Jump to content
Hundesonen.no

Bølle på kveldstid


Recommended Posts

Hei, håper noen har noen tips. 
Har en retrievermix på 12 uker. Han er en valp som for det meste er trygg og rolig. Vi pleier å ha en lengre tur per dag, ca 30 min, jeg er veldig observant på tegn på at han blir sliten. Da tar vi pauser eller jeg bærer han et stykke. Trener ofte litt innkalling, ligg og sitt på denne turen, samt gå pent i bånd. Ellers får han korte turer i nabolaget/Hagen for å gjøre fra seg. Vi gjennomfører et par korte treningsøkter per dag, da er det snakk om 5 minutter per økt. Han sosialiseres daglig med mennesker vi kjenner og noen ganger hunder. Ellers så leker han med lekene sine, mest for å bite på noe. Har også aktiviseringsleker for å stimuleres mentalt. 
 

Han er fæl på bitingen av hender, kan nesten ikke kose han uten at han skal bite. Dette trener vi på og blir smått litt bedre. Største problemet et raptus på kveldene. Disse starter rett før kl 19 når jeg ordner klar maten hans. Da bjeffer/sutrer han, biter og hopper på meg og evt. andre som er på besøk og rir på sengen sin. Pleier ofte å ta han med ut mens tørrforet sveller, men raptusen fortsetter også etter han har spist. Jeg har forsøkt ignorering, at han blir tatt inn i et annet uinteressant rom til han roer seg, at jeg har gått i et annet rom til han roer seg og «tvangskos». Jeg må ofte ty til flere av disse alternativene for at han skal roe seg. På dagtid legger han seg rett ned etter tur og mat, dette problemet er bare på kvelden og spesielt når det er andre mennesker til stede, føler at han bare er på jakt etter oppmerksomhet.
 

Hva burde jeg gjøre for å få slutt på dette? Jeg syns det er vanskelig å bedømme om han er over/understimulert. Han pleier å gi tydelige signaler når han er sliten på f.eks. tur, så jeg føler ikke at vi gjør for mye heller. 
Har noen gode råd på valpebiting på mennesker generelt? Dette er min første valp, så jeg tar i mot alle tips og konstruktiv kritikk jeg kan få!

Link to post
Share on other sites

Kveldsterroren er ganske normal, alle valpene her i huset har hatt det, og rundt 4 mndr alder er det som å skru av en bryter. De gir seg med det. Batteriene skal tømmes før natten, men når valpen blir litt eldre, får den gjerne være med på mer spennende ting som lengre turer, valpekurs og andre morsomme- og mentalt slitsomme - ting. Så ta det med ro, den vokser det av seg. Mht til valpebiting, er det mange tråder om det her på forumet. Lykke til med valpen.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg ville økt turmengden, og kanskje gitt ham en litt lengre tur rett før han starter på kveldsraptusen. Jeg synes ikke du beskriver for mye aktivitet for en 4 mnd gammel valp. Men ellers så er det ganske normalt med kveldsraptus.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

min er også sånn, hun er 3 mnd. ekstra mye om vi har besøk etc såklart, vanskeligere å roe seg.

 

jeg tenker også at det er helt normalt og helt greit, så sover de godt etterpå, det gjør ihvertfall min.

et godt råd er å gi noe ekstra godt å tygge på, en oksesene eller noe, så kan valpen ligge og tygge på det, noe man ikke har liggende framme ellers, men tar fram når valpen er litt crazy.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • 1. Hvor ofte kjøper dere mat til hunden(e) deres? og hvor lenge varer hvert innkjøp? - Kjøper tørrfôr ca hver tredje mnd, VOM når det er tomt. Har ikke helt oversikt.    2. Sekkene med mat kan være store og tunge, er det tungvint for deg/dere å dra for å kjøpe? - Tørrfôr bestiller jeg levert på døren. VOM kjøper jeg maks 15kg av gangen, og det er ikke veldig stress med bil.    3. Er fór-merket viktig for deg?   - Ja og nei. Ville aldri kjøpt Royal Canin, men det er pga innholdet, ikke merket.  4. Hvor mange kg kjøper dere om gangen og hvor mye koster det? - Kjøper som regel 20x0,5kg VOM for 400, og 12 kg tørrfôr for 900 ish, men den kjøper jeg kun på tilbud. Kunne fått VOM billigere et annet sted, men velger å støtte en lokal selvstendig butikk fremfor stor kjede. 
  • Jeg har hatt lignende rase selv, og forstår at dere blir skuffa. Om de kun tar inn hunder som kan gå i flokk så forstår jeg godt at de ikke tar inn raser som rottweiler og lignende. Men har aldri før hørt om noen som kun tar inn hunder som går med andre hunder? Og man har jo uansett aldri noen garanti for at hunder som ikke kjenner hverandre går godt sammen? Jeg hadde aldri latt dem ha min hund om de slapp henne løs med alt av andre fremmede hunder 😅 
  • Kjøper hundemat ca. en gang pr. mnd. Varer ca. 6 uker. Jeg råforer min hund, så store/tunge tørrforsekker kjøper jeg aldri. Det er helt avgjørende at det er naturlig råfor, utover det er ikke merket så viktig. 3 kg, koster rundt 400,-.
  • Hovedsaklig Dyresjappa, men har også bruke Zooplus og Animail (som nå er Vetzoo).
  • Tusen takk for raskt svar Simira! kan jeg spørre hvilken forhandler som leverer til dere?😊  Gjerne kom med flere svar til dere andre som ser innlegget, fint med innsikt i forskjellige gjøremåter.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...