Gå til innhold
Hundesonen.no

Har Australian shepherd atferdsproblemer🐶


Amalie8
 Share

Recommended Posts

35 minutter siden, Amalie8 skrev:

Hei jeg har lyst på en hund som aussie men jeg har aldri hatt hund før jeg lurer på om de har noen store atferdsproblemer som er anskelig å hontere og om det er en god førstegangangs hund jeg vil trene agility og ønsker meg en gjerne en gjeterhund🥲

Det er store variasjoner innad i rasen. Jeg skal ikke påstå at de jeg møter jevnlig er goder representanter (heller det motsatte), men generelt vil jeg si at det er stor sjanse for å ende opp med usikker/veik aussie hvis en ikke er nøye på å velge valp etter riktig foreldre. De jeg har møtt som ikke har en medfødt usikkerhet er virkelig herlige hunder og egner seg godt som en aktiv førstegangshund gitt at en faktisk bruker hunden til noe mer enn bare tur :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen hunder er født med adferdsproblemer, men noen raser er mer disponert for det enn andre. Da er det viktig å bli kjent med rasen på forhånd, og se hvilke linjer og individer som fungerer bra og hvem som kan være mer utrygge.

Snakk med oppdrettere, eiere, raseklubben, dra på rasetreff og utstillinger og bli kjent med flere hunder. Og husk at det ikke er alt du ser ute, en hund med separasjonsangst kan jo fungere fint på trening eller utstilling for eksempel. Men gjør du jobben på forhånd så tenker jeg at det er en fin rase å starte med hvis du vil drive aktivt med agility og evt. gjeting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...