Jump to content
Hundesonen.no

Bytte forsikring under skadeforløp


Recommended Posts

Vi har hatt veldig god nytte av forsikringen vår i år og innsett hvor viktig det er med en god forsikring. Det har vært mye smått og ufarlige småskader fra lek og uhell, og en større sykdom som har gode prognoser og vi antar går over ved medisinering.

Jeg innser samtidig at vi ikke har en spesielt god avtale hos vårt forsikringsselskap. Vi har høy bevegelig egenandel og relativt lav forsikringssum. Dette kan selvsagt ha noe med deres kriterier for forsikring av vår rase å gjøre, så jeg ønsker å "shoppe rundt" og se om vi kan få til en bedre avtale, enten hos dagens eller hos et annet forsikringsselskap. 

Saken er at vi er under behandling for en sykdom og fremdeles har minst to oppfølgingstimer før forsikringen vår hos Agria fornyes. Kanskje flere. Det er derfor ikke aktuelt å avslutte forsikringen til fordel for en ny avtale nå. Forsikringen vår fornyes automatisk i januar. Vi har ikke all verden igjen på dagens forsikring. Om jeg avslutter forsikringen innen januar og sørger for en overlapp (ny avtale), så vil vi likevel måtte gå gjennom karantenetiden med null dekning. Jeg antar en ny avtale også vil kunne ha vilkår om at de ikke dekker "gamle" skader/sykdommer (?). 

Før jeg går inn i dialog med forsikringsselskapene, så vil jeg gjerne høre deres erfaringer om bytte av forsikring i tilfeller der hunden har vært mye syk/skadet. Hunden er ett år. Hvor mye informasjon pleier nytt forsikringsselskap å kreve fra tidligere skade/sykdommer? Kan vi risikere at ny forsikring ikke vil dekke eventuelle tilbakefall av  "gammel" sykdom? 

Link to post
Share on other sites

Det vil nok være reservasjoner mot all skade/sykdom hunden har hatt tidligere ja. Jeg vet ikke hvordan det er å bytte  mellom selskap, men da jeg skulle gjøre større endringer i min forsikring krevde forsikringsselskapet helseattest og fullstendig sykehistorie bekreftet av veterinæren.

Link to post
Share on other sites
2 timer siden, ThomasHagen skrev:

 

Jeg synes du bør konsultere erfarne advokater.

Det var da voldsomt, hva tenker du en advokat kan gjøre? 

 

@Nani  selskapene reserverer seg for skader/sykdom som allerede har skjedd. Noe annet ville fort ført til at noen makser forsikring ett sted, for å så bytte og makse et annet sted.  Det er ofte karantenetider også, legger ved et utdrag av min forsikring.

Har selv byttet forsikringsselskap på tidligere hunder, og har ikke måttet dokumentere helsen til hunden. Men mulig det har endret seg eller spørs på selskapet. 

1022041737_Screenshot_2022-11-08-15-27-06-00_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f2.jpg.c9e26f1ebab0a46b1e510038fe897384.jpg

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...