Jump to content
Hundesonen.no

Store patter etter løpertid?


Recommended Posts

Hei dere flinke hundefolk☺️ 

Jeg har ei labradortispe på snart 11mnd. Hun fikk sin første løpetid 9.juli, blødde i ca 20 dager til 28. juli. 
Den 30. juli dro vi på besøk/ferie noen dager til noen som har en hannhund. Vi var der i 2-3 dager og var konstant på vakt når hundene var sammen. De var ikke alene og hadde på tispetrusa si når vi var inne for ekstra beskyttelse🤭 

Vi har i ettertid vært veldig sikre på at dette gikk bra og har ikke tenkt mer på det, helt til for et par dager siden. 
Jeg la da merke til at pattene hennes har forandret seg/blitt større og de som er «lengst nede» henger. Synes ikke hun har blitt tykkere, kun disse pattene som har blitt forandret. Hun er også av normal oppførsel. Blir jo selvsagt bekymret og begynner å tenke litt, har det likevel skjedd en tjuvparring??😯

Er det noen som har erfaring med dette? Er dette med pattene bare «normalt» at skjer når hun blir eldre eller av noe hormongreier etter løpetid? Hun er jo bare en valp enda og det er jo krise om hun skulle være drektig😢 

Hun har alltid hatt litt løs hud rundt omkring, men er ikke tykk. 

Samboeren min mener jeg er hysterisk, og jeg håper jo selvsagt at det er tilfellet🫣 Burde jeg få henne sjekket av vet eller skal jeg stole på samboeren?

Legger ved et par bilder. 

IMG_3617.jpeg

IMG_3615.jpeg

Link to post
Share on other sites

Ikke uvanlig. Noen tisper har flatt bryst hele livet (med mindre de får valper), mens andre får tydelig "hengepupper" etter første eller andre løpetid. Min forrige var veldig...feminin. 😅 Hun fikk første løpetid på ca. samme alder som din, og etterpå var dameformene på plass. Jeg holdt henne alltid slank, så det hadde ikke noe med vekta å gjøre heller.

Men selvfølgelig er det lurt å holde øye med det hvis hun KAN ha kommet borti hannhunder uten at dere har sett det. Også i tiden rett etter blødningen stopper.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Takk Pingeling. Godt å høre at det i allefall ikke er uvanlig. Tror jeg snart har lest hele internett om emnet (🤪)og ser at fler har opplevd lignende og at det har vært innbilt. 
Og jeg har vært rimelig sikker helt siden vi var der at der IKKE skjedde noe vi ikke så. Men begynner å tvile litt på meg selv når hun plutselig blir slik 🫣

OM det skulle skjedd en tjuvparring der hadde hun nå ha vært ca 6 uker gravid, og da burde hun vel ha begynt å blitt ganske rund også? 
 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Gjesten skrev:

Takk Pingeling. Godt å høre at det i allefall ikke er uvanlig. Tror jeg snart har lest hele internett om emnet (🤪)og ser at fler har opplevd lignende og at det har vært innbilt. 
Og jeg har vært rimelig sikker helt siden vi var der at der IKKE skjedde noe vi ikke så. Men begynner å tvile litt på meg selv når hun plutselig blir slik 🫣

OM det skulle skjedd en tjuvparring der hadde hun nå ha vært ca 6 uker gravid, og da burde hun vel ha begynt å blitt ganske rund også? 
 

 

Hvis hun hadde vært 6 uker drektig, hadde du nok oppdaget det, ja. Det du ser her, er helt normalt, du kan ta det med ro.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...