Jump to content
Hundesonen.no

Utstilling og hunderaser


Recommended Posts

Velg hunderase(r) basert på hverdagen din, ikke utstilling. :) Utstilling kan klæsje uansett om du har samme eller forskjellige raser. 
Fordelen med samme rase er at du vet det er i samme ring og 2 hunder ikke går samtidig i samme ring for kvalitetsbedømmelse. Så du kan bytte hund kjapt ringside. Minuset er jo om du har hunder av samme kjønn, f.eks 2 tisper og begge får ck og dermed skal inn i beste tispe klasse. Da må du selv velge hvilken du vil stille der eventuelt ha backup handler til hund nr 2, 3, 4 osv om du har mange. Samme gjelder om du har hannhund og tispe, om begge blir beste i sine klasser og da skal i BIR/BIM samtidig. 

Ved forskjellige raser kan du ende opp med å få ringer i forskjellig ende av området, en inne i hall og en ute, du kan være uheldig og begge raser har samme oppmøte tidspunkt osv. Da må du også ha backup handler om du vil sikre deg at begge blir stilt den dagen. Om du har max flaks og flotte hunder i samme gruppe og begge ble BIR så får du samme problem i grupperingen, og igjen om du har hunder i forskjellige grupper og begge blir BIR og BIG, så får du samme problem i BIS. (Selvom akkurat det skal litt til i tallrike raser og på en stor utstilling, så er det en potensiell problemstilling)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Du kan virkelig aldri få nok kong/slikkematter etc når de er små. Utrolig greit å ha klart i frysen med vom etc.   Tyggebein! Kaninører, oksemuskler etc. Ang leker, så anbefaler jeg virkelig noe med "stille" pip. OM du får en som liker pip kan det bli ganske så slitsomt etterhvert.  Og som nevnt over, navneskilt! Om du er lydsensitiv så får du kjøpt med sånn gummikant på så det ikke klirrer så fælt!  
  • Søker andres erfaringer med hundeførerjakken fra Canelana.  Har hørt den er ganske varm? Hvilken årstid passer den best til?   Input på for og imot den jakken generelt mottas med takk
  • Jeg tenkte nok det egentlig😊
  • Det er vanskelig å anbefale noe bastant, da det er så individuelt hva man vil trives med. Hadde i utgangspunktet tittet på gruppe 9 hundene og lest litt om dem. Gjerne tatt noen rasevelgere, f.eks NKK sin. Ville også fulgt med på finn.no det dukker jo stadig opp hunder ser som kanskje kan være aktuelle! Eller ta kontakt med oppdrettere som kanskje har voksne hunder som er ferdig i avlen eller lignende som de ønsker skal få bo alene.  Eneste lille hunden jeg har erfaring med noenlunde selv er Chihuahua og da bare via venninne som hadde en kort periode. Ufattelig trivelig hund det er mye selskap i. Masse glede i liten kropp, og så sant de har god mentalitet, er avlet godt og oppdratt som hund så vil jeg tro det kan være et godt alternativ for deg. Jeg falt hvert fall pladask for rasen via den jeg kjente. 
  • Deg først.  Dette er en fryktelig vanskelig situasjon du har havnet i og mtp barn så kan jeg ikke si så mye iom jeg er barnløs selv. Men depresjon kan jeg si noe om. Det er fryktelig å gå igjennom, det er tungt og mørkt og enden av tunellen synes langt vekke. Men det blir bedre, når man bare får rettet opp i potensielle kjemiske saker i hjernen etc.  Medisiner om hjelper deg kan kanskje også være slike du ikke kan bruke under graviditet forøvrig, men det finnes andre der ute. Snakk med teamet rundt deg, lege, psykolog etc. Og ikke minst partneren din og også familie/venner som du eventuelt kan lene deg på i tiden med valp/barn. Til syvende sist er det du som står midt i det og du må kjenne på hva som er rett for deg, det noen andre hadde trivdes i kan være feil for deg, og omvendt.  Håper du finner løsningen som er best for deg, både nå og på lang sikt. ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...