Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei!

er det noen som har reist på bilferie med hund som har noen tips og råd å dele som kan være nyttig å vite?🤭 hva gjør dere feks med hundene når dere skal finne på aktiviteter som ikke passer hunden? Kan hunden ligge i bilen om natta (med vinduer åpne selvfølgelig) mens vi ligger i telt? Eller andre ting som er viktig å tenke på😁

 

takk for alle svar

Link to post
Share on other sites

Nå har jeg ikke reist med hund (ennå) men om man teltet så trives vel de i teltet sammen med oss? 😊

vi finner hoteller som er hundevennlige, men lurer litt på hvordan vi skal organisere oss når vi spiser etc. Hun er ikke så gammel så usikker på hvordan hun reagerer med å være alene på et nytt rom❤️

Så følger med her og håper noen har noen erfaringer å dele 🥰

Link to post
Share on other sites

Dette er noe man må prøve seg fram på, og avhenger av hund, bil og hvor man er.

Vi har stort telt, og våre hunder har sovet på hundemadrass/burmadrassen ved siden av oss, med teppe over seg om det er kjølig, eventuelt en genser. Hvis hunden er komfortabel i bilen går nok det bra, men det blir fort mye bilbur i løpet av døgnet hvis man kjører en del rundt på dagtid også. Om hunden kan ligge i baksetet eller en åpen del av bagasjerommet om natten så er det bedre (ikke når man kjører!). 

Silvershade til å legge over bilen og kroker til å ha bagasjerommet på gløtt er et must, samme med vannskål i buret (ikke nødvendigvis når man kjører, men ihvertfall om man er i ro en stund).

På hotell ville jeg lagt hunden på badet med noe å tygge på ved måltider og sånt. Vi har sjelden bodd på hotell over flere dager, så ofte legger vi hundene i bilen før vi går og spiser frokost før avreise, f.eks.

Når vi reiser med hund så er det et hovedfokus å stoppe/gjøre noe som aktiviserer hundene i løpet av dagen. Løpetur på en strand, skogstur, severdigheter med hund tillatt, osv. En del by-sightseeing og severdigheter utgår. Vi lar aldri hundene ligge alene i bilen mer enn et par timer, og da sjekker vi innimellom.

Hvis dere skal parkere et sted over noen timer så husk at sola flytter på seg, og at det ikke nødvendigvis er skygge på samme sted hele tiden. Der kommer silvershaden inn.

Ellers så hjelper det å ha en hund som er vant til å slappe av på egen madrass og i bilburet, så om hunden ikke er god på det så ville jeg jobbet litt med det på forhånd.

Link to post
Share on other sites

Når vi har dratt på ferie sammen med hunden, så har vi brukt hundevennlig hoteller, hytter eller hatt hunden i teltet uten problemer.

Når det gjelder aktiviteter, så har vi alltid tenkt sånn at når vi tar bilferie med hund, så må alt være hundevennlig. Det er jo ikke helt realistisk, men vi har reist som familie, så det har alltid vært 1 person sammen med hunden. Dersom vi ville på kjøpesenter eller fornøyelsespark, så ble det til at pappa sto ute med hunden og spiste softis mens vi andre gikk inn. Skulle vi være lenge, så tok pappa seg en tur med hunden mens vi var opptatt.

På hotellet byttet vi på å gå ned å spise, rett og slett. Jeg spiser raskt, så pappa satt på rom med hunden mens vi andre spiste, og jeg gikk opp så snart jeg var ferdig, sånn at han kunne gå ned å spise sammen med de andre. Når vi har stoppet for å spise har vi enten spist egen mat på rasteplasser, eller spist på gatekjøkken og den slags med uteservering. I drittvær har vi spist i bilen.

Høres kanskje kjipt ut, men ulempen med å ha hund er at man blir veldig bundet, spesielt med tanke på ferier. Vi ville heller ha ferie med hund som fokus, enn ferie med hund på kennell.  Hvor krevende disse turene har vært varierer fra hund til hund. Noen var helt klart enklere enn andre.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heisannsveisann, liten stund siden nå det var noe lyd fra oss. Jeg tenker titt og ofte på det, men finner liksom ikke helt tiden altid til å skrive å være så aktiv. Er så mye som skjer i livet og merker at tiden med mye PC-sitting liksom er forbi, hehe. Siden sist har vi vært på sommerferie, roadtrip på Sørlandet. Da hadde vi med oss bare Kiska og Haru, og lot Logi være hjemme på pass. Det ble slik litt av ulike årsaker i år, ettersom det er begrenset med plass i bobilen, Haru som var valp og krevde en del samt at Kiska er en hund som rett og slett også krever en del. Neste år satser vi på at alle 3 kan være med! Men Logi led ingen nød og storkoste seg hos "besteforeldre". Ellers går mye av tiden til oppussing. Jeg bor i et gammelt hus og vi totalrenoverer stua, så det krever sitt (+ enkel oppussing ellers i huset), og jeg får ikke gjort så mye alene heller (noe selvsagt) så det tar litt ekstra tid fordi det må passe for de som hjelper og. Men ja, da er det ikke så mye tid å ta av igjen, haha. Jeg og Haru jobber med grunnleggende øvelser imellom slaga, samt det hverdagslige som må trenes på selvsagt. Han har rukket å bli 7 måneder nå, og tiden går fort! Blitt en real pøbel også, så er veldig spent på tenåringsfasen kjenner jeg, nå den kicker inn for fult.  Nå går det jo fort mot jul, men etter nyttår skal vi legge inn mer gir på treningen også, så 2024 tror jeg blir et bra hundeår - jeg gleder meg! Deler noen bilder fra den siste tiden: Haru på tur i sommer hvor han fikk smake på bringebær og blåbær:   Her er vi på tur i sommer og går Tømmerrenna i Vennesla: Også fra i sommer hvor vi gikk en relativt kort men noe småkrevende tur opp til et utsiktspunkt ved Månafossen. Kiska poserer! Haru og Logi går godt overens og deler gjerne plass: Haru med bestevennen sin Olli (Finsk Lapphund) som er 1,5 måned yngre enn han. Her fra da Olli var på overnattingsbesøk, til deres store glede! Har har også blitt så stor nå at han har arvet det gamle halsbåndet til Elvis, min gamle hund. Med sin egen navntag selvsagt. Litt for stort enda sånn sett, men nå drukner han ikke helt i den hehe. Han kler den veldig godt også! Og veldig fint å kunne la slikt gå i arv og kjenner jeg.
  • Okei da skal jeg prøve på det å se om det funker bedre 
  • Så lenge han ikke er tynn så får han i seg nok mat. Men da ville jeg heller redusert mengden han får til hvert måltid.
  • Små trolla nærmer seg to år med stormskritt ❤️ Ela, Jøss og Nano er alle 3 øyelyst fri som voksene ❤️ og med det håper vi at både Jøss og Ela kan gi meg valper senere ❤️
  • Nei han er ikke tynn. Akkurat passe vill jeg si. Vi mater han bare 2 ganger om dagen da 3 og 4 ble alt for ofte for hannes del så funket bedre med 2. kan vere at det er for mye mat men han skulle jo ha spist mere enn bare 2 tugger per måltid? Jeg bruker å ta bort maten etter ei stund åsså får han ikke før neste måltid på kvelden men da kan han også spise di to tuggene som han spiste på morgen, av og til rører han det ikke i det hele tatt 😅
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...