Gå til innhold
Hundesonen.no

Er det nødvendigt å vaksinere hunden?


Tine

Recommended Posts

For å være helt ærlig, så skapte jeg mer kvalm rundt tiden da datteren min skulle vaksineres. Med andre ord, jeg vaksinerte Sofus uten noen spørsmål. Har i ettertid sett at det er endel som IKKE gjør dette. Tja, jeg vet for lite om debatten til å si noe særlig om det da. Men hvis du kommer inn på menneskevaksine så, hehe......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaksine er ikke bare ment å være en beskyttelse for individet, men også for å hindre spredning av sykdommen i en populasjon. Dvs. parvo/kennelhoste osv. har vanskeligere for å spre seg jo flere det er som er beskyttet.

Noen sykdommer er slik at de spres lett i en populasjon på få individer. Andre sykdommer igjen krever at det er et større antall for at sykdommen skal få fotfeste og f.eks skape en epidemi.

Så selv om de aller fleste bikkjene kan leve livet sitt uten å bli syke, så kan det godt være fordi populasjonen av hunder i området er vaksinert slik at sykdommene ikke får fotfeste. Med andre ord: de beskytter de uvaksinerte.

Så jeg anbefaler absolutt at man vaksinerer dyra sine (og ungene sine også :) ) - dette er helseforebygging av beste sort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaksine sprøyta koster ikke så mye at man trenger å ta sjansen på å ikke vaksinere...

Omgås man andre hunder mye så er det jo litt som å sette alle andres hund i fare også... (dårlig formulert igjen)

Så buster vaksineres hvert år, sammen med helseundersøkelsen han får en gang i året...

Buster er oftere til vetten en vi er til legen... ;)

Åhan har ALDRI vært syk..., men det har vi.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaksine er jo en trygghet mot sykdommer, jeg ville ikke tatt sjansen på å ikke vaksinere hundene mine og jeg vil helst ikke at hundene mine leker med hunder som ikke er vaksinerte, derfor er jeg glad utstillinger og kursene jeg går på alltid sjekker om hundene er vaksinert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sendt mail til en vetrinær ang dette men han sa det ikke var farlig siden den var så liten og at han ikke merka det selv å ikke har vondt når jeg klemmer på den :) jeg var veldig urolig en stund da men ikke nå lengre. Naboen vår sa at mora hennes har en hund og den har mye mye større klump en gizmo og den hunden lever sine beste dager :P Men vil sjekke den for det om da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er lurt, er jo å tenke litt... og være obs på at man drar og vaksinerer når hundens almentilstand er på topp, ikke bare følger datoen.

Det som blir innvendt mot vaksiner, er at man setter "alt på en gang", og at dette blir en større belastning på systemet enn om man delte det opp.

Selv treffer vi så mange hunder at det aldri kommer til å være aktuelt ikke å vaksinere her i gården.

Det er hjerteskjærende å lese gamle kennelhistorier om hvordan de mistet hauger av hunder når det var valpesyke i "gamle dager".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hva annet har dere gjort? Får han nok aktivisering? Hvor går grensen mellom at dette er et problem, og naturlig adferd? Det er normalt at en hannhund ikke går overens med andre hannhunder. Og at de kan stresse en del når det er løpetid i nærheten, og stikke på damejakt om de får muligheten. En del adferd blir fort forsterket om hunden ikke får nok eller riktig aktivisering. Og en del kan bli bedre med trening. Og så er det noen som har såppas sterk hormonell adferd at det er et problem som bare kan løses med å kastrere. Uten at jeg vet bakgrunnen din for hundetrening så ville jeg vurdert en time med en adferdsekspert for å vurdere hunden også, om han får riktig aktivitet, og om det er noe som evt. kan hjelpe.
    • Jeg har en hannhund på 3,5 år. Han var tidlig (1 år) veldig stresset,peip,sov ikke, dro seg ut av seler/åpnet dører for å stikke av, jokket på ting. Så han ble kjemisk kastrert da han var litt 14 måneder. Dette funket kjempe bra! Vi fikk en rolig hund, uten piping, stressing, sov om natten, stakk ikke av og sluttet å jokke. For 6 måneder siden valgte vi å ikke kjemisk kastrere han, for å sjekke hvordan han var i væremåte nå. Nå, 6 måneder etter er han superstresset, piper og ynker seg, og blitt yppete og hissig mot hannhunder, noe vi aldri har sett før! Han har også behybtå dominere leken. Han har pr nå ikke fått sjangs til å stikke av, men jeg stoler heller ikke på han. Væremåten er helt forandret.  Kommer dette av at vi sluttet med kjemisk tro? Burde vi bare bestille kastrering? Vet vi burde, og skal, snakke med veterinæren vår, men måtte bare lufte ting nå, høre om dere har hatt noen lignende tilfeller..?? Hilsen frustrert eier, og hund!
    • Går an å tørke av hunden, samt ha et teppe i sofaen feks. La hunden få velge selv om den vil ligge i sin egen seng, eller på sofaen med menneskene. Det er vel det minste man kan gjøre for denne skapningen som er i vårt fangenskap, totalt prisgitt oss.. så mye trist hundehold.
    • Takk for innspill, men jeg tror hunden min kommer til å ha et fullverdig og helt fint liv selv om den ikke får være i sofaen når den er våt og skitten. Jeg ville heller ikke latt en et barn som nettopp hadde rullet seg i gjørme eller bæsjet på seg sette seg rett ned i sofaen i stua (da bør jeg kanskje heller aldri ha barn?). Jeg tror at en hund som får ligge i sin egen seng i stua, midt i mellom alle menneskene den er glad i, har det veldig fint og føler seg som en del av flokken. 
    • De menneskelige medlemmene forventes å gjøre det etterhvert, ja.. som er hele poenget her.. ser ikke ut til at du forstår hva jeg skriver. Jeg orker ikke å gjenta meg selv, de som evner å reflektere over dette får gjøre det. At du ikke ser noen grunn til at hunden får et dårligere liv av å nektes å oppholde seg i sofaen sammen med familien sin er triste greier.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...