Jump to content
Hundesonen.no

Finner ikke roa på natta


Recommended Posts

Hei!

Har en kjempeålreit valp (9uker) på nesten alle måter, men vi sliter på natta! Han sover gjerne ikke mer enn en time i strekk og da er det full hyling og skriking og bjeffing. Klarer ikke helt å høre om han er frustrert eller redd, men enkelte ganger spiser han tørrfor mellom  slaga så vet ikke om han hadde gjort det hadde han vært veldig stresset. Kan gjerne ule 1 time, så sovne han, også våkner han en time etterpå og hyler like mye! Har prøvd både valpebinge og bur (vi ønsker gjerne han skal sove her i starten pga rutiner og rensligheten)og sover vedisden av så han ser oss, men det hjelper ingenting… grunnen til at jeg spør er da det ikke er hakket bedre på dag 7 enn det var dag 1 og vi ikke har mulighet til å ha han sovenes i senga vår! En halv natt sov han med meg i sofaen men da var det kun biting og herjing! 

 

 har dere noen tips til oss?

Edited by OdaogSebb
Link to post
Share on other sites

Jeg ville tatt bort maten om natta, da må han jo ut enda mer. Det er heller ikke uvanlig at valper må ut noen ganger i løpet av natta, så jeg ville lagt inn et par korte lufteturer den første tiden.

Jeg regner med at dere går en kort tur før dere går til ro om kvelden, slik at han får ut litt energi før leggetid?

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Jeg bruker alltid å sove med valpens hundeseng rett innenfor grinda, med meg på madrass rett utenfor sånn at jeg kan stikke hånda gjennom og gi valpen kroppskontakt dersom den våkner. Når en valp reagerer så sterkt om deres gjør så anbefaler jeg å ta treningen helt tilbake til start. Enn redd valp kan føre til problemer med separasjonsangst i fremtiden, så her er det lurt å legge inn ekstra arbeid når man ser at valpen trenger det.

Jeg sov på madrass i 6 mnd med en av mine, for hun var veldig sent utviklet og ble stresset. Jeg flyttet madrassen min gradvis ut av stua, så jeg kom lengre og lengre bort. Kan godt hende jeg kunne flyttet tilbake til rommet mitt tidligere, men siden hundene mine sover alene så ser jeg på det som sovetrening + alenetrening på en gang (bonus for at jeg kan trene mens jeg sover 😉).

Når det gjelder mat, så er det ikke lurt å ha mat stående fremme til hunder, spesielt valper. Da har du null kontroll på når de må på do. Mat er forøvrig et så bra treningsredskap at det vil være leit å ikke bruke det til å lære inn "sitt," blikkontakt og "vær-så-god." Det finnes også en mengde gode aktivitsleker (godbitball og sånt) som er designet for å brukes med tørrfor. Sånn at hunden ikke sluker maten, og får brukt lek og energi for å få tak i den.

Og som Simira sier: tur før leggetid er lurt. Da får valpen ut energi, og dersom du har en ordentlig snusevalp, så virker snusing beroligende på hunder. Det er også viktig at valpen får gått ordentlig på do så nært sovetid som mulig.
 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...