Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Heisann! jeg trenger virkelig hjelp, skjønner ingenting! hunden min på 7 år er plutselig blitt kjemperedd for egentlig hele kjøkkenet, men spessielt ved matskålen. vi har prøvd å flytte matskålen, vaske matplassen og matskålen, gå rundt med henne på kjøkkenet med godbiter så hun blir tryggere.. men hun er fortsatt like redd. skjønner virkelig ikke! jeg holdt henne i hendene mens jeg prøvde å finne ut hva hun var redd for, og pulsen hennes gikk superfort når vi var med matskålen. hun vil heller ikke spise mat som har vært oppi matskålen (eller drikke fra vannskålen rett ved siden av, like redd for den) uansett hvor godt jeg har skrubbet den ren og bytta for. hun har vært redd i 2-3 dager nå (startet fredag morgen). kan det ha noe med syklus å gjøre? eller kanskje mareritt? ingen i familien har sett noe til at det har skjedd noe der som har traumatisert henne eller noe🤔 hadde leverpostei stående på den helt tomme matplassen hennes i hele dag, hun spiste aldri av det fordi hun ikke turte å nærme seg. nå får hun mat og vann i stua. dette går jo sannsynligvis over etter en liten stund, ettersom hun bor her liksom. vet noen hva dette kan skyldes? hva kan jeg gjøre for å gjøre henne trygg? hun blir virkelig LIVREDD når jeg bærer henne dit. 

Link to post
Share on other sites

Strøm? Overledning? (Dvs feilkobling med strømmen, som gjør den går «feile» steder)

Hvis hun har fått støt ved/av vannskålen så er det ikke rart hun er livredd den

 

 

Edited by Rufs
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det kan være hva som helst. Kanskje fikk hun vondt i en tann en dag når hun spiste, kanskje hund plutselig fikk smerter i nakke/rygg når hun lente seg ned, eller at hun ble skremt av en lyd akkurat når hun spiste. Da kan hun fort tro at smerten er koblet til skålen eller maten. 

Jeg ville tatt henne med til dyrlegen for en grundig sjekk, spesielt av munn/tenner, nakke og rygg. Også ville jeg byttet skåler til en helt annen type og latt henne spise i stua. Etter hun har blitt sjekket hos dyrlege og fått avstand til hendelsen, så ville jeg gradvis flyttet skålen nærmere kjøkkenet, kanskje en halvmeter om dagen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for godt og fyldig svar, det var mange gode tips her👍
  • Lurt, det skal jeg prøve! Har nok tenkt litt motsatt her, og det funka i hvert fall ikke  Så det er en greie å ha preferanser for veggene altså, ikke bare min hund det plutselig har klikka for Vi har jobbet en del med selvstendighet, så jeg sender henne inn i søket fra relativt lang avstand, men skal prøve å gå litt tettere på med kortere bånd en stund.
  • Dytter opp denne igjen jeg 👀 Noen som fortsatt driver med dette? Jeg har vært av og på så lenge jeg har spilt det (2008, hjelp!), gjerne med noen års pause også. Tok det opp igjen for ett års tid siden og spilt jevnt og trutt nesten hver dag siden, og blit litt hekta igjen, selv om det ikke er like ille som det en gang var 😂
  • Er man interessert i avl, uavhengig om du har tispe eller hannhund og rase, og har en hund som man vurderer å bruke i avl anbefaler jeg å ta Oppdretterskolen til NKK samt Kynologi-kurset til NKK. Var akkurat på sistnevnte nå i helgen faktisk, kjempe bra og flott kurs. Har også tatt Oppdretterskolen til NKK. Har ikke planer om å drive med avl å nærmeste fremtid, men disse kursene (eller lignende) burde vært pålagt for å kunne drive med avl, uavhengig hva slags hund du har. å Avle er et stort ansvar, selv for hannhundeier. På disse kursene vil man også kunne stille spørsmål som dette og annet man lurer på.
  • Wii, så gøy! Jeg hadde slike årlige mål før. Med ymse suksess, hehe. Jeg var ikke i tråden for i fjor fordi jeg aldri har vært særlig aktivt her inne, men hiver meg på nå Syns dog å sette seg for høye og mange mål er skummelt, spesielt siden jeg er i en fase hvor jeg må "starte opp igjen" når det gjelder hund. I tillegg vet jeg ikke helt hva 2024 vil kunne by på, da det er en del andre baller i luften, så jeg må legge noen mål som er overkommelige selv med eventuelt (positive) livsforandringer som kan skje. Mål for 2024 (relatert til hund) Kiska: Ingen særlig mål her, frøkna blir 10 år neste år og har aldri vært utpreget konkurransehund. Jeg håper 2024 blir et fint år for henne med minimale helseproblemer, og at vi blir flinkere til å dra ut på litt lengre turer med overnatting. Logi: Ikke min hund, men en viktig del av livet mitt, så jeg stjeler han titt og ofte fra kjæresten. Målet mitt med han er å gå nybegynnerkurs i agility, det tror jeg hadde vært gøy! Et litt mer hårete mål som jeg ikke blir lei meg for hvis vi ikke får til: starte i rallylydighet (litt begrenset med treningsmuligheter med han fordi jeg og kjæresten ikke bor sammen og bytter på å ha de voksne hundene). Men vi prøver, så får vi se! Haru: Valpefisen blir ikke 1 år før i april, så noe begrenset, men han er jo den jeg har størst forventinger til sånn sett. Mål med han i 2024 vil være å komme ordentlig i gang med faste treninger igjen i et miljø, og ta nybegynner/introkurs i minimum agility og rally. Vil nok prøve meg på andre ting også selvsagt, men dette er liksom det helt minimum for oss, og alt annet ekstra hvis vi får til vil bare være gøy og bra! Meg selv: gå minimum 1 teoretisk kurs innenfor hund, temaet kan være "hva som helst". Jeg syns det er veldig gøy å lære og mener at man aldri må slutte å søke etter kunnskap, og lære nye ting. I tillegg syns jeg det er kjempefint å få "papirer" på det også
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...