Jump to content
Hundesonen.no

vintertrim for 1 trekkhund og tung mann - gå for kickspark eller ski? eller kickbike med piggdekk?


Recommended Posts

Hei, er ny med trekkhunder, har 1 stk scandinavian hound, fikk skikkelig betennelse i akillessenene i vinter som jeg sliter med enda etter å ha gått lange turer på vinterføre med ham (han er kravstor), så skaffet da en kickbike som han stortrives foran istedet. Det fungerer ypperlig og han er i topphumør og blid som en sol hver dag, men det er ikke så lenge til det blir for glatt og mye snø å frese rundt på grusveiene her. Er det for glatt for sykkel er det nok også for glatt for min hund å trekke, har som sagt kun 1 og ikke muligheter for flere trekkhunder, men så har jeg heller ingen erfaring her.

Når jeg var ung pleide bikkja å trekke fattern på ski, det gikk greit. Dette var 80 tallet med primitivt utstyr. Han veide vel noe mindre enn meg, jeg er en veldig stor mann på 120 kg men sånn som min hund drar så burde det gå greit. Men jeg skal ærlig inrømme det er mange år siden jeg gikk på ski og gruer meg litt til det, må også da kjøpe inn utstyr til dette. Har også sett på kickspark, prismessig er det litt dyrere men det ser enklere ut. Kickspark med ski hadde jo vært topp hvis bikkja klarer å dra meg på det, men blir jeg for tung til at min hund kan dra meg over jordet og inn i skogen f.eks på det? Det er ikke løyper rundt her. Ser for meg det er lettere å hjelpe til på vanlige ski og gå opp skiløpyer, men å holde balansen med den viltre bikkja mi foran tror jeg blir vanskelig, pluss jeg har akillesbetennelsen og fått beskjed at jeg ikke bør gå langt med dette og det er vanskelig å bli kvitt, så ski er kanskje ikke optimalt heller, men jeg skal ivertfall ikke gå kilometer etter kilometer på glattisen med piggsko som jeg gjorde i fjor.

Spørsmålet mitt da blir: Kickspark eller ski? Eller burde jeg vurdere piggdekk på kickbiken likevel? Grusveiene rundt her er ofte delvis snødekte med spor i ned på isen, noen steder gruset noen steder ikke.

Link to post
Share on other sites

Legger til at nysnø på glattis er en klassiker som ofte gjør det livsfarlig å gå ute her vinterstid, har vanskelig å se for meg en kickbike med piggdekk er særlig fint på sånt føre.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Kan du gå tur med hunden med piggsko, og la hunden trekke en pulk med vekt i, for eksempel? Eller blir det for langt uansett? Isåfall er nok ski det beste alternativet, men jeg har ikke noen erfaring med kickspark selv.

15 minutes ago, vhconana said:

Hvis hunden ikke lytter, hva vil du gjøre? Jeg har problemer med det.

Hunden må læres hva den skal gjøre, og motiveres til å gjøre riktig. Hvis du ikke får det til selv vil jeg anbefale å gå et kurs eller ta kontakt med en instruktør for privattimer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...