Jump to content
Hundesonen.no

Valg av rase


Rambogutt
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg og min mor har etter lang tid endelig bestemt oss for at 2022 er året vi skal få hund! Men vi synes det er utrolig vanskelig å velge riktig rase…

Jeg jobber som hundepasser på fritiden min, og har vært borti litt av vært av hunderaser, og vi synes det er utrolig viktig å finne en rase som passer til vår livsstil.

Vi ønsker oss en liten til medium hund, som gjerne er veldig leken og lærevillig, da jeg elsker å lære bort kommandoer og triks. Vi vil gjerne også ha en som kan være med på litt agility, ikke konkurranse men bare for en akitivitet å gjøre sammen iblant. Vi ønsker en hund som klarer seg med rolige dager og heller noe lek enn mosjon i blant, men som gjerne blir med å utforske nye turstier og er ivrig på lange turer i helger og ferier! 

Røyting og bjeffing har ikke mye å si, men selvfølgelig et stort pluss om den røyter og/eller bjeffer lite! ?

Selv har vi tenkt på Biewer terrier eller en dverg/mellom-puddel, da vi tidligere har vært borti disse rasene. Vil gjerne høre litt om andre sine erfaringer med disse rasene, eller andre raser som kan trives hos oss ?

Link to comment
Share on other sites

Hvis pelsstell ikke er noe problem og det er en type hund som tiltaler dere, så vil jeg absolutt anbefale puddel! :)

Våkne hunder som ikke sier neitakk til action, men samtidig er late som få innendørs. Hvis man har planer om å trene litt er de gode alternativer, men fortjener jo selvsagt at det gjøres sånn høvlig regelmessig, som med de fleste andre raser. 

Personlig syntes jeg det er enklere å finne trygge individer blant mellomtypen enn dvergene, men det kan hende bare er min oppfatning. 

Link to comment
Share on other sites

Puddel høres fint ut ja. Ellers tenker jeg jo at mange raser kan passe dere med den beskrivelsen, de fleste hunder tåler noen rolige dager og er med på det meste, så lenge de får passe mengde aktivitet til daglig.

Dansk/svensk gårdshund, bichon-rasene, sheltie, mange muligheter. Det kan jo være fint å ta en tur på utstilling eller agilitystevne for å se hva slags hunder som er der og hva dere liker.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Valget vårt falt på Bichon havanaise som jeg føler sjekker av alle boksene deres?

vi er hvertfall strålende fornøyd ? Liten hund, men fremdeles et hode som man kan jobbe med om man ønsker. I tillegg slipper vi hår overalt ? Dog en del pelsstell, men føler at det blir mer kos enn stress?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...