Jump to content
Hundesonen.no

Nytt innhold

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. spot

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Det er ingen som har skrevet om / anbefalt tvangsapport her. (Tvangsapport går ut på at man påfører hunden smerte hvis den ikke griper, slik at den åpner kjeften og griper apporten, og at smerten opphører straks den griper. Noe som forøvrig ikke er lovlig.)
 3. Yesterday
 4. Debbie

  Akkurat nå, juli

  Hva kaller du den da??? Prima har lekt med tanteunger idag, og fikk nytt navn. PrompePrima...
 5. simira

  Matlei - hvordan går man frem?

  Så lenge hunden ikke er for tynn tenker jeg fint de kan gå to-tre dager uten mat. Begge våre var veldig småspiste i unghundalderen, men ingen av dem gikk så lenge uten mat eller spiste så lite at de ble tynne. Det jeg gjorde i perioder var å kutte mengden på måltidene. Anvisningene er jo bare forslag, og gjerne litt høyt (erfaringsmessig), så de kan godt få litt mindre enn det som står på pakken. Vet ikke om det er innbildning, men synes det virker som hundene spiser lettere når måltidet er mindre også. Jeg kutter glatt 20% av mengden, men kommer litt an på hvor mye vi trener også, mtp godbiter. En annen ting jeg har gjort i senere år er å bytte litt mellom fôrmerker. Det forutsetter at hunden tåler det, men har hatt to-tre merker og varianter som vi veksler mellom. I perioder får de Vom til et av to måltider. En periode fikk de Provit til et måltid om dagen. Og alltid minst et måltid tørrfôr, vanligvis Acana elle Robur.
 6. Wilhelmina

  Krevende pelsstell

  Jeg har egentlig ikke klipperase, men jeg klipper henne uansett Bruker stort sett saks. Så veldig pent blir det ikke, men tusen spenn på hundefrisør skjer ikke. Da får hun heller bare se skamklipt ut Hadde jeg derimot hatt en klipperase og utstilingsambisjoner hadde jeg nok kostet på dyret en profesjonell klipp, men er det bare snakk om "sportsklipp" tenker jeg det man får til selv holder i massevis.
 7. Last week
 8. Sunnivamb

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Vår hund på halvannet år er og har hele tiden vært ekstremt kosete. Hun ligger gjerne oppå meg med hodet i halsgropa om hun får. I valpetiden var hun også veldig kontaktsøkende, og vi lot hun få kos og nærhet når vi hadde anledning. Men av og til går ikke det, og da håndterte hun det også fint. For eksempel kan hun komme å legge seg oppå eller inntil beina når vi spiser, mens hun i sofaen vil ligge på fanget. For vår del har det ikke hatt noe med separasjonsangst å gjøre, det har hun ikke problemer med. Rett og slett bare glad i å være nær og kose med flokken - noe jeg egentlig setter veldig pris på!
 9. Shokata

  Hundepass i september

  Ikke umulig at hun kan campe hos oss 😊 Skal sjekke turnus og alt annet praktisk.
 10. MegaMarie

  Blondie & Tidi

  I dag skulle Tidi ha fylt 6 år, men så gammel fikk hun aldri bli 😥 Det er nå 4 måneder siden jeg avlivet henne. Det går lettere selv om savnet fremdeles er veldig stort og skyldsfølelsen enda er der. Jeg prøver å tenke på at hun hadde et fint liv og at hun ikke led noe, men jeg klarer ikke å gi slipp på følelsen av at hun hadde sikkert ønsket å leve et lenger liv hvis hun hadde kunnet. Det gjør vondt at en så snill og god hund måtte dra så urettferdig tidlig. Men ja, ellers går det lettere og jeg tenker mer og mer tilbake på tiden med henne som en fin tid, og jeg blir ikke alltid trist av tanken. Jeg vil aldri glemme henne ❤️
 11. Miloficent

  Valpegjengen 2019

  Kjenner at jeg er bare mer og mer klar for valp til senhøst/vinteren nå i år etter alle disse fine bildene😍 Det går jo alltids noen tanker oppi hodet som «blir det for mye med to hunder? Hvordan skal jeg løse den og den situasjonen med to hunder vs en? Hvordan gjør man ditt og datt😂» Men det løser seg vel etterhvert. Problemet når en har goood tid til planlegging, så har man også god tid til å overtenke. Det gledes mer enn det grues da, det har jo mye å si! Nå jobber jeg bare med å finne de rette oppdretterne som skal ha kull til rett tid! Det beste hadde vært Januar 2020 sånn egentlig, selv om det ikke er krise før🙈
 12. Malamuten

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Jeg hadde enten lagt press på eier av den andre hunden til å fikse det problemet, enten det er å trene på det eller ta den med seg eller om du tar den med deg. Eller så får du ta med deg valpen å unngå det da. Ville ikke etterlatt noen hund sammen med en sånn hund. Ikke i samme bygning heller. Man må jo trene på å bygge opp alene tid gradvis så er det mulig å komme opp på 8 timer 5 dager i uken så burde det være langt mindre problematisk å komme opp i et par tre timer i uken 😊 du kan jo evt trene med denne voksne samtidig som du likevel holder på å trene med valpen? Kanskje det nytter. Edit; det er vell heller fordi de har flyttet eller det går skjedd én forandring i livet at den ikke lenger kan være hjemme alene, hva nå enn "tilnærmet trygg" var. Sånne hunder er jo selvsagt mer var for endringer fordi de ikke er trygge i utgangspunktet, så det må gjerne trenes på igjen om det skjer noe nytt. Det er ikke uvanlig at hunder med separasjonsangst er tryggere/roligere i bil, av en eller annen grunn.
 13. Stjerneskinn

  Tannpuss?

  Min pinscher får plakk enda lettere enn min tidligere havanais, så går slett ikke bare på str.
 14. MegaMarie

  Sunlily's Kull III

  Valyria er så spesiell med det mørke på ene siden av ansiktet og det lyse på den andre siden! Det blir spennende å følge henne med tiden Et fint kull Veldig spent på å høre hvem du beholdet på for. Jeg gjetter Eyrie. Selv om jeg er veldig fan av Meeren da 😍 Jeg er veldig glad i tricolor.
 15. Kora

  Mulig vondt i hofter

  Igår søndag var hun blitt mye bedre. Kvier seg ikke til å hoppe i sofaen, gå opp trapper osv. Aner ikke hva det var, men ser ut til at det har gått over nå.
 16. Anooni

  Kanintråden

  Sommer 🥰
 17. Tyttebæra

  Overholder dere "Forbudt med hund" ute?

  Dette skiltet er kanskje også satt opp for å hindre at folk tar med seg hunden mens de går på rulleski? I USA bla. har folk med seg hunder når de går på rulleskøyter. Når det gjelder det juridiske har jeg ikke så mye peiling, men tenker at grunneiers rett til å forby ferdsel som kan føre til skade eller ulempe for brukeren(e) kan gjelde her. En hund under dårlig kontroll i løypa vil være en vesentlig ulempe for de andre brukerne av løypa.
 18. Poter

  AD Ringlets Forest "Eine"

  Eine er blitt 9 år og mente det nå er på tide med egen Instagram konto! Han heter «einethelabrador» der og blir å legge ut en del filmer i storyen blant annet. Han håper dere vil følge ham der😃
 19. Earlier
 20. simira

  Hund som passer for meg :)

  Jakt kan være litt forskjellige ting. Retrievere og spaniels er avlet for å jobbe sammen med og hjelpe fører, det er også en av grunnene til at de er lette å trene, det ligger i dem å samarbeide. Mens andre jakthunder skal jage mer selvstendig og er da ofte vanskeligere å ha løse når de IKKE skal jakte, for eksempel.
 21. pippin

  Hvilken kløv anbefales?

  Noen som vet om Richo kløven er å få tak i noen steder? Jeg hadde den til Mana og en var kjempefin! Satt godt og var stabil. Blir vel den eller Togo når jeg skal ha ny kløv.
 22. Shlush

  Hund som maser etter lengre turer

  Mye vil ha mer? Rasen er vell litt treningsnakomaner slik at de lengre turene kanskje gir litt "rus"? 🤪
 23. simira

  Usikker eller ulydig?

  Det er vanskelig å si hva det skyldes uten å se hunden, men det er ikke så viktig for hvordan du jobber med det. Det er ikke noen grunn til å la ham holde på slik uansett årsak. I møte med andre hunder er dette typisk jaktadferd og ganske uhøflig. Du finner mange tråder her inne om passeringstrening, sladretrening, kindereggmetoden, kontakttrening... alt dette er teknikker som kan hjelpe deg med problemet. Om du liker å lese bøker anbefaler jeg på det varmeste Control Unleashed og BAT2.0.
 24. Artemis

  Valpekurs

  Jeg går ikke på valpekurs med mine valper. Jeg tenker at det er bortkastede penger for min egen del. Er aktiv i hundemiljø og på fellestreninger uansett. Men jeg anbefaler ferske hundeeiere med sin første valp til å delta på valpekurs.
 25. Hanne på landet

  Valpebiting med knurring, normal adferd?

  Takk for svar og oppmuntring, alle. Vi satser på at dette ikke holder på for alltid, som det er lett å tenke at det vil når det står på som verst
 26. Kaja

  Låne jakthund?

  Jeg låner ut min fuglehund til folk både jeg og hunden kjenner godt.
 27. Endte opp med en billig chipleser fra Kina, og den fungerer helt utmerket Takk for tips!
 28. https://www.ostlendingen.no/debatt/biologi-eller-ideologi/o/5-69-176461?fbclid=IwAR1AK2XtEIyb5w3HL2xlPHpu5_kMLzFT0CL9OigTm48D8Cb9jVOclSPi8bQ
 29. maysofie

  Bestille AD/HD røntgen

  Neida, bare ta med seg det du får tilsendt ferdig utskrevet, det er alt som trengs. De fleste klinikker spør om du har husket skrevet ut rekvisisjon
 1. Load more activity


×