Gå til innhold
Hundesonen.no

Raseblader


Mirai

Recommended Posts

Ja, jeg er jo redaktør i "Ulvehunden," og dere er medlemmer i forskjellige raseklubber, så jeg tenkte jeg skulle utnytte dere litt.

Hva slags stoff er det i rasebladene deres?

Hva savner dere i bladene?

Hva vil dere har mer/mindre av?

Hvordan syns dere rekkefølgen i et blad bør være?

Blås i om DU er den eneste i raseklubben som er interessert i å gå blodspor, dersom du syns det er interessant og kunne tenkt deg å ha det med i et medlemsblad, så skriv det opp!

Rekkefølgen jeg har satt opp i "Ulvehunden" er:

Innholdsfortegnelse

Stoff fra redaktør, leder av klubben, informasjon om frister til bladet, lover og regler for klubben og ting som har med klubben generelt å gjøre, deretter alt som har med utstilling å gjøre (først har jeg to dommerpresentasjoner, så litt informasjon om Spesialen, påmeldinger til div. utstilinger, og så utstillingsresultater til slutt), og på slutten har jeg en histore om ulvehunder, leserbrev ol., samt klubbens adresser, utenlandskontakter o.l.

Dersom noen gadd å lese gjennom alt dette er jeg VELDIG glad for tilbakemeldinger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

synns oppbyggingen din av ulvehunden er veldig bra jeg! :) Litt mye utstilling kanskje, men det er jo det de fleste ulvehunder brukes aktivt til.

Det jeg gjerne vil ha med i mitt blad, er resultater fra forskjellige utstillinger, med bilder osv. og selfølgelig resultater fra andre ting. Så vil jeg gjerne ha en artikkel eller to, artikkler om sykdommer som ligger til rasen er jo alltid kjekt..! også hverdagslige ting og tekster og bilder og fortellinger fra hverdagen med hund som medlemmer har sendt inn osv. det synns jeg det er for lite av i buhunden, men skal sende inn noe selv trur jeg ;) også gjerne lister over hvilke utstillinger ( og andre aktiviteter ) rasen kan stille på i løpet av denne månden eller året. Det mangler også buhunden. :D Som du sier er jo tekster om blodspor og ting som kanskje ikke ligger så veldig sentralt til rasen gøy å ha med, for å få folk til og begyne med blodspor, ag eller slike ting ;)

Må være en kjempejobb å være redaktør i et blad! Kjenner redaktøren av "greyhounden" og fy pokker for en jobb det er! Den og minner mer om en pocket bok egentlig :P Er "ulvehunden " et stort blad eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes du har fått til en bra oppbygging av bladet jeg :-). Jeg er selv redaktør av rasebladet i briardklubben, har vært det i mange år, og har liksom kommet fram til en slik oppbygging jeg også. Først litt generell info om klubben, priser, kontaktpersoner og verv, så en liten spalte fra redaktøren, litt fra formannen, referat fra styremøter, oversikt over planlagte kull, HD/AA-resultater, mentaltester mm. Kanskje har vi en artikkel om ett eller annet - jeg har kjørt Astrid Indrebøs artikkelserie om oppdrett nå en periode, litt beskrivelser av ulik hundesport, reportasjer fra ting jeg har vært med på relatert til briard (kremt - det er jo dessverre ingen andre som bidrar, så da får man leke journalist selv :)).

I kommende nummer er det også med innkalling til generalforsamling og invitasjon til årets spesialutstilling, samt en vårtur vi planlegger å ha.

Til slutt i bladet har jeg med utstillingsresultater (gjerne med bilder - på Exporama for noen uker siden plaget jeg ALLE utstillerne til å bli med ut for en fotosession slik at jeg har bilder av alle som var på utstillinga) og lydighets/AG/bruksresultater.

Dessverre er det sjelden jeg får stoff fra medlemmene, så det blir en del skriving av referater og reportasjer selv... det tar tid, men det er også gøy å holde på da :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns det er artig med artikler om forskjellige grener innenfor hundesporten. Blodspor, rundering, agility, lydighet osv. Sykdommer som er vanlige innenfor rasen. Resultater fra jakt-prøver og utstillinger. Historier fra medlemmer, gjerne med bilder! Du kan jo oppfordre medlemmene til å sende inn, og si at alt er av interesse og ingenting er for dumt å sende inn. Jeg veit med meg selv nemlig at om jeg skal sende inn noe til Retrievernytt så syns jeg liksom selv at det bør være noe viktig og veldig interessant og sånn, selv om det i virkeligheten kanskje er likeså greit at jeg sender inn litt informasjon om Tinka og meg og litt av det vi holder på med og sånn, og noen bilder.

I Retrievernytt har vi nå fått ungdomsspalte (som Benedicte har ansvaret for). Nå er det sikkert flere ungdommer med retrievere enn med ulvehunder, men det kan jo kanskje allikevel være en ide? Det åpner liksom for de unge i klubben også, viser at de også kan engasjere seg.

Historier om ulvehunder som gjør noe litt utenom det vanlige er også artig. Hvis dere har en som for eksempel har gått en del spor eller noe. Eller en ulvehund som har gjort det forbausende bra innenfor agility eller lydighet.

Og igjen, bilder er alltid moro!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for svar :) Vet det er mye utstilling, men det er liksom det jeg får inn, da.. Sukk, hehe.

Buhundjenta: Nei, den er ikke stor.. Mellom 50 og 70 sider!

Siri: I hvilken grad kan man sakse fra andre blader og slikt, vet du noe om det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !

Jeg kontakter alltid dem jeg sakser fra for å få tillatelse til å publisere stoffet. Jeg har da også alltid med kildehenvisning og slikt snadder :). Jeg har brukt noen artikler fra Canis, og har da sendt mail og fått tillatelse til bruk. De fleste synes det er helt greit.

Siri

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg synes at oppbyggingen din var super jeg, Julie :)

Selv veit ikke jeg av no rase blad til Engelsk Setter, men hvie jef ginner ut av et, så skal jeg sannelig skrive en artikkel om Agility...Er så lei av jegere som bare trur at setteren kan brukes på jakt :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rasebladet vårt er veldig ujevnt synes jeg - noen kjedelige numre og noen ypperlige.

Synet mitt reflekterer ofte andelen utstillingsstoff. På det verste er 2/3 av bladet utstillingsreferater - fra utstillinger i Tyskland, Finland osv. Alt for detaljert og veldig oppdretter-rettet. Sikkert topp for dem, men særdeles lite interessant for det store flertall - som tross alt er på maks to-tre utstillinger i året - om i det hele tatt. Oppdretterne er ikke SÅ mange, og de møtes tross alt med jevne mellomrom i andre sammenhenger.

Fast stoff er forøvrig resultatbørs (utstillinger og bruks/lydighet/agility). Fint og nødvedig stoff.

Det JEG liker å lese, er artikler som omhandler hverdagslivet med hund - det kan handle både om seriøs trening og mer morsomme historier. Det har vært reagert på mangelen på stoff som omhandler aktiv bruk og trening, og i siste nummer så det ut som om klagene var tatt på alvor.

Mitt råd til deg og andre evt. redaktører: Slipp til folk som ønsker å fortelle om seg og sin hund - om sine erfaringer med rasen og ulike aktiviteter. Både lærerikt og morsomt å lese. Det er sikkert mange eiere der ute som har ting på hjertet.

Med min journalistiske bakgrunn kunne jeg også tenkt meg å se mer "konfliktstoff"/debatt i spaltene - både i rasebladet og i f.eks. Hundesport. Være litt aktuelle og nyhetsrettede i stedet for bare kos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Problemer er jo at folk sitter og klager på lite stoff - men de sender ikke inn! Det er utrolig frustrerende.

Ja, DET skjønner jeg.. Men si det til de da. Veit det ikke er sååå lett. Men du kan jo alltids prøve..

De skal være glade bare de har et blad de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemer er jo at folk sitter og klager på lite stoff - men de sender ikke inn! Det er utrolig frustrerende.

Jepp, det er selvfølgelig det største problemet. Mitt inntrykk er at man nesten må finne noen "faste" som liker å skrive og som har noe å komme med. Jo mindre vanlig rase, jo verre er det selvfølgelig.

En artig greie i bladet vårt, er en fast spalte som heter "Prikkenorge på kryss og tvers". Her har man en rekke faste spørsmål (hvorfor valgte du rasen, har den svart til forventningene, hvilke aktiviteter driver dere med, hvilke råd vil du gi ferske dalmiseiere osv.) som man stiller til mer eller mindre tilfeldig utvalgte eiere ("vanlige" folk, ikke oppdrettere, kjendiser el.l) rundt omkring. Den fyller en tre-fire sider med bilder, og er godt lesestoff. Får å få til noe sånt kan man f.eks intervjue på telefon og få dem til å sende egne bilder, eller evt. sende dem spørsmål på mail.

Det er lettere å bli intervjuet enn å ha en løs oppfordring om å sende inn et eller annet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva slags stoff er det i rasebladene deres?

Liste over tillitsvalgte og kontaktinfo til klubben. Innholdsliste. Lederspalte. Redaktørens sider. Info fra

styret. Veterinærspalten. Diverse artikler fra lesere og medlemmer. Info om treff og trimmekurs.

Diverse annonser for utstyr og fòr. Kennelannonser. Nye champions. Utstillingsresultater. Nye

medlemmer. Innmeldingsskjema valpekull. Liste over autoriserte trimmere. Klubbens aktiviteter.

(pluss/minus, alt etter som fra nummer til nummer.)

Hva savner dere i bladene?

Savner en utvidelse av vladet, enten i antall nr eller størrelse, men skjønner at redaktøren har mye

å gjøre som det er .

Hva vil dere har mer/mindre av?

Kunne tenkt meg flere artikler fra leserne. Personlig synes jeg det blir mye utstillingsresultater, men jeg

kan jo følge dem hele tiden på nettet, og jeg forstår at enkelte ikke har den muligheten og derfor må

vente i spenning til de står i bladet.

Hvordan syns dere rekkefølgen i et blad bør være?

Synes rekkefølgen er flott som den er jeg. :) ( se der oppe ^ )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tok bilder i dag, med tanke på dagboken, og innså at det ikke er noe nytt å melde, utover ny frisyre. Spanielørene måtte vike i varmen. Nyfrisert Edeward i solnedgang   
    • Når du ber om en øvelse eller tar en strafferunde så belønner du bjeffingen med at det skjer noe. Så det beste er at det ikke skjer noe. Hva med å prøve konsekvent time-out i bilen? Eller lær å bjeffe på kommando og stoppe å bjeffe på kommando. Om du ber han om å slutte å bjeffe så husk å tell til tre før du belønner, ellers belønner du for tidlig at han er stille og han kan ta det som belønning for bjeff. 
    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...