Jump to content
Hundesonen.no

Har to hunder som er det stikk motsatte


Recommended Posts

Jeg har to hunder av samme rase og begge er hannhunder.

Han ene er kastrert(4år) og han andre er ikke(9år).

Den kastrerte virker skikkelig aggressiv mot andre hunder og glefser til de også. Har skjedd at han glefser til folk også. Han har et skikkelig jaktinstinkt og er umulig å gå tur med. Er det pga kastrering? Har lurt på om det kanskje er noe han har opplevd i tidligere hjem.

Han som ikke er kastrert virker bare snill mot andre hunder og vil bare hilse. Det dumme er at han blir påvirket av den kastrerte og blir like sint.

 

Link to post
Share on other sites

Hvorfor tror du at hunden er kastrert, skal ha noe å si?

Vil tro gener/gemytt arvet fra foreldre kan ha noe å si. Tidligere erfaringer han har hatt med møte av andre hunder, hvordan han har blitt trent osv kan ha noe å si. Raseproblem? (selv om ikke alle får samme problem). Helseproblemer? (eks vond rygg, dårlige tenner som gjør at at overreagerer)

Du vet at bl.a. alle førerhunder blir kastrert? Og det er ikke fordi de ønsker at hunden skal blir utagerende de gjør det...

Edited by Rufs
Link to post
Share on other sites

@RufsDet er ganske mange førerhunder som ikke kommer gjennom godkjenning. Det er også ganske målrettet avl på mentalt stødige hunder. Det er ganske grundig bevist at å kastrere en allerede usikker hund kan gjøre problemet verre.

Hvis en hund er aggressiv på grunn av usikkerhet kan kastrering forverre det. Men det er vanskelig å si om det er tilfellet her. Det kan også være opplevelser og/eller innarbeidet uvane. Noen hunder tåler en dårlig opplevelse, for andre utløser det store problemer. Det er gjerne arv og mentalitet hos hunden som avgjør. Kastrering er en av mange faktorer som kan påvirke begge veier.

Det spiller egentlig liten rolle, det beste man kan gjøre med det er å jobbe med selvtillit og mestring hos hunden, og adferd i passeringer. Hvis du ikke har noen erfaring med passeringstrening kan det lønne seg å få hjelp av en instruktør med god kunnskap om adferd. Du finner også mange gode råd om passeringstrening på forumet her.

Når hundene påvirker hverandre kan det også være en fordel å gå separate turer en periode for å jobbe målrettet med yngstemann, eventuelt være to personer med hver sin hund, så det er lettere å holde fokus og kontakt.

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tror ikke det er hele svaret . Mange som har opprinnelse utenfor Norden, er fra land hvor hunder er "urene", eller de har bare tradisjoner for hund brukt kun til jakt eller vakt. Vår kultur med hund som kompis og kjæledyr, og stevner og konkurranser er helt fremmed for dem. Og da er kanskje ikke interessen så stor. De går jo glipp av mye gøy.
  • Enig med kommentaren over, å bytte til en fersk kost (ekte mat) burde være førsteprioritering å teste. 
  • Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
  • De jeg kjenner med trekkhunder bruker å gi faste måltider de også, så det er ikke bare vanlige familiehunder som spiser faste måltider. Det finnes selvfølgelig folk som har mat fremme hele tiden (sånn som leieboeren din), men det er ikke anbefalt. Og siden denne hunden har problemer med å bli helt stueren så er det viktig å ta grep for å endre rutinene. Dere vil ikke klare å trene han av med uhell dersom tarmen er så full at han MÅ på do. Det må endring til i matrutinene for å fixe problemet. Både for hunden sin del, men også for dere. Når man kommer inn i rutinen selv, så er det veldig raskt og enkelt å lage til mat 2-3 ganger i døgnet. Det er mye triveligere å bruke ekstra tid på måltidene enn å bruke ekstra tid om morgenen til å fjerne avføring! Mitt forslag er å se på forsekken hvor mye produsenten anbefaler at hunden spiser ut i fra vekten hans, og del det på tre. Så gir du frokost, middag og kvelds. 3 måltider gjør at overgangen ikke blir så stor for hunden. Det kan godt hende den vil ha noen uhell fremdeles frem til ting får stabilisert seg. Etter et par uker kan dere gå ned til 2 måltider om dagen: frokost og middag. Dersom dere ser at hunden blir tynnere eller tykkere når dere følger den anbefalte mengden, så justerer dere bare litt på mengen etterhvert. 🙂 
  • Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..   Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...