Jump to content
Hundesonen.no

Cockapoo vs Golden Retriever


Recommended Posts

Vi vurderer å skaffe oss hund. Vi har hatt lyst til dette lenge men er usikker på rase. Det står mellom cockapoo og golden retriever. Vi har 2 barn på 2 og 4 år og stort hus og hage. På mange måter kunne vi tenke oss golden retriever pga lynnet men om den blir for stor? På en måte tenker vi på cockapoo da den har en fin størrelse men er redd for det ikke skal bli mye jobb med pels og aktivitetsnivå. Vi ønsker en familievennlig hund som er nokså rolig i lynnet. Hva anbefales? 

Link to post
Share on other sites

Når det gjelder aktivitetsnivå så er hverken puddel eller cocker spaniel noe roligere enn en golden retriever. Om dere ikke vil ha jobb med pels så vil jeg i alle tilfelle ligge langt unna en blanding av de to. Begge rasene krever en del pelsstell og klipping, og kombinasjonen blir ofte enda mer krevende fordi pelsen blir hverken "fugl eller fisk" fordi det er en miks av to ulike pelstyper.

Golden derimot krever litt børsting, men røyter MYE.

Hva med å ta en titt på springer spaniel? De er litt større enn cocker, krever litt mindre pelsstell, og er gjerne litt roligere enn både cocker og golden. Men uansett er alle disse aktive hunder, særlig i valpe- og unghundtiden, så jeg håper dere er forberedt på å bruke mye tid på hunden.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...