Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

La ut innlegg i slutten av februar for tispa mi lukta så vondt. Viste seg at det var fulle anal kjertler... Jeg klarte å tømme dem sjøl. I påsken (midten av april) var det på an igjen. Jeg tømte. Nå kjennes de fulle ut igjen og det lukter litt. 

Kan det vær normalt at de blir fulle på halvannen måned?! Om og om igjen???? 

Har gitt mye mer vom, og to teskjeier havrekli vær dag, og gulrøtter og ekstra fiber den siste månden. Ser jo ikke ut som noe hjelper.

Har noen tanker eller erfaringer med sånn? 

Hu har aldri vist tegn til å plages eller ha vondt, ingen aking, slikking, etc.. Hu slikker seg faktisk veldig lite bak generelt. 

 

Link to post
Share on other sites

Har erfaring med tispe som periodevis fikk det som min far så pent beskriver som rumpelukt. 😂  Vi fikk dyrlegen til å undersøke henne, men hun sa at at det ikke var betent, og ikke var de så veldig fulle heller. Så hvorfor hun fikk rumpelukt uten at de var fulle vet vi ikke. Det gikk over av seg selv etterhvert som hun ble voksen. 

Link to post
Share on other sites

Vi er inne hos dyrlegen alt fra hver andre til fjerde måned for å tømme, og har vært det de siste par årene. Ikke godt å si.

Link to post
Share on other sites

Hardere avføring, rent fôr med lite fyllestoffer, hjelper dem med å tømme de naturlig slik de er ment litt ved hver avføring. Fiber har helt motsatt effekt, spesielt unngå fiber i større mengder. 

Tømmer ikke hunden de selv med avføringen må de nok tømmes for hånd minst månedlig.

Edited by Stjerneskinn
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er jo vanlig at valper får diare, men hvor ofte er vanlig/uvanlig. Jeg har en Golden/Toller valp på 6 mnd som ofte har diare, og han får det som regel uten grunn. Prøver å unngå at han spiser på ting ute, får lite utenom sitt vanlige for. Han får diare så  og si ukentlig og det varer alt fra 1-4 dager vil jeg si. Er det normalt så ofte? Formen hans virker ikke påvirket av dette. Han drikker godt med vann og er like hyper som alltid.    
  • Hun er litt sær, så egner seg nok best som rekvisita 😂 
  • Tusen takk! Det gikk bedre enn forventet! Mista hodet helt på lørdag, men på tross av det landa vi på en 3.plass med 172poeng. Idag gikk det mye bedre, jeg hadde med meg hodet, men mista Limit litt for jeg ble så "stiv" i kroppen og klarte ikke helt å engasjere henne nok. Ble 183poeng, bronsemerket, vårt første napp og en 2.plass!  Veldig fornøyd med det! Vet jo at vi kan gå himla mye bedre bare jeg får nervene under kontroll.  Og ifht hvor lite vi faktisk har trent så er jeg storfornøyd med innsatsen til Limit når jeg ble så håpløs, spesielt på lørdag.  Neste stevne blir nok i starten av november allerede! Bitt av basillen ble jeg! Men etter det blir det rallystevne stopp frem til neste år.   
  • Takk for svar og tips. Når du sier det, kan det godt hende det er hennes egen usikkerhet som gjør det. Det virker som hun ikke helt «forstår» situasjonen, slik hun gjør når andre hunder er veldig rett fram og durer på. Vi går på rallylydighet og blodspor, og hun hilser ikke på andre hunder når hun er i bånd (vi passerer sikkert tjue stykker daglig uten stress), men det er sant at situasjonene har vært en «NÅ kan dere leke»-situasjon, som kanskje har skapt stort forventningspress til at den andre hunden vil være på hennes bølgelengde, og at hun reagerer negativt når den ikke er det. Jeg tar det til meg!
  • Hvis hun er utrygg selv så er det ikke unormalt om hun reagerer på usikkerhet hos andre hunder. Det gjør situasjonen mer usikker for begge parter. Sosialisering er ikke bare lek med andre hunder. Det høres ut som din hund har godt av å få mer omgang med trygge hunder UTEN at det er lek, gjennom båndturer og hundetrening. Hvis du har en jaktlabrador som ikke brukes til jakt så vil jeg tro du allerede trener aktivt i en gruppe eller klubb? Kan du få med noen derfra og gå rolige turer i bånd, uten forventning om lek, for eksempel? Én eller to faste lekevenner som hun fungerer godt med og er trygg på er nok for å få ut lekebehovet. Jeg ville droppet lek med tilfeldige ukjente hunder uansett, siden det alltid er en risiko for konflikt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...