dyreforsikringa i agria. Derfor er jeg litt usikker også siden det da kanskje betyr at de er sykere enn andre men jeg vet ikke? Bare lurer? Skal ikke være lett å velge hunderase.
 11. Akkurat nå, september 2018

  Tusen takk! Det er en Alaska Husky, 4 år veldig fin
 12. RR Mio

  @simira Stemmer ja! Da fikk du jo se Mio fra sin beste side Mulig vi tar en tur på onsdag. Det er jo litt samme for oss om de andre går treningsstevne eller trener, så lenge vi ikke ødelegger for noen. Vi har vært en del onsdager og bare jobbet med kontakt og miljøtrening for oss selv. Vi kommer nok til å fortsette med miljøtrening det som er igjen av sesongen i år, også satse på å være med i treningsgruppa fra våren av. Han kan de fleste øvelsene til klasse 1 (med gode håndsignaler vel og merke) her hjemme i stua, men det blir liksom ikke med ut døra... Edit: Skjønner veldig godt med tanke på lån av bur altså, forhåpentligvis er lappen på plass ganske snart så det ikke blir noe problem lengre
 13. Valpegjengen 2018

  Min egenproduserte 2018 valp har blitt 11 mnd gammel (på bildet er hun 10 mnd) Hun er en glad, aktiv og energisk frøken som synes alt er moro og kult. I tillegg er hun en skikkelig kosegris (som alle våre er riktignok). Hun har også fått vist seg i utstillingsringen 9 mnd og 1 uke gammel hadde hun 2x CERT og 1x BIR 10 mnd gammel fikk hun ytterligere 2x BIR i tillegg til Best i gruppen junior, Best in show 2 junior og Best i Gruppen 2 "voksen". Hun har så langt fått 2 turer med et lite spann og gjør en god jobb utfra forutsetningene der. Blir artig å se hvordan fremtiden med denne frøkna blir.
 14. Valg av rase

  Ikke heng deg altfor mye opp i det jeg sa om at spaniels og retrievere er jakthunder, altså. De er opprinnelig det, og det er viktig å være klar over, men all den tid du ikke kjøper hund fra en oppdretter som avler for jakt/bruks så er slike hunder midt i blinken for det behovet du beskriver, altså. Visste du at puddel også opprinnelig var en jakthund? Litt i samme gata som retrieverene. Men det sier uansett noe om at det er hunder som trenger å få bruke seg litt, selv om de ikke brukes til jakt i dag. Etter det du beskriver så vil både spaniels og retrievere få det helt fint hos deg. De fleste hunder er greie å ta med seg overalt. De trives så lenge de får være med eier! Det du kanskje kan tenke på er hvor stor hund bilen din er klar for, om det er en faktor som er aktuell for deg.
 15. Kjæresten sin aggressive hund

  Dette er ingen dominant hund. En dominant hund vil ikke angripe andre som underkaster seg på den måten du beskriver, eller valper for den del. Kan hunden ha vondt noe sted? Særlig hvis dette har oppstått plutselig bør det foretas en grundig sjekk hos veterinær. Ellers er ressursforsvar og/eller usikkerhet de vanligste grunnene til hundeaggresjon. Uansett får du flere gode råd av @Malamuten over her. Pass på at hundene er trygge, og at hun ikke får muligheten til å angripe noen, altså hold avstand til andre hunder. Gå tur sammen, vær sammen men uten mulighet for at de får komme helt bort til hverandre, osv. Men vær også forsiktig med å binde henne eller bruke bur, da det kan trigge forsvaret hennes ytterligere om den andre hunden nærmer seg. At kjæresten din holder henne i bånd hos seg kan være en løsning. Selv ville jeg ikke tatt sjansen på å bare ha henne liggende på kommando, for din egen hunds skyld ville jeg hatt fysisk kontroll på henne til enhver tid når dere er sammen, så lenge du ikke kan stole på henne.
 16. Knurring ved spising

  Du lar hunden få ha maten sin i fred Det er lett å forverre problemet ved å begynne å trene på det. Ikke gi hunden en grunn til å måtte forsvare maten sin.
 17. Vil unngå løpetid

  Første løpetid her var fæl. Men den neste var bare grei. Truse løste mye med søl. Og humøret var nesten normalt på andre løpetid, på den første gikk hun som et deprimert troll. Har hatt tisper før hvor jeg knapt har merket løpetid. Så heller det to ganger i året enn hanhund som skal markere overalt.
 18. Kor bur du og kor stort bord treng du? Eg har eit til salgs Stabilt og samanleggbart. Kan takast med til Bergen neste helg.
 19. Siste uke
 20. Valp - nye tenner

  Ja, jeg postet her rett før jeg snakket med oppdretteren min. Det viktigste for meg er at det ikke er vondt for han. Fikk tatt en ordentlig titt bak tennene hans i stad, og der så det mer ut som det er to forskjellige tenner, men jeg har ikke noe erfaring med dette så vet ikke helt hvordan det eventuelt ser ut om de har felles rot Men vi skal selvfølgelig sjekke det hos vetrinær etterhvert
 21. Hvordan øve valpen på å sove lengre om morgenen?

  Jeg sier så vidt hei og så lukker jeg øynene og sover videre. Hun skjønner tegninga rimelig fort selv om hun kan tasse rundt et par minutter evt forsøke seg på litt heavy stirring. Om hunden er vant med at dere lystrer klokken 6 om morgenen, så kan det selvsagt bli en liten innkjøringsperiode på noe dager, men prinsippet blir det samme. Det er bare å ikke gi etter.
 22. Hvilken gruppe 4/6 hund har du?

  Rase: Basset hound Navn: Snehvit Kjønn: Tispe Alder: Født 4. mai 2012 Farge: Hvit og rød Oppdretter: Astrid Grendstad Beste utstillingsresultat: Champion Snehvit behersker å søke opp andre hunder. Brukes til: Utstilling, smeller, jakt, søke opp andre hunder, selskap, besøkshund, flokkleder
 23. Har ikke vært på hundesonen siden 2011. Fikk ikke til å få opp gammel profil. Mye skjer også politisk som berører oss hundeeiere. Ofte blir det skarpe fronter mellom de som taler hundens sak, og de som ikke "liker" hund. Det er ikke lett å finne forsoning mellom frontene, og enes om noe.

 24. Jobbsøking

  Er tydeligvis i en situasjon hvor arbeidsgivere tror jeg er grisebillig i drift. Fått to nye oppfordringer til å søke hos på jobbene deres, hvor begge skryter av "god lønn" som er 150k under hva jeg tjener nå. Har overhodet ingen planer om å bytte jobb før jeg må (neste september), men det alltid kjekt å se hvilke muligheter en har - og å få gode argumenter for å starte for seg sjæl.
 25. Dine utgifter per måned?

  Snus er det eneste han blir sint på hvis jeg skal begynne å diskutere det med han (jeg har aldri rørt verken snus eller røyk) og lånet ble lagt opp etter den levestandarden han har nå, der han har råd til å betale såpass i lån. Sykkelen er ny fra i år, og han vil betale det ned så fort han klarer. Ellers er jeg helt enig med deg
 26. Den store navnetråden

  Vår tispe heter Ceres :-) Oppkalt etter dvergplaneten Ceres. Vi syns planeter, måner eller dvergplaneter har mange morsomme navn, som ikke så mange har hørt om før. Man har for eksempel Pluto (den litt mer kjente) eller Eris som er andre dvergplaneter.
 27. Treningsvest til barn

  Takk for svar! Skal sjekke ut tipsene deres, hvis ikke får det vel bli et sånt belte, eventuelt en type turvest som egentlig ikke er ment til hundetrening
 28. Korthåret Collie!

  Endelig er det i sikte, i overskuelig fremtid 1-3 år. Mamma og pappa skal ha ny hund, og etter flere år med diskusjoner, har de landet på mitt forslag, nemlig KH Collie Jeg har sånn tro på at en god KH Collie er en kjempe fin hund for mamma og pappa altså. Men, det er lenge siden jeg kikket på rasen, og har ikke akkurat oversikt over oppdrettere og hvor det er trygt å kjøpe. Har egentlig kun sett i Norge i første omgang. Da er det Perfect Image (du er jo her ) og Torrosly jeg har kikket på. Har inntrykk av at begge avler mange gode hunder (da tenker jeg mentalt). Har kun møtt hunder fra Torrosly. Noen som har andre forslag, både i norge og sverige? Super fordel om det ikke er dødslangt fra Trondheim! Er det forresten noe spesielt en bør undersøke ift helse og gemytt på rasen, noen dårlige tendenser? Har som sagt ikke fulgt med! Hunden kommer ikke til å bli brukt til sport eller utstilling. Blir en ren tur- og familiehund, til gjengjeld har de masser av tid, og hundene deres er sjeldent hjemme alene
 29. Fortell om din valpetid

  Gratulerer med tollervalp Jeg har selv to tollere, en på 4,5mnd (Link) og en på 7 år (Litchi). Jeg tror jeg har fortrengt mye av valpetiden med hun eldste, men svarer på det jeg husker fra da hun var valp Når begynte valpen din å bli roligere? Valpen min, Link, er fortsatt en vilter liten sak, så det vil tiden vise. Litchi roet seg litt når hun var rundt 6 mnd, men kunne lett stresse seg opp i visse situasjoner. Hun roet seg virkelig når hun var rundt tre år og ble en voksen roligere dame Hvordan trente dere på bitehemming og når sluttet valpen å bite på alt hele tiden? Link er midt i tannfellinga si nå og biter i alt som kan bites på. Piping eller å være streng girer han bare mer opp, så her er det å ikke gi noen reaksjon som gjelder. Jeg har også kjøpt inn mye tyggebein så han kan få dempet behovet for å tygge. Han er mester på å bite seg fast i sokker, sko og buksebein. Da er det eneste som funker å stoppe opp og vente på at han er roligere. Når mistet valpen melketenner og når kom voksentennene ut? Link begynte å miste tenner når han var 4 mnd og feller fortsatt tenner. Voksentennene kommer nesten med en gang melketannen er borte. Når ble valpen stueren? Link har vært veldig flink den siste måneden og jeg vil kalle han stueren nå. Eneste uhellene han har hatt i det siste har vært min egen feil. Litchi brukte ca. like lang tid, men tisset ofte på seg av glede når hun møtte folk til hun var ca. 7 mnd. Hvordan fungerte hjemme-alene treningen og når ble valpen klar for å være alene? (Pep valpen mye når dere var borte, hva gjorde dere når valpen bråkte?) Jeg er student og er mye hjemme, derfor har vi tatt hjemmealenetreningen rolig. Han kan fint være alene sammen med den andre hunden nå, men sliter litt mer hvis jeg skal ut på langtur med den voksne og han må være hjemme. Det går fint, men er litt uling og piping før han roer seg. Vi har en stor valpebinge vi har brukt, fordi jeg ikke vil at hundene skal komme nær hverandre når jeg ikke er der. Link er veldig intens for Litchi og ypper noe fryktelig. Jeg vil derfor gi hun fred. Når han har vært i valpebingen når han har vært alene så har det vært mye lyd i han. Så her har det blitt til at jeg har valpesikret leiligheten, hatt Litchi i valpebingen og Link løs. Da har det gått fint.
 1. Load more activity
×