Jump to content
Hundesonen.no

Store patter etter løpertid?


Recommended Posts

Hei dere flinke hundefolk☺️ 

Jeg har ei labradortispe på snart 11mnd. Hun fikk sin første løpetid 9.juli, blødde i ca 20 dager til 28. juli. 
Den 30. juli dro vi på besøk/ferie noen dager til noen som har en hannhund. Vi var der i 2-3 dager og var konstant på vakt når hundene var sammen. De var ikke alene og hadde på tispetrusa si når vi var inne for ekstra beskyttelse🤭 

Vi har i ettertid vært veldig sikre på at dette gikk bra og har ikke tenkt mer på det, helt til for et par dager siden. 
Jeg la da merke til at pattene hennes har forandret seg/blitt større og de som er «lengst nede» henger. Synes ikke hun har blitt tykkere, kun disse pattene som har blitt forandret. Hun er også av normal oppførsel. Blir jo selvsagt bekymret og begynner å tenke litt, har det likevel skjedd en tjuvparring??😯

Er det noen som har erfaring med dette? Er dette med pattene bare «normalt» at skjer når hun blir eldre eller av noe hormongreier etter løpetid? Hun er jo bare en valp enda og det er jo krise om hun skulle være drektig😢 

Hun har alltid hatt litt løs hud rundt omkring, men er ikke tykk. 

Samboeren min mener jeg er hysterisk, og jeg håper jo selvsagt at det er tilfellet🫣 Burde jeg få henne sjekket av vet eller skal jeg stole på samboeren?

Legger ved et par bilder. 

IMG_3617.jpeg

IMG_3615.jpeg

Link to post
Share on other sites

Ikke uvanlig. Noen tisper har flatt bryst hele livet (med mindre de får valper), mens andre får tydelig "hengepupper" etter første eller andre løpetid. Min forrige var veldig...feminin. 😅 Hun fikk første løpetid på ca. samme alder som din, og etterpå var dameformene på plass. Jeg holdt henne alltid slank, så det hadde ikke noe med vekta å gjøre heller.

Men selvfølgelig er det lurt å holde øye med det hvis hun KAN ha kommet borti hannhunder uten at dere har sett det. Også i tiden rett etter blødningen stopper.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Takk Pingeling. Godt å høre at det i allefall ikke er uvanlig. Tror jeg snart har lest hele internett om emnet (🤪)og ser at fler har opplevd lignende og at det har vært innbilt. 
Og jeg har vært rimelig sikker helt siden vi var der at der IKKE skjedde noe vi ikke så. Men begynner å tvile litt på meg selv når hun plutselig blir slik 🫣

OM det skulle skjedd en tjuvparring der hadde hun nå ha vært ca 6 uker gravid, og da burde hun vel ha begynt å blitt ganske rund også? 
 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Gjesten skrev:

Takk Pingeling. Godt å høre at det i allefall ikke er uvanlig. Tror jeg snart har lest hele internett om emnet (🤪)og ser at fler har opplevd lignende og at det har vært innbilt. 
Og jeg har vært rimelig sikker helt siden vi var der at der IKKE skjedde noe vi ikke så. Men begynner å tvile litt på meg selv når hun plutselig blir slik 🫣

OM det skulle skjedd en tjuvparring der hadde hun nå ha vært ca 6 uker gravid, og da burde hun vel ha begynt å blitt ganske rund også? 
 

 

Hvis hun hadde vært 6 uker drektig, hadde du nok oppdaget det, ja. Det du ser her, er helt normalt, du kan ta det med ro.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...