Jump to content
Hundesonen.no

Engelsk Cocker Spaniel oppdrettere


Recommended Posts

Håper på litt hjelp her :)

Etter 10 år som hundeløs begynner jeg så smått å bli klar for ny hund.

Tidligere hatt en Labrador som var verdens nydeligste og kaotiske og morsomste (men fra useriøst "oppdrett" og som kom med en rekke utfordringer grunnet det)

Pga størrelse og røyting så utgår Labrador denne gangen.

Jeg vurderer sterkt Engelsk Cocker Spaniel, men er skeptisk til det jeg leser om vokting og fryktaggresjon. Samt antall Cockere dom ligger ute til omplassering.

(Grunnet samboer og hans familie som er helt ukjent med hunder ville nok knurring eller voldsomme utfall oppleveles som skremmende og gjort at de kunne følt avstand til hunden, noe jeg ikke ønsker da det er viktig for meg at hunden er en selvfølge og velkommen på hytteturer og julefeiringen etc.)

Så spørsmålet er; er det realistisk å lete etter gode, mentale linjer og oppdrettere i Norge eller Sverige?

Hvor begynner man i såfall ?

Er det forskjell på tispe/hannhunder?

Dyrelegen jeg brukte nevnte en gang at røde Cocker var spesielt utsatt, er det noe hold i dette i dag?

 

Link to post
Share on other sites

Engelsk cocker er vel den skarpeste av spanielene, som er mye av grunnen til at jeg selv har valgt bort denne rasen. Hva med å gå litt opp i størrelse og heller gå for en engelsk springer? De har generelt bedre helse og er stødigere mentalt.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
3 timer siden, Wilhelmina skrev:

Engelsk cocker er vel den skarpeste av spanielene, som er mye av grunnen til at jeg selv har valgt bort denne rasen. Hva med å gå litt opp i størrelse og heller gå for en engelsk springer? De har generelt bedre helse og er stødigere mentalt.

Tusen takk for svar!🙂

Det er helst størrelsen som gjør at Cocker blir vurdert fremfor Field og E.Springer spaniel.

(Vi er relativt sosiale tobeinte som ofte er med venner/familie på båtturer og hytteturer, og jeg er bekymret for at det kan bli et irritasjonsmoment for de andre hvis en blaut hund opptar en halv sitteplass eller hele båtgulvet eller bare får lov til å ligge på hyttegangen fordi den blir for "omfattende")

Så størrelsemessig er vi ute etter en "fang-hund", men med god nok fysikk til å tåle sykkelturer/dagsmarsjer på fjell/skiturer, med gemytt nærliggende en labrador.

Andre raser som vurderes er mellompuddel og dvergschnauzer, men er ikke heeelt klar for å utelukke Cocker spaniel uten å sjekke muligheten for å finne gode hunder i den rasen.

Link to post
Share on other sites

Hvis du er redd for vokting og knurring så ville jeg ligget langt unna schnauzer ihvertfall. Det er en vakthundrase med ymse gemytt. Da ville jeg nok heller sett til de andre selskapshund-rasene, bichon og lignende. Eller hva med sheltie?

Jeg ville kontaktet raseklubben og avlsrådet for hjelp, uansett rase egentlig.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...